❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Evli jakie piękne rzeczy
nie zazdroszczę upałów- u nas póki co całkiem przyjemne temperaturyEvli lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Tylko, że takie plamy wychodzą po czasie, przynajmniej ja tak miałam, chowałam ubranka czyste a jak teraz je wyciągnęłam to plamy wyszły. Moczyłam w odplamiaczu loveli, niektóre zeszły, inne jeszcze nie całkiem. Spróbuję jeszcze raz, może puści.
Flara którego tego oxy używałaś do koloru czy do białego? Ja miałam ten do kolorów i byłam zachwycona jego działaniem, kupiłam drugie opakowanie i już nie było takiego efektu. Nie wiem czy to od partii zależy. -
Evli wrote:
Sukieneczka w groszki jest cudaśna😍
Marta piękne ty zabaweczki na karuzele. Czym je wypełniłaś?
Evli lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Asasa wrote:Tylko, że takie plamy wychodzą po czasie, przynajmniej ja tak miałam, chowałam ubranka czyste a jak teraz je wyciągnęłam to plamy wyszły. Moczyłam w odplamiaczu loveli, niektóre zeszły, inne jeszcze nie całkiem. Spróbuję jeszcze raz, może puści.
Flara którego tego oxy używałaś do koloru czy do białego? Ja miałam ten do kolorów i byłam zachwycona jego działaniem, kupiłam drugie opakowanie i już nie było takiego efektu. Nie wiem czy to od partii zależy.
Mam i taki i taki i stosuje w zależności od koloru ubranek, ale najczęściej tego do białych ubrań używam (chyba jest trochę silniejszy).
U mnie jedynie co nie zeszło to plamy po tranie, a tak to wszystkie nawet stare zabrudzenia udało się usunąć, a też miałam ubranka po dzieciach kuzynki.
Swoich jeszcze nie prałam, ale tak jak piszesz, też chowałam raczej czyste a jak ostatnio przeglądałam to wiele z nich ma plamy. Wrócę od teściów i powoli się będę za to zabierać.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyAnieszka, robiłam to na oko dlatego wyszły trochę krzywe, ale na pintereście są szablony które można wydrukować. Ja niestety nie mam drukarki, więc zrobiłam szkic na papierze wycinałam go a później od tego szkicu wycinałam z materiału.
Bela, właśnie miałam problem z wypełnieniem bo wszystkie poduszki miały jakieś takie dziwne wypełnienie, więc rozprułam w jednym miejscu moją poduszkę ciążową i trochę uczknęłam wypełnienia. Od nacisku nogi zrobiłaś się trochę niesymetryczna ,więc powiedzmy, że ją wyrównałam 😉
Evli,sukienka mega 😍 nam dziś znajomi przywożą łóżeczko i stertę ubranek dla dziewczynki, więc nie mogę się doczekać.pewnie nie będą tak ładne jak te nowe kupione ze sklepów z aktualnych kolekcji,ale przynajmniej zajmę sobie czas i będę miała radochę ☺Evli, Bela lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny😊 podczytuje Was od jakiegos czasu I postanowilam dolaczyc, mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko😊 mieszkam w Uk I mam juz dwoch synkow I teraz czekamy na trzeciego😊 termin mam na 20 sierpnia😊
m@rzenie, Iskierka87, Kindoll, ticia9, Kropka4, aniołkowa_mama, Nadzieja777, Madzko, MartitaS, mommy, agniecha2101, OranżadA, Bela, tym_janek, Malutka_94 lubią tę wiadomość
-
Marta35 wrote:
Marta co Ty mowisz? Dlaczego masz tak dlugo lezec? Ja nawet w pierwszej ciazy, gdzie mialam gorsza szyjke niz teraz mialam juz od skonczonego 35 tygodnia w miare normalnie po domu funkcjonowac. A od skonczonego 37 jak byla donoszona to juz zupelnie normalnie wychodzilam i wszystko robilam. Organizm musi troche sie zregenerowac po tym lezacym trybie zycia i nabrac sily...❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
kasia_pra wrote:Hmm, no to trzymam kciuki, żeby znów poszło do góry! Podziwiam Cię, że wracasz do pracy. Ja już bym teraz chyba nie dała rady..
Ja się czuję ogólnie bardzo dobrze, w pierwszej ciąży pracowałam do dnia porodu więc teraz też planuję co najmniej do początku sierpnia popracować, chyba, że na następnej wizycie okaże się, że sprawa z łożyskiem się pogorszyła. Moja dr jest bardzo konkretna i się nie patyczkuje, nie owija w bawełnę - ja jej ufam, skoro mówi, że mogę jeszcze pracować, żeby nie zwariowaćto ja z chęcią wrócę do pracy. W pierwszej ciąży mimo problemów z szyjką też dała mi zielone światło do pracy tylko pokazała jak siedzieć żeby jej nie obciążać i oczywiście w przypadku dolegliwości pędzić do szpitala.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Mialam tyle do napisania a teraz pustka w glowie
Megson jak tam sie czujesz? Czy jesli skurcze sie wycisza to planuja zalozyc pessar i wypisac Cie do domu?
