❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Molokay ja od terminu porodu będę miała ktg co drugi dzień. Kolejne mam w niedzielę. Po ktg miałam badanie ginekologiczne-bardzo bolesne. Pojawiła się krew po. Ja ledwo co chodziłam. Jakoś dziwnie się tam czułam. Jakby mi miało dziecko wypaść. Mała się strasznie wierciła po tym badaniu przez połowę dnia. Teraz już spokojniejsza.
-
Iskierka87 wrote:Oj to przykra sprawa 😔 a nie masz kogoś niedaleko co by mógł Ci pomóc choć trochę? Bo się zamęczysz biedulko
Iskierka wiesz jak to jest- umiesz liczyć licz na siebie 😉
Wczoraj musiałam podjechać do sklepu i młodsza córka-4.5 roku poprosiła czy może w tym czasie zostać u babci. Zapytałam grzecznie czy nie ma planów i czy mała może zostać. Oczywiście babcia się zgodziła. Wracam po zakupach a mała sama siedzi przy drodze- dosłownie wybiegła mi pod samochód. Wscieklam się i mówię do teściowej jak mogła zostawić ją samą, a ona jeszcze z krzykiem do mojej małej że przecież tłumaczyła jej że nie może na ulice wychodzić 😠🤷 z takiej pomocy lepiej nie korzystać 🥴 -
nick nieaktualny
-
No nawet nie chce myśleć jak to się mogło skończyć... Non stop słyszy się, że coś tam się przytrafiło dziecku a ona myślała, że jak małej powie że ma grzecznie siedzieć to ta będzie tak siedziała, sama... Najlepsze jest to że ja sobie w głowie tak poukładałam, że będzie mi lżej jak malutka się urodzi bo będę czuła się bardziej sprawna i będę więcej w stanie zrobić sama, a przecież różnie może być 🙈 jak mała będzie bardzo wymagająca to przecież może być jeszcze ciężej niż teraz 😉
-
Dziewczyny ja rzadko się udzielam bo mam wrażenie że nic pozytywnego nie potrafię naskrobać. Dziś dzwoniłam na Izbę przyjęć bo nie mam nadziei że urodzę przed terminem i dowiedziałam się że nie ma u nich zapisów tylko w dniu terminu mam przyjechać ale zaznaczyła ze mogę nawet spędzić 6 godzin. I czego się jeszcze dowiedziałam od dziewczyn z innego forum że większość lekarzy nie chce wystawiać L4 i teraz się boję że na takiego z moim szczęściem trafię i co ja wtedy pocznę 😭🤦♀️
-
nick nieaktualnySzczerze to jak mała będzie na świecie to odetchniesz i tak jak piszesz będziesz mogła się bardziej ruszać bo wiadomo teraz ciężko i myślę że spokojnie sobie poradzisz a starsza córka jeszcze lepiej Ci pomoże niż tesciowa 🙂
m@rzenie lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zapomniałam z tego wszystkiego zapytać lekarza co dalej ze zwolnieniem. Teraz mam wystawione do 18 sierpnia, a na 22 umówiliśmy się na wywoływanie. To jak to zrobić żeby od 19 przejść już na macierzyński? Już nie chce mi się uganiać i prosić o kolejne zwolnienie na te 4 dni...
-
Dzięki dziewczyny za kciuki! Synek jest już na świecie! 3780g i 59cm! A miał być drobny! Od ok 10 zaczęły się skurcze tak jak pisałam, ale nie regularne przed 15 złapał mnie mocny skurcz i poleciało trochę wód, pojechaliśmy do szpitala, a tam 8 cm rozwarcia, położna na porodowej stwierdziła, że jednak 6 cm. Ale poszło dosyć szybko i o 17:45 synek był już na świecie.
