❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja smaruję się 2x dziennie kremem Pharmaceris Foliacti. Na razie nie mam rozstępów na brzuchu, ale na piersiach się pojawiły 😒
Moja Mała od samego początku nie reaguje na słodkie czy w ogóle na jedzenie. Żyje sobie własnym życiem i wierci się kiedy ma na to ochotę (najbardziej intensywnie rano i wieczorem).
Witajcie w deszczową środę 😊Mildred lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Ja w pierwszej ciąży smarowałam się 2 razy dziennie do porodu. Z miesiąc po porodzie zrobiły mi się 2 rozstępy na brzuchu. Wtedy byłam załamana,do dziś pamiętam jak ryczałam na widok swojego brzucha... Teraz ich nie widać w ogóle, przynajmniej ja nie mogę ich znaleźć 😉
-
Ja się staram raz dziennie smarować. Głównie brzuch i trochę uda czasem też piersi. Mam dwa produkty jeden to bardziej taka maść a drugi olejek.
Dziewczyny robię listę rzeczy aptecznych, które muszę kupić. Możecie zerknąć czy czegoś ważnego nie przeoczyłam ?
- płatki bawełniane kindii do przemywania podczas przewijania
- chusteczki waterwipes - 2 op. (Do szpitala i na wyjścia)
- kompresy jałowe
- canpol wielorazowe siateczkowe majtki poporodowe
- katarek plus do odkurzacza
- canpol aspirator ten zwykły
- maść na popękane brodawki
Z rzeczy które już mam:
- masc linomag zielona
- wkładki laktacyjne
- podkłady poporodowe
Na razie nie kupuję płynu do kąpieli, będę kąpać w samej wodzie. Oliwke zakupić do główki czy raczej się nie poleca ?
-
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Hejka wszystkim! Wracam tutaj po wielu miesiącach nieobecności ale bardzo często was podczytuje 😁
Kagu możesz mi zmienić imię mojej malutkiej z Zosia na Maja. Rodzicom nie spodobało się że będzie Zośka więc zmieniliśmy. Chociaż oni zawsze mają jakieś ale 😂aniołkowa_mama, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Kropka4 wrote:Ja się staram raz dziennie smarować. Głównie brzuch i trochę uda czasem też piersi. Mam dwa produkty jeden to bardziej taka maść a drugi olejek.
Dziewczyny robię listę rzeczy aptecznych, które muszę kupić. Możecie zerknąć czy czegoś ważnego nie przeoczyłam ?
- kompresy jałowe
Z rzeczy które już mam:
- masc linomag zielona
- wkładki laktacyjne
- podkłady poporodowe
Na razie nie kupuję płynu do kąpieli, będę kąpać w samej wodzie. Oliwke zakupić do główki czy raczej się nie poleca ?
-
Ja bym Ci poleciła do wody kiedy będziesz kąpać dzidzie dodać parę kropelek oleju ze słodkich migdałów. Nie wiem czy masz zakupiony lub czy planowałaś kupić.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Kropka4 wrote:Ja się staram raz dziennie smarować. Głównie brzuch i trochę uda czasem też piersi. Mam dwa produkty jeden to bardziej taka maść a drugi olejek.
- kompresy jałowe
Z rzeczy które już mam:
- masc linomag zielona
- wkładki laktacyjne
- podkłady poporodowe
-
Z oliwka spokojnie się możesz wstrzymać, ale najczęściej na ciemieniucha jest ok i wystarcza.ciemieniucha nie u każdego wychodzi a jak coś to i tak dopiero koło 2/3 miesiaca, wiec będziesz mieć okazje do kupienia,
U nas do niczego innego się nie przydała a i na to była za słaba.
Tak jak Tycia, ja na swojej liście mam jeszcze:
Witaminę D taka z pompką - 400 j, octenisept, dużo ampułek z solą fizjologiczna, gaziki niejałowe i herbatkę na laktację
Edit A i jeszcze taka sól morska do nosa ale z delikatnym psiknięcie,. Używamy od zawsze dla córki Disnemar baby
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 10:53
Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Ja z kosmetyków do pielęgnacji przeciw rozstępom zdecydowanie polecam olejek Bio oil. Udało mi się kupić w Super-Pharm na promce i jestem mega zadowolona. Pięknie pachnie, fajnie się wchłania (ja stosuje na noc) i czuć rano że skóra jest taka „mięciutka”. Smaruje brzuch, piersi, trochę przy udach i buzie. Nawet mąż zauważył że w ciąży jakaś taka bardziej miękka i gładka skóra 😁
No i mam jeszcze elancyl balsam, kosztował niemało, zapach specyficzny, ale na początku ciąży się naczytałam o zaletach i kupiłam... a teraz się zmuszam do smarowania bo szkoda żeby kasa przepadła 😂
-
Kropka ja też bym dorzuciła olejek ze słodkich migdałów, zamiast oliwki na ciemieniuchę, do kąpieli czy do smarowania, przyda się na pewno. A i do masażu krocza też się stosuje przed porodem.
