❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Bela, ja biorę Prenatal i to raczej normalne. U mnie toaleta po nich jest co 2-3 dni.
Marta, też słyszałam, że no-spa zmiękcza szyjkę i też miałam obawy, że na nią wpłynie i rzadko brałam. Odkąd mam szew to olałam to i normalnie biorę w razie potrzeby. Ja też bardzo dużo leżę, chociaż nie cały czas. Ja np haftuje obrazek do pokoju dla córki i jakoś leci 😉 Też zazdroszczę metrowych szyjek 😊
-
nick nieaktualnyBela wrote:Hej dziewczyny😘 zostałam w tyle mam 3 strony do nadrobienia wystrzeliłyście jak z procy🙃 mam pytanie czy któraś z was bierze witaminy Prenatal duo? Pytam ponieważ zmieniłam teraz na te. Z 12 dni już je łykam i mam bardzo duże problemy z wypróżnieniem w nich jest żelazo i nie wiem czy to taka reakcja na nie czy to od czegoś innego. Wcześniej brałam Femibion tam jest mniejsza dawka żelaza.
-
nick nieaktualnyticia9 wrote:Bela, ja biorę Prenatal i to raczej normalne. U mnie toaleta po nich jest co 2-3 dni.
Marta, też słyszałam, że no-spa zmiękcza szyjkę i też miałam obawy, że na nią wpłynie i rzadko brałam. Odkąd mam szew to olałam to i normalnie biorę w razie potrzeby. Ja też bardzo dużo leżę, chociaż nie cały czas. Ja np haftuje obrazek do pokoju dla córki i jakoś leci 😉 Też zazdroszczę metrowych szyjek 😊 -
polin wrote:No nas też to zdziwiło. jeszcze jest minimalna szansa, że się podniesie. Jak na razie mam się nie przejmować, nie dźwigać, nie szaleć. Jeśli nic się nie poprawi to czeka mnie cesarka ale na razie jestem dobrej myśli i liczę, że wszystko się ułoży po naszej myśli. Tymczasem jutro wracam do pracy, młoda idzie do przedszkola- wydaje mi się, że w pracy bardziej odpocznę niż w domu:)
Hmm, no to trzymam kciuki, żeby znów poszło do góry! Podziwiam Cię, że wracasz do pracy. Ja już bym teraz chyba nie dała rady..
33 lata
05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️
Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
27.08 - transfer blastki 2BB ☹️
13.09 - start II procedury. Długi protokół
21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A)beta 3,56 - cb
27.11 - transfer blastki 3BA
3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
12 dpt - beta 665,7
19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
23 dpt - mamy serduszko ♥️ -
Ja biorę od 13tc prenatal duo i jak dla mnie wszystko jest ok. Mi gin od razu na początku ciąży powiedział, żeby brać nospe w razie konieczności bo często właśnie szyjka się skraca, i że w ogóle też nie ma co za dużo "rozkurczac" wszystkiego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 14:22
-
Jakie duże już te Wasze dzieciaczki 😀
Ja dziś odważyłam się na pierwsze zakupy 😉
Dużo nie kupiłam bo kolejki przed sklepami na pół świata i 30 stopni za zewnątrz 🙄
Kagu3, MartitaS, Bela, Iskierka87, ticia9, i_ka, Asasa, AgaAgnieszka1989, m@rzenie, aniołkowa_mama, Marta35, megson91, Kindoll, Kropka4, Nadzieja777, Madzko, mommy, agniecha2101, Namyria, tym_janek, Malutka_94 lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Marta piękne uszytki 😍 czy szyjesz z gotowego wykroju, czy sama robisz?
Bela, jedz więcej błonnika 😁 a sprawdza się jogurt z suszonymi śliwkami albo morelami. Ja uwielbiam i jak taką paczkę otworzę to lecę z tematem do ostatniej suszonki😂
Zazdroszczę Wam zakupowego szału. My nie chcemy poznać płci i idąc do sklepu ciężko znaleźć co by było neutralnym kolorem i wzorem. Więc trudno, cokolwiek się urodzi będzie nosiło ciuszki po braciku 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 13:26
Bela lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, biorę się za pranie ubranek dla malutkiej. Dostaliśmy trochę używanych ale niektóre są poplamione przy szyi bo dziecku się ulewalo, no i okolicach pampersa też coś się trafia.. macie jakiś sposób na takie stare plamy? Jest sens w ogóle z tym walczyć? Po wypraniu plamy zostały, już pół godz moczą się w odplamiaczu z loveli i nic.. poratujecie? Albo chociaż powiedzcie mi że nie zejdzie to dam sobie spokój 😉
-
Evli wrote:
O kurde taki upał już macie ?👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Asasa wrote:Bela wzięłaś witaminy z chyba największą ilością żelaza jakie są. Często po nich pojawiają się zaparcia, zależy od organizmu. Ja brałam je w pierwszej ciąży i na mnie akurat tak nie działały.
Czyli to pewnie za duża dawka dla mnie. Pije dużo wody cały czas praktycznie. A zmieniłam je dla tego żelaza i dha ma więcej niż te które miałam. Właśnie toaleta jest tak po 3 dniach jak i nie dłużej. Idę po jogurt i kapustę kiszoną ostatnio pomogło. Nie miałam z tym problemu od początku ciąży teraz się pojawiło. Chyba muszę wrócić do femibionu.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi🙂
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Loczek:) wrote:Dziewczyny, biorę się za pranie ubranek dla malutkiej. Dostaliśmy trochę używanych ale niektóre są poplamione przy szyi bo dziecku się ulewalo, no i okolicach pampersa też coś się trafia.. macie jakiś sposób na takie stare plamy? Jest sens w ogóle z tym walczyć? Po wypraniu plamy zostały, już pół godz moczą się w odplamiaczu z loveli i nic.. poratujecie? Albo chociaż powiedzcie mi że nie zejdzie to dam sobie spokój 😉
-
Zozo wrote:O kurde taki upał już macie ?
Loczek ja przy mojej jak ulewala itp używałam vanisha w sprayu i może i plamy zeszły ale też się poniszczyly i czasem kolor się odbarwił😏2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Loczek:) wrote:Dziewczyny, biorę się za pranie ubranek dla malutkiej. Dostaliśmy trochę używanych ale niektóre są poplamione przy szyi bo dziecku się ulewalo, no i okolicach pampersa też coś się trafia.. macie jakiś sposób na takie stare plamy? Jest sens w ogóle z tym walczyć? Po wypraniu plamy zostały, już pół godz moczą się w odplamiaczu z loveli i nic.. poratujecie? Albo chociaż powiedzcie mi że nie zejdzie to dam sobie spokój 😉
Mi na takie plamy sprawdził się odplamiacz OXY z biedronki (w proszku), doprał właśnie takie ubranka dziecięce z plam których kuzynka niczym wywabić nie mogła.
Spróbuj, jak to nie pomoże to już nic nie pomoże.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Loczek obawiam się, że jak były już kilkukrotnie prane i jeszcze do tego prasowane to może już być po wszystkim
Takie plamy trzeba na świeżo usuwać. Ja na kilku ubrankach przeoczyłam i niestety plamy z siary zostały. U mnie plamy schodziły przy pomocy mydełka Beckmana, ale to jak od razu zaprałam. Może pomoże coś z tych specyfików co dziewczyny piszą.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Madzko wrote:Miałam robioną 28.02, wynik 13.03 Nie stwierdzono neoplazji śródnabłonkowej ani nowotworu złośliwego
Madzko lubi tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