❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mialam z pierwszym synem spiwor, uzylam raz jak dla mnie zbędny, choc nam kuzynka zostawiła po swoim synku ale pewnie w szafie będzie leżał
U mnie w szpitalu znow w wyprace pisza o beciku. I kurcze przy starszym mialam 2 kupione, nigdy nie użyte. Po pierwsze urodził sie na koniec lipca w okropne upaly, po drugie przy urodzeniu mial 60 cm wiec jak zrobilo sie chlodniej to byl po prostu a duzy juz zeby sie zmieścić. I bądź madry kupic czy nie?
Jak cos mam cienki otulacz kupiony moze nie beda sie czepiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 10:44
-
Namyria wrote:Ja mieszkam w okolicy Katowic i już sie poddalam z tym morzem... Ostatnio mam coraz częściej twardnienie brzucha i jakieś czasem skórze (nie czesto) ale potrafią zestresować wiec 600 km to za duzo... 🤨
Ale chce poczuć klimat Wakacji bo kupilam strój kąpielowy ciążowy i chyba wybiore sie na termy Gorący Potok w okolicach Zakopca - tam większość basenów jest na zewnątrz wiec może byc naprawde wakacyjnie🏖️
Wiem, ze termy powyzej 35 stopni nie sa zalecane dla kobiet w ciąży ale planuje spacerować w brodzikach i siedziec na brzegu 😁 i tak w sumie nie jestem fanka pływania a raczej właśnie takiego moczenia nóg na brzegu.
Byle by poczuc urlop i wygrzać sie trochę na słońcu. Tam mamy z domu 2 godziny jazdy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 10:49
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ❤️
Mom nie strasz więcej, wywolywalam Cię też a Ty nic 🙃
Co do długich podróży, to jakoś po mojej obronie jedziemy ,na spontanie, nad morze. Jak coś będę rodzić na zaspie . Bo to bedZie jednak połowa lipca jakoś. Zależy jak mąż wolne będzie miał 🙃 ale w sumie ja mam 2 godziny drogi nad morze, mieszkam w dodatku blisko ekspresówki (tzn jakieś 2 km)
Ja z moim mężem mam za to ,rzyganie tęcza, 💛
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieci!!
My jedziemy na lody i pizzę, dziś jesteśmy dziećmi 😆
Powodzenia na wizytach, nadrobię Was dokładnie później ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 10:46
Madzko, megson91, MomOfBoys lubią tę wiadomość
-
Ja nie miałam w planach śpiworka, słyszałam, ze dużo dzieci nie akceptuje śpiworkow. Ale są tez takie co śpią bez problemu. Ja kupiłam, bo przypadkiem znalazłam niezniszczony w sh, wiec wzięłam. Ale jakbym miała kupować nowy to nie kupiłabym.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Dziewczyny ja mam lekko ponad 1 godzinę drogi autostrada nad morze 😄 także się pewnie wybiorę bo chyba planuje rodzic w Gdańsku wiec będę musiała pod koniec czerwca jechać na wizytę kwalifikacyjna do szpitala 😊 I wtedy zaliczymy na pewno krótki spacer nad morze albo tylko polezymy na plazy bo u mnie robi się ciężko żeby chodzić zaraz brzuch twardy ehhhh 😩 zaczęłam 32 tydzień także mam nadzieje ze już z górki pójdzie bez Żadnych niespodzianek.
Madzko lubi tę wiadomość
-
Ja spiworka nie mam i nie zamierzam kupować. Rożek mam po starszym synku bo wymagają w szpitalu (wyscielają nim tą mydelniczke), tylko tam go używałam więc jest w super stanie. Ale jeśli mialabym go kupić do użytku w domu to zupelnie bez sensu jak dla mnie, ja nie umiałam w tym trzymać dziecka, bałam się że się z tego wyslizgnie
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
nick nieaktualny
-
A u nas śpiworek to był must have z córka:) I teraz też kupuje.
Pampersow 1 zamierzam kupić 2 paczki po 78szt. Chyba. Jedna do szpitala, druga do domu. Pamiętam że na poczatku to my chyba zuzywalismy 7-8 pampersow dziennie, więc trochę tego szło:)
Poza tym właśnie większość sklepów ma dzisiaj promocję z okazji Dnia dziecka i właśnie zamierzam dokupić wszystkie braki:) żeby w razie konieczności pójścia do szpitala wcześniej być już przygotowana.
Ale u nas od rana dzisiaj jest szaleństwo 🙄 córka dostała pierwsze "dorosle" lego i składamy od rana. Nie ma czasu na śniadanie i na ubranie się 😂 A jeszcze po obiedzie mają przyjechać dziadki z zamkiem dmuchanym z Lidla to już w ogóle oszaleje 😂😂Madzko, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Ja mam śpiworek po córce, który dostałam, ale może raz założyłam? Moja córka jest z tych odkopujących się, więc śpiworek, którego nie da się zrzucić to maksimum zdenerwowania i wyburzenia
spała po prostu w pajacach, żeby wszystko było zakryte, a jest raczej z tych "gorących" dzieci. Z drugą jakoś też się nie nastawiam na używanie go.
Mamy za to Tulika, no ale to co innego. U nas akurat się sprawdził.
Uwielbiam jak ktoś tak rozkazująco mówi, że "musisz to mieć, to podstawa przy dziecku!!"... -
Hejo
Jestem juz po wymazie koronawirusowym. Obrzydliwe to bylo. Naprawde obrzydliweNajpierw gmerala mi w gardle wymazowka, prawie zwymiotowalam... Potem jeszcze w nosie w obu dziurkach... I to nie ze z brzegu... Tak mi wsadzila tego patyka ze myslalam ze mi do mozgu wjedzie... Mega nieprzyjemne uczucie.
Spiworki to nie dla mnie. U nas spal pod kocykiem, a teraz od pol roku ma swoja kolderke. I rozkopuje sie ciagle bo mu za goraco
Co do wyprawki szpitalnej to naprawde szpital nie moze wymagac zeby kupic rozki, kaftaniki czy inne cuda... Oczywiscie moga taka sugestie na stronie zamiescic, ale to nie znaczy ze trzeba jechac i nakupowac rzeczy tylko po to zeby raz w szpitalu uzyc. Takze jesli nie planujecie kupowac jakichs rodzajow ubran to po prostu nie kupujcie, szkoda pieniedzy. W kocyk zawinac mozna rownie ladnie jak w rozek, a body zamiast kaftanika zalozyc. No problem.
W temacie wycieczek to ja jestem uziemiona wiec moge sobie pomarzyc. Gdybym miala idealna ciaze moze bym sie skusila ale pewnie nie dlaej niz godzine drogi od domu. Jakos mam zbyt bujna wyobraznie a w ciazy jestem cykor, wole nie ryzykowacAle to ja.
Paczka 30 sztuk pampersow starczy na 2-3 dni gora... Takze nawet do szpitala pewnie zabraknieTrzeba liczyc tak 10 szt. na dobe, a bywa ze na poczatku idzie tego wiecej.
Maz zabral starszaka na jakas wycieczke, a ja mam dylemat czy odpalic jakis film, czy sie zdrzemnac... Wstalam o 5 przez to badanie i powoli oczy sie klejatym_janek lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
My mamy kupione dwa śpiworka bo wśród znajomych się sprawdzały ale jak by co mamy też kocyki i różnej grubości kołderki. Ja wczoraj 2 godziny przeleżałam na pomoście nad jeziorem. Trochę poczytałam i chyba mi się przysnelo. Jakie to było przyjemne. My co tydzień gdzieś jeździmy w plener co jest związane z hobby męża bo moje też jest plenerowe ale lekarz kategorycznie zabronił mi jeździć konno w ciąży.
