X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • madziab Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu wpisz mi proszę wizytę na 27.05 i to będzie z usg III trymestru

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję się 2x dziennie kremem Pharmaceris Foliacti. Na razie nie mam rozstępów na brzuchu, ale na piersiach się pojawiły 😒
    Moja Mała od samego początku nie reaguje na słodkie czy w ogóle na jedzenie. Żyje sobie własnym życiem i wierci się kiedy ma na to ochotę (najbardziej intensywnie rano i wieczorem).

Witajcie w deszczową środę 😊

Mildred lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży smarowałam się 2 razy dziennie do porodu. Z miesiąc po porodzie zrobiły mi się 2 rozstępy na brzuchu. Wtedy byłam załamana,do dziś pamiętam jak ryczałam na widok swojego brzucha... Teraz ich nie widać w ogóle, przynajmniej ja nie mogę ich znaleźć 😉

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram raz dziennie smarować. Głównie brzuch i trochę uda czasem też piersi. Mam dwa produkty jeden to bardziej taka maść a drugi olejek.

Dziewczyny robię listę rzeczy aptecznych, które muszę kupić. Możecie zerknąć czy czegoś ważnego nie przeoczyłam ?
    - płatki bawełniane kindii do przemywania podczas przewijania
    - chusteczki waterwipes - 2 op. (Do szpitala i na wyjścia)
    - kompresy jałowe
    - canpol wielorazowe siateczkowe majtki poporodowe
    - katarek plus do odkurzacza
    - canpol aspirator ten zwykły
    - maść na popękane brodawki

Z rzeczy które już mam:
    - masc linomag zielona
    - wkładki laktacyjne
    - podkłady poporodowe

Na razie nie kupuję płynu do kąpieli, będę kąpać w samej wodzie. Oliwke zakupić do główki czy raczej się nie poleca ?
    -

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• ticia9 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, ja jeszcze kupowałam ampułki z solą fizjologiczna, spray Octedin do odkazania np pępka i witaminę D krople z pompka od 1 dnia życia.

A oliwki w ogóle nie używałam przy córce.

Kropka4 lubi tę wiadomość

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • czekamynaorzeszka Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim! Wracam tutaj po wielu miesiącach nieobecności ale bardzo często was podczytuje 😁
    Kagu możesz mi zmienić imię mojej malutkiej z Zosia na Maja. Rodzicom nie spodobało się że będzie Zośka więc zmieniliśmy. Chociaż oni zawsze mają jakieś ale 😂

aniołkowa_mama, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 maja 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Ja się staram raz dziennie smarować. Głównie brzuch i trochę uda czasem też piersi. Mam dwa produkty jeden to bardziej taka maść a drugi olejek.

Dziewczyny robię listę rzeczy aptecznych, które muszę kupić. Możecie zerknąć czy czegoś ważnego nie przeoczyłam ?
    - kompresy jałowe

Z rzeczy które już mam:
    - masc linomag zielona
    - wkładki laktacyjne
    - podkłady poporodowe

Na razie nie kupuję płynu do kąpieli, będę kąpać w samej wodzie. Oliwke zakupić do główki czy raczej się nie poleca ?
    -

Ja bym Ci poleciła do wody kiedy będziesz kąpać dzidzie dodać parę kropelek oleju ze słodkich migdałów. Nie wiem czy masz zakupiony lub czy planowałaś kupić.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 maja 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też widzę że piszecie o rozstępach, mi się zrobiły na lewej piersi.. Nie smarowałam się zupełnie niczym, teraz stosuje krem AA ten z serii I love you mommy. Kupiłam ten emolientowy do ciała całego i powiem wam że mam wrażenie że trochę pomógł

• Flara Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:

- kompresy jałowe

Z rzeczy które już mam:
    - masc linomag zielona
    - wkładki laktacyjne
    - podkłady poporodowe

-

Z oliwka spokojnie się możesz wstrzymać, ale najczęściej na ciemieniucha jest ok i wystarcza.ciemieniucha nie u każdego wychodzi a jak coś to i tak dopiero koło 2/3 miesiaca, wiec będziesz mieć okazje do kupienia,
    U nas do niczego innego się nie przydała a i na to była za słaba.

Tak jak Tycia, ja na swojej liście mam jeszcze:
    Witaminę D taka z pompką - 400 j, octenisept, dużo ampułek z solą fizjologiczna, gaziki niejałowe i herbatkę na laktację

Edit A i jeszcze taka sól morska do nosa ale z delikatnym psiknięcie,. Używamy od zawsze dla córki Disnemar baby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 10:53

Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kosmetyków do pielęgnacji przeciw rozstępom zdecydowanie polecam olejek Bio oil. Udało mi się kupić w Super-Pharm na promce i jestem mega zadowolona. Pięknie pachnie, fajnie się wchłania (ja stosuje na noc) i czuć rano że skóra jest taka „mięciutka”. Smaruje brzuch, piersi, trochę przy udach i buzie. Nawet mąż zauważył że w ciąży jakaś taka bardziej miękka i gładka skóra 😁
    No i mam jeszcze elancyl balsam, kosztował niemało, zapach specyficzny, ale na początku ciąży się naczytałam o zaletach i kupiłam... a teraz się zmuszam do smarowania bo szkoda żeby kasa przepadła 😂

oar89n739mpxwn5r.png
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od jutra 07.05 promka w Tesco... chociaż mam już pełno wszystkiego to chyba się nie powstrzymam 😂😂😂
    73a94905e0b9.jpg

