❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja, nic się nie przejmuj, będziesz najlepszą mamą dla swojej córeczki
Jeśli chodzi o takie techniczne rzeczy to może naprawdę warto poszukać szkoły rodzenia online. Każdy się tego kiedyś uczył, ja też nie zastanawiałam się nad wieloma rzeczami przed pierwszą ciążą.
Polecam elektryczny laktator, z wygody, ale ręcznego też nigdy nie używałam. Odciągnięte mleko można mrozić -
nick nieaktualnyAgaG88 u mnie też wychodzi ok 2kg różnicy rano-wieczór.
Dziewczyny mam jeszcze pytanie do tych które były już na połówkowych. W tych parametrach u dziecka ile u Was wynosi cereb? Wlansie zaczęłam moje zdjęcie analizować i tu wychodzi ze 1.81 a to jest równe 17t6d 😞 zaczęłam się stresować bo wdzytskie inne parametry są od 19t2d w górę. 😐 Nic mi lekarz o tym nie mówił... A ja nie sprawdziłam wdzytskiego od razu jak dał mi zdjęcia.
Z tego co tu czytam to Tymjanek masz jakias większą medyczna wiedzę na ten temat. Możesz mi napisać czy to jest ok czy mam się martwić?
Hc wynosi 19t3d więc jest w sumie ponad tydzień rozbieżności. Nie wiem ile jest w normie.ale się zestresowałam 😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 14:06
-
Mamuśka☺️ wrote:A ile masz teraz długość szyjki? Zlecił co czekać do następnej wizyty żeby to sprawdzić czy musisz jakoś szybciej to kontrolować?
A jeśli chodzi o laktator to lepszy ręczny czy elektryczny? I takie odciągnięte mleko jak mamy za dużo to daje się dziecku normalnie z butelki potem? Gdzieś czytałam że jak się nauczy z butelki to potem nie chce cyca?
Jeżeli planujesz tylko karmić piersią i ściągać przy nawale pokarmu czy też pojedyncze porcje jak będziesz chciała gdzieś wyjsc to myślę że warto miec pojedynczy elektryczny laktator.
na samym początku proponować najpierw pierś później butelka. -
Mamuśka☺️ wrote:AgaG88 u mnie też wychodzi ok 2kg różnicy rano-wieczór.
Dziewczyny mam jeszcze pytanie do tych które były już na połówkowych. W tych parametrach u dziecka ile u Was wynosi cereb? Wlansie zaczęłam moje zdjęcie analizować i tu wychodzi ze 1.81 a to jest równe 17t6d 😞 zaczęłam się stresować bo wdzytskie inne parametry są od 19t2d w górę. 😐 Nic mi lekarz o tym nie mówił... A ja nie sprawdziłam wdzytskiego od razu jak dał mi zdjęcia.
Z tego co tu czytam to Tymjanek masz jakias większą medyczna wiedzę na ten temat. Możesz mi napisać czy to jest ok czy mam się martwić?
Hc wynosi 19t3d więc jest w sumie ponad tydzień rozbieżności. Nie wiem ile jest w normie.ale się zestresowałam 😭
Ja mam podobnie, cereb (móżdżek) jest o ok tydzień mniejszy, niż reszta wymiarów. Tez mnie to zestresowało, zapisałam sobie pytanie o to do lekarza na kolejnej wizycie. Pocieszam się jednak, bo na połówkowych obok wymiarów mam jakby widełka (taki pasek z zaznaczonym środkiem i wynikiem dzidzi) i jest napisane, że 52,8%, czyli podobnie jak w reszcie wymiarów, więc jakby w środku normy 🤷♀️ -
nick nieaktualnyU mnie cereb ma 1.86 jak na 18+2, inne wymiary mialam miedzy 19+4 a 20+0 🤔 lekarz nie mowil, ze cos jest nie tak tylko za mała jest w pelni zdrowa wiec nawet sie nie wczytywał glebiej w te papiery
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 15:47
Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość
-
Generalnie moje połówkowe robił podobno najlepszy lekarz od usg w mieście, przy okazji ordynator oddziału patologii ciąży, człowiek o którym mówią, ze „widzi to czego inni nie widzą”, więc skoro powiedział, że jest ok to trzymam się tego, ze jest ok. 🙏 -
nick nieaktualnyKindoll wrote:Także dziewczyny, skoro kilka z nas tak ma i lekarze nie powiedzieli, że coś jest nie tak, wiec wszystko jest w porządku i nie analizujemy same wyników
Tez tak mysle, moglam nie sprawdzac po tym poscie, bo teraz tez zaczelam sie nad tym zastanawiac 😅
Edit: ale tak czytam, ze do 14 dni jak jest roznica w wymiarach to nie ma podstaw do tego zeby sie martwic 🤷🏼♀️ U mnie hc na 19+4Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 16:12
Kindoll lubi tę wiadomość
-
Tak samo jak nikt z nas nie jest idealnie w wymiar, każda ma iinna długość rak, nóg i cycków
tak i nasze dzieci maja części ciała nie idealnie równe.
Jak by coś było po za norma dla tego wieku to na pewno lekarze by was o tym poinformowali.Kindoll lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Jesteśmy już po połówkowych 🙂 potwierdzona zdrowa córeczka 😍😍😍 waży 489 gram, wszystkie narządy prawidłowe 🙂 kocham te moje małe stópki 😍😍😍
Evli, MartitaS, Nadzieja777, Kindoll, to_tylko_ja, Mirabelka02, Iskierka87, Bela, m@rzenie, Mamuśka☺️, Kropka4, Zozo, Malutka_94, darkestfear, ticia9, megson91, Niki345, YoYo85, aniołkowa_mama, Madzko, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Jejku, to moja jakaś malizna, bo tydzień temu na połówkowych miała 400 g. Tak, wiem, każde dziecko rozwija się już w swoim tempie, ale matka to matka, zawsze sie czymś zamartwia.
Dziewczyny, czekam na wizytę. Szykowałam się cały dzień, prawie jak na randkę. W końcu cisza i spokój, nikt mnie nie dotyka i nie woła co 5 minut "mamuś". Dawno sie tak nie cieszyłam z obsuwy czasowejWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 16:52
megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie też mąż zaczął czytać ze do 14 dni jest ok. Ja też mam z boku widełki i jest w tej normie ale w dolnej granicy a reszta w górnej. Mam nadzieję że faktycznie to nic złego.
Zastanawiam się bo mam możliwość pójścia również w ramach pakietu na połówkowe i to miałam tak awaryjnie gdyby teraz było coś nie tak. Miałam zrezygnować z tej wizyty ale teraz się zastaniwm bo jest ona za 10 dni więc miałabym porównanie cgzy ten móżdżek rośnie. Jak myślicie, warto pójść? Czy już nie ryzykować chodzeniem po lekarzach w czasie epidemi.? -
Dziewczyny jestem po połówkowych 420 gram zdrowego chłopca ! ☺😍❤ w końcu znamy płeć, bezwstydnik pierwsze co pokazał to siusiaka i Pani Doktor od razu pytała czy płeć znana 😂 ale rośnie uparciuch po tacie bo nie chciał pokazać buźki i Pani Doktor co chwile szturchała brzuch ale nic to nie dało i musiałam się przewracac na lewy a później na prawy bok i w końcu się udało ☺ jeszcze podczas badania miał czkawkę. Wszystkie narządy w normie 😊
Evli, Zozo, Iskierka87, Mamuśka☺️, Kindoll, Malutka_94, Mirabelka02, ticia9, Bela, megson91, m@rzenie, Nadzieja777, YoYo85, MartitaS, aniołkowa_mama, Madzko, Loczek:), to_tylko_ja, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Kropka, super wiadomości:)
Ja też po wizycie, wszystko dobrze, mała waży 500 g. I okazało się, że mój lekarz dobrze zna mojego szefaKindoll, ticia9, megson91, m@rzenie, Kropka4, Niki345, YoYo85, MartitaS, aniołkowa_mama, Starająca, Evli, Malutka_94, to_tylko_ja, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś kupiłam trochę rzeczy na necie z wyprawki bo chce dozowac wydatki oraz na spokojnie kompletowac bo jak Nadzieja czuje się w tym zagubiona... Jakie chusteczki, jakie pampersy itp te decyzję zajmują mi dużo czasu.
Dziś kupilam:
Wanienka składana,
Waciki do uszu dla dzieci,
Wkładki laktacyjne,
Przewijak i poszewki dwie na niego,
Laktator elektryczny - używany - dla mnie nowy za drogi
Butelka nowa do laktatora,
Szczotki do mycia butelek,
Grzebyk i Szczotka do włosów,
Smoczki 2 szt,
Karuzela do łóżeczka,
Pieluszki musinowe 3 szt,
Gruszka do kataru.
To dopiero kropla ale powoli do przodu...
Kolejne zakupy to katarek do odkurzacza, pampersy, husteczki, oliwki do skóry i kąpieli i proszek do prania dla dzieci, nożyczki dla noworodka, kocyk bambusowe itp... Lista bardzo długa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 18:15
i_ka, Kagu3, Kropka4, MartitaS, Madzko, Loczek:) lubią tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
nick nieaktualnyNamyria, super.
Ja dziś usiądę i przeanalizuje wydatki, Święta już mam ogarnięte finansowo, policzę ile mogę wydać w tym miesiącu na wyprawkę i tez zamówię wanienkę, aspirator fridę, i może już łóżeczko. W Rossmanie kupię kolejna paczkę pampersów i chusteczek. Myślałam że do sierpnia zalapiemy się na promocję w Rossmanie 2+2, ale przez epidemię się na to nie zanosi.. -
nick nieaktualny
-
Ja tez tak na raty kupuję, chociaz jak bym tak siadała i podliczyła ile wydałam to masakra
a połowy nawet nie mam
ale te droższe rzeczy mamy juz ogarnięte . Matko jak ja pomysle ile jeszcze brakuje ze az sama nie wiem za co sie brac
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020