❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny 😊
U nas ostatnio też pogoda tragiczna więc i humor jakiś depresyjny 🥴 są takie dni, że najchętniej to z łóżka bym nie wstawała ale z dwójką w domu to ciężko 😋
Mieliśmy w planach pod koniec czerwca jechać z dziećmi nad morze ale zaczynam panikować, że chyba to za długa trasa-ok 600 km. Wy się gdzieś wybieracie na wakacje? -
m@rzenie wrote:Hej dziewczyny 😊
U nas ostatnio też pogoda tragiczna więc i humor jakiś depresyjny 🥴 są takie dni, że najchętniej to z łóżka bym nie wstawała ale z dwójką w domu to ciężko 😋
Mieliśmy w planach pod koniec czerwca jechać z dziećmi nad morze ale zaczynam panikować, że chyba to za długa trasa-ok 600 km. Wy się gdzieś wybieracie na wakacje?
Jak dostanę zielone światło od doktorka w środę to mieliśmy w planach weekend ten na Boże Ciało spędzić nad morzem 🤔7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
my na długi weekend jedziemy na kajaki
ok 200 km od nas
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
m@rzenie wrote:Hej dziewczyny 😊
Mieliśmy w planach pod koniec czerwca jechać z dziećmi nad morze ale zaczynam panikować, że chyba to za długa trasa-ok 600 km. Wy się gdzieś wybieracie na wakacje?
My w tym roku odpuszczamy wakacje. Cieszę się ze udało się odwiedzić i moich i męża rodziców, bo i to było niepewne.
Ja bym się pod koniec czerwca już nie odważyłabym na długie podróże, już nawet nie chodzi o długa jazdę (wczoraj wracałam 4h ciurkiem i było ok), ale jednak końcówka ciąży czasami potrafi być nieprzewidywalna.
Wczoraj wróciliśmy z Podkarpacia i oczywiście zastanawiałam się gdzie w razie czego jest najbliższy szpital o wysokim stopniu referencyjności i wyszło że 100 km od jego rodziców.
No ale wtedy to już w ogóle klops, mąż z córką musiał by wracać do Warszawy, ja w jakimś mieście 300 km od domu.
Ciesz się że udało się objechać, ale od teraz już siedzimy na tyłku i maks krótkie wycieczki planujemy.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Hej dziewczyny ☺️
Mom od boys- miło cię widzieć. Mocno trzymam kciuki żeby poukładalo sie z mężem.
Na mnie pogoda tez działa depresyjnie i wczoraj cały dzień byczylismy się na kanapie. Nawet obiad był odgrzewany z poprzedniego dnia. Ale za to zamówiliśmy ubranka dla małej i cieszę się jak głupia. W końcu będę mogła skończyć pranie i kompletowanie wyprawki no i spakować nas do szpitala ☺️ zaczyna do mnie docierać że to już naprawdę niedługo 😄😄MomOfBoys lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry drogie Mamusie!
Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków tych które już z nami są i tych które się zaraz pojawią! ❤️❤️
A co do pojawienia się...
O 10:40 mam USG III trymestru, PŁATNE wiec liczę że w końcu jakieś foto dostanę. Będę się upierać że dzień dziecka i mąż chce potomka zobaczyć 😁
Zaczęliśmy eksperyment z układaniem mebli. Oczywiście skończyło się krzykiem i płaczem (z mojej strony), cichym wieczorem, wiec coś chyba jest po tym 30stym tygodniu że mąż zaczyna być irytującą istotą 😅
Ostatecznie kupiliśmy na olx za 150zl z woodies to malutkie łóżeczko 40x90 żeby się zmieściło w sypialni, a to pełnowymiarowe będzie w drugim pokoju czekać aż „ogarnę” temat małej i jej „obsługi” 😊
Zastanawiam się nad sterylizatorem do butelek i smoczków. Sprawdza się taki do mikrofalówki? Czy lepszy taki elektryczny wolnostojący?
A co do podróży... od przyszłego tygodnia mąż ma 2 tyg urlopu. Planujemy polskie morze, no chyba że jakimś cudem otworzą granice bez kwarantanny po powrocie to Balaton albo północ Chorwacji.
Generalnie nie ma u mnie przeciwwskazań do tak długich podróży, jednak strasznie boki mnie kręgosłup jak za długi siedzę, tak mniej więcej na środku pleców. Macie jakieś skuteczne sposoby żeby sobie ulżyć albo sprawdzone pozycje żeby ten ból się nie pojawiał? Bez różnicy czy za długo siedzę na kanapie czy na fotelu pasażera w samochodzie i tak się pojawia... 🤔Marta35 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej wszystkim ☺️
A ja się wzięłam za pranie ciuszków dla Lili i tak się zastanawiam w jakiej temperaturze wy pierzecie i na ile obrotów?
