❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMirabelka02 wrote:Mamuśka, moja pierwsza córka nie reagowała zawsze na słodkie, tzn.ja jej nie odczuwałam od razu, ale miałam łożysko na przedniej ścianie macicy, więc pewnie tłumiło. Ogólnie wtedy mnei te ruchy stosowały, bo nawet jak miałam leniwe dni i głównie odpoczywałam i jadłam, to też nie była nadaktywna. Teraz jest inaczej, ogólnie po posiłkach zazwyczaj ją czuję, jeśli odpoczywam, ale też nie zawsze. Dzisiaj ma spokojniejszy dzień. Jeśli ją czujesz to chyba nie ma się czym martwić, że akurat nie zawsze czujesz ją po czymś słodkim
Darkestfear, cudne ciuszki, bardzo w moim klimacie 😍 Coś czuję, że zapoluję też na te kopertowe body w kwiatki, bo jest przeurocze, a w końcu muszę jej coś kupić. -
Moja też dziś spokojna 😔 i oczywiście się już martwię..
Co do smarowania to też jestem zdania że to kwestia genetyki.
Ja się smaruje i oliwkami i kremami ale tylko dlatego że bym się zadrapała, taka woda u mnie. Jeszcze teraz przez kwarantanne i zastój gospodarki dorzucają więcej chloru to już w ogóle tragedia 😕2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualnyi_ka wrote:Ja jestem zdania, ze smarowanie nic nie da, jak maja być rozstępy to będą. Podobno to od genetyki zależy. No ale jak mi się przypomni to smaruje brzuch i piersi oliwka Derma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 22:26
-
moja też ostatnie 2 dni była spokojna bardzo- aż wczoraj wyciągnęłam znów detektor... dziś skacze jak ta lala
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
U mnie są dni, ze tez jest spokojny jak bym uwagi nie zwróciła na ruchy to bym pomyślała ze caly dzien sie nie odzywał . Mi tez brzuch twardnieje, dzisiaj dosyc czesto a nie mialam wysiłku . Mi twardnieje jedna strona tylko, ale skurcz taki jak te do porodu tylko o słabszej sile i bole jak na @. Lekarz mi badał ostatnio szyjkę i byla ok a tez mialam takie bole. Zobaczymy za tydzien co slychac , narazie sie tym nie przejmuje bo delikatne skurcze w ciazy sie zdarzaja.👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
darkestfear wrote:Ja jakis czas sie nie udzielalam, mam male urwanie glowy, ale czytam na bierzaco 😍 mamy sie dobrze 1,5msc nie widzialam malej, ale 12.05 mamy usg, nie moge sie doczekac, a w brzuchu szaleje, meza kopie po plecach w nocy, chociaz czasami mamy tez ciche dni
w piatek krzywa cukrowa, kupilam glukoze cytrynowa wiec mam nadzieje, ze jakos przezyje
tez ostatnio sie zaczelam znowu martwic, jak ja sobie w ogole poradze z taka mala kruszyna, ze nie wiem czy sie do tego nadaje, ogolnie jestem w goracej wodzie kapana i troche taki choleryk ze mnie, boje sie ze bede nerwowa i zla mama 🙈😩
Dzisiaj bylam w hm i nie moglam sie oprzec, maz tez latal i pokazywal mi wszystko po kolei 🤣 kupilismy 56 i 62 i przypomnialam sobie po fakcie ze pisalyscie ze hm ma troche wieksza rozmiarowke, ale potem przymierzylam do 5.10.15 i miedzy 56 a 62 nie ma jakiejs specjalnej roznicy, wiec mam nadzieje ze pochodzi od razu w tym 😍
Zakochalam sie w tych ciuszkach ❤️
Dobrze ze kupiłaś wszystko kopertowe bo koleżanki właśnie to doradzają na początki. Te bluzy też fajne. Drogie były? Przydałoby się mieć kilka swererkow i bluz na wypadek wieczornego ochlodzenia gdzieś w trasie.
