❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja777 wrote:https://allegro.pl/oferta/junama-tako-wozek-3w1-diamond-mirror-satin-05-8354374316?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_BG_pla_dziecko_wózki&ev_adgr=wielofunkcyjne&gclid=EAIaIQobChMI3dTguv-m6AIVlaiaCh14Qg-2EAQYCSABEgKCRPD_BwE
Zakochałam się w tym wózku, muszę go tylko jeśli się sytuacja uspokoi obejrzeć na żywo ale to jest moj wybór 😍😍😍
https://www.youtube.com/watch?v=lpCAXOlVSnk
I nie polecam zestawów 3w1, bo te foteliki nie są bezpieczne.Nadzieja777 lubi tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Ja po wizycie
Wszystko ok, moja malutka waży już 150g, szyjka w porządku.
Mam na razie nie robić żadnych badań krwi, unikać przychodni. Następna wizyta (już połówkowe) - 10.04.2020. Kiedy to przeleciało?Mirabelka02, m@rzenie, MartitaS, zazu, Kropka4, agniecha2101, aniołkowa_mama, megson91, tym_janek lubią tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
-
nick nieaktualny
-
Każdy ma inne potrzeby, ale myślę, że podczas wyboru wózka trzeba zwrócić uwagę na:
- wagę (nawet jak nie musimy znosić wózka warto na to spojrzeć, żeby wózek nie prowadził się ciężko)
- rodzaj kół
- sposób składania
- rozmiar po złożeniu (żeby mieścił się w aucie)
- regulacje rączki, są wózki dedykowane wyższym I niższym osobom
- rozmiar gondoli (zwłaszcza, że zaczepimy o miesiące zimowe, kiedy dojdą do wózka śpiworki i zajmą sporo miejsca)
- zakres budki lub ewentualna możliwość jej powiększenia, żeby nie wieszać tej nieszczęsnej pieluchy na wózek
- rozmiar koszyka pod wózkiem
- amortyzatory i łatwość w podbijaniu wózka przed krawężnikami
- awaryjność (poszukać informacji lub zapytać sprzedawcę o ilość reklamacji i ewentualnie na co)
- zakres zestawu (niektóre firmy mają już np parasolki, folie czy torby, w innych za wszystko trzeba płacić jak za zboże)
No i oczywiście wygląd, kolor itp, jeśli już wiemy, czego od wózka oczekujemyDla mnie była też istotna łatwość w prowadzeniu, ale to można sprawdzić dopiero na żywo.
Chociaż może okazać się jak w moim przypadku, że wózek będzie parzył i przyda się dopiero po kilku miesiącach
Edit: skupiałam się na kwestii wyboru tego pierwszego wózka, bo przy spacerówkach dochodzą też inne kwestieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 19:20
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
U nas syn ma jedno imię, teraz też damy tylko jedno.
Któraś z Was pisała że 2 imiona dała tylko na chrzcie - moja siostra też ma tylko z chrztu drugie, przy komunii i bierzmowaniu księża się bardzo dziwili dlaczego tak. Ksiądz jej powiedział że jak kiedyś będzie brała ślub, to żeby dopilnowała dobrze żeby jej dokumenty do USC prawidłowo wypełnili.
W końcu podjęła decyzję że spróbuje sobie to drugie imię dopisać też w USC.Malutka_94
-
Iskierka87 wrote:To tylko ja niektóre zestawy 3w1 mają w ofercie dobre foteliki 🙂 tylko trzeba takowych poszukać. Maxi Cosi są polecane i też są dołączane do niektórych 3w1
Bo oczywiście są zestawy, w których są foteliki Maxi Cosi, Avionaut, BeSafe czy Cybex.
Iskierka87, zazu lubią tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
-
nick nieaktualny
-
Iskierka87 wrote:Była reklama w tv więc pewnie i część będzie dostępna stacjonarnie. Ja patrzyłam online bo nie zdarzyłam zobaczyć rekly a tylko słyszałam 🙃
Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A mi wszystkie wózki co sie podobaly maja spacerówkę kubelkowa i jednak sie nie zdecyduje na kubelek. Wybraliśmy cybex priam lux. Tylko teraz wszedł model 2019 a bardziej podobał mi sie 2018 ale juz nie jest dostepny
Nadzieja w cybexie wlasnie priam lux mozesz wybrac taka ramę rose gold jesli ci zalezy na takim kolorze ale nie wiem czy ta marka cie przekonuje.
A co myślicie o czarnym wózku ? Kiedys mialam spacerówkę dla corki i bylam zadowolona przetarłam i nie bylo plam ani brudu. Moj zbytnio nie chce czarnego wózka mowi lato upaly a tu czarna gondola.ciekawe czy moge zamowic jasna gondolkę a ciemna spacerówkę .
