❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już znam płeć więc czas najwyższy zabrać się za zakupy bo mam tylko wkładki laktacyjne 😞 ale z racji, ze to poerwsze dziecko to mam wiele dylematów co z jakiej firmy będzie lepsze ... I tak nad wszystkim ślęcze więc jak dalej tak pójdzie to nie zdążę do sierpnia
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualnyKagu na tak samo robię hehe. Zamawiam kurierem i on zostawia pod drzwiami a ja biorę dezynfekuje i czekam jeszcze dla pewności 3 dni zanim otworze paczkę hehe 😁😁😁 w skrzynce też mam listy i awizo ale pewnie do czwartku tam poleży 😉
Kagu3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Pajace niestety rozmiar 62, a na moje oko jak 68. Zresztą w porównaniu do next , które mam w szafie po Ali, to są właśnie większe. Reszta rozmiarowo ok
O i byłyśmy na pikniku na polu 🙃
Mamuśka, szacun za te 3 dni. Ja czekam 10 minut po dezynfekcji i dorywam się do zawartości. Czekanie nie jest moją mocną stroną xdWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 19:37
Starająca, Kindoll, ticia9, megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny gratuluję udanych wizyt i poznania płci, super że już wiecie 💖
Kropka, bierz się za zakupy 😉 wieczorem dopiszę płcie 🙃 może dziś nie zasnę xdWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 19:31
Kropka4, Loczek:) lubią tę wiadomość
-
Kagu dziękuję 😊
Dziewczyny mimo że planuję karmić piersia2 chcę się zaopatrzyć w butelkę. Czy ta pierwsza to może być Tommee tippee ? Chciałabym żeby smoczek przypominał jak najbardziej sutek a nie wiem które butelki taki mają w zestawie.Namyria lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Moi kurierzy juz nauczeni Nawet jak.mnie nie ma to przez plot rzucaja w krzaki
Co do wydatków to mi brakuje materaca, moze polcicie jakis? Przy pierwszym mialam pianka gryka kokos
Brakuje mi wanienki w sumie stelarz by sie tez przydal, prześcieradła, kosmetyków podkładów, jeszcze jeden recznik no i pamperdy i chusteczki Ale tez czekam na promocję pampers:)
-
Widzialam takie butelki jak piers mamy z Mimijumi ale nie znam opini wlasnie 🤔
Kagu duzo kupujesz takich długich spodenek i jaki rozmiar ? Ja wlasnie mam duzo wszystkiego na dlugi rekaw na jesien 😅 ale na lato to czekam blizej lata jak rusza wyprzedaże w hm albo zarze . W newbie beda jeszcze przed latem ? Wiem ze niedawno byly ale sie nie zalapalam, bo plec nie byla znana.👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Kropka4 wrote:Kagu dziękuję 😊
Dziewczyny mimo że planuję karmić piersia2 chcę się zaopatrzyć w butelkę. Czy ta pierwsza to może być Tommee tippee ? Chciałabym żeby smoczek przypominał jak najbardziej sutek a nie wiem które butelki taki mają w zestawie.
Ja też rozmyslalam nad butelka a wkoncu kupiłam pasująca do laktatora. Ja pewnie będę fanka laktatora bo mam słabą silna wolę i raczej należę do wygodnych więc będę się wspomagać na maxa. Kupiłam też pojemniczki do mrożenia mleka w razie wypadku.
Chce też aby mąż się zaangażował w opiekę nad dzieckiem od początku więc odciaganie jest już przezemnieplanowane 😉
Piszcie dziewczyny co kupujecie 🍼👕🛍️
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
AgaAgnieszka1989 wrote:Moi kurierzy juz nauczeni Nawet jak.mnie nie ma to przez plot rzucaja w krzaki
Co do wydatków to mi brakuje materaca, moze polcicie jakis? Przy pierwszym mialam pianka gryka kokos
Brakuje mi wanienki w sumie stelarz by sie tez przydal, prześcieradła, kosmetyków podkładów, jeszcze jeden recznik no i pamperdy i chusteczki Ale tez czekam na promocję pampers:)
Tylko nie gryka. Ponoc jak dziecko zmoczy materac to lubia sie tam robaki pojawiać . O ile dobrze pamietam to byla gryka jesli nie to mnie poprawcie👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
gratuluję udanych wizyt
mi dziś przyszły 2 koszule, także mam w sumie 4 do szpitala i myślę że w zupełności wystarczy
co do materaca ja będę kupowała lateks-kokos. Też sczytałam o tych robakach w gryce
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
U nas kurier zostawia paczki pod drzwiami, ja odrazu zabieram je do łazienki pod prysznic, otwieram, zawartość wysypuje na podłogę (najczęściej wiem po historii zakupów ze jak zapakowali kilka dni temu to rzeczy ze środka już swoją kwarantannę przeszły, ale to co w dodatkowych pudelkach bezdotykowo wywalam na podłogę
. Pudełka puste trafiają pod prysznic na kwarantannę nim zostaną wyniesione, bo nie chce nam się latać ze śmieciami co chwile, bo w bloku to winda, 2 pary drzwi itp.
