X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • OranżadA Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj oj Iskierko, może coś w tym być. Ja sądzę, że każde odstępstwo od normy należy traktować jako ewentualne rozpoczęcie akcji. Pozostaje obserwować co będzie dalej 🤗

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oranżada tak ja też tak myślę że już mała przeczuwa że ten czas nadchodzi. Póki co ból jak na @ minął i ból pleców jest lekko odczuwalny ale czuję się inaczej więc bd czujna.

A jak Ty się czujesz?

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko dawaj znać jak się czujesz😉
    Ja z dnia na dzień jakoś coraz bardziej jestem podłamana tym że mały nie chce wyjść do tego jeszcze perspektywa siedzenia na IP tyle godzin jak dziewczyny opisują na innym forum w szpitalu w którym chce rodzić mnie dobija i fakt że w standardzie w szpitalu dopiero po 10dniach po terminie każą przyjść na indukcje. Już nie mam sil😥

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Dziewczyny sorry za zwłokę ale zeszło.
    Nina urodziła się przez cc o 16h, 3070,52cm. Mąż był że mną przy cc. Dali mi ją na chwilę przytulić i później tata się kangurował aż do 19h30- o tej godzinie wróciłam do pokoju i już byliśmy razem.
    Śpi mi na rączkach od tej godz, próbowałam dostawić do cyca ale średnio mi wyszło, coś tam pociumkała, ale brak pomocy pielgniarki i tak jakoś mi nie wyszło. Dali jej butle jak była z tatą bo się darla może dlatego..
    Jest w ogóle nie podobna do siostry. Zaraz wyciągają mi sondę i mam chodzić 🥴 myślałam że dadzą mi spokój do rana 😶
    Dziękuję za kciuki 😘 jakoś jeszcze to wszystko do mnie nie dociera 🙆‍♀️
    Zaglądam a tu taka niespodzianka 😃 Serdeczne gratulacje ❤❤❤😘😘😘

Evli lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! 😊 Chciałam tylko was poinformować że dziś na świat przyszła Oliwia. Kluseczka ma 3890g i 56 cm. Wczoraj od 15 zaczęły mi się skurcze od 21:45 były już co 5 minut. O 23:20 przyjechalismy do szpitala z 6 centymetrami rozwarcia. O północy dopiero skonczyłam wypełniać papiery. 00:10 lezałam już na porodówce i o 1:20 urodziłam. Na szczęście obeszło się bez indukcji 🙌

Iskierka87, OranżadA, Madlene28, to_tylko_ja, Bumbox, madu, Evli, ticia9, Kagu3, Flara, Molokay, pati_zuzia83, i_ka, Asasa, MartitaS, tym_janek, Kropka4, MomOfBoys lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YoYo moje gratulacje! 🥳🎂💗 Zdrówka dla Was 😘

YoYo85 lubi tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoyo gratulacje!⚘😙

YoYo85 lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • OranżadA Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super YoYo 🥳👏💪🎉🎖️

YoYo85 lubi tę wiadomość

• OranżadA Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cela, spójrz na to z innej perspektywy, a może to właśnie Ty będziesz w tych wyjątkowych 4% kobiet które rodzą dokładnie w terminie z OM.
    Adrianek ma jeszcze czas, niech się tam na spokojnie szykuje do wyjścia :) trzymaj się tam i nie daj się złym myślom i panice on dobrze wie kiedy się pokazac żeby było z przytupem 🤗😉

• Molokay Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoyo, ale czad! Gratulacje! :) :)

Cela, nie zamartwiają się na zapas, dłużej niż 2,5 tygodnia w ciąży nie będziesz :)

Iskierko, jak sytuacja?

