X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Mam dokładnie to samo! Czasami wstaje i się boje, ze to jest za piękne żeby było prawdziwe. Od długiego czasu było to dla mnie nieosiągalne, żeby w ogóle zajść w ciąże... chyba dopiero jak urodze to do mnie to dotrze w 100% i w końcu zniknie ten strach.

Dobrze , ze nie jestem z tym sama 🤔

Meggie1, Mildred lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Nadzieja imię to jeszcze wielka niewiadoma 😂 od poniedziałku wiemy że dziewczynka, a teściowie codzień dzwonią z pytaniem czy już coś wybraliśmy 😉 moja Mama mówi że za dziecka ciagle powtarzałam że kiedyś będę mieć małą Alicję 🧐

Btw. Nadzieja dobrze wyczytałam że jesteś ze śląska? Ja aktualnie mieszkam w Bytomiu. Jestem rocznik 90.
    Szkoda że kwarantanna, można by się umówić na ciacho i obgadać tematy ciążowe bo u mnie wszystkie koleżanki już dzieciaczki mają 😍 a najlepsza przyjaciółka jeszcze przed i nie bardzo mnie rozumie... 😩

Na szczęście przypadkiem znalazłam Waszą grupę i meeeega fajnie się człowiek czuje, bo nie jest w tym wszystkim sam 😗

Tak , Dąbrowa górnicza dokładnie :) oo , świetnie ! To jak minie to cholerstwo to jestem jak najbardziej za , bo tez obok mnie albo maja już dzieci albo jeszcze ich nie planują wiec trochę czuje się wyalienowana od społeczeństwa 😁 grupa daje ogromne wsparcie. Będzie Ci tu dobrze 😊

Madzko lubi tę wiadomość

Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak już będę trzymać dziecko w ramionach to będę spokojniesza ale też z drugiej strony już nigdy spokojna nie będę bo czy jakaś choroba, niespodziewana sytuacja, okresy buntu, wyjścia na imprezy, samodzielne wyjazdy to ja jako matka zawsze będę żyć w stresie i wiecznie się będę martwić 😅

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll wrote:
    Witam szacowne koleżanki na półmetku ciąży 😁

Według prenatalnych też dzisiaj kończę 20 tydzień 😉 zawsze to parę dni do przodu niz termin z OM 😂

Kindoll lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to jest kosmos, jak rodzi się Twoje dziecko, po 9 miesiącach noszenia i możesz je zobaczyć. Mam zdjęcie, jak mój mąż patrzy na córeczkę po porodzie, takiego wzroku nie widziałam u niego nigdy 😍
    Moja córka jest mega podobna do męża, ale ma np mój nos i identyczne palce i jak na nią patrzę i widzę nasze cechy, to jest cudowne.

Madzko, witam na forum ❤️ Alicja to piękne imię, moja córka tak się nazywa ❤️

Kropka4, darkestfear lubią tę wiadomość

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:
    A możesz podać model?
    Dla starszaka kupiliśmy Axkid Minikid. Bardzo zależało mi na bezpieczeństwie, a Szwedzi ponoć w tym przodują. Synek jeździ w tym foteliku do dziś, ma dużo miejsca z tyłu, ale niestety kosztem miejsca z przodu. Żeby był odpowiednio pochylony podczas snu w aucie musieliśmy dokupić styropianową podkładkę, a to dodatkowo powoduje brak miejsca z przodu (nie wiem czy Szwedzi mają w autach proste kanapy z tyłu czy jak, ale w naszych przeważnie jest spadek siedzenia w stronę oparcia, a to powoduje że fotelik montowany tyłem do i kierunku jazdy jest mniej pochylony co przekłada się na słabym utrzymaniu głowy dzuecja w pionie podczas snu). Nie mogliśmy dopasować fotelika do auta bo mamy tylko służbowe męża, które dwa razy do roku jest zmieniane na inne, więc przy wyborze sugerowałam się tylko i wyłącznie bezpieczeństwem fotelika. Tak jak Mała Gwiazdka napisała fotelik jest jak skała jak dobrze się go umocuje, tyle że przy montażu jest trochę zachodu, więc jak ktoś ma dwa auta i ma zamiar przerzucać fotelik z jednego auta do drugiego to lepiej chyba szukać na isofixach.
    Dla młodszego kupiliśmy Cybex Sirona S i-size ze względu na wygodę przy wkładaniu do auta, bo fotelik jest obrotowy. To też był mój wymysł ☺️ Fotelik łatwo wpina się do auta i wygodnie wkłada się do niego dziecko dzięki obrotowemu fotelowi. Minusem jest to, że piach zbiera się w szczelinie mechanizmu obrotowego. My już raz wysyłaliśmy do serwisu, bo fotelik przestał się blokować w pozycji tyłem do kierunku jazdy. Ogólnie fotelik zajmuje dużo mniej miejsca niż Axkid, ale też młodszy synek jest drobny. Starszak mimo, że nie ma tych granicznych dla fotelika 18kg to zupełnie się w nim nie mieści. Raz musiałam go przewieźć innym autem i wzięłam fotelik cybexa, bo szybko się go montuje, to syn narzekał mocno, że mu ciasno.
    Jak najmłodszy wyrośnie z kołyski (dla mnie kołyska musi być zamiast fotelika 0-18 np, bo jednak łatwiej mi było zabrać śpiącego maluszka razem z kołyską, niż wypinać go z fotelika, który zostaje w aucie) to przesadzę go do cybexa, a średniego do axkida, a starszak dostanie już fotelik przodem do kierunku jazdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 10:45