-
AgaAgnieszka1989 wrote:Ja mialam z pierwszym synem spiwor, uzylam raz jak dla mnie zbędny, choc nam kuzynka zostawiła po swoim synku ale pewnie w szafie będzie leżał
U mnie w szpitalu znow w wyprace pisza o beciku. I kurcze przy starszym mialam 2 kupione, nigdy nie użyte. Po pierwsze urodził sie na koniec lipca w okropne upaly, po drugie przy urodzeniu mial 60 cm wiec jak zrobilo sie chlodniej to byl po prostu a duzy juz zeby sie zmieścić. I bądź madry kupic czy nie?
Jak cos mam cienki otulacz kupiony moze nie beda sie czepiać
Nie kupuj, tym bardziej że nie masz w planach.
Nikt ci nie będzie robił problemów z takiego powodu.
Na pewno trzeba wziąć jakiś kocyk, lub otulacz. Ja pewnie wezmę to i to, bo otulacz mam takie z podwójnej muśliny a na tą pierwszą dobę może się przydać coś cieplejszego też (jak by się trafił chłodniejszy tydzień) lub właśnie do położenia na dno „mydelniczki” w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 11:53
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyAle Wam fajnie że macie tak blisko mad morze.. Ja to w miarę blisko mam Bieszczady i ewentualnie Zakopane. Ale tak mi się marzą wakacje nad morzem najchetniej to bym poleciała na Maltę, bo jeszcze tam nie byłam. 😁
Ale stwierdziłam, że jak nie ma teraz szans na takie dalekie podróże to przynjamniej sobie kupiłam walizki bo teraz są na promocji przez tego wirusa 😁😁
I chyba ich 1 wycieczka to będzie na porodówkę 😅 zawsze coś 😁😁 -
My odwołaliśmy nasz wyjazd nad morze. Mieliśmy jechać 13 czerwca na tydzień, troszkę szkoda ale za to chcemy na 4-5 dni jechać nad jezioro oddalone ok. 1.5 H od nas więc tyle dam radę ☺
Ja dzisiaj jakoś średnio się czuję. Śniadanie się nie utrzymało i nadal jakoś mi nie za dobrze. Myślałam, że te czasy wymiotów zażegnałam w 16 tc.
Dostałam troszkę ciuszków ale mix rozmiarów i ogólnie takie średnie, wszystkie body przez głowę a myślałam, że chociaz do szpitala je wezmę bo tych nowych szkoda. Dużo ciuszków to śpiochy i jeszcze jakieś polarowe nie wiem czy wiecie o co mi chodzi ale od razu je odrzucam bo chyba syn by mi się w tym ugotował w sierpniu... Muszę dokupić ciuszków bo z 56 kupiłam tylko 3x body krótki rękaw, 3x pajac, 3 x spodnie .
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Z walizkami to jest to zakup na lata, wiec na pewno prędzej czy później ci się przydadzą.
Ja fanka polskiego morza nie jestem, wiec akurat mnie nie ciągnie. Liczę że jak sytuacja się uspokoi to na wiosnę lub przyszłe lato uda nam się gdzieś dziewczyny zabrać na dalsze wakacje, akurat malutka była by już idealna na wyprawy samolotem.
W tym roku wakacji mi nie brak, już się nastawiłam że mamy inny cel, wiec będziemy się obijać na tarasie i w pobliskim parku, a może i jakieś wycieczki po bliskiej okolicy w weekendy uskuteczniać.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
My mamy sporo spiworkow, wszystkie dostalam od dwoch kolezanek, ktore rodzily w tamtym roku. Bedziemy uzywac, przy dwojce starszych nam sie sprawdzily😊 tylko szczerze powiedziawszy nie wiem czy od samego poczatku, zalezy od pogody, bo jak bedzie tak jak teraz to na pewno, poczekaja na chlodniejsze dni. Z rozkiem nie mam doswiadczenia, moje znajome uzywaly ja jakos nie wyobrazam sobie,ze bym umiala😉
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Mousie89 wrote:Dziewczyny, czy wy macie w wyprawkach dla Maluszków śpiworek do spania? Ja nie mam i nie zamierzałam kupować, ale wczoraj się dowiedziałam, że to konieczność i muszę NATYCHMIAST zamówić 😵 Serio jest aż tak niezbędny?
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1