❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez mam medela calma i dzięki niej wróciłyśmy do piersi, była przejściówka między zwykła butelka a piersią. Ale jak zaczela jeść z piersi to potem nie ogarniała tej calmy, bo ona rzeczywiście jest trudna. Podobno lepsza jest anatomiacznie z lansinoh ta butelka nie zaburzajaca odruchu ssania, ale nie wypróbowałam, bo jak mam calme to już nie kupuje kolejnej. U nas dzisiaj musi być mm, bo miałam migrenę i wzięłam silne leki, wiec nie mogę karmić przez min. 12h i troszkę był problem z calmą, ale ostatecznie zaciągnęła. Ale jak ja biorę na raczki i szuka piersi to serce pęka 😭
Evli, Niki345 lubią tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Evli, napisałam obszernego posta co do Twoich słów wsparcia dla mnie no i oczywiście zasnęłam z telefonem i wszystko znikło 🤦♀️ Nie dam rady teraz tego powtórzyć, więc po prostu dziękuję za to co napisałaś, bo chyba właśnie tego dziś potrzebowałam 😘 staram się być silna dla dzieci. Córeczka jakoś nieszczególnie przeżywa brak obecności taty, twierdząc, że jest po prostu w pracy i kiedyś przyjedzie. Na szczęście tutaj ma kochających dziadków i ciocie i resztę rodziny, więc dzieje się dużo i pewnie nie ma nawet czasu się zastanawiać nad tym wszystkim. O tyle dobrze.
Evli lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zakupiłam tą medele i się nie zakrztusiła się 💪💪💪
Madlene napewno nie jest Ci łatwo ale to była najlepsza decyzja jaką mogłaś podjąć. Dasz rade, ułożysz sobie jeszcze normalne życie, bo co to za życie być z człowiekiem który non stop obiecuje że się zmieni ..i_ka, Madlene28, Niki345 lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Co do smoczków do butelek to najwolniejszy jest Avent Natural, ale dlatego tez niektore dzieci w ogole nie chce z niego pic. Potem lovi i lansinoh na rowni (oczywiscie te z najwolniejszym przeplywem), a na 3 miejscu jest medela calma. Dlaczego dopiero na 3? Bo niektore maluchy potrafia rozpracowac ten spoczek. Wystarczy docisnac w odpowoednim miejcu i bez ssania leci bez problemu. Wiec jakby ktorys maluch nagle za syzbko zacyznal zjadac z calmy albo sie krztusic lub zalewac mlekiem to pewnie wyczail ten sposob. Jak nie to nie
i_ka, Evli lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:Co do smoczków do butelek to najwolniejszy jest Avent Natural, ale dlatego tez niektore dzieci w ogole nie chce z niego pic. Potem lovi i lansinoh na rowni (oczywiscie te z najwolniejszym przeplywem), a na 3 miejscu jest medela calma. Dlaczego dopiero na 3? Bo niektore maluchy potrafia rozpracowac ten spoczek. Wystarczy docisnac w odpowoednim miejcu i bez ssania leci bez problemu. Wiec jakby ktorys maluch nagle za syzbko zacyznal zjadac z calmy albo sie krztusic lub zalewac mlekiem to pewnie wyczail ten sposob. Jak nie to nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 06:58
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Dziewczyny katastrofa 😲 od wczoraj chyba mam infekcję intymną. Odczuwam świąd i mam spuchnięte tamte okolice. Kurczę co teraz? Przecież poród może nadejść na dniach 😐. Wizytę mam umówioną dopiero na czwartek. Czy znacie jakiś domowy sposób żeby się uporać z tym problemem? A może powinnam przełożyć wizytę na jutro? Boję się, żeby w razie czego infekcja nie przeszła na dziecko..
-
Nadzieja, ale słodka i ile ma włosków 🥰
Nadzieja777 lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Hej 😊 kurcze nawet nie myślałam że tak ciężko będzie znaleźć czas żeby coś naskrobać 🤪 u nas coraz lepiej, ja w końcu zaczynam fizycznie dochodzić do siebie, chociaż szwy jeszcze ciągną bardzo. Anielka jest grzeczna jak aniołek 🥰 wprawdzie w nocy średnio sypia, ale prawie nie płacze, więc nawet spokojnie nam te noce mimo wszystko mijają 😊
-
U nas na spokojnie. Kaja głównie śpi, je i robi kupy - coś ją brzuch męczy, nie jakoś tragicznie ale jednak. mam podejrzanie że od witaminy D. muszę zmienić. Jaka podejście swoim maluchom?
Mnie po cc już prawie nic nie boli. spadło mi już 10 kg, zostało 6. ale mam taki apetyt że chyba się szybko ich nie pozbede:)tym_janek lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
No ja mam termin na jutro i nic wczoraj się popłakałam z bolu przed spaniem bo mały ponad godzinę mnie tak bombardowal od środka. W dodatku coś weszło mi w prawy pośladekk że ledwo chodzę bo mnie boki i poprostu z bezsilności ciągle co chwila lecz mi łzy a mały nadal nie chce wyjsc
-
Cela bidulko już ostatnia prosta ❤️ niedługo będziesz tulić swoje maleństwo i te ciążowe niedogodności odejdą w niepamięć 😘
U mnie było 17 kg na plusie, na razie straciłam 9. Ale też apetyt mam ogromny więc pewnie lekko nie będzie się tego pozbyć 🤪 -
M@rzenie, imię zobowiązuje 😉
Madu, my mamy juvit D, ale to na receptę, wcześniej vigantol- był ok.
Cela, współczuje męki, wybierasz się jutro z samego rana na IP? To już ostatnie dni tego stanu, głowa do góry.
Moja mała głównie je, śpi i brudzi pieluszki czyli na razie jest duża łatwość obsługi noworodka oraz pogodzenia czasu do opieki nad starszakiem. Później będzie gorzej, gdy mała się już wybudzi ze śpiączki i będą ze starszakiem krzyczeć w jednym czasie starszak chyba już mi „wybacza” (nieobecność? siostrę? ), bo zmniejszył dystans i nawet zdarza mu się przytulic -
Czy ze mną jest coś nie tak? Albo z tymi moimi dziećmi? U nas podobnie jak przy starszej córce, karmienie trwa wieczność, tzn. zje, zaśnie, odłożę go, 5 min spokoju i ryk jakby go ze skóry obdzierali i nic nie pomaga tylko znowu cyc i taki maraton trwa 2-3godziny zanim wreszcie zaśnie na dłużej. Dzisiaj od 7:30 się tak bujamy.
Molokay jak podajesz vigantol takiemu maluszkowi? Ja też go mam tylko nie wiem sama jak go podawać i zamówiłam d-vitum -
Asasa, vigantol podawałam starszakowi i wkraplałam bezpośrednio do buźki. Juvit teraz daje małej tez bezpośrednio, czekam aż kropla będzie na końcu dozownika i otwieram jej delikatnie usta lub czekam aż sama otworzy/wystawi język. Wcześniej, przed vigantolem, dawałam starszemu D-vitum i miał kolki, a jak zmieniliśmy, to się skończyły (ale to może być to tylko zbieg okoliczności, przy czym te jego kołki nie były dramatyczne, a po prostu stekal po każdym posiłku przez 6 tygodni)
-
Asasa moja córeczka do soboty tylko spała, jadła i brudziła pieluszki, a od soboty wisi na cycu po kilka godzin i tez po kilku godzinach zasypia na dłużej, ze mogę ja odłożyć. Nawet spacery są ekspresowe, bo co wyjdę to muszę już wracać, bo całe osiedle ja słyszy. Na szczęście w nocy się wybudza tylko 2 razy, szybko zje i zasypia. A do tego nauczyła się jeść na leżąco, wiec właściwie to ja sobie spie na boku, a ona jak skończy jeść to tez zasypia, wiec w nocy to praktykujemy. W dzień tak nie chce. W tym tygodniu będziemy mieć instruktaż chustonoszenia, mam nadzieje, ze polubi i będę mogła coś więcej w domu zrobić. Jutro idziemy na sesje zdjeciowa, ciekawe jak to będzie czy uda się ja uśpić
Ja fizycznie czuje się już ok, rana nie boli, wiec jest dużo łatwiej. No i mam ogromne pokłady cierpliwości. Jak leży na cycu to odpalam Netflixa albo TV i tyle. Tylko u nas jest jedno dziecko, wiec mogę sobie na to pozwolić. Jedzenie zamawiamy. Mąż dzisiaj wrocil do biura, bo wcześniej pracował z domu, ale jakby co to był zawsze. Umówiłam się tez do fizjo urogin z blizna po cesarce.
Vigantol i Dicoflor tez skrapiam małej bezpośrednio do buźki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 12:53
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1