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys u nas często przekładamy Axkida z jednego auta do drugiego i powiem Ci, że ja już to tak opanowałam że montaż zajmuje mi 3 minuty :)

Ale dokupiliśmy drugi zestaw tych pasów do kotwiczenia więc jest prościej bo nie trzeba tego przeciągać pod fotelem za każdym razem. I podkładkę też mamy, bo faktycznie bez tego ciężko uzyskać prawidłowy kąt.

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole nie pokazywałam Wam - bibus z poniedziałku 😁
    https://zapodaj.net/91776ce647c03.jpg.html

MartitaS, Kagu3, Kindoll, darkestfear, agniecha2101, ewa.katarzyna lubią tę wiadomość

Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas britax max way plus teraz, córka waży 17 kg i ma 100 cm i prawie 3 lata.
    Planuję przesadzić Lilkę z nosidełka właśnie do Ali britaxa, jak Ala skończy ponad 4 lata albo młodsza wyrośnie z łupiny. Wtedy Ala dostanie jakiś porządny fotelik przodem (już patrzę że ok jest np axkid bikgid).
    Ala miała też fotelik Joie, słabo siedział. Ten britax to się tak trzyma przez nogę i pasy mocujące, że można samochodem z nim ruszać :P

A jeśli chodzi o łupinę, to ja czekam na koniec epidemii i otwarcie sklepów, bo nie zdążyłam przymoerzyc avionauta do auta, a za Chiny nie kupię w ciemno. Wolę kupić pod koniec lipca, ale mierzony. Bo później może lecieć dziecku główka, fotelik może się ruszać etc. A to wszystko wpływa na vezpiecznestwo. Musi być odpowiedni kąt dobrany, w sklepie też pokażą jak prawidłowo wpinać, bo nosidełko można również źle wpiąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    A wogole nie pokazywałam Wam - bibus z poniedziałku 😁
    https://zapodaj.net/91776ce647c03.jpg.html
    Piękna ❤️ jak to wszystko się skończy, to lecę na USG 3 d

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko, witam, zapomnialam przywitać się w poprzednim poście :) ja nie jestem co prawda ze Śląska, ale za to Twoja równieśnica :) Alicja to piękne imię :) Też mi się podoba, ale wiem, że to nie nasze imię ;)

Aga, u nas na twarzy są chyba że trzy krostki póki co, najgorzej na nogach z tyłu i w górnej części klatki. Co macie do smarowania? Dobrze, że gorączka odpuściła :)

Tak właśnie wczoraj sobie myślałam, kiedy usypiałam małą, że najpiękniejsze dla mnie w macierzyństwie jest to, jak moja córka mnie potrzebuje. Że jestem lekiem na całe zło. Jak sie uderzy to wystarczy, że pocałuję. Jak idzie spać to potrzebuje mojej bliskości, żeby spokojnie odpocząć. Jak czegoś się przestraszy, to przy mnie czuje się bezpiecznie. Że z mamą tańczy się najlepiej. Jak wystarczy, że jestem, żeby było dobrze. To jest czasami męczące, bo mam mało czasu dla siebie, kosztuje mnie to wiele, ale jednak to jest cudowne. Sama pamiętam to bezpieczeństwo i pewność, które dawała mi mama i chociaż mam wobec siebie jako mamy wiele zastrzeżeń i wyrzutów sumienia, to jak tak patrzę na nas, to chyba udało mi się jej dac chociaż trochę coś podobnego, co miałam i ja. A na tym zależy mi najbardziej.
    Jeszcze trochę dziewczyny i czeka i Was to wyjątkowe uczucie :)