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Ja dla córki miałam gondolkę czarno-białą.Ale ona ze stycznia,to w lecie już ją woziłam w spacerówce rozkładanej na płasko.
Ktoś pytał o ruchy.Ja czuję je codziennie i to bardzo wyraźnie.Wiem kiedy dziecko śpi,kiedy kopie,kiedy się obraca.Często mam brzuch wypchnięty tylko z jednej strony,a z drugiej płasko 😂 śmiesznie to wygląda 😉 -
nick nieaktualnyZozo wrote:A mi wszystkie wózki co sie podobaly maja spacerówkę kubelkowa i jednak sie nie zdecyduje na kubelek. Wybraliśmy cybex priam lux. Tylko teraz wszedł model 2019 a bardziej podobał mi sie 2018 ale juz nie jest dostepny
Nadzieja w cybexie wlasnie priam lux mozesz wybrac taka ramę rose gold jesli ci zalezy na takim kolorze ale nie wiem czy ta marka cie przekonuje.
A co myślicie o czarnym wózku ? Kiedys mialam spacerówkę dla corki i bylam zadowolona przetarłam i nie bylo plam ani brudu. Moj zbytnio nie chce czarnego wózka mowi lato upaly a tu czarna gondola.ciekawe czy moge zamowic jasna gondolkę a ciemna spacerówkę .
Mi sie bardzo podobaja czarne wozki i bardzo bym chciala, ale wybralam model wozka gdzie kolory mnie nie przekonuja i nie mozemy sie zdecydowac,i nawet wlasnie czarnego nie ma, ale bardzo dobrze sie prowadzi. Mutsy icon -
nick nieaktualnyZozo ogólnie mi się podoba czarny ale z dodatkami żeby nie jak "trumna" wyglądał np własnie junama Madena o której wcześniej wspominałam ślicznie wygląda bądź baby active są niektóre bexa też są ciekawe. Całego czarnego bym nie wzięła bo jak dla mnie za smutno jakoś to wygląda
-
Mała_Gwiazdka wrote:dziewczyny które czują ruchy maluszków, czujecie je każdego dnia? Mój mały ma takie swoje "ciche dni" np. przez 2-3 dni czuje jego kopniaki dość wyraźnie rano i wieczorem, a potem kolejne 2 dni nic a nic. Z córką tak nie miałam, ona kopała caly czas
i zaczyna mnie to powoli martwić, ale może mam taki spokojny typ teraz w brzuszku
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Malutka_94 wrote:U nas syn ma jedno imię, teraz też damy tylko jedno.
Któraś z Was pisała że 2 imiona dała tylko na chrzcie - moja siostra też ma tylko z chrztu drugie, przy komunii i bierzmowaniu księża się bardzo dziwili dlaczego tak. Ksiądz jej powiedział że jak kiedyś będzie brała ślub, to żeby dopilnowała dobrze żeby jej dokumenty do USC prawidłowo wypełnili.
W końcu podjęła decyzję że spróbuje sobie to drugie imię dopisać też w USC.
Chyba zależy od księdza, bo moja siostra też tak dała swoim dzieciom po drugim imieniu na chrzcie i nie było żadnych problemów ze sakramentami. U nas też ksiądz potwierdził że jak najbardziej jest taka możliwość.[/url]
-
MomOfBoys wrote:Ja mam podobnie. U mnie na dodatek te kopniaczki są mega delikatne. Z chłopcami miałam jakoś inaczej. Od razu było je mocno czuć i często.
MomOfBoys lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualny
-
Ja mam prawie czarną gondole po córce a raczej taki bardzo ciemny grafit i nie będę zmieniać. Wprawdzie córkę rodziłam w październiku ale spokojnie sobie dam radę z ciemną gondolą przez sierpień nawet jak by bardzo słonecznie było, we wrześniu już upałów i tak takich nie ma, więc to tylko miesiąc. Po za tym z dzieckiem i tak w największe upały się nie spaceruje bo nikomu przyjemnie nie jest.
Może jak bym rodziła w czerwcu to prędzej bym się skusiła na zmianę, ale nawet nie przez ten ciemny kolor a przez fakt ze moja gondola nie ma wentylacji. Ale przez miesiąc sobie poradzę.
Z córka jak zaczęły się upały wychodziłam rano ok 9 i po południu ok 17tej bo inaczej się nie dało, a miała już wtedy 7-8 miesięcy i jeździła w jasnej spacerówce z olbrzymim daszkiem ale i tak upały były za duże na długie spacery w innych godzinach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 20:22
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka