WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli jakie piękne rzeczy <3
    nie zazdroszczę upałów- u nas póki co całkiem przyjemne temperatury :)

Evli lubi tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że takie plamy wychodzą po czasie, przynajmniej ja tak miałam, chowałam ubranka czyste a jak teraz je wyciągnęłam to plamy wyszły. Moczyłam w odplamiaczu loveli, niektóre zeszły, inne jeszcze nie całkiem. Spróbuję jeszcze raz, może puści.
    Flara którego tego oxy używałaś do koloru czy do białego? Ja miałam ten do kolorów i byłam zachwycona jego działaniem, kupiłam drugie opakowanie i już nie było takiego efektu. Nie wiem czy to od partii zależy.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa mam dokładnie to samo, zaczęłam oglądać ciuszki po córce co mi trzeba a co mam i na niektórych są żółte plamy a ich nie było wcześniej 🤷‍♀️

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Bela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Jakie duże już te Wasze dzieciaczki 😀

Ja dziś odważyłam się na pierwsze zakupy 😉
    Dużo nie kupiłam bo kolejki przed sklepami na pół świata i 30 stopni za zewnątrz 🙄

bb2a75e8787a.jpg

Sukieneczka w groszki jest cudaśna😍

Marta piękne ty zabaweczki na karuzele. Czym je wypełniłaś?

Evli lubi tę wiadomość

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • Flara Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Tylko, że takie plamy wychodzą po czasie, przynajmniej ja tak miałam, chowałam ubranka czyste a jak teraz je wyciągnęłam to plamy wyszły. Moczyłam w odplamiaczu loveli, niektóre zeszły, inne jeszcze nie całkiem. Spróbuję jeszcze raz, może puści.
    Flara którego tego oxy używałaś do koloru czy do białego? Ja miałam ten do kolorów i byłam zachwycona jego działaniem, kupiłam drugie opakowanie i już nie było takiego efektu. Nie wiem czy to od partii zależy.

Mam i taki i taki i stosuje w zależności od koloru ubranek, ale najczęściej tego do białych ubrań używam (chyba jest trochę silniejszy).
    U mnie jedynie co nie zeszło to plamy po tranie, a tak to wszystkie nawet stare zabrudzenia udało się usunąć, a też miałam ubranka po dzieciach kuzynki.
    Swoich jeszcze nie prałam, ale tak jak piszesz, też chowałam raczej czyste a jak ostatnio przeglądałam to wiele z nich ma plamy. Wrócę od teściów i powoli się będę za to zabierać.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też tak mam, że rzeczy po pierwszej córce wydawały mi się mniej poplamione niż teraz, ale zwaliłam to na moją niepamięć. Może coś w tym jest, że wychodzą po czasie i nie ma co ich spisywać na straty.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieszka, robiłam to na oko dlatego wyszły trochę krzywe, ale na pintereście są szablony które można wydrukować. Ja niestety nie mam drukarki, więc zrobiłam szkic na papierze wycinałam go a później od tego szkicu wycinałam z materiału.

Bela, właśnie miałam problem z wypełnieniem bo wszystkie poduszki miały jakieś takie dziwne wypełnienie, więc rozprułam w jednym miejscu moją poduszkę ciążową i trochę uczknęłam wypełnienia. Od nacisku nogi zrobiłaś się trochę niesymetryczna ,więc powiedzmy, że ją wyrównałam 😉

Evli,sukienka mega 😍 nam dziś znajomi przywożą łóżeczko i stertę ubranek dla dziewczynki, więc nie mogę się doczekać.pewnie nie będą tak ładne jak te nowe kupione ze sklepów z aktualnych kolekcji,ale przynajmniej zajmę sobie czas i będę miała radochę ☺