A później szorowanie rąk i można przeglądać zawartość która wała się po podłodze2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyKropka4 wrote:Kagu dziękuję 😊
Dziewczyny mimo że planuję karmić piersia2 chcę się zaopatrzyć w butelkę. Czy ta pierwsza to może być Tommee tippee ? Chciałabym żeby smoczek przypominał jak najbardziej sutek a nie wiem które butelki taki mają w zestawie.
Ja kupie ta, podobno najbardziej przypomina ssanie piersi -
Czesc.Ja z wątku wrzesniowego ale moze Wy mi cos poradzicie.Niestety chyba przypaletala mi sie infekcja ktora chce jak najszybciej zwalczyc.Dostalam zel TRIVAG oraz masc/krem z aplikatorem IZOVAG.NAjvardziej boje sie żeby jakos dziecku nie zaszkodzic ta mascia.Czy ktoras z Was moglaby doradzic? Mialyscie infekcje w ciazy? Moze stosowalyscie to co ja? Bylabym bardzo wdzieczna za pomoc 🤗...
W ulotce jest taki opis
"Ciąża i laktacja
Dotychczasowe dane dotyczące stosowania izokonazolu w okresie ciąży nie wskazują na działanie teratogenne. Nie mniej jednak nie zaleca się używania aplikatorów dopochwowych podczas ciąży. Należy zachować ostrożność w przypadku przepisywania preparatu kobietom w ciąży. Należy unikać stosowania leku w I trymestrze ciąży. Ze względu na nieznaczne wchłanianie izokonazolu (mniej niż 10% dawki) oraz krótki czas leczenia, nie przewiduje się szkodliwego wpływu izokonazolu, który przenika do mleka matki, na karmione dziecko. Jednak w związku z brakiem odpowiednich badań u kobiet karmiących piersią, preparat należy zastosować jedynie w przypadku, gdy w opinii lekarza korzyści dla matki przeważają nad potencjalnymi zagrożeniami dla dziecka"
Pozdrawiam
13.01 - ||❤
10.03 💖🙏prenatalne
-
nick nieaktualnyJa chyba wezmę piankę kokos, była ok.
Lateks jest też drogi niestety, chyba że macie polecone strony na taki materac nie za 500 zl?
Wiesz co Zozo, już na te rozmiary od 68 to kupuję wiecej, ale będę teraz podliczać ile mam. Na razie kupiłam też te spodenki, bo fajna cena i ładnenasze dzieci 68 będą nosić bliżej zimy, więc też trzeba przemyśleć ilość, bo i tak głównie na wierzch kombinezon i żeby się nie zawijały pod kombinezonem.
-
Ja głównie używałam medela calma, teoretyczne ma smoczek, który wymaga od dziecka wytworzenia podciśnienia takiego jak przy ssaniu z piersi. Ale butelka jest specyficzna, składa się z kilku elementów i nie każdemu spisuje, córka Piła z niej mleko przez pierwsze 2 tyg życia i później bez problemu przeszła na pierś.
Czasami jak na szybko potrzebowałam czystej to używałam dowolnej jaka wpadła mi w rękę.Kagu3 lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Gratulacje udanych wizyt. Ja w tamtym tygodniu zrobiłam zamówienie z apteki, mam koszule do karmienia, laktator z poprzedniej ciąży.
Co do materaca my zamawialismy lateks-pianka, chociaż lateks też może uczulic dziecko. Chyba z całej wyprawki wybór materaca był moja największa zmora brrr...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 20:26
-
Ja wczoraj zamówiłam właśnie koszule do szpitala oraz śpiworek do spania. Takie artykuły higieniczne planuje kupić w czerwcu w biedronce i ROSSMANIE. No i mi też z droższych rzeczy został materac i nie wiem co będzie z wózkiem bo od rodziny mam dostać ale ze nie można się widywać to nie wiem w jakim stanie ten wózek jest. Wanienkę-mam, przewijak-mam, łóżeczko-mam a jeszcze jakieś ręczniczki dla maleństwa muszę kupić i pieluchy tetrowe
-
No i też się właśnie zastanawiam czy kupić z jedną butelkę właśnie na wszelki wypadek chodź jestem mocno zdeterminowana by karmić piersią. No i z jeden smoczek chodź nie jestem zwolenniczką smoczków. Laktatora zdecydowałam się nie kupować jak nie dam rady zawsze mogę kupić po urodzeniu