Nadzieja777, Madzko, agniecha2101, Kagu3, MartitaS, AgaG88 lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    MomOfBoys u nas często przekładamy Axkida z jednego auta do drugiego i powiem Ci, że ja już to tak opanowałam że montaż zajmuje mi 3 minuty :)

Ale dokupiliśmy drugi zestaw tych pasów do kotwiczenia więc jest prościej bo nie trzeba tego przeciągać pod fotelem za każdym razem. I podkładkę też mamy, bo faktycznie bez tego ciężko uzyskać prawidłowy kąt.
    Zdolna jesteś ☺️ Ja zostawiam ewentualne przekładanie mężowi, też już się wprawił.
    A z tymi dodatkowymi pasami to nie wiedziałam nawet że tak można. Jest tak samo stabilny?

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Tak, to jest kosmos, jak rodzi się Twoje dziecko, po 9 miesiącach noszenia i możesz je zobaczyć. Mam zdjęcie, jak mój mąż patrzy na córeczkę po porodzie, takiego wzroku nie widziałam u niego nigdy 😍
    Moja córka jest mega podobna do męża, ale ma np mój nos i identyczne palce i jak na nią patrzę i widzę nasze cechy, to jest cudowne.

Madzko, witam na forum ❤️ Alicja to piękne imię, moja córka tak się nazywa ❤️

Popłakałam się czytając Twój komentarz bo wyobrazilam sobie tę scenę z moim mężem i naszym maluszkiem 😍 tak bym chciała żeby uczestniczył w porodzie, wiem że są ważniejsze rzeczy niż poród bez męża ale mimo wszystko wierzę, że wszystko wróci do normy i mąż będzie uczestniczył w kolejnym ważnym wydarzeniu w naszym życiu ☺

Nadzieja777, Madzko, Kagu3, MartitaS lubią tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie zamowilam wozek 😱 akurat ostatnia sztuka mojego koloru, w promocyjnej cenie bo az 700zl taniej i jeszcze raty do spalcania za 4msc, to pierwsza rzecz jaka kupimy maluchowi i jakos boje sie zeby nie zapeszac tym, ale jestesmy od dlugiego czasu zdecydowani na ten model, super sie prowadzi i to dobra okazja 🙈🙈 kiedy ja przestane panikowac 🤦🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 12:36

Nadzieja777, Kagu3, Kindoll, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poddałabyś stronę na której kupiłaś ? Bo mnie zaintrygowałas i jja tez chce 😍

Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    A ja wlasnie zamowilam wozek 😱 akurat ostatnia sztuka mojego koloru, w promocyjnej cenie bo az 700zl taniej i jeszcze raty do spalcania za 4msc, to pierwsza rzecz jaka kupimy maluchowi i jakos boje sie zeby nie zapeszac tym, ale jestesmy od dlugiego czasu zdecydowani na ten model, super sie prowadzi i to dobra okazja 🙈🙈 kiedy ja przestane panikowac 🤦🏼‍♀️

Pochwal się jaki model kupiłaś ☺
    Ja też jeszcze nic nie mam dla maluszka, też chyba strach mnie blokuje...

mhsvj44jaatf8jcr.png

• to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Pochwal się jaki :)

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam na szczecinskim bobolandzie :) https://boboland24.pl/

Model to mutsy icon, ten zielony co w filmiku 🥰 https://youtu.be/pHrqAEvSJTE
    Swietnie sie prowadzil tak lekko i amortyzacja genialna!

Kagu3, Nadzieja777, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Pochwal się jaki model kupiłaś ☺
    Ja też jeszcze nic nie mam dla maluszka, też chyba strach mnie blokuje...

Eh..ja denerwuje sie tym wozkiem jakbym nie wiem co zrobila 🤦🏼‍♀️ Chcialabym wiedziec ze na pewno wszystko bedzie ok

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Eh..ja denerwuje sie tym wozkiem jakbym nie wiem co zrobila 🤦🏼‍♀️ Chcialabym wiedziec ze na pewno wszystko bedzie ok

Musimy zacząć w to wierzyć ! Insczej by nas tutaj już nie było . ❤️ To półmetek. MUSI być dobrze .

Kagu3, darkestfear, MartitaS lubią tę wiadomość

Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