X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mi się udało ogarnąć Rzym w terminie 2-5 lutego tego roku, gdy oficjalnie wirus jeszcze był daleko w Chinach. Także w ostatniej chwili. Magiczne, piękne miasto, choć pełne turystów. W lutym było już ciepło i przyjemnie. To był mój 5 raz we Włoszech i muszę przyznać, że zdecydowanie wolę inne regiony - szczególnie Toskania i Sardynia <3

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

ckai3e3kbk0ms415.png
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilekroć byliśmy na wakacjach samolotem i później widziałam w hotelach rodzinki z niekiedy malusieńkimi dziećmi (kilka razy się nawet zastanawiałam czy bobasy mają chociaż pol roku), to zawsze podziwiałam tych rodziców że im się chce.
    A teraz tak myśle że to w sumie nawet łatwiejsze niż z kilkulatkiem, bo tylko je i śpi i przynajmniej nie „włoży do dziuba” każdego napotkanego żarcia 😂

Btw. W zeszłym roku Znajomi polecieli do Indii z 2 latkiem 😳 powiedzieli że najlepsza przygoda ich życia 😅

oar89n739mpxwn5r.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że miłośników gór tu sporo ❤️ my jesteśmy zakochani w Tatrach i od 2013 roku jeździmy prawie co rok ☺️ w pierwszej ciąży też byliśmy i nawet udało mi się zaliczyć 3 szczyty, a w zeszłym roku wybraliśmy się z synkiem, mieliśmy pogodę idealną, pochodziliśmy trochę po Dolinach :) na 7 dni pobytu 3 dni byliśmy razem, 2 dni mąż wyszedł na szlak i 2 dni ja - wiecie jak odpoczęłam psychicznie? ☺️

Z dwójką dzieci na razie nie damy rady się wybrać, bo mamy za mały samochód, więc w przyszłym roku Mąż jedzie z kuzynem, za 2 lata ja z koleżanką, a za 3 lata jedziemy już wszyscy 😅

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy w Lizbonie jak mała miała 10 miesięcy, oczywiście samolotem. Byłam przerażona, bo nasza córka nie należała do najłatwiejszych, ale loty w czasie drzemki lub snu nocnego i cycek w buzi zdały egzamin :) Na miejscu duzo chodzenia, bo my musimy być ciagle w ruchu, a Lizbona pełna chodników z kostki brukowej z różnicą wysokości, więc nie było to idealne miejsce do spacerowania :D Ale wspominam to bardzo miło, bo wszyscy Lizbończycy się do nas uśmiechali i zaczepiali naszą pyzę, to było bardzo fajne doświadczenie. No i samo miasto piękne. W zeszłym roku byliśmy w Neapolu. No i też trochę po Polsce jeździliśmy.

Teraz już będziemy podróżować raczej w miejsca dla dzieci, żeby miały radochę, bo nic tak nie cieszy jak szczescie dziecka. Dlatego też tak żałuję tego wyjazdu na wieś, ktory nam raczej przepadnie.

Nam jakoś trudno było się przestawić na wakacje z dzieckiem, bo jednak zakres możliwości jest mniejszy. Ale na pewno mają inny, równie fajny, spokojniejszy wymiar :)

Na wyjazdy córka też ma zawsze swoją walizkę, tak mi łatwiej to zorganizować, chociaz na pierwszy wyjazd miała chyba większą niż my :D Ale ja brałam nawet pampersy, słoiczki na drogę i cały ten majdan.

Flara, super zdjęcie, wcale się nie dziwię, że byliście atrakcją ;) Dobrze mieć znajomych lub rodzinę z dziećmi w podobnym wieku, żeby razem podróżować.

Kindoll, Mamuśka☺️ lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy w tym roku jechać do Międzywodzia ale do pensjonatu także kiepsko to widzę, ale ogólnie tam plaża też z takich spokojniejszych ale tak jak piszecie bardziej w grę wchodzi teraz jakiś domek. W Bieszczadach jeszcze nie byliśmy ale nam się od dawna marzą 😍 pierwszy wyjazd z synkiem taki dalszy zaliczamy chyba nad morze, bardzo nam się w Łebie podobało. Może do Szklarskiej wpadniemy bo tam mamy dosyć blisko ok 1.5-2 h drogi. Ogólnie zawsze mi się marzył lot za granicę na wczasy ale mąż jakoś sceptycznie do tego podchodzi chyba latanie go trochę blokuje także wstyd się przyznać ale nie byliśmy na wczasach za granica nie licząc jednodniowej wycieczki ma Słowację i Czechy. Także z dzieckiem to już w ogóle go nie przekonam do jakiegoś wylotu 😞 Ja za to 3 x byłam na winobraniu we Francji 😂💪 fajna przygoda bo spanie w namiotach i przy okazji zarobiłam. Brałam urlop wypoczynkowy w pracy i jechałam pracować 😂 ale kasa się przydała także nie żałuję 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 10:42

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Mamuśka jak Rzym ? My mieliśmy zarezerwowana podróż w październiku tamtego roku ale wypadło mi prowadzenie szkoleń i doooopa. Tez jest to moim marzeniem 😍 ale teraz to chyba spełnię je w drugim życiu 😳
    Powiem Ci ze super. To był pierwszy wyjazd za granicę co sami organizowaliśmy bo zawsze z biura. Zrobiłam cały plan zwiedzania Rzymu.(gdzie zjeść, gdzie zwiedzać z rana by ominąć tłumy, gdzie najszybciej kupić bielty- i wszędzie nam sprawnie poszło) Tam jest pięknie. Watykan też jest niesamowity. Grób JPII był zamknięty bo były wycieczki zorganizowane ale mąż pogadał z ochrona że jesteśmy z Polski i nas wpuścił między mszami ale zostaliśmy na mszy angielskiej. Cała mszę przeryczalam tam są takie emocje że to jest nie do opisania. Byliśmy też na dachu bazyliki i widok jest piękny. Mamy w planach zwiedzić całe Włochy ale teraz to nie wiem kiedy się tam odważę pojechać. Może na tą Maltę szybciej.

Kropka4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll wrote:
    Mi się udało ogarnąć Rzym w terminie 2-5 lutego tego roku, gdy oficjalnie wirus jeszcze był daleko w Chinach. Także w ostatniej chwili. Magiczne, piękne miasto, choć pełne turystów. W lutym było już ciepło i przyjemnie. To był mój 5 raz we Włoszech i muszę przyznać, że zdecydowanie wolę inne regiony - szczególnie Toskania i Sardynia <3
    O A napisz coś więcej o Toskanii. Co tam zwiedzaliście itp😍 ja nałogowo czytam różne blogi podróżnicze, fora czy kanały na yt.

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach widzę, że wspominacie Włochy ❤ Uwielbiam za wszystko i bardzo chciałabym tam wrócić. Przed pierwszą córką pojechaliśmy z mężem na wakacje życia, trzy tygodnie jeździliśmy od Florencji po Rzym i wybrzeże na koniec, żeby złapać brąz. My z kolei, a raczej ją, lubimy wygody i zwykle wybieramy hotele, żebym mogła naprawdę odpocząć od codziennych obowiązków. Och, to były wakacje... z dzieckiem to nie to samo. Ale też jest fajnie. Na pewno nie warto rezygnować z wyjazdów, bo może być trochę trudniej czy mniej czasu na leniuchowanie.

Moja córka właśnie znalazła moja stara lalkę-dzidziusia i przystawiła ją sobie do cycuszka, żeby ją nakarmić ❤ Ciekawe jak to będzie jak na świecie będzie już jej siostra...

Kindoll lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie Watykan też zrobił niesamowite wrażenie. Może nie byłam w wieku miejscach na świecie, ale nic nie wywarło na mnie takiego wrażenia. Bazylika wewnątrz, jej ogrom, tego się nie da ująć na zdjęciu czy w tv. Widok z dachu tak samo. Nie mogę się doczekać aż zabiorę tam już moje duże dzieci i będę mogła o wszystkim opowiedzieć :)

