❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMiszczynka wrote:Dziewczyny chodzi mi po głowie cały czas poduszka dla dziecka. Wiem że na początku nic się nie podkłada ale widziałam takie całkiem płaskie z minki albo takie korekcyjne na kształt główki. Co doradzacie?
-
Serio nie kupuj, takiemu maluchowi poduszka nie jest potrzebna.
Po drugie minki jest za ciepłe na sierpień/ wrzesień a jak to nie jest oryginalne minky, to dziecko będzie się tylko pocić na tym.
Jak już coś to proponuje bambus. Mam taką jedną płaska, używaliśmy w foteliku czasami i nic się nie poci dziecko. Teraz jak będzie mi się w gondoli obijać to była by dobra do podłożenia, chociaż pewnie jakiś otulacz na spod wystarczy. Ale nie do spania na codzinień.
Ja się zawsze śmiałam że dziecko w stosunku do wielkości ciała ma olbrzymia głowę, gdyby jeszcze ja kłaść na poduszce to zupełnie było by wygięte.
Ba moja prawie 3 latka nadal nie lubi poduszek, śpi bez i oczywiście też niczym się nie przykrywa, bo wszystko ja pazyMamuśka☺️, agniecha2101 lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Mamuśka☺️ wrote:Tez się zastanawiam nad tą korekcyjna z dziurka na środku. Podobno jest dobra i ładnie się głową w niej kształtuje ale sama nie wiem?
Nie kupujcie takich poduszek wcześniej, bo to się mija z celem. Jak zauważycie dopiero że coś się dzieje to wtedy najlepiej dobrać poduszkę do problemu, rozmiaru głowy i najlepiej po konsultacji z kimś. Czasem może być spłaszczenie tylko z jednej strony, czasem tylko od tył i inne zalecenia są przy jednym i drugim.
Chociaż w większości przypadków wystarczy zmienić nawyki i w drugą stronę kłaść w łóżeczku a najlepiej robić tak od samego początku i zmieniać pozycje co jakiś czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 12:46
agniecha2101 lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Dzień dobry,
My już po wizycie. Dzieć, można powiedzieć, ustawiony jest główką w dół (ostatnio było poprzecznie) i mam nadzieję że już w tej pozycji zostanie. Szyjka miękka ale zamknięta. Następna wizyta dopiero za 4tyg 😞😞😞 i pobieranie wymazów.
Co do śpiwórka przy pierwszym dziecku nie kupowałam i chyba teraz też nie będę kupować. Kupiliśmy rożek i uzywalismy ich jako kocyka ale synek do dzisiaj przykryty czymkolwiek się rozkopuje. Poduszki nie mieliśmy i nadal synek śpi bez (no chyba że śpi z nami). Ubranka pewnie będę prac w 60 stopniach bo przelezaly trochę czasu w kartonie
My w tym roku byc może nie pojedziemy na wakacje. Mamy zarezerwowane miejsca nad morzem w październiku ale... trochę boję się czy czasem kolejna fala 👑👑 nas nie czeka, no i podróż
Ja planuje rodzic w szpitalu oddalonym od nas o ok. 80km ale jest on bardzo oblegany i może być problem że nas odeślą a gdzie byłby problem z tym że jestem po cc i wagą dziecka 😞😞Madzko, zazu, Mirabelka02, ticia9 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 😊
U mnie upałów ciąg dalszy 🙄 na szczęście w domu jest znośnie 🙏🏻
Co do prania ubranek to ja piorę w 30st i tak będę je prasować wiec nie rozumiem po co je gotować na 90 🤔
Zreszta po takiej temperaturze to nie wiem czy coś by z nich zostało 🙃
Śpiworek miałam przy pierwszej córce teraz tez będę mieć, jedynie kupię cieńszy na lato.
Co do poduszki korekcyjnej to uważam że nie ma sensu kupowac na zaś, trzeba jedynie obserwować by dziecko nie miało cały czas głowy obróconej w jedną stronę. Przy pierwszej nie zwróciłam uwagi i miała płaska główkę z jednej strony 😔 później kupiłam jej poduszkę korekcyjną ale nie chciała za bardzo na niej leżeć..
Puszczacie muzyczkę Waszym dzieciaczkom? Ja puszczam mojej pozytywkę 😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 13:20
zazu, Nadzieja777, pati_zuzia83, Bela, agniecha2101 lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Ja ciagle planuje piszcząc muzyczkę i jakoś nie mogę się za to zabrać
Ale taka pozytywka to super pomysł.
Udało mi się z kilku ciuszków i kocyka sprać te żółte plamki szarym mydłem. Trochę spralam, potem jeszcze natarłam mydłem i zostawiłam na jakiś czas w misce z woda i na koniec wrzuciłam do pralki na 30 st. Do tej pory nie zeszło mi tylko z jednego pajaca, ale tam sporo tego było i jakieś brzydkie, wiec go wyrzuciłam. Ale mysle, ze warto spróbowaćMirabelka02 lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Mamuśki jestem po wizycie. Miałam na 10:40 ale było opóźnienie i weszłam dopiero o 12:10.
Warto było czekać bo Gin zrobiła kilka zdjęć wiec wreszcie mogłam zobaczyć córeczkę 😍😍 oczywiście zaraz się zasłoniła rączkami, ale i tak się ciesze że wreszcie chciała coś pokazać 😍
Usta cały tata 😂
Wazy 1699g, wszystko w porządku, serce, nerki, dwie ręce i dwie nogi 😊
Ilość płynu owodniowego w normie, łożysko na przedniej ścianie.
