❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bela:
na czczo <92
po 1h< 180
po 2 <153
także masz dobre wynikiBela lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
na czczo- 90
Po 1 godzinie-164
Po 2 godzinach 134
Właśnie znalazłam, że raz po godzinie do 140 a na innych stronach jest do 180 tak jak Evli napisała i teraz nie wiem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 18:56
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny kosmetyczki polećcie jakiś krem/serum do twarzy, mam cerę mieszana raczej że skłonnością do przetłuszczania, czerwieniace się płatki nosowe... Nie musi być najtanszy 😉
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Jestem po wizycie.
Szalu nie ma, troche jestem przybita.
Szyjka w pessarze sie trzyma ale jest krotsza, ma jakies 1,5 cm i jeszcze bardziej miekka niz byla.
Natomiast mala wazy zaledwie 973 g (8 percentyl). Brzuszek niecale 2 tygodnie mniejszy od glowy. Nie jest to jakis straszny wynik, wiadomo ze margines bledu do tego dochodzi, ale lekarce nie podobalo sie USG. Za 2 tygodnie mam kontrole, potem 4 czerwca USG 3 trymestru na porzadnym sprzecie wiec to bedzie kluczowe. I potem 16 czerwca znowu wizyta zwykla z USG.
Niby bez paniki, a jestem przybita bo kolejne zmartwienie doszlo. No i ta szyjka nie wyglada tez zbyt dobrze.
Mam duzo odpoczywac na lewym boku zeby lepsze przeplywy w lozysku byly. Mam nadzieje ze nadrobi mala z ta masa ciala i ten brzuszek tez nadgoni ;/
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
nick nieaktualnyEvli wrote:Stresuje mnie ta historia z czopem.. Dzwoniłam drugi raz do szpitala i znowu mi powiedzieli że to nic takiego ale jak jestem bardzo zmartwiona to żeby przyjechać i jadę.. bo umrę z tej niepewności i stresu 😪 nie wyobrażam sobie znowu urodzić za wcześnie..
Evli, Loczek:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
darkestfear wrote:Zazu, a ile powinno wazyc teraz malenstwo? Trzymamy kciuki, zeby na usg iii trymestru bylo wszystko ok, zastanawiam sie o co chodzi z tym brzuszkiem, co to moze znaczyc?
Dzieci waza roznie na tym etapie, ale ponizej tego 10 percentyla jest w kierunku hipotrofii obserwacja juz... I ta rozbieznosc miedzy brzuszkiem a glowa tez to sugeruje... U mnie to tak na granicy wychodzi i sprzet slabej jakosci wiec mam nadzieje ze bedzie poprawa na nastepnym badaniu no ale sama wiesz jak jest, czlowiek sie martwi i tak...
Evli ciesze sie ze wszystko w porzadku sie okazalo!Evli lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Kagu3 wrote:92/180/153
Zaufaj nam 💖
nie moge w to uwierzyć, mam wyniki swojej krzywej i mam 90 -> 183 -> 146
czyli o 3 punkty przekroczylam po godzinieczyli jednak ciasta w weekend nie bedzie
do tego mam glukoze w moczu, co chyba tez nie jest zbyt dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 17:14
-
nick nieaktualnyzazu wrote:Dzieci waza roznie na tym etapie, ale ponizej tego 10 percentyla jest w kierunku hipotrofii obserwacja juz... I ta rozbieznosc miedzy brzuszkiem a glowa tez to sugeruje... U mnie to tak na granicy wychodzi i sprzet slabej jakosci wiec mam nadzieje ze bedzie poprawa na nastepnym badaniu no ale sama wiesz jak jest, czlowiek sie martwi i tak...
Evli ciesze sie ze wszystko w porzadku sie okazalo!
No jasne, to zrozumiale, ale nie martw sie za bardzo-sama mowisz, ze slaby sprzet wiec mysle, ze na nastepnym badaniu bedzie juz wszystko dobrze, trzymamy kciuki ❤️ -
Ja również po wizycie
Jestem sama zdziwiona, mała waży już 1220g
Brzuszek jest 2 tygodnie do przodu, także ładnie pojedzona...
Ponadto mała tak rośnie, że jak termin zawsze z USG był do tyłu, tak teraz jest tydzień do przodu
Główka na dole tym razem, szyjka ładnie.
Jedynym zmartwieniem jest cytologia w której wyszło ,,niespecyficzna infekcja bakteryjna,,
Także dziś został pobrany posiew z szyjki i zobaczymy czy coś wyjdzie, jeśli z posiewu nie wyjdzie, mam mieć jeszcze bardziej szczegółowe badanie, aby sprawdzić co to jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 17:51
ticia9, Kropka4, Bela, aniołkowa_mama, tym_janek, megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny przepraszam że tak wpadam ale czy któraś ma duphaston na sprzedaż?Starania od 2018
14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
Hashimoto,nk 22,kir aa
👨🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard -
zazu wrote:Jestem po wizycie.
Szalu nie ma, troche jestem przybita.
Szyjka w pessarze sie trzyma ale jest krotsza, ma jakies 1,5 cm i jeszcze bardziej miekka niz byla.
Natomiast mala wazy zaledwie 973 g (8 percentyl). Brzuszek niecale 2 tygodnie mniejszy od glowy. Nie jest to jakis straszny wynik, wiadomo ze margines bledu do tego dochodzi, ale lekarce nie podobalo sie USG. Za 2 tygodnie mam kontrole, potem 4 czerwca USG 3 trymestru na porzadnym sprzecie wiec to bedzie kluczowe. I potem 16 czerwca znowu wizyta zwykla z USG.
Niby bez paniki, a jestem przybita bo kolejne zmartwienie doszlo. No i ta szyjka nie wyglada tez zbyt dobrze.
Mam duzo odpoczywac na lewym boku zeby lepsze przeplywy w lozysku byly. Mam nadzieje ze nadrobi mala z ta masa ciala i ten brzuszek tez nadgoni ;/
Ja miałam na połówkowych brzuszek 10 dni mniejszy do reszty parametrów ale lekarka mówiła, że ciąża zdrowa i jest wszystko super, na następnej wizycie u mojej lekarki brzuszek już nadgonił do reszty. Także chyba różnie to bywa i dużo zależy od jakości sprzętu ale lepiej mieć to pod kontrolą. Postaraj się nie stresować tylko odpoczywaj 😘
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Dziewczyny będzie dobrze, już jesteśmy bliżej niż dalej. Zazu, odpoczywaj teraz porządnie, 4 czerwca już niedługo, a jednak dobry sprzęt jest bardzo ważny. Wyślij swoich panów do lasu po skarby i odpoczywaj, musi być dobrze. Może ostatnio za dużo wzięłaś na siebie?
-
Kagu3 wrote:https://www.mp.pl/cukrzyca/lista/104976,zmiana-kryteriow-rozpoznania-cukrzycy-ciazowej
Nie mogłam znaleźć na szybko norm z PTG i ptd ale tu masz odpowiedź z w miarę wiarygodnej strony 😊
Tak widziałam ten artykuł, dziękuje Kagu 💓
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Jakie macie ciśnienie krwi?
ja od trzech dni mam powyżej 140, przed chwilą mierzone po spoczynku 142/89/92 rozmawiałam wczoraj z położna kazała spisywać przez tydzień ciśnienie 3 razy dziennie. Ale dziś nie wytrzymałam napisałam SMS do mojego gina i czekam na odpowiedź.
Trochę się martwię, żeby z dzidzia było wszystko okej, młody kopię ładnie, daje o sobie znać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 19:51