Mamuśka☺️, Kropka4 lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jak to jest z tym biustem w ciąży i w okresie karmienia i po okresie laktacyjnym. Ogólnie poszerzył mi się obwód pod biustem i w biuście. I jak to będzie przy karmieniu piersią ? Ten obwód pod biustem wróci mi to rozmiarów sprzed ciąży a urośnie dodatkowo sam biust czy to i to ? A po laktacji cycki wracają do rozmiarów sprzed ciąży czy już takie zostają ? Muszę w końcu kupić jakieś biustonosze i chciałam od razu wziąć takie do karmienia ale nie wiem czym się sugerować...a teraz na intymnej jest 20% rabatu. Wiem ze najlepiej przymierzyć ale teraz z tym ciężko, a tylko jeden biustonosz z moich starych mi pasuje 🙈

mhsvj44jaatf8jcr.png

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Was wzielo na wspominki wyjazdowe aż się łezka mi kręci bo też mieliśmy w sierpniu wyjechać do Bułgarii do Słonecznego Brzegu ze szwagierka i jej mężem oraz dzieciakami no ale ze względu na to że to będzie czas rozwiązania musieliśmy zrezygnować. W tamtym roku też byliśmy w Bułgarii ale w Złotych Piaskach. A we Włoszech byłam ale na Sycylii a teraz nigdzie się nie wybierzemy ehh

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • madziab Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Powiedzcie mi jak to jest z tym biustem w ciąży i w okresie karmienia i po okresie laktacyjnym. Ogólnie poszerzył mi się obwód pod biustem i w biuście. I jak to będzie przy karmieniu piersią ? Ten obwód pod biustem wróci mi to rozmiarów sprzed ciąży a urośnie dodatkowo sam biust czy to i to ? A po laktacji cycki wracają do rozmiarów sprzed ciąży czy już takie zostają ? Muszę w końcu kupić jakieś biustonosze i chciałam od razu wziąć takie do karmienia ale nie wiem czym się sugerować...a teraz na intymnej jest 20% rabatu. Wiem ze najlepiej przymierzyć ale teraz z tym ciężko, a tylko jeden biustonosz z moich starych mi pasuje 🙈
    Kropka właśnie mem tak samo że obwód pod biustem mi się powiekszyl, ale to raczej nie jest regułą bo w poprzedniej ciąży tylko biust rósł. Niestety po zakończeniu karmienia wrócił do rozmiaru sprzed ciąży ale z tego co wiem to niektórym zostaje... Także jak ze wszystkim różnie to bywa... A biustonosze ja też mam zamiar zamówić na intymnej i też od razu do karmienia ale raczej wezmę na ten obecny obwód... Tylko zastanawiam się nad miseczka bo z synkiem to w 8-9 mcu mi jeszcze nabrały piersi...

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ciąży też zwiększył się obwód pod biustem, a same piersi były dopiero duże jak zaczęłam karmić. Kiedy skończyłam to wrócił do rozmiarów sprzed ciąży :)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    O A napisz coś więcej o Toskanii. Co tam zwiedzaliście itp😍 ja nałogowo czytam różne blogi podróżnicze, fora czy kanały na yt.
    Objechaliśmy dużą część Toskanii - wszystko zachwyca. Spokój, wino, widoki. Nie ma słów, żeby to opisać.

Lot wybraliśmy do Pizy - we wrześniu bilety tanie jak barszcz. Sama Piza - poza krótkim spacerem w wiadome miejsce - to w zasadzie nic ciekawego, więc nie polecam zatrzymywać się tam na dłużej.
    Wynajęliśmy samochód i pojechaliśmy do małej wioski Vinci. Urocza agroturystyka (w Toskanii tylko agroturystyki, absolutnie nie hotele!) na wzgórzu wśród winnic. Zachody słońca, basen, wino i oliwa od gospodarzy agroturystyki, widoki magia. Stamtąd pojechaliśmy na jeden dzień do Cinque Terre (choć to już inny region - Liguria, ale jest to dość blisko i warto) i na jeden dzień do Florencji. W międzyczasie jeszcze klimatyczne miasteczka Volterra i San Gimignano.
    Później zjechaliśmy w dół regionu do Sieny i spędziliśmy tam chyba dwie noce. Miasto jakby zatrzymało się w czasie. Można w nieskończoność spacerować po gigantycznej starówce z przerwami na aperolka :) Knajpki z najlepszym jedzeniem ever. Wieczory spędzaliśmy siedząc na słynnym placu w centrum. Mieszkaliśmy w mega klimatycznym apartamencie na starówce z freskami na suficie. Warto o tym mieście poczytać, także o słynnym Polio. Klimat!
    Dalej pojechaliśmy na południe do Asciano. Tam czysty relaks. Agroturystyka w starym stylu z basenem, bezkresnymi widokami i NIKOGO wokół. Stamtąd krótkie wypady na drogę Gladiatora, Val d'Orcia, naturalne termy. Wychodzisz z apartamentu i patrzysz od razu na te wzgórza i cyprysy. Nic tego nie zasłania. Pijesz kawę lub aperola i nic ci do szczęścia więcej nie trzeba.
    Generalnie Toskania to miłość 100%. Najlepiej z dala od dużych miast. Prawdziwe Włochy i prawdziwy wypoczynek. Na koniec dodam, że za niezapomniane dwutygodniowe wakacje tam we wrześniu 2019 wydaliśmy łącznie po 3 tys na głowę już z biletami, a mieszkaliśmy w mega warunkach z basenami itp. Polecam.
    I wybaczcie przydługi wywód, ale aż się rozmarzyłam!