Evli, Bela lubią tę wiadomość

• pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny😊 podczytuje Was od jakiegos czasu I postanowilam dolaczyc, mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko😊 mieszkam w Uk I mam juz dwoch synkow I teraz czekamy na trzeciego😊 termin mam na 20 sierpnia😊

m@rzenie, Iskierka87, Kindoll, ticia9, Kropka4, aniołkowa_mama, Nadzieja777, Madzko, MartitaS, mommy, agniecha2101, OranżadA, Bela, tym_janek, Malutka_94 lubią tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Ale wam zazdroszczę tych szyjek,ja już z nudów pierdolca dostaję a zostało jeszcze 75 dni w łóżku.
    Znalazłam sobie zajęcie i robię karuzele nad przewijak, wykorzystałam jakąś starą bluzę i wycięłam kawałek kocyka i teraz muszę jeszcze skonstruować stelaż tylko nie wiem jak mam to zrobić w łóżku

dd8635e0ddfa.jpg

Marta co Ty mowisz? Dlaczego masz tak dlugo lezec? Ja nawet w pierwszej ciazy, gdzie mialam gorsza szyjke niz teraz mialam juz od skonczonego 35 tygodnia w miare normalnie po domu funkcjonowac. A od skonczonego 37 jak byla donoszona to juz zupelnie normalnie wychodzilam i wszystko robilam. Organizm musi troche sie zregenerowac po tym lezacym trybie zycia i nabrac sily...

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • polin Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_pra wrote:
    Hmm, no to trzymam kciuki, żeby znów poszło do góry! Podziwiam Cię, że wracasz do pracy. Ja już bym teraz chyba nie dała rady..

Ja się czuję ogólnie bardzo dobrze, w pierwszej ciąży pracowałam do dnia porodu więc teraz też planuję co najmniej do początku sierpnia popracować, chyba, że na następnej wizycie okaże się, że sprawa z łożyskiem się pogorszyła. Moja dr jest bardzo konkretna i się nie patyczkuje, nie owija w bawełnę - ja jej ufam, skoro mówi, że mogę jeszcze pracować, żeby nie zwariować:) to ja z chęcią wrócę do pracy. W pierwszej ciąży mimo problemów z szyjką też dała mi zielone światło do pracy tylko pokazała jak siedzieć żeby jej nie obciążać i oczywiście w przypadku dolegliwości pędzić do szpitala.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam tyle do napisania a teraz pustka w glowie :P

Megson jak tam sie czujesz? Czy jesli skurcze sie wycisza to planuja zalozyc pessar i wypisac Cie do domu?

O juz wiem. To mialam juz dawno napisac, wiem ze temat juz jest tutaj zakonczony ale no musze, przepraszam :P Przez to ze rzadko odpalam laptopa to potem mi wszystko ucieka.
    To w temacie tego nieszczesnegoi porodu rodzinnego jeszcze.
    Mowiac ze partner POWINIEN mialam na mysli tylko to, ze od doroslego faceta ktory decyduje sie na dziecko oczekuje bycia na tyle odpowiedzialnym ze sam z siebie sie w odpowiedni sposob zachowa.
    Zadne zmuszanie, szantaze, no nie wchodza w gre, to dziecinada. To prawie jak zebrac o milosc, nie, nie nie, nic by mi z takiego "wsparcia" nie przyszlo, tylko bym jeszcze sie krepowala dodatkowo.
    To taka mala dygresja i juz sie zamykam.

Evli ladne ciuszki! Fajnie ze sie skusilas na zakupy :) Jak Ty sie trzymasz w ogole?

Evli, Nadzieja777 lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu, szyjka mi się skróciła przez 2 tygodnie z 2,9 na 1,68 cm i lekarz który robił USG 3 trymestru twierdzi że jest już za późno na zakładanie pessara. Powiedział że do końca ciąży mam leżakować 🙁 jutro idę do swojej prowadzącej i łudzę się że źle zmierzył. Z tego co słyszałam (a zdania są podzielone) , to szyjka nie ma szans się wydłużyć można tylko ją zatrzymać. Ale na forach dziewczyny różnie piszą więc jutro zamierzam wypytac dokładnie lekarki. Niestety mam bardzo często twardnienia i skurcze (na szczęście niebolesne), więc ten wymiar szyjki jest całkiem realny. Nawet myślałam by jechać do szpitala (lekarz na USG chciał mi dać skierowanie), ale chcę poznać zdanie mojej prowadzącej najpierw.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli a ja zazdroszczę upałów, wiem może głupia jestem ale u mnie jest tak zimno że jak napisałaś o upale to mi się zachciało mieć taką pogodę właśnie. Mam już dość tej naszej bo ciągle jest paskudnie, nawet jak nie pada to za to silnie wieje i powoduje zimno. Ciuszki supcio też najbardziej mi się podoba ta sukienusia :) a i Torba pumy jest świetna gdzie i za ile?

Witaj pati_zuzia83 Miło nam Cię u nas gościć i oczywiście zostań z nami na wątku :)

• Evli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Evli ladne ciuszki! Fajnie ze sie skusilas na zakupy :) Jak Ty sie trzymasz w ogole?

Zazu dzięki że pytasz :) Trzymam się raz lepiej, raz muszę sobie popłakać...
    Muszę się jakoś trzymać dla tego drugiego okruszka, nie ukrywam że ta ciąża jest dla mnie wybawieniem, bez nie wyobrażam sobie jakby to było. Wczoraj był ten jeden z cięższych dni, roczek..Zamówiłam znicze ręcznie robione z myszka miki i z tortem i świeczką. Moja mama non stop lata na cmentarz, puszcza jej piosenki, cały czas coś dokupuje, a to kwiatuszki a to porcelanowe figurki i wysyła mi zdjęcia :) i tak te daty co miesiąc, wczoraj skończyłaby roczek, dziś minęło 6 mc miesięcy jak jej nie ma i tak w kółko.. Byle by do wakacji i szczęśliwego zakończenia :)

megson91, Loczek:), Bela lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d722d95636c7.jpg

Ja dzisiaj zrobiłam swoje pierwsze zakupy w szmateksie, miałam pol h do wizyty u kosmetyczki i weszłam. Za to wszystko zapłaciłam 25 zł, a widziałam, ze jutro cena za kilogram jest o polowe niższa. Ten sweterek jest cudowny, szukałam takiego w sklepach, bo widziałam, ze maluszki super wychodzą na zdjęciach w takich sweterkach. Kosztował 10 zł, jestem dumna z siebie :D

Kindoll, Kagu3, Kropka4, Asasa, Niki345, Nadzieja777, Madzko, MartitaS, m@rzenie, megson91, Namyria, agniecha2101 lubią tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • zazu Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Zazu, szyjka mi się skróciła przez 2 tygodnie z 2,9 na 1,68 cm i lekarz który robił USG 3 trymestru twierdzi że jest już za późno na zakładanie pessara. Powiedział że do końca ciąży mam leżakować 🙁 jutro idę do swojej prowadzącej i łudzę się że źle zmierzył. Z tego co słyszałam (a zdania są podzielone) , to szyjka nie ma szans się wydłużyć można tylko ją zatrzymać. Ale na forach dziewczyny różnie piszą więc jutro zamierzam wypytac dokładnie lekarki. Niestety mam bardzo często twardnienia i skurcze (na szczęście niebolesne), więc ten wymiar szyjki jest całkiem realny. Nawet myślałam by jechać do szpitala (lekarz na USG chciał mi dać skierowanie), ale chcę poznać zdanie mojej prowadzącej najpierw.

Ale ja to rozumiem. Po prostu nie chce mi sie wierzyc zeby lekarz mowiac "do konca ciazy" mial na mysli 40 tydzien :) Pessar sciaga sie po skonczonym 37 jak tylko jest ciaza donoszona, wiec nie wierze, ze Tobie beda kazali lezec dluzej. Szyjka w niewielkim zakresie ma prawo zmienic dlugosc. Moze przy jednym badaniu glowka mocno napierac, a innym razem zupelnie nie i te wymiary moga wyjsc juz inne. U mnie tak bywalo.
    Pessar zakladaja nawet w bardzo poznej ciazy po 30 tygodniu wiec to ewidentnie zalezy od lekarza, dopytaj sie na spokojnie.
    Sama mam 1,5 cm szyjki teraz i czeste skurcze ktore niezbyt reaguja na leki takze lacze sie w bolu. I w lezeniu :P

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • Evli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Evli a ja zazdroszczę upałów, wiem może głupia jestem ale u mnie jest tak zimno że jak napisałaś o upale to mi się zachciało mieć taką pogodę właśnie. Mam już dość tej naszej bo ciągle jest paskudnie, nawet jak nie pada to za to silnie wieje i powoduje zimno. Ciuszki supcio też najbardziej mi się podoba ta sukienusia :) a i Torba pumy jest świetna gdzie i za ile?