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
megson91 wrote:Jesteśmy zakochani w małej na zabój 💜💜💜
Na pierwszym zdjęciu Niunia ma zamknięte usteczka i widać dziurki w nosku 😍
Na zdjęciu niżej nasz ssak ma otwarte usteczka, nosek po prawej stronie 😍
Podczas badania, cały czas bawiła się paluszkami, połykały wody płodowe i mlaskała sobie 😍
Jest wymarzona 💜💜💜
Usteczka idealnie wykrojone 💜💜💜
I te pyzate policzki i słodziutki podbródek 💜💜💜
Wyglada jak mała laleczka 🥰🥰🥰
Zwariowałam 💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜
Całkowicie Cię rozumiem bo na moim ostatnim USG też widziałam twarzyczke a w szczególności nosek i usteczka i też wszystkim o tym opowiadałam że jakie Kochane i Piękne 😄💙 ale zdjęcia nigdy nie oddają widoku z monitora a szkoda bo mąż tego nie widzi...megson91 lubi tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
i_ka wrote:Ja jestem zdania, ze smarowanie nic nie da, jak maja być rozstępy to będą. Podobno to od genetyki zależy. No ale jak mi się przypomni to smaruje brzuch i piersi oliwka Derma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 00:52
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Ja smaruję się Elancylem, tak jak w pierwszej ciąży. Teraz coraz bardziej regularnie, zawsze brzuch, boczki, pupę, czasem piersi, ale to już rzadko, jak czuję, że są pełniejsze. Po pierwszej ciąży nie miałam żadnego rozstępu, ale wtedy bardziej tego pilnowałam, a tendencje raczej mam. Nie pamiętam czy moja mama miała rozstępy, ale ja po okresie dojrzewania mam całą pupę w rozstępach, które pojawiły się nawet nie wiem kiedy (najpewniej wtedy, gdy nie wiedziałam jeszcze, że takie coś istnieje). Także smarowanie na pewno pomaga utrzymać skórę w dobrym nawilżeniu i lepszej kondycji, ale jeśli rozstęp ma się pojawić to się pojawi, choćbyśmy wsmarowywały tam nie wiem co
Elancyl mi bardzo odpowiada, bo szybko się wchłania. Jest dość drogi za duża butelkę, ale ona wystarcza mi na prawie 3 miesiące. Specyficzny jest tylko zapach, nie każdemu może się spodobać. -
nick nieaktualnyHej kochane mnie też nie było kupę czasu ale mieliśmy trochę przebojów z mężem. Otóż miał wypadek w pracy i potwornie skręcił nogę w kostce. Na szczęście nie jest złamana ale za to skręcona chyba na wszystkie możliwe sposoby, spuchnięta i sina. Teraz już wygląda lepiej choć nadal jest gdzieniegdzie sina i obrzęknięta. Mąż bierze zastrzyki w brzuch i chodzi nie obciążając tej nogi. Wcześniej w ortezie i o kulach więc zam asy on mi pomagać to ja musiałam przy nim latać i tak czas nam leciał. Poza tym też czekam na wizytę 12 i już się nie mogę doczekać kiedy znów zobaczę moje szczęście 🙂
-
nick nieaktualnyBardzo się cieszę z Waszych udanych wizyt i z rosnących zdrowo maluszków już w sumie nie takie maluszki te nasze bobasy 😃 Cudnie!
Moja Anielka codziennie daje o sobie znać a ja się cieszę jak głupia z każdego jej ruchu we mnie.
Co do wagi to już mam 7kg na plusie wow a gdzie do końca 🤣 ale mimo to cieszę się z tego brzucholka jak nie wiem, idzie tylko w brzuszek póki co więc wiem że malutka rośnie i to najważniejsze ❤️
Rozstępów póki co nie mam ale od początku ciąży smaruje się balsamem, głównie dlatego że skórę miałam i mam bardzo suchą i swędzi jak piorun.
Strój kąpielowy kupiłam już na samym początku ciąży w Dekatlonie a tylko raz miałam na sobie jak jeszcze baseny były otwarte 😁 szkoda bo pewnie przeleży już swój czas.
Ciuszkowe zakupy też porobione wczoraj udało mi się wejść do pepco i kupiłam co nieco. Zapłaciłam taniej z racji trwającej jeszcze promki -30% na wszystko więc może jeszcze raz się uda choć szczerze mamy już dla niej wszystko. Jednak czasem nie umiem się powstrzymać by czego nie kupić 😃 mamy ciuszki też z sh i z Sinsay są przecudne. Pozostało tylko zrobić zakupy kosmetyczne ale to już z górki 🙂
Mam nadzieję że teraz bd miała więcej czasu choć mąż do 21 maja ma zwolnienie.
Tęskniłam za Wami wszystkimi. Buziaki brzuchatki kochane 😘😘😘Kropka4, Marta35, aniołkowa_mama, kasia_pra, Nadzieja777, Bela, MartitaS, megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiedzma wrote:Mamuśka a czymś konkretnym czy po prostu natłuszczasz?
https://www.srokao.pl/2020/03/sroka-testuje-mustela-maternite-krem-na.html?m=0
I nie wiem które z tych 2 działa Mustela czy Mammas babydream ale nawet mąż mówi że mam połowę bledsze niż były.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 05:14
megson91 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję dziewczyny dobrych wieści z wizyt. Jakie te dzieciaczki już duże i piękne!
