❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zozo bardzo mozliwe, ze ma za mało pokarmu jak na swoje obecne potrzeby i płacze, bo jest nienajedzony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 16:43
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Zozo, flaki, bo wysysa na bieżąco. Gdybys go nie dopuściła kilka h, to zapewne byś miała piersi pełne i twarde jak kamienie. Takie maluszki chcą być dużo przy piersi i nie doszukiwalabym się w tym braku pokarmu. Jeśli moczy i brudzi opieluszki w odpowiedniej ilości, to zaufaj swoim cyckom takim wiszeniem na cycu dzieci tez „składają zamówienie” na większa produkcje na najbliższa przyszłość.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 17:08
Zozo, tym_janek, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość
-
zozo taki stan zwykle trwa kilka dni. ważne czy moczu pieluszki jeśli tak to wszystko jest ok może być niezadowolony. ja bym chciała żeby moja młoda takie zapotrzebowanie zglaszala, a tu ledwo udaje mi się ją zaktywuzowac na te minimum 6 kamień na dobę.21.10.2015 Leon
-
Dzisiaj go zważymy zobaczymy czy od przyszłego piatku prawidlowo przybiera . Ja juz mam zjazd siedze i rycze, jestem sama bez meza, przyjezdza tylko na week wszystko na mojej glowie i najbardziej boli fakt jak maly placze a ty nie umiesz mu pomoc 😢👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Ja dziś miałam ktg i wizytę i stwierdzam, że w tym roku chyba nie urodzę 😅 no nic się nie pisze na tym ktg, żadnego skurczu, a na fotelu podczas badania doktorek przyznal, że póki co się nic nie zapowiada.
Oczywiście jak 2 tyg temu, znowu brudzę na brązowo po badaniu.
Za tydzień kolejne ktg i wizyta czyli 1 dzień będę już przeterminowana.
Jak sobie pomyślę, że jeszcze ze 2 tygi tak może się to ciągnąć to troche się niepokoje bo jednak dziecię cały czas rośnie żeby się nie okazało, że ciuchy będą za małe 🤭
Ile nas jeszcze zostało nierozpakowanych? Te co czytają, a się nie udzielają to lajka chociaż dajcie, albo jakoś dajcie znak, żebysmy jakoś się zorientowiedziały.
Pozdrowka i tulasy dla forumowych mam i maluszków będących już po drugiej stronie brzuszka, a dla pozostałych mam sily i cierpliwości, już ostatnia prosta!
-
nick nieaktualnyZozo tulam wirtualnie 🤗 nie smutaj każda z nas zapewne przeszła bądź przejdzie gorszy czas i też sobie popłacze czasem ale to normalne bo im bardziej chcemy tym bardziej nam nie wychodzi. Jednak wiem że my kobiety jesteśmy silne i poradzimy sobie w każdej sytuacji. Dziś gorszy dzień ale jutro może się okazać że wystarczyła drobnostka którą trzeba było zmienić i będzie całkiem dobrze więc głowa do góry, cyc do przodu i głęboki wdech i wydech, dasz radę! 💪
Oranżada przeterminowana dobre 😆
Mam nadzieję że ruszy u Was laski w końcu nie można być wiecznie w ciąży 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 19:55
OranżadA, Zozo lubią tę wiadomość
-
Oranżada, u mnie dziś równe 38 tyg, na usg 38+2, mały już dawno nisko główką, rozwarcie na 1,5cm dosłownie, czop odszedł tydzień temu po fałszywym alarmie i 3 dniowym pobycie w szpitalu i.. nic się nie dzieje. Codziennie mam po kilka skurczy co prawda, ale w różnych momentach i nic regularnego- zwykłe przepowiadające. Czasem zaboli jak na okres, czasem chwyci mocniej, ale już nie liczę na szybszy poród. 🤦♀️ No trudno, co ma być to będzie.
P.s: czy Wy też macie tak opuchnięte stopy? Ja dziś kupiłam kolejne klapki, bo w te kupione do szpitala już stopa nie wchodzi nawet do połowy.. Masakra.
Zozo a propos kp to ja z córeczką też zaliczyłyśmy kryzys około 3dniowy. Obie płakałyśmy. Ja z bezsilności, ona pewnie z braku pokarmu. Jednak nie poddałam się i nie podałam butelki uparcie podając pierś właśnie po to, żeby pokarm się wytworzył i udało się później już wszystko poszło gładko ☺️ daj Wam czas, to dopiero początek tej pięknej drogi. Trzymam kciuki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 20:35
Zozo lubi tę wiadomość
-
Zozo przytulam 😉
Oranżada ja też niedługo będę przeterminowana 🙆♀️ Do tego u mnie liczą 41 tyg ciąży to już w ogóle porażka 🤦🏻♀️
Madeline nogI mam spuchnięte jak banie non stop do tego bolą i czasem swędzą ...Zozo lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Mi w ciąży stopy nie puchły, ale po porodzie spuchły okrutnie, nie mogłam ich wcisnąć w japonki jak wychodziłam ze szpitala, tez bolały i swedziły. Pomagało trochę trzymanie stop wyżej i moczenie w chłodnej wodzie. Wyczytałam, ze to schodzi w ciągu kilku dni po porodzie i rzeczywiście tak jest, już prawie doszły do siebie. Ale woda zatrzymała mi się w całym organizmie i właśnie przy wyjściu ze szpitala byłam bardzo opuchnięta.