Iskierka87, m@rzenie, Kagu3, Molokay, Evli, YoYo85, madu, zazu, OranżadA, to_tylko_ja, tym_janek, Madlene28, MartitaS, pati_zuzia83, Kropka4, Mamuśka☺️, Zozo, Mirabelka02 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Asasa, gratulacje! super, ze się obyło bez wywoływania
M@rzenie, omg, co za pomoc... aż ciarki przechodzą na sama mysl, jak tu zaufać
Iskierka, ja tego nie wiąże ze skurczami przepowiadającymi, bo macica mi wtedy nie twardnieje, raczej obstawiam, ze to ruhy dziecka oddziaływują na więzadła macicy, ale nie wiem, nie znam się
Cela, czy Ty przypadkiem nie wybierasz się na żelazna?
Yoyo, fajnie, ze jesteś pod stała kontrola, ja już zdecydowałam, ze idę w poniedziałek na IP, chce wiedzieć co się dzieje z moim dzieckiem. Czyżby lekarz zrobił Ci masaż szyjki? Możliwe, ze Cię ruszy po tym, albo i nie, bo jeśli Cię bardzo bolało, to szyjka niekoniecznie była odpowiednio miękka i rozwarta (właśnie dlatego mój gin mi to odpuścił na ostatniej wizycie u niego, nie było warunków).Asasa lubi tę wiadomość
-
Asasa gratulacje! 😊
Molokay też o tym pomyślałam bo to nie wyglądało na normalne badanie ginekologiczne i później czytałam o tym. Ale z tego co wyczytałam to lekarz powieniem był mnie zapytać o zgodę a nie robić mi masaż szyjki bez mojej wiedzy.
Tak czy inaczej na nic się to zdało bo póki co jest cisza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 22:00
Asasa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Asasa porod marzenie! Gratulacje!
M@rzenie co za bezmyslnosc... Az mi ciarki przeszly... Nie martw sie, po porodzie bedziesz pewnie czesto zmeczona i maluch bedzie absorbujacy zapewne, ale latwiej ogarniac niz z brzuchem, wierz mi.
Nadzieja odezwij sie! Mysle ciagle co tam u Ciebie.
TymJanek jak sytuacja?
Kagu super ze starsza pomocna! Kolki teraz sa, zaraz znikna, bedzie dobrze, przetrwacie. Jak to mowia, wszystko mija nawet najdluzsza zmija
U nas wszystko dobrze. Mala urodzila sie z waga 2860 g a dzisiaj miala juz 3570 g takze przybiera sporo. I jest juz taka ciekawa swiata, ma prawie 3 tygodnie w koncu Ja po cieciu czuje sie juz naprawde dobrze. Niestety ciagle leci ze mnie jeszcze krew, ale po pierwszym porodzie tez dlugo sie oczyszczala macica widac taka moja uroda.
Nierozpakowanym zycze laskawych porodow i niech te maluchy juz wychodza... Czas najwyzszy. Wchodze i czytam ale zowu mam problemy z logowaniem takze wiem co u Was ale sama pisze nieczesto... Trzymajcie sie Kochane.YoYo85, Asasa, OranżadA, Kagu3, m@rzenie, MartitaS, Kropka4 lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
m@rzenie wrote:Dziewczyny zapomniałam z tego wszystkiego zapytać lekarza co dalej ze zwolnieniem. Teraz mam wystawione do 18 sierpnia, a na 22 umówiliśmy się na wywoływanie. To jak to zrobić żeby od 19 przejść już na macierzyński? Już nie chce mi się uganiać i prosić o kolejne zwolnienie na te 4 dni...
Ja obylam się cała ciąże bez l4, przeszłam po prostu 18 dni przez terminem porodu na macierzyński. Potrzebne jest zaświadczenie o terminie porodu od lekarza prowadzącego, zgłoszenie do pracodawcy tego, że idziesz na zasiłek macierzyński, no i resztę księgowa zgłaszała do zusu więc niestety nie znam dokładnie oznaczenia konkretnego druku, który trzeba złożyć. -
Dobra dziewczyny żarty się skończyły, odeszły mi wody zaraz po północy 🙆♀️ narazie rozwarcie na palec..
Flara, YoYo85, madu, Asasa, Iskierka87, m@rzenie, OranżadA, to_tylko_ja, MartitaS, pati_zuzia83, ticia9, Kropka4, Zozo lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualny