❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w l ciąży nie miałam wyjścia, odkleilo się łożysko i musiała być cesarka na JUŻ nawet nie zdążyłam przyjąć tej informacji do głowy i już spałam. 2 pierwsze dni najlepiej nie wspominam, żeby wstać z łóżka to był koszmar, dobrze że dwie pierwsze noce mąż ze mną spał w szpitalu.
Nie chciałabym drugiej cesarki, ale też jeszcze nie wiem czy dadzą mi zielone światło do próbowania SN.
U mnie dopiero minie rok w maju od cc2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Dziewczyny obczajcie to, chodzi o zdjęcie z ćwiczeń... Dzisiaj miałam na aplikacji ten artykuł... My tu o podnoszeniu rąk do góryagniecha2101 lubi tę wiadomość
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Współczuję przeżyć dziewczyny i cieszę się, że nie wpłynęły one negatywnie na Wasze dzieci.
IROLA
Właśnie znalazłam sobie 2 kanały na YT gdzie są ćwiczenia dla kobiet w ciąży i tam jest pełna para. Ręce do góry z ciężarkami nawet więc mam plan, ze od dzisiaj ćwiczę.
Zacznę skromnie od pilatesu ale później mam nadzieję, że dam radę trochę konkretniej poćwiczyć. Dostałam pozwolenie na ruch to je wykorzystam:)
Mam tylko problem dalej z cukrami rano ale chyba wykombinowałam jak je obniżyć- zobaczę rano.Irola lubi tę wiadomość
-
Polin - jak wysoki masz cukier rano?
Ja sama zawsze byłam wysportowana. Grałam w piłkę nożną, siatkówkę, jeździłam jeszcze w liceum na rozgrywki, mam medale, puchary w domumówili na mnie Ronaldinho. Później jakoś delikatnie wycofałam się z tego, został rower i spacery :p
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Mała_Gwiazdka wrote:jak miałam zapalenie zatok to najbardziej bolała mnie górna 6tka leczona w tamtym roku kanałowo, ale ból promieniowal też na dolne zęby. U mnie też stukał i też nie czułam bólu, dopiero jak przyłożył wacikiem nasączonym jakiś płynem to poczułam. Stwierdził więc że to nie od zęba, tylko właśnie zatoki i miał rację.
A irygację robiłam z 1 saszetki, bo nie doczytałam na początku że trzeba z dwóchale u mnie to już po pierwszym zabiegu ropa wyleciała po przepłukaniu. Stąd pewnie ulga była
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Mildred wrote:Polin a co wykombinowalas ? Jak sie sprawdzi to pisz tez sprobuje.
Otóż muszę skrócić przerwę nocną do max 6h-6,5 bez posiłku. Bo cukier mi wywala z głodu (90-96) - przynajmniej na to wszystko wskazuje.
Wczoraj 22:20 serek wiejski+ 2 ogórki kiszone (podobno ogórki kiszone to super sprawa w cukrzycy ciążowej).
Pobudka o 5:00 na mierzenie- cukier 87. Szybka kanapka i powrót do łóżka.
Dzisiaj przyszedł też sok z jagody kamczackiej - podobno bardzo dobrze reguluje cukry, więc sprawdzę jak będzie, pierwszą porcję piję o 12:20:) -
nick nieaktualny
-
ewa.katarzyna wrote:Czy któraś z Was się logowała na stronie ZUS? Bo nie ogarniam gdzie mogę zobaczyć moje zwolnienie. Logując się na pacjent.gov. Mam zwolnienia wszystkie ale od lekarza rodzinnego nie ma tam tego zwolnienia od ginekologa.
Ja się logowałam na stronie ZUS. Jak się zalogujesz, to u góry po prawej powinnaś mieć zakładkę Ubezpieczony. Jak w nią wejdziesz to będziesz mogła przejrzeć zwolnienia.ewa.katarzyna lubi tę wiadomość
Malutka_94
-
Malutka_94 wrote:Ja się logowałam na stronie ZUS. Jak się zalogujesz, to u góry po prawej powinnaś mieć zakładkę Ubezpieczony. Jak w nią wejdziesz to będziesz mogła przejrzeć zwolnienia.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
nick nieaktualnyMalutka_94 wrote:Ja się logowałam na stronie ZUS. Jak się zalogujesz, to u góry po prawej powinnaś mieć zakładkę Ubezpieczony. Jak w nią wejdziesz to będziesz mogła przejrzeć zwolnienia.
-
Jest, nareszcie się zalogowałam... ciąża faktycznie upośledza mózg. Padła mi stara komórka a za nic nie pamiętałam hasła.
Widzę, że trudne tematy podejmujecie. Ja sama miałam cesarkę na cito choć w ogóle nie brałam jej pod uwagę. 0d 29 tygodnia praktycznie leżałam z powodu skracającej się szyjki, nikt mnie nie poinformował o możliwości założenia pessaru, gdzie komfort życia pewnie byłby lepszy. Później synuś zmienił zdanie i nie chciał już opuścić brzuszka mamusi. Po terminie pojechałam na wywoływanie a przy przyjęciu okazało się że słabe tętno, zagrażająca zamartwica wewnątrzmaciczna i trzeba na szybko ciąć. Moja psychika wtedy poleciała. bardzo byłam nastawiona na sn i długo nie mogłam sobie tego poukładać, że miałam cc. Mialam nawet początki depresji.Z synem borykamy się z wieloma problemami, afazja,opóźniona mowa, zaburzenia IS i podejrzewam że cesarka miała na to wpływ. Na pewno wszystkie leki które brałam na podtrzymanie typu nospa magnez także zawiniły, ale taka była konieczność. Wiec czasem nie ma wyboru. Teraz chciałabym urodzić naturalnie, ale już się tak nie nastawiam, bo wiem że podejscie jest ważne i jeżeli pogodzę się z dwiema opcjami to cokolwiek się wydarzy nie załamię się tak psychicznie pierwszej ciąży.
Teraz znowu martwię się o tą szyjkę, bo już napina mi się brzuch i nie wiem czy w tak wczesnej ciąży może się już skracać szyjka? W pierwszej ciąży miałam problemy od połowy ciąży. Jutro mam usg prenatalne więc stres co nie miara, ale mam nadzieję że wizyta mnie choć trochę uspokoi, bo od tygodnia po nocach nie śpię[/url]
-
nick nieaktualnyMała_Gwiazdka wrote:Ja się właśnie loguje przez profil zaufany. Nigdzie w urzędzie nie byłam. U mnie widać wszystkie zwolnienia i od rodzinnego i od ginekologa
Wróciłam właśnie z córka że spaceru. Jaka piękna pogoda 😍 czuć wiosnę 😍😍 ale zglodnialam na maksa 😂 -
Mała_Gwiazdka wrote:Ja się właśnie loguje przez profil zaufany. Nigdzie w urzędzie nie byłam. U mnie widać wszystkie zwolnienia i od rodzinnego i od ginekologa
Wróciłam właśnie z córka że spaceru. Jaka piękna pogoda 😍 czuć wiosnę 😍😍 ale zglodnialam na maksa 😂
O zazdro gdzie tak pięknie macie ? U nas w zachodniopomorskim znow poxchmurno i pada👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
ewa.katarzyna wrote:A logujesz się tutaj co pisze zaloguj się do PUE? BO próbuje tym profilem zaufanym i nic. Nie wiem co zle robię w innych miejscach normalnie mogę tym profilem zaufanym się zalogować.
loguje sie przez strone : https://login.gov.pl/login/login?ssot=fg0i09zhqa1af50x2an3
albo tutaj bezposrednio przez ZUS tylko kilkam profil zaufany https://www.zus.pl/portal/logowanie.npi
potem wchodze na Ubezpieczony -> zaświadczenia lekarskieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 13:16
-
Zozo wrote:O zazdro gdzie tak pięknie macie ? U nas w zachodniopomorskim znow poxchmurno i pada
w łódzkim świeci piękne słoneczko i 10 stopni na dworzechoć w prognozie mówią że też ma dzisiaj padać, więc może wszystko przed nami
Starająca lubi tę wiadomość
-
MomOfBoys wrote:Ropa? U mnie chyba tylko smarki lecą, w różnych kolorach tęczy, od przezroczystych, poprzez żółte i zielone 😒
Starająca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMała_Gwiazdka wrote:loguje sie przez strone : https://login.gov.pl/login/login?ssot=fg0i09zhqa1af50x2an3
albo tutaj bezposrednio przez ZUS tylko kilkam profil zaufany https://www.zus.pl/portal/logowanie.npi
potem wchodze na Ubezpieczony -> zaświadczenia lekarskie
Chyba się przejdę do tego zusu bo nie dam rady się zalogowac. Nie wiem. Wszędzie normalnie tym profilem zaufanym się zawsze loguje. 🤷♀️ -
Mała_Gwiazdka wrote:chyba najlepsza będzie wizyta u laryngologa żeby stwierdził czy to faktycznie zatoki. U mnie to był taki stan, że kataru nie miałam a ropa mi kapała z nosa
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️