Ułożona główkowo, miejmy nadzieje że już tak zostanie 😊
Jak oglądałam te wyniki to wszystkie na tym wykresie mniej więcej na połowie oznaczone, tylko THD (klatka piersiowa?) dużo poniżej... niby powiedziała że wszystko ok, ale jakaś wątpliwość się u mnie pojawiła jak to zobaczyłam...
A tu foto bezimiennej 😍
i_ka, Kagu3, megson91, zazu, Evli, Mirabelka02, Mousie89, Kindoll, Zozo, mommy, kasia_pra, AgaAgnieszka1989, MartitaS, Niki345, Nadzieja777, m@rzenie, aniołkowa_mama, pati_zuzia83, ticia9, Malutka_94, Kropka4, Bela, Asasa, OranżadA, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Super, jeśli lekarka nowi, ze wszystko dobrze to mysle, ze tak jest, wiec się nie przejmuj, tylko ciesz
Córeczka śliczna. Ciekawe czy nam uda się dzisiaj zrobić ładne zdjęcie, bo ostatnio ciagle się zakrywała.
Madzko lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Ehhh no i zamiast pojsc spac obejrzalam po raz milionowy "Jak urodzic i nie zwariowac"
Oczywiscie przeryczalam caly film, hormony...
My poduszki nigdy nie uzywalismy. Dopiero od niedawna synek czasem sam sobie pod glowe wsadziA dla takiego malucha zdrowiej i bezpieczniej na plaskim.
Ubranka piore od zawsze w 40 stopniach, chyba ze same biale wstawiam albo reczniki/posciel to w 60. A jak piore wszystko razem bo nie zawsze sie nazbiera zeby rozdzielic kolorami to w 40. Wyprasowalam te najmniejsze ciuszki, reszty nie mam zamiaru.agniecha2101 lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
AgaAgnieszka1989 wrote:Z tego co wiem sa dwie szkoly, jedno mowia od rozpoczecia inni od skończenia
U mnie jak u Kindoll godzine od rozpoczecia mam robic pomiary
A ja mierzę godzinę po skończeniu posiłku 😮 Myślicie, że to bardzo wpływa na wyniki?Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Śliczna córeczka Madzko 😊
Ja w tym tygodniu też rozpoczynam akcję odplamianie. Zamowilam też ubranka od mamyginekolog, bo ponoć wytrzymują 90 stopniPierwszy raz wypiorę je standardowo w 40 stopniach, ale po szpitalu chciałabym wyprać je w tych 90 stopniach. Zamierzam zabrać jak najwięcej rzeczy jednorazowych lub w malutkich opakowaniach, żeby wszystko tam zostawić przy wypisie.
Madzko lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy Wy tez czesto dretwiejecie 😜 w nocy pośpie chwile na jednym boku i już ręki czy nogi nie czuje, zmienię bok i po jakimś czasie tak samo..już nie mówiąc że jak siedzę to muszę się prostować bo jak tylko się przygarbie to pod piersiami tez skory nie czuje, mam wrażenie że sobie przygniotam organy a przede wszystkim żołądek 🙄2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Witam się z Wami w 31 tygodniu 😁 jest to dla nas szczególny dzień. Synek dokładnie 2 lata temu przyszedł na świat jak bomba 59cm 3920g. Nigdy tego nie zapomnę i właśnie na myśl o tym dniu zaczynam drżeć, że już niedługo zobaczę kolejną cudowną istotę. Smaczku dodaje fakt, że nie wiemy czy to będzie chłopiec czy dziewczynka. Czekamy na niespodziankę. Dlatego też zaczęłam kompletować torbę i rzeczy dla najmłodszego, z resztą to Wy mnie do tego zmobilizowałyście. Oby ten dzień był już do końca tak piękny
Madzko, Mirabelka02, Mildred, Nadzieja777, pati_zuzia83, Kropka4, Niki86, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Mousie89 wrote:A ja mierzę godzinę po skończeniu posiłku 😮 Myślicie, że to bardzo wpływa na wyniki?
Mysle ze nie ma to duzego wplywu w 10 minut nie będzie niewiadomo jakiej zmiany
Jak zaczynam jeszcz ustawiona minutnik na godzine, ale czasem jak dzowni a robie cos z malym czy w ogrodzie to nie rzucam wszystkiego i nie lece mierzyc juz w tej chwili -
Evli wrote:Dziewczyny czy Wy tez czesto dretwiejecie 😜 w nocy pośpie chwile na jednym boku i już ręki czy nogi nie czuje, zmienię bok i po jakimś czasie tak samo..już nie mówiąc że jak siedzę to muszę się prostować bo jak tylko się przygarbie to pod piersiami tez skory nie czuje, mam wrażenie że sobie przygniotam organy a przede wszystkim żołądek 🙄
W nocy tez tak mam, obojętnie na którym boku leżę nogi mi zaraz dretwieja
Ale się nie moge doczekac jutrzejszej wizyty. Jutro to juz wogole minuty bede odliczac.
Moj starszaka 1 dzien w przedszkolu jeszcze lody na deser jedza. I zda relacje jak to teraz wyglądaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 14:33
Evli lubi tę wiadomość