Wyprałam na razie białe na 40 stopni i 800 obrotów i mam wrażenie że już po takim praniu nie są takie ładne.🙄 A kupowałam w miarę dobre marki tych ubrań. Gzieś czytałam że zalecenia są prać w 90 czy 60 stopniach - to ja nie wiem jak one muszę wyglądać po takim praniu.
Ja też się zastanawiam nad jakimś krótkim wyjazdem i nie wiem boję się nawet na 2 dni jechać do rodziców mimo że to tylko 60 km. Ale na samą myśl że gdybym nagle musiala jechać do szpitala który się tam znajduje to już wolę w domu siedzieć 😅 i mieć swój szpital w pobliżu. 😁 -
Ja nigdy ciuszków w więcej niż 40 nie prałam. Najczęściej piorę w 30 stopniach i 800 obrotach wirowania.
Pierwsze prasuje, później już nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 09:14
Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
To ja chyba jestem jakaś dziwna 🙈 bo wybrałam szpital 70 km od domu 😂
My byliśmy dwa tygodnie temu na Mazurach - 160 km, za tydzień tez jedziemy na długi weekend ok 200 km.
A wakacje planujemy sierpień-wrzesień, ale w Polsce, z resztą zależy kiedy urodzę 😉
Nie wiem jakoś podchodzę teraz, ze co ma być to będzie. Oczywiście uważam na siebie, dbam o zdrowie i jak zle się czuje to rezygnuje ze wszystkiego i odpoczywam. Poza tym mając w domu dwulatkę, która rozpiera energia, chcę dać Jej jeszcze ten czas, gdy ma Mamę tylko dla siebie 😉Madzko lubi tę wiadomość
Aniołek 01.2016 - 6 tydzień
Aniołek 01.2017 - 10 tydzień -
Ja mieszkam w okolicy Katowic i już sie poddalam z tym morzem... Ostatnio mam coraz częściej twardnienie brzucha i jakieś czasem skurcze (nie czesto) ale potrafią zestresować wiec 600 km to za duzo... 🤨
Ale chce poczuć klimat Wakacji bo kupilam strój kąpielowy ciążowy i chyba wybiore sie na termy Gorący Potok w okolicach Zakopca - tam większość basenów jest na zewnątrz wiec może byc naprawde wakacyjnie🏖️
Wiem, ze termy powyzej 35 stopni nie sa zalecane dla kobiet w ciąży ale planuje spacerować w brodzikach i siedziec na brzegu 😁 i tak w sumie nie jestem fanka pływania a raczej właśnie takiego moczenia nóg na brzegu.
Byle by poczuc urlop i wygrzać sie trochę na słońcu. Tam mamy z domu 2 godziny jazdy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 14:49
Madzko lubi tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
A mnie się dzisiaj śniło, że wszystkie leżałyśmy na jednej sali w szpitalu i czekałyśmy, kiedy która urodzi
To była kilkunastoosobowa sala, nie pamiętam jak która z Was wyglądała, bo w końcu nie znam Waszych twarzy, ale było śmiesznie, co chwilę latałyśmy do położnej. Nic takiego, ale jednak sen śmieszny.
Ja bym tez nie jechała już daleko pod koniec czerwca dla własnego komfortu psychicznego, chociaż wcale nic nie musi się stać. Zastanawiałam się nad wyjazdem w połowie czerwca do rodziny, bo mieliśmy jechać w maju, to jest jakieś 3 godziny od nas i są sensowne szpitale niedaleko nich, ale jednak jakoś się już obawiam. Nie planowaliśmy dalszych wakacji w tym roku, więc nic nam nie przepadło, tylko ten wyjazd na wieś. Dla córki raj, a dla mnie to drugi dom i ludzie, za którymi bardzo tęsknię, a najprawdopodobniej zobaczę ich dopiero za rok. Jutro mam wizytę i też wypytam doktorka o takie wojaże, czy widzi jakieś przeciwwskazania.Mamuśka☺️, Madzko, m@rzenie, aniołkowa_mama, Kropka4 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja a Ty ile masz km nad morze? Ja się stresuje, że to już późno i może się wszystko wydarzyć... 10 czerwca mam wizytę to spytam doktorka co sądzi o takim wyjeździe w 8 miesiącu 🤔
Ja pamiętam jak przy pierwszym dziecku prałam ciuszki w tym specjalnym dziecięcym programie to temperatura była 90 stopni i jeszcze pranie trwało 3.5 godziny 😱 ale młoda byłam i głupia 🤪 teraz jeszcze nic nie prałam ale pewnie będę w 40 stopniach prała 😊 -