Mamuśka☺️, Kropka4, Mirabelka02 lubią tę wiadomość

ckai3e3kbk0ms415.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie powiększył obwód pod biustem. Ja wczoraj poszlam do pepco kupilam 2 staniki na szybko bo kazdy mnie cisnął i mi cycki wylewały sie z miseczki :D ja gdzies czytalam zeby sie wstrzymać z kupowaniem stanika tak do 8 miesiaca bo jeszcze moze urosnąć. Tez chcialam juz kupic staniki do karmienia to bym sobie nosiła ale jak faktycznie jeszcze moga byc wieksze to wole poczekac a te z pepco pozniej wywalę :)

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziab wrote:
    Kropka właśnie mem tak samo że obwód pod biustem mi się powiekszyl, ale to raczej nie jest regułą bo w poprzedniej ciąży tylko biust rósł. Niestety po zakończeniu karmienia wrócił do rozmiaru sprzed ciąży ale z tego co wiem to niektórym zostaje... Także jak ze wszystkim różnie to bywa... A biustonosze ja też mam zamiar zamówić na intymnej i też od razu do karmienia ale raczej wezmę na ten obecny obwód... Tylko zastanawiam się nad miseczka bo z synkiem to w 8-9 mcu mi jeszcze nabrały piersi...

Najlepsze jest to ze wedlug ich rozmiarówki powinnam wybrac biustonosz 80A ... A nie ma takich w sprzedaży 😂🙈 do tej pory kupowałam 75C ale teraz są ciasne i tu i tu... No i jak wezmę u nich biustonosz dobry w obwodzie pod biustem to w biuście w miseczce B obecnie będę mieć luz na to wychodzi... Ale może tak jak piszesz jeszcze mi cycki urosną to wtedy byłby okej ale ciężko przewidzieć

mhsvj44jaatf8jcr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KINDOLL ehh ja uwielbiam czytać o podróżach. Możecie wszystkie opisać swoje najfajiejsze podróże ja z miłą chęcią poczytam wszystko. Może się czymś zainspiruje😍

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll, brzmi super, idealna podróż do Włoch :) My odwiedziliśmy podobne regiony, zaskoczyła nas miejscowość Lukka niedaleko Pizy. Też mi się marzą agroturystyki albo wynajęcie wielkiego toskańskiego domu w kilka rodzin, jedzenie pizzy, makaronu i picie lokalnego wina :) Ach, wszystko przed nami!

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ticia, trzymaj się i uważaj na siebie

U nas dziś słoneczko i zaczynamy robić to ogrodzenie :)

Zaczynam 25 tc :)

Kindoll, Nadzieja777, Mamuśka☺️, ticia9, MartitaS, Kropka4 lubią tę wiadomość

• Kindoll Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Ja tak jak Zozo - plaża , piasek i błogie lenistwo. Moje serce należy do Grecji ale szczególnie ukochałam sobie Zante. Obiecałam sobie, ze jak tylko będzie to możliwe to zabiorę Mie tam gdzie zostawiłam kawełek serca. Znam ta wyspę na pamięć, każda knajpkę, każda plaże 🥰 moj mąż nie jest zwolennikiem zabierania dzieci na wakacje wiec pewnie sobie na ten moment poczekam 😁

Ah, dobrze, ze jeszcze powspominać chociaż można.
    Tak bardzo brakuje normalności 🥺

Też kocham Grecję <3 Ostatnio byłam w 2015 r. i autentycznie tęsknię. Na Zakynthos akurat niedotarłam (choć bardzo bym chciała), ale byłam na innych jońskich wyspach - Lefkadzie i Kefalonii. Na Zante pojedziemy już z synkiem :)

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

ckai3e3kbk0ms415.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