Tak jak dziewczyny piszą
Witamina D
Sól fizjologiczna w ampułkach
I jeszcze bym wzięła paracetamol w czopkach ten dla niemowląt, na wszelki wypadek warto mieć pod ręką.Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo sądzicie, taki materac może być ok? Pianka lateks, w dobrym budżecie..https://allegro.pl/oferta/babymam-materac-do-lozeczka-120x60-lateks-pianka-9145837979
Łóżeczko wybrane
https://woodies.pl/produkt/lozeczko-niemowlece-star-cot-120x60/
Jest ok, bo nie ma zabudowanego żadnego boku do końca, jakoś nie przemawiają do mnie zabudowane szczyty, kilkumiesieczniak miałby szansę wtulić buzię w nie (wiem, trochę przesadzam ale nie dawałoby mi to spokoju)
Właśnie, sprawdziłam wysokość mojego materaca z łóżkiem i mam aż 55 cm. W tym łóżeczku dziecko na najwyższym poziomie będzie na 50 cm(podstawa sama) +materac 9 cm to będzie na 59 cm(nieznacznie wyżej niż ja). Zostanie 30 cm zapasu w górę w łóżeczkuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:03
megson91 lubi tę wiadomość
-
czekamynaorzeszka wrote:A co sądzicie o materacyku hevea duo activia?
Ja taki mam dla pierwszej córki i teraz ten sam posłuży dla drugiej.
Jestem bardzo zadowolona z niego.
Starszej będę teraz kupować nowe łóżko, bo jej obecne będzie dla dzidziusia i tez materac z hevea planuje kupić.2017 - listopad - córka
Kagu3 wrote:Co sądzicie, taki materac może być ok? Pianka lateks, w dobrym budżecie..https://allegro.pl/oferta/babymam-materac-do-lozeczka-120x60-lateks-pianka-9145837979
Łóżeczko wybrane
https://woodies.pl/produkt/lozeczko-niemowlece-star-cot-120x60/
Jest ok, bo nie ma zabudowanego żadnego boku do końca, jakoś nie przemawiają do mnie zabudowane szczyty, kilkumiesieczniak miałby szansę wtulić buzię w nie (wiem, trochę przesadzam ale nie dawałoby mi to spokoju)
Właśnie, sprawdziłam wysokość mojego materaca z łóżkiem i mam aż 55 cm. W tym łóżeczku dziecko na najwyższym poziomie będzie na 50 cm(podstawa sama) +materac 9 cm to będzie na 59 cm(nieznacznie wyżej niż ja). Zostanie 30 cm zapasu w górę w łóżeczku
Łóżeczko śliczne, ale jestem nieobiektywna bo sama mam z woodies
Od ponad miesiąca kładę się na nim razem z córka na drzemki i jeszcze się nie zarwałoKagu3 lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
nick nieaktualnyNamyria wrote:Dobrze ze kupiłaś wszystko kopertowe bo koleżanki właśnie to doradzają na początki. Te bluzy też fajne. Drogie były? Przydałoby się mieć kilka swererkow i bluz na wypadek wieczornego ochlodzenia gdzieś w trasie.
Za dwie sztuki 49.99 bo to komplet, ale mialam promocje na apce i zaplacilam tylko 37Namyria lubi tę wiadomość
-
Ja za radą dziewczyn kupiłam materac z hevea, dokładnie ten jak niżej:
https://magicznypokoik.pl/hevea-krzys-120x60
Jeszcze jest dodatkowe 5% rabatu więc zapłaciłam niecałe 300 zł. Łóżeczko też raczej weźmiemy z woodies. Myślę, że dobra inwestycja, poza tym posłuży dla drugiego maluszka bo mam nadzieję, że z drugim też się uda za jakieś parę lat.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Co do rozstepow W pierwszej ciąży dosłownie 2 tygodnie przed terminem nie mialam ani jednego (po za biustem, a przed samym porodem TRAGEDIA caly brzuch mi popekal, uda pośladki. Wiem ze to glupie się siedziałam przed lusterkiem i wylam. 😭😭😭
Nie wiem wiec czy smarowanie cos daje (i tak się smaruje w tej ciąży tez) bo mimo smarowania strasznie popekalam