m@rzenie wrote:Nadzieja a Ty ile masz km nad morze? Ja się stresuje, że to już późno i może się wszystko wydarzyć... 10 czerwca mam wizytę to spytam doktorka co sądzi o takim wyjeździe w 8 miesiącu 🤔
Ja pamiętam jak przy pierwszym dziecku prałam ciuszki w tym specjalnym dziecięcym programie to temperatura była 90 stopni i jeszcze pranie trwało 3.5 godziny 😱 ale młoda byłam i głupia 🤪 teraz jeszcze nic nie prałam ale pewnie będę w 40 stopniach prała 😊
Trochę ponad 600. I szczerze powiedziawszy sądziłam, ze jak go zapytam o to morze to dostanę litanie na temat nieodpowiedzialności i tego, ze absolutnie nie, nie, nie i jeszcze raz nie a on powiedział , ze umówmy się tak - jeśli nie będzie się skracać do środy ( czyli do tej teraz) to jadę. Jeśli będzie- to niestety nie. I wiem, ze jeśli cokolwiek będzie mu się nie podobać to oczywiście mi zabroni a ja będę go grzecznie słuchać ale jeśli pozwoli to tez wiem , ze z pełna odpowiedzialnością , bo on jest z tych bardzo ostrożnych, szczególnie wobec mojej osoby. Się okaże za dwa dni. Najwyżej jeśli pozwoli to zapisze się jeszcze na szybkie usg szyjki ( w pon dzień przed wyjazdem ) żeby potwierdzić już na 100%, ze jest ok żebyśmy ( i on i ja) mieli pewność sytuacji. Ale dla mnie to ostatni dzwonek by gdziekolwiek jechac. Pod koniec czerwca już bym się nie odważyła. Tyle, ze tez trzeba patrzeć , ze moj wyjazd pokryje się tygodniowo z Twoim wyjazdem wiec tu to akurat chyba bez różnicy 😁
m@rzenie, Madzko lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Nam podróż nad morze zajęła jakieś 4h i powiedziałam mężowi, ze to był mój max, już pod koniec ciężko było wysiedzieć. Teraz już nie planuje się nigdzie ruszać, chyba, ze do mamy 100 km, No ale to jest dobra godzina drogi, wiec ok.
Ja prałam ciuszki w 30 i 40 stopniach i potem prasowałam. Kolejnych ciuszków nie zamierzam prasować, chyba, ze będzie taka potrzeba.
Mi się dzisiaj śniło, ze jechałam winda, która przyspieszyła na maxa jak rakieta, potem zaczela się bujać. Obudziłam się mokra 🤦♀️ Dzisiaj na 19 mam usg III trymestru.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
My na wakacje nigdzie się nie wybieramy. Nad morze mamy 500 km. Gór lub jezior bliżej nie biorę pod uwagę bo dla mnie to nie to samo ale boję się podróży, korony, tego że coś może zacząć się dziać gdy będziemy daleko...
Z resztą my chyba jacyś dziwni jesteśmy bo ciągle izolujemy sie od całego świata. Partner pracuje zdalnie więc żadnych odwiedzin, niepotrzebnych wyjść. Nie darowalabym sobie gdyby któreś z nas coś zlapalo...
Dla bezpieczeństwa i spokoju ducha zostaniemy u siebie ale mamy przy domu dużą działkę, która tak na dobrą sprawę nigdy nie mieliśmy czasu się nacieszyć więc po prostu zostaniemy u siebie ☺️
Co do prania - ja słuchając rad dziewczyn prałam wszystko na 30-40 stopni, wirowanie 800-1000 no i podwójne płukanie ☺️ nie korzystałam z programu baby protect tylko normalnego - bawełna, delikatne w zależności od tkanin. -
Namyria ja tez jestem ze śląska 😊 wiec nad morze od nas to jest mega wyprawa.
Jak się będę czuć tak jak teraz i pogoda będzie dobra (bo to w sumie wyznacznik) to się wybierzemy.
Ale gorące źródła i te basenu w okolicy Zakopca to jest super pomysł!
Byliśmy z mężem kilka razy i latem i zimą - ekstra sprawa, można poczuć wakacyjny klimacik 😁
Ja nigdy nas Soliną nie byłam, wiec jak nie morze to może Solina? 🤔 -
Loczek:) wrote:Brakuje mi jeszcze pampersów 1 - ile zamawialyscie? Paczka niecałe 30 szt. powinna wystarczyć a potem już 2 czy jednak więcej jedynek? Nie mam pojęcia jak szybkiego wzrostu dziecka spodziewać się... A nie chce taty zaraz po pieluchy ganiać 😂
Ja zamowilam mala paczke 1 i 2 do szpitala pampers care
Do.domu mam kupione pampers 2 200 szt bo w dobrej cenie byly