Ja wczoraj rano byłam na badaniach, kolejka taka, że słabo mi się zrobiło na sam widok, stwierdziłam, że idę na koniec kolejki, ale ktoś się odezwał, że w ciąży to bez kolejki, więc pierwszy raz skorzystałam z przywileju i poszłam od razu do okienkaa dzisiaj wizyta, Nycz się nie mogę doczekać.
Wczoraj przyszła do mnie paczka z lidla, te leginsy są naprawdę świetne, od razu wylądowały do prania. Nawet trafiłam z rozmiarem, wzięłam xs i super pasują, a martwiłam się, że mogą być za małe, bo ostatnio czuję się jak wieloryb, u mnie już 7 kg na plusie, pocieszające jest to, że ostatnio i tak wolniej te kg przybywają, na początku było gorzej.
Mała gwiazdka super figura, świetnie wyglądasz!
Sisi wierzę, że teraz będzie wszystko dobrze, pozytywne nastawienie to połowa sukcesu, a Ty je masz
Megson piękna pamiątka, córcia jak laleczka.
Kagu gdzie zdjęcia zdobyczy?
Zazdroszczę Wam wyjść na zakupy, ja się nigdzie nie ruszam, nie mam takiej opcji... a tak się cieszyłam, że w tej ciąży idę wcześniej na l4 będę sobie jeździć po sklepach, może w sh coś złowię a tu klops...
Jeśli chodzi o smarowanie, to w pierwszej ciąży używałam masła shea, rozstępów nie mam, teraz też niby mam masło shea kupione ale używam go może raz w tygodniu. Mam z innej firmy niż poprzednio i ma chyba bardziej intensywny zapach, nie mogę go zdzierżyć. A też z czasem kiepsko u mi się nie chce
-
Agniecha, to widzę, że nie tylko ja mam takie dylematy odnośnie porodu. Ja na następnej wizycie zapytam swoją gin jakie ona w ogóle ma zdanie na ten temat i czy w ogóle mogę SN. Mąż ciągle mi mówi żebym się nie wygłupiała i wybrała cesarke. Ehh bliżej terminu będziemy mieć zagwozdke🙄
Jeśli chodzi o rozstępy to w pierwszej ciąży od połowy przestałam się tak często smarować i nie wywaliło ani jednego rozstępu. Teraz też sporadycznie się smaruję i narazie też nie ma żadnego. A jeśli się smaruję to albo balsamem dla dzieci z Nivea, albo olejem kokosowym albo masłem z Nacomi.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ja nie mialam ani jednego rozstępu do dnia porodu, mega sie cieszyłam a podczas porodu jak dziecko sie wstawialo w kanał to mi jedna strona brzucha tak mocno sie napięła, ze pol brzucha bylo płaskie i dopiero po porodzie dostalam rozstępów po tej jednej stronie gdzie dziecko bylo. Ale mam nadzieje ze juz mam tak rozciągnięty brzuch ze teraz ich nie bedzie hehe👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Ja jestem na teście obciążenia glukoza, udało się wypić i teraz czekam
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
U mnie genetycznie tez jestem obciazana możliwością rozstępów. W pierwszej ciąży pojawiły się na pupie jakoś koło 35 tygodnia i na piersiach jak zaczęłam karmić i nagle urosły o kolejne 2 rozmiary. Co najlepsze te na piersiach od razu były białe. Brzuch całe szczęście ocalał mimo że od 25 tygodnia miałam wtedy zakaz jego smarowania.
Teraz smaruje się raz dziennie wieczorem olejem migdałowym i mam nadzieję że brzuch i tym razem przetrwa 🙂 -
nick nieaktualnyHej
Leżę w łóżku bo mała śpi, a Liliana robi dyskotekę w brzuchu 🤸
Iskierko, zdrowia dla męża.
Asasa, wstawię jak wyprasuję 😉
Te ubranka newbie są tak piękne, że chyba zamówię w tym miesiącu komplet na wyjście do domu 🙃
I w tym miesiącu kupuję łóżeczko 💛
Rozstępy nam, ale po ciąży u mnie bardzo bledną. W pierwszej się smarowalam a i tak wyszły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 08:26
-
Ja miałam zakaz smarowania od 26 tyg ale na szczęście ani jeden rozstęp się nie pojawił, moja mama w 3 ciążach nie smarowała się niczym i też żadnego nie ma także chyba jednak genetyka działa 😉 teraz jak mi się przypomni to uzywam olejku mandarynkowego dla kobiet w ciąży, ale to baaardzo rzadko, na razie nic nie ma. Też liczę na to, że skóra już rozciągnięta 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 08:26
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g