DOTYCZY RÓWNIEŻ PRZECENIONEJ 😍😍😍😍
    Czyżby moje dziecko przechodziło cały grudzień w świątecznych bodziakach po 3 zł? 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 10:49

oar89n739mpxwn5r.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja też bym dorzuciła olejek ze słodkich migdałów, zamiast oliwki na ciemieniuchę, do kąpieli czy do smarowania, przyda się na pewno. A i do masażu krocza też się stosuje przed porodem.
    Tak jak dziewczyny piszą
    Witamina D
    Sól fizjologiczna w ampułkach
    I jeszcze bym wzięła paracetamol w czopkach ten dla niemowląt, na wszelki wypadek warto mieć pod ręką.

Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie, taki materac może być ok? Pianka lateks, w dobrym budżecie..https://allegro.pl/oferta/babymam-materac-do-lozeczka-120x60-lateks-pianka-9145837979

Łóżeczko wybrane

https://woodies.pl/produkt/lozeczko-niemowlece-star-cot-120x60/

Jest ok, bo nie ma zabudowanego żadnego boku do końca, jakoś nie przemawiają do mnie zabudowane szczyty, kilkumiesieczniak miałby szansę wtulić buzię w nie (wiem, trochę przesadzam ale nie dawałoby mi to spokoju)

Właśnie, sprawdziłam wysokość mojego materaca z łóżkiem i mam aż 55 cm. W tym łóżeczku dziecko na najwyższym poziomie będzie na 50 cm(podstawa sama) +materac 9 cm to będzie na 59 cm(nieznacznie wyżej niż ja). Zostanie 30 cm zapasu w górę w łóżeczku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:03

megson91 lubi tę wiadomość

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 😘 zapomniałam o tej soli i wit. D 🙈 a o tym olejku ze słodkich migdałów jeszcze nie słyszałam, także poczytam ☺

mhsvj44jaatf8jcr.png

Wysłany: 6 maja 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o materacyku hevea duo activia?

• Flara Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynaorzeszka wrote:
    A co sądzicie o materacyku hevea duo activia?

Ja taki mam dla pierwszej córki i teraz ten sam posłuży dla drugiej.
    Jestem bardzo zadowolona z niego.

Starszej będę teraz kupować nowe łóżko, bo jej obecne będzie dla dzidziusia i tez materac z hevea planuje kupić.

• Flara Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Co sądzicie, taki materac może być ok? Pianka lateks, w dobrym budżecie..https://allegro.pl/oferta/babymam-materac-do-lozeczka-120x60-lateks-pianka-9145837979

Łóżeczko wybrane

https://woodies.pl/produkt/lozeczko-niemowlece-star-cot-120x60/

Jest ok, bo nie ma zabudowanego żadnego boku do końca, jakoś nie przemawiają do mnie zabudowane szczyty, kilkumiesieczniak miałby szansę wtulić buzię w nie (wiem, trochę przesadzam ale nie dawałoby mi to spokoju)

Właśnie, sprawdziłam wysokość mojego materaca z łóżkiem i mam aż 55 cm. W tym łóżeczku dziecko na najwyższym poziomie będzie na 50 cm(podstawa sama) +materac 9 cm to będzie na 59 cm(nieznacznie wyżej niż ja). Zostanie 30 cm zapasu w górę w łóżeczku

Łóżeczko śliczne, ale jestem nieobiektywna bo sama mam z woodies :)
    Od ponad miesiąca kładę się na nim razem z córka na drzemki i jeszcze się nie zarwało :)

Kagu3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:
    Dobrze ze kupiłaś wszystko kopertowe bo koleżanki właśnie to doradzają na początki. Te bluzy też fajne. Drogie były? Przydałoby się mieć kilka swererkow i bluz na wypadek wieczornego ochlodzenia gdzieś w trasie.

Za dwie sztuki 49.99 bo to komplet, ale mialam promocje na apce i zaplacilam tylko 37 :)

Namyria lubi tę wiadomość

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za radą dziewczyn kupiłam materac z hevea, dokładnie ten jak niżej:

https://magicznypokoik.pl/hevea-krzys-120x60

Jeszcze jest dodatkowe 5% rabatu więc zapłaciłam niecałe 300 zł. Łóżeczko też raczej weźmiemy z woodies. Myślę, że dobra inwestycja, poza tym posłuży dla drugiego maluszka bo mam nadzieję, że z drugim też się uda za jakieś parę lat.

mhsvj44jaatf8jcr.png

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstepow W pierwszej ciąży dosłownie 2 tygodnie przed terminem nie mialam ani jednego (po za biustem, a przed samym porodem TRAGEDIA caly brzuch mi popekal, uda pośladki. Wiem ze to glupie się siedziałam przed lusterkiem i wylam. 😭😭😭

Nie wiem wiec czy smarowanie cos daje (i tak się smaruje w tej ciąży tez) bo mimo smarowania strasznie popekalam

m3sxqqmz9ufod68y.png
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