YoYo85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molokay dzięki że pytasz. Nie wiem co to było ale chyba jakiś straszak bo od tamtej pory tylko ćmi lekko od czasu do czasu i nic poza tym, nie mam pojęcia co jest grane 🤷‍♀️

• Molokay Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, to dobrze, ze nie atakuje mocno :) już pojutrze będziecie razem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeśli dotrwamy to tak 😁 ale już jutro do szpitala to bd pod opieką w razie czego więc się już mniej bd martwić.

• Wiedzma Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Mnie obudził dziś ból w boku nie licząc wstawań do WC. Nie wiem czy coś się nie zacznie dziś bo kiepsko się czuje. Brzuch pobolewa 😩

Mnie od kilku dni budzi jakby ból i kłucie brzucha, ale przechodzi jak wstanę. Chociaż od jakiegoś czasu przez dzień tez najpierw miałam bóle jak na okres w dole brzucha a teraz idą mi jakby znad pępka, ale funkcjonuję normalnie także pewnie to tylko przepowiadające. Nie mówiąc juz, że brzuchol twardy przy tym jak skała. Także zostaje tylko czekać choć sama nie wiem czego się spodziewać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 15:01

xrot43r8xbc73xx1.png
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoyo pięknie, gratuluje ❤️

YoYo85 lubi tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    No jeśli dotrwamy to tak 😁 ale już jutro do szpitala to bd pod opieką w razie czego więc się już mniej bd martwić.

Iskierko, ale zazdro, że znasz termin i już niebawem się zobaczycie. Pod tym względem cesarka jest na pewno lepsza ;) Ja wciąż czekam jak na szpilkach.. Z jednej strony już bym bardzo chciała, z drugiej jednak obawiam się porodu i martwię się by dobrze i szczęśliwie się skończył. Może to śmieszne, ale zastanawiam się czy będę pamiętała jak się opiekować noworodkiem, bo moja Laura to już panna prawie 3letnia 🤣😊

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • Molokay Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, ja po porodzie bałam się dotknąć małej :D ale jak już musiałam się nią zając to wszystko samo przyszło :) tego się nie zapomina, a do tego mamy maja instynkt :)

• Asasa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoyo gratulacje :-) ♥ Twoja córcia taka sama agentka jak mój ;-) wizja wywoływania porodu ich przekonała do wyjścia.

My dopiero dzisiaj wróciliśmy do domu, a to i tak było od znakiem zapytania, porze to, że starsza córka ma anginę i szkarlatynę (nie wiem dokładnie, zaczęło się na anginie a wyszła szkatlatyna) jest na antybiotyku, także mało komfortowa sytuacja...

YoYo85 lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa to samo pomyślałam. Pewnie uslyszała o wywoływaniu i postanowiła dobrowolnie opuścić lokal 🤣🤣🤣

Asasa lubi tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa trzymajcie się tam! co lekarze na powrót noworodka do domu w którym jest chore dziecko? macie jakieś specjalne środki ostrożności?

jak się w ogóle czujecie kochane, te które urodzilyscie i te które już mają dłużej maluszka przy sobie?

Ja dziś byłam ściągnąć szwy. lekarka nie pogorszyła powiedziała że jeszcze będzie boleć, bo za każdym razem tną trochę inaczej, ale kuźni tak jest o niebo lepiej, nawet coś dziś poogarnialam w domu. Zdążyłam się też przespać 2 godziny - jednak człowiek jeszcze trochę słaby , wykończył mnie 40 min jazda autem jako pasażer plus pół godziny czekania na ściągnięcie szwów😂
    Młoda za to śpindzis cały dzień, zresztą tak jak wczoraj, budzi się tylko na jedzenie- znaczy ja ja muszę budzić bo na razie jest głównie fanką spania. Dziś w nocy nastawiam budzik na kp ale wyłączyłam na automacie i miała przerwę prawie 5h (!), jakbym sie ze strachem nie ocknela 2 h później niż budzik to pewnie spalaby cala noc co jednak nie jest wskazane w 1 mcu. Także od dziś mąż ma za zadanie mnie cucic w nocy jakbym mialanpomysl nie wstać.

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