O juz wiem. To mialam juz dawno napisac, wiem ze temat juz jest tutaj zakonczony ale no musze, przepraszamPrzez to ze rzadko odpalam laptopa to potem mi wszystko ucieka.
To w temacie tego nieszczesnegoi porodu rodzinnego jeszcze.
Mowiac ze partner POWINIEN mialam na mysli tylko to, ze od doroslego faceta ktory decyduje sie na dziecko oczekuje bycia na tyle odpowiedzialnym ze sam z siebie sie w odpowiedni sposob zachowa.
Zadne zmuszanie, szantaze, no nie wchodza w gre, to dziecinada. To prawie jak zebrac o milosc, nie, nie nie, nic by mi z takiego "wsparcia" nie przyszlo, tylko bym jeszcze sie krepowala dodatkowo.
To taka mala dygresja i juz sie zamykam.
Evli ladne ciuszki! Fajnie ze sie skusilas na zakupyJak Ty sie trzymasz w ogole?
Evli, Nadzieja777 lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
nick nieaktualnyZazu, szyjka mi się skróciła przez 2 tygodnie z 2,9 na 1,68 cm i lekarz który robił USG 3 trymestru twierdzi że jest już za późno na zakładanie pessara. Powiedział że do końca ciąży mam leżakować 🙁 jutro idę do swojej prowadzącej i łudzę się że źle zmierzył. Z tego co słyszałam (a zdania są podzielone) , to szyjka nie ma szans się wydłużyć można tylko ją zatrzymać. Ale na forach dziewczyny różnie piszą więc jutro zamierzam wypytac dokładnie lekarki. Niestety mam bardzo często twardnienia i skurcze (na szczęście niebolesne), więc ten wymiar szyjki jest całkiem realny. Nawet myślałam by jechać do szpitala (lekarz na USG chciał mi dać skierowanie), ale chcę poznać zdanie mojej prowadzącej najpierw.
-
nick nieaktualnyEvli a ja zazdroszczę upałów, wiem może głupia jestem ale u mnie jest tak zimno że jak napisałaś o upale to mi się zachciało mieć taką pogodę właśnie. Mam już dość tej naszej bo ciągle jest paskudnie, nawet jak nie pada to za to silnie wieje i powoduje zimno. Ciuszki supcio też najbardziej mi się podoba ta sukienusia
a i Torba pumy jest świetna gdzie i za ile?
Witaj pati_zuzia83 Miło nam Cię u nas gościć i oczywiście zostań z nami na wątku -
zazu wrote:Evli ladne ciuszki! Fajnie ze sie skusilas na zakupy
Jak Ty sie trzymasz w ogole?
Zazu dzięki że pytaszTrzymam się raz lepiej, raz muszę sobie popłakać...
Muszę się jakoś trzymać dla tego drugiego okruszka, nie ukrywam że ta ciąża jest dla mnie wybawieniem, bez nie wyobrażam sobie jakby to było. Wczoraj był ten jeden z cięższych dni, roczek..Zamówiłam znicze ręcznie robione z myszka miki i z tortem i świeczką. Moja mama non stop lata na cmentarz, puszcza jej piosenki, cały czas coś dokupuje, a to kwiatuszki a to porcelanowe figurki i wysyła mi zdjęciai tak te daty co miesiąc, wczoraj skończyłaby roczek, dziś minęło 6 mc miesięcy jak jej nie ma i tak w kółko.. Byle by do wakacji i szczęśliwego zakończenia
megson91, Loczek:), Bela lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Ja dzisiaj zrobiłam swoje pierwsze zakupy w szmateksie, miałam pol h do wizyty u kosmetyczki i weszłam. Za to wszystko zapłaciłam 25 zł, a widziałam, ze jutro cena za kilogram jest o polowe niższa. Ten sweterek jest cudowny, szukałam takiego w sklepach, bo widziałam, ze maluszki super wychodzą na zdjęciach w takich sweterkach. Kosztował 10 zł, jestem dumna z siebieKindoll, Kagu3, Kropka4, Asasa, Niki345, Nadzieja777, Madzko, MartitaS, m@rzenie, megson91, Namyria, agniecha2101 lubią tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Marta35 wrote:Zazu, szyjka mi się skróciła przez 2 tygodnie z 2,9 na 1,68 cm i lekarz który robił USG 3 trymestru twierdzi że jest już za późno na zakładanie pessara. Powiedział że do końca ciąży mam leżakować 🙁 jutro idę do swojej prowadzącej i łudzę się że źle zmierzył. Z tego co słyszałam (a zdania są podzielone) , to szyjka nie ma szans się wydłużyć można tylko ją zatrzymać. Ale na forach dziewczyny różnie piszą więc jutro zamierzam wypytac dokładnie lekarki. Niestety mam bardzo często twardnienia i skurcze (na szczęście niebolesne), więc ten wymiar szyjki jest całkiem realny. Nawet myślałam by jechać do szpitala (lekarz na USG chciał mi dać skierowanie), ale chcę poznać zdanie mojej prowadzącej najpierw.