Iskierka nie mam nic przeciwko upałom, ale w bloku i mieście to jest porażka 🥵 do tego nawet wyjść nie ma za bardzo gdzie bo parki nadal u mnie zamkniete..
    Torbę kupiłam w Decathlonie (u mnie 30e, w Pl pewnie tez jest). Stwierdziłam że Małą zapakuje do torby a dla siebie wezmę mała walizeczkę na kółkach 🤔 a torba później mi się przyda na podróże.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • zazu Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Zazu dzięki że pytasz :) Trzymam się raz lepiej, raz muszę sobie popłakać...
    Muszę się jakoś trzymać dla tego drugiego okruszka, nie ukrywam że ta ciąża jest dla mnie wybawieniem, bez nie wyobrażam sobie jakby to było. Wczoraj był ten jeden z cięższych dni, roczek..Zamówiłam znicze ręcznie robione z myszka miki i z tortem i świeczką. Moja mama non stop lata na cmentarz, puszcza jej piosenki, cały czas coś dokupuje, a to kwiatuszki a to porcelanowe figurki i wysyła mi zdjęcia :) i tak te daty co miesiąc, wczoraj skończyłaby roczek, dziś minęło 6 mc miesięcy jak jej nie ma i tak w kółko.. Byle by do wakacji i szczęśliwego zakończenia :)

Bardzo Cie podziwiam, naprawde. Nie wiem skad w Tobie tyle spokoju i pogody ducha, bo sprawiasz wrazenie takiej cieplej i pogodnej osoby... Pewnie tak jak mowisz, ta obecna ciaza utrzymala Cie przy zdrowych zmyslach. W kazdym razie kibicuje Wam mocno od poczatku. Twoja pierwsza coreczka jest na pewno z Ciebie dumna, wiesz? Tak to widze. Jest szczesliwa ze Jej Mama odnajduje znowu swoje szczescie. Pieknie uczciliscie Jej urodziny :*

Evli, Nadzieja777, mommy, Loczek:), agniecha2101, Bela lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    d722d95636c7.jpg

Ja dzisiaj zrobiłam swoje pierwsze zakupy w szmateksie, miałam pol h do wizyty u kosmetyczki i weszłam. Za to wszystko zapłaciłam 25 zł, a widziałam, ze jutro cena za kilogram jest o polowe niższa. Ten sweterek jest cudowny, szukałam takiego w sklepach, bo widziałam, ze maluszki super wychodzą na zdjęciach w takich sweterkach. Kosztował 10 zł, jestem dumna z siebie :D
    Cudny sweterek! Też takiego szukam :)

ckai3e3kbk0ms415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Iskierka nie mam nic przeciwko upałom, ale w bloku i mieście to jest porażka 🥵 do tego nawet wyjść nie ma za bardzo gdzie bo parki nadal u mnie zamkniete..
    Torbę kupiłam w Decathlonie (u mnie 30e, w Pl pewnie tez jest). Stwierdziłam że Małą zapakuje do torby a dla siebie wezmę mała walizeczkę na kółkach 🤔 a torba później mi się przyda na podróże.

Ja jestem ogólnie z tych ciepłolubnych i zawsze wolałam upały od takiej byle jakiej pogody jaką mamy teraz. Rozumiem Cię doskonale że to męczące bo w bloku i te obostrzenia. Ja dodatkowo mam mieszkanie na poddaszu i jak jest gorąco na dworze to u nas całkiem ukrop ale teraz gdy cały maj mamy tak paskudną pogodę to za tym tęskno. Oby czerwiec był cieplejszy. O to dzięki za info poszukam jej u nas bo mi się bardzo spodobała :)

‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