X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • madziab Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu wpisz mi proszę wizytę na 27.05 i to będzie z usg III trymestru

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję się 2x dziennie kremem Pharmaceris Foliacti. Na razie nie mam rozstępów na brzuchu, ale na piersiach się pojawiły 😒
    Moja Mała od samego początku nie reaguje na słodkie czy w ogóle na jedzenie. Żyje sobie własnym życiem i wierci się kiedy ma na to ochotę (najbardziej intensywnie rano i wieczorem).

Witajcie w deszczową środę 😊

Mildred lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży smarowałam się 2 razy dziennie do porodu. Z miesiąc po porodzie zrobiły mi się 2 rozstępy na brzuchu. Wtedy byłam załamana,do dziś pamiętam jak ryczałam na widok swojego brzucha... Teraz ich nie widać w ogóle, przynajmniej ja nie mogę ich znaleźć 😉

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram raz dziennie smarować. Głównie brzuch i trochę uda czasem też piersi. Mam dwa produkty jeden to bardziej taka maść a drugi olejek.

Dziewczyny robię listę rzeczy aptecznych, które muszę kupić. Możecie zerknąć czy czegoś ważnego nie przeoczyłam ?
    - płatki bawełniane kindii do przemywania podczas przewijania
    - chusteczki waterwipes - 2 op. (Do szpitala i na wyjścia)
    - kompresy jałowe
    - canpol wielorazowe siateczkowe majtki poporodowe
    - katarek plus do odkurzacza
    - canpol aspirator ten zwykły
    - maść na popękane brodawki

Z rzeczy które już mam:
    - masc linomag zielona
    - wkładki laktacyjne
    - podkłady poporodowe

Na razie nie kupuję płynu do kąpieli, będę kąpać w samej wodzie. Oliwke zakupić do główki czy raczej się nie poleca ?
    -

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• ticia9 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, ja jeszcze kupowałam ampułki z solą fizjologiczna, spray Octedin do odkazania np pępka i witaminę D krople z pompka od 1 dnia życia.

A oliwki w ogóle nie używałam przy córce.

Kropka4 lubi tę wiadomość

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • czekamynaorzeszka Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim! Wracam tutaj po wielu miesiącach nieobecności ale bardzo często was podczytuje 😁
    Kagu możesz mi zmienić imię mojej malutkiej z Zosia na Maja. Rodzicom nie spodobało się że będzie Zośka więc zmieniliśmy. Chociaż oni zawsze mają jakieś ale 😂

aniołkowa_mama, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 maja 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Ja się staram raz dziennie smarować. Głównie brzuch i trochę uda czasem też piersi. Mam dwa produkty jeden to bardziej taka maść a drugi olejek.

Dziewczyny robię listę rzeczy aptecznych, które muszę kupić. Możecie zerknąć czy czegoś ważnego nie przeoczyłam ?
    - kompresy jałowe

Z rzeczy które już mam:
    - masc linomag zielona
    - wkładki laktacyjne
    - podkłady poporodowe

Na razie nie kupuję płynu do kąpieli, będę kąpać w samej wodzie. Oliwke zakupić do główki czy raczej się nie poleca ?
    -

Ja bym Ci poleciła do wody kiedy będziesz kąpać dzidzie dodać parę kropelek oleju ze słodkich migdałów. Nie wiem czy masz zakupiony lub czy planowałaś kupić.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 maja 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też widzę że piszecie o rozstępach, mi się zrobiły na lewej piersi.. Nie smarowałam się zupełnie niczym, teraz stosuje krem AA ten z serii I love you mommy. Kupiłam ten emolientowy do ciała całego i powiem wam że mam wrażenie że trochę pomógł

• Flara Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:

- kompresy jałowe

Z rzeczy które już mam:
    - masc linomag zielona
    - wkładki laktacyjne
    - podkłady poporodowe

-

Z oliwka spokojnie się możesz wstrzymać, ale najczęściej na ciemieniucha jest ok i wystarcza.ciemieniucha nie u każdego wychodzi a jak coś to i tak dopiero koło 2/3 miesiaca, wiec będziesz mieć okazje do kupienia,
    U nas do niczego innego się nie przydała a i na to była za słaba.

Tak jak Tycia, ja na swojej liście mam jeszcze:
    Witaminę D taka z pompką - 400 j, octenisept, dużo ampułek z solą fizjologiczna, gaziki niejałowe i herbatkę na laktację

Edit A i jeszcze taka sól morska do nosa ale z delikatnym psiknięcie,. Używamy od zawsze dla córki Disnemar baby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 10:53

Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kosmetyków do pielęgnacji przeciw rozstępom zdecydowanie polecam olejek Bio oil. Udało mi się kupić w Super-Pharm na promce i jestem mega zadowolona. Pięknie pachnie, fajnie się wchłania (ja stosuje na noc) i czuć rano że skóra jest taka „mięciutka”. Smaruje brzuch, piersi, trochę przy udach i buzie. Nawet mąż zauważył że w ciąży jakaś taka bardziej miękka i gładka skóra 😁
    No i mam jeszcze elancyl balsam, kosztował niemało, zapach specyficzny, ale na początku ciąży się naczytałam o zaletach i kupiłam... a teraz się zmuszam do smarowania bo szkoda żeby kasa przepadła 😂

oar89n739mpxwn5r.png
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od jutra 07.05 promka w Tesco... chociaż mam już pełno wszystkiego to chyba się nie powstrzymam 😂😂😂
    73a94905e0b9.jpg