A jak z utrata wagi u Was? Ja ważyłam się po powrocie do domu, czyli 4 dzień po porodzie i ubyło tylko 5 kg. Przez kolejne dni następne 2 kilogramy. Myślałam, ze więcej schodzi po porodzie. No i jak na razie wisi sobie miękki brzuszek.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Dziekuje dziewczyny za słowa otuchy maly koksuje w 6 dni przybrał 300g oby tak dalej
Mi nogi tez puchły w ciazy ale od wewnątrz kostek nie bylo widac, na 4 dni przed porodem przestały
I_ka u mnie tez brzuszek wisi, wczoraj 3 kolezanki mnie zaczepily i myślały ze ja w ciazy ... mi zostalo 7 kg do wagi sprzed ciazy , pierścionków jeszcze nie zaloze . Cos czuje ze to bedzie dluuuuga droga .Madlene28 lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Kilka faktów: wg. Starych wytycznych i nadal obowiących w Polsce dopuszczalny spadek wagi u noworodkach to max. 10% masy urodzeniowej bez względu na rodzaj porodu, wg. Nowych wytycznych WHO dopuszczalny spadek wagi u dziecka urodzonego sn to 7%, a po cc do 12% (różnica wynika z tego, że przy cc mama dostaje dużo kroplówek, więc dziecko rodzi się niejako napuchnięte, a utrata wagi wynika w głównej mierze z utraty wody).
W Polsce panuje dzika mania, że dziecko w dniu wypisu powinno przybierać na wadze, dlayego tak szaleją z laktoterrorem, butlami i mm na oddziałach. Fakty są takie, że zupełnie zdrowe dziecko traci na wadze przez 3-5 dni po porodzie, po czym powinno zacząć przybierać. Nie bez związku jest fakt, że nawał pokarmu podczas kp również pojawia się zazwyczaj 3-5 dni po porodzie.
Także dziewczęta, wdech-wydech i z tą wiedzą nie dajcie się proszę zestresować przez personel medycznyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 00:05
agniecha2101 lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Dzień dobry ja od 3.30 nie mogę zasnąć od kilku dni latam do toalety w nocy po kilka razy gdzie wcześniej wstawałam raz może dwa razy😐 przechodzę lekkie załamanie bo mały nie chce się jeszcze urodzić a ja już mam poprostu dosyć tego stanu. Stopy mam opuchnięte bolą wszystko boli i nic nie pomaga by mały szybciej chciał wyjść. Zero nadziei że urodzi się przed terminem😭
-
nick nieaktualnyHej wszystkim
Cela tulam 🤗 jeszcze trochę wytrzymasz. Ja też się czuje ciężko i nic mi się robić nie chce ale już te kilka dni zostało to mam nadzieję że przeżyje 😉
Mi jakoś nogi nie puchną ale są ciężkie i tak jakby wszystko w lydkach odczuwam. Podczas prysznica zawsze zimną wodą zlewam i przychodzi ulga.
Agniecha widzę Cię 😉 co u Ciebie pisz szybciutko 🤗 -
Cela ja to w nocy jak zacznę spacery do wc to czasem potrafię wstawać co pół godziny 🤦🏻♀️
Tez mi ciężko, jak się położę to to ciężko mi wstać, próbuje się jakoś stoczyć z łóżka podpierając się o stolik 🤣 masakra 🙈
Zaczyna mi skóra pękać na bokach ....
Dziewczyny na fb skrobnełybyscie co tam u Was 😉2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualny
-
Cześć!
Upierdliwe potrafi być to nocne siku, mnie na szczescie ostatnio tak bardzo nie dręczy, jedynie co to przebudzam się raz i albo idę i zasypiam od razu, albo stwierdzam, ze chrzanię to i udaje się zasnac dalej bez wychodzenia z łóżka z puchnięciem tez nie mam kłopotu. Cieszę się, ze skoro dwupak się przedłuża, to chociaz nie mogę narzekać na sprawność. Tylko ten wzrastający z każdym dniem niepokój o dobrostan dziecka
Iskierka, no tak, Tobie już tylko kilka dni zostało fajnie tak wiedzieć na czym się stoi pewnie tez nie możesz się doczekać