Ale ja to rozumiem. Po prostu nie chce mi sie wierzyc zeby lekarz mowiac "do konca ciazy" mial na mysli 40 tydzienPessar sciaga sie po skonczonym 37 jak tylko jest ciaza donoszona, wiec nie wierze, ze Tobie beda kazali lezec dluzej. Szyjka w niewielkim zakresie ma prawo zmienic dlugosc. Moze przy jednym badaniu glowka mocno napierac, a innym razem zupelnie nie i te wymiary moga wyjsc juz inne. U mnie tak bywalo.
Pessar zakladaja nawet w bardzo poznej ciazy po 30 tygodniu wiec to ewidentnie zalezy od lekarza, dopytaj sie na spokojnie.
Sama mam 1,5 cm szyjki teraz i czeste skurcze ktore niezbyt reaguja na leki takze lacze sie w bolu. I w lezeniu❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
Iskierka87 wrote:Evli a ja zazdroszczę upałów, wiem może głupia jestem ale u mnie jest tak zimno że jak napisałaś o upale to mi się zachciało mieć taką pogodę właśnie. Mam już dość tej naszej bo ciągle jest paskudnie, nawet jak nie pada to za to silnie wieje i powoduje zimno. Ciuszki supcio też najbardziej mi się podoba ta sukienusia
a i Torba pumy jest świetna gdzie i za ile?
Iskierka nie mam nic przeciwko upałom, ale w bloku i mieście to jest porażka 🥵 do tego nawet wyjść nie ma za bardzo gdzie bo parki nadal u mnie zamkniete..
Torbę kupiłam w Decathlonie (u mnie 30e, w Pl pewnie tez jest). Stwierdziłam że Małą zapakuje do torby a dla siebie wezmę mała walizeczkę na kółkach 🤔 a torba później mi się przyda na podróże.2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Zazu dzięki że pytasz
Trzymam się raz lepiej, raz muszę sobie popłakać...
Muszę się jakoś trzymać dla tego drugiego okruszka, nie ukrywam że ta ciąża jest dla mnie wybawieniem, bez nie wyobrażam sobie jakby to było. Wczoraj był ten jeden z cięższych dni, roczek..Zamówiłam znicze ręcznie robione z myszka miki i z tortem i świeczką. Moja mama non stop lata na cmentarz, puszcza jej piosenki, cały czas coś dokupuje, a to kwiatuszki a to porcelanowe figurki i wysyła mi zdjęciai tak te daty co miesiąc, wczoraj skończyłaby roczek, dziś minęło 6 mc miesięcy jak jej nie ma i tak w kółko.. Byle by do wakacji i szczęśliwego zakończenia
Bardzo Cie podziwiam, naprawde. Nie wiem skad w Tobie tyle spokoju i pogody ducha, bo sprawiasz wrazenie takiej cieplej i pogodnej osoby... Pewnie tak jak mowisz, ta obecna ciaza utrzymala Cie przy zdrowych zmyslach. W kazdym razie kibicuje Wam mocno od poczatku. Twoja pierwsza coreczka jest na pewno z Ciebie dumna, wiesz? Tak to widze. Jest szczesliwa ze Jej Mama odnajduje znowu swoje szczescie. Pieknie uczciliscie Jej urodziny :*Evli, Nadzieja777, mommy, Loczek:), agniecha2101, Bela lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
i_ka wrote:
Ja dzisiaj zrobiłam swoje pierwsze zakupy w szmateksie, miałam pol h do wizyty u kosmetyczki i weszłam. Za to wszystko zapłaciłam 25 zł, a widziałam, ze jutro cena za kilogram jest o polowe niższa. Ten sweterek jest cudowny, szukałam takiego w sklepach, bo widziałam, ze maluszki super wychodzą na zdjęciach w takich sweterkach. Kosztował 10 zł, jestem dumna z siebie -
nick nieaktualnyEvli wrote:Iskierka nie mam nic przeciwko upałom, ale w bloku i mieście to jest porażka 🥵 do tego nawet wyjść nie ma za bardzo gdzie bo parki nadal u mnie zamkniete..
Torbę kupiłam w Decathlonie (u mnie 30e, w Pl pewnie tez jest). Stwierdziłam że Małą zapakuje do torby a dla siebie wezmę mała walizeczkę na kółkach 🤔 a torba później mi się przyda na podróże.
Ja jestem ogólnie z tych ciepłolubnych i zawsze wolałam upały od takiej byle jakiej pogody jaką mamy teraz. Rozumiem Cię doskonale że to męczące bo w bloku i te obostrzenia. Ja dodatkowo mam mieszkanie na poddaszu i jak jest gorąco na dworze to u nas całkiem ukrop ale teraz gdy cały maj mamy tak paskudną pogodę to za tym tęskno. Oby czerwiec był cieplejszy. O to dzięki za info poszukam jej u nas bo mi się bardzo spodobała