DOTYCZY RÓWNIEŻ PRZECENIONEJ 😍😍😍😍
    Czyżby moje dziecko przechodziło cały grudzień w świątecznych bodziakach po 3 zł? 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 10:49

oar89n739mpxwn5r.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja też bym dorzuciła olejek ze słodkich migdałów, zamiast oliwki na ciemieniuchę, do kąpieli czy do smarowania, przyda się na pewno. A i do masażu krocza też się stosuje przed porodem.
    Tak jak dziewczyny piszą
    Witamina D
    Sól fizjologiczna w ampułkach
    I jeszcze bym wzięła paracetamol w czopkach ten dla niemowląt, na wszelki wypadek warto mieć pod ręką.

Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie, taki materac może być ok? Pianka lateks, w dobrym budżecie..https://allegro.pl/oferta/babymam-materac-do-lozeczka-120x60-lateks-pianka-9145837979

Łóżeczko wybrane

https://woodies.pl/produkt/lozeczko-niemowlece-star-cot-120x60/

Jest ok, bo nie ma zabudowanego żadnego boku do końca, jakoś nie przemawiają do mnie zabudowane szczyty, kilkumiesieczniak miałby szansę wtulić buzię w nie (wiem, trochę przesadzam ale nie dawałoby mi to spokoju)

Właśnie, sprawdziłam wysokość mojego materaca z łóżkiem i mam aż 55 cm. W tym łóżeczku dziecko na najwyższym poziomie będzie na 50 cm(podstawa sama) +materac 9 cm to będzie na 59 cm(nieznacznie wyżej niż ja). Zostanie 30 cm zapasu w górę w łóżeczku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:03

megson91 lubi tę wiadomość

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 😘 zapomniałam o tej soli i wit. D 🙈 a o tym olejku ze słodkich migdałów jeszcze nie słyszałam, także poczytam ☺

mhsvj44jaatf8jcr.png

Wysłany: 6 maja 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o materacyku hevea duo activia?

• Flara Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynaorzeszka wrote:
    A co sądzicie o materacyku hevea duo activia?

Ja taki mam dla pierwszej córki i teraz ten sam posłuży dla drugiej.
    Jestem bardzo zadowolona z niego.

Starszej będę teraz kupować nowe łóżko, bo jej obecne będzie dla dzidziusia i tez materac z hevea planuje kupić.

• Flara Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Co sądzicie, taki materac może być ok? Pianka lateks, w dobrym budżecie..https://allegro.pl/oferta/babymam-materac-do-lozeczka-120x60-lateks-pianka-9145837979

Łóżeczko wybrane

https://woodies.pl/produkt/lozeczko-niemowlece-star-cot-120x60/

Jest ok, bo nie ma zabudowanego żadnego boku do końca, jakoś nie przemawiają do mnie zabudowane szczyty, kilkumiesieczniak miałby szansę wtulić buzię w nie (wiem, trochę przesadzam ale nie dawałoby mi to spokoju)

Właśnie, sprawdziłam wysokość mojego materaca z łóżkiem i mam aż 55 cm. W tym łóżeczku dziecko na najwyższym poziomie będzie na 50 cm(podstawa sama) +materac 9 cm to będzie na 59 cm(nieznacznie wyżej niż ja). Zostanie 30 cm zapasu w górę w łóżeczku

Łóżeczko śliczne, ale jestem nieobiektywna bo sama mam z woodies :)
    Od ponad miesiąca kładę się na nim razem z córka na drzemki i jeszcze się nie zarwało :)

Kagu3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:
    Dobrze ze kupiłaś wszystko kopertowe bo koleżanki właśnie to doradzają na początki. Te bluzy też fajne. Drogie były? Przydałoby się mieć kilka swererkow i bluz na wypadek wieczornego ochlodzenia gdzieś w trasie.

Za dwie sztuki 49.99 bo to komplet, ale mialam promocje na apce i zaplacilam tylko 37 :)

Namyria lubi tę wiadomość

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za radą dziewczyn kupiłam materac z hevea, dokładnie ten jak niżej:

https://magicznypokoik.pl/hevea-krzys-120x60

Jeszcze jest dodatkowe 5% rabatu więc zapłaciłam niecałe 300 zł. Łóżeczko też raczej weźmiemy z woodies. Myślę, że dobra inwestycja, poza tym posłuży dla drugiego maluszka bo mam nadzieję, że z drugim też się uda za jakieś parę lat.

mhsvj44jaatf8jcr.png

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstepow W pierwszej ciąży dosłownie 2 tygodnie przed terminem nie mialam ani jednego (po za biustem, a przed samym porodem TRAGEDIA caly brzuch mi popekal, uda pośladki. Wiem ze to glupie się siedziałam przed lusterkiem i wylam. 😭😭😭

Nie wiem wiec czy smarowanie cos daje (i tak się smaruje w tej ciąży tez) bo mimo smarowania strasznie popekalam

m3sxqqmz9ufod68y.png
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