X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • madziab Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Może to jednak był śluz, taki rzadszy, skoro wkładki nic nie wykryły? Teraz też coś się sączy?
    Rzadki śluz miałam do tej pory często z rana ale to było bardzo rzadkie, praktycznie jak woda. Teraz cały czas sucho, śluzu też nie ma. Pytałam kolezanke, której wody się saczyly i urodziła w 32 tyg to mi powiedziała że u niej było tak że troszkę kapalo, potem kilka godz nic, potem znów kapalo, pojechała na IP i po 2 dniach urodziła...
    Oby u nas to był tylko rozwodniony sluz

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • madziab Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście w aptece te wkładki były bo chyba skończyłoby się zawałem moim albo męża, bo już się przestraszył, że mu w domu urodze

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • Anieszka Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Miałam wczoraj przykrą sytuację związaną z moimi rodzicami. Dowiedziałam się wczoraj przez telefon od babci, że moi rodzice byli w niedziele w Krakowie, żeby przywieźć na tydzień do siebie moją młodszą siostrę. Przejechali 250 km w jedną stronę. Oczywiście o niczym mi nie powiedzieli, a przykre jest to, bo codziennie piszemy ze sobą na whatsappie... A jeszcze bardziej przykre jest to, że jadąc po nią 2 razy mijali nasze mieszkanie i pod nim przejeżdżali - mieszkamy przy zjeździe z autostrady... wczoraj przepłakałam pół dnia, dzwoniła nawet do mnie teściowa z pocieszaniem. Mój tato miał teraz pierwszy zbiór miodu ze swoich uli, babcia mi powiedziała, że taki dumny jest i rozwozi ten miód po całej rodzince. Czy ja jestem jakaś trędowata po wyjściu z tego szpitala? Byłam w szpitalu ginekologiczno-położniczym bez innych oddziałów... Nie mogli mi słoika miodu podrzucić na parkingu przed blokiem skoro może się bali kontaktu ze mną?
    Napisałam wczoraj im wiadomość na whatsapp i zapytałam się czy wycieczka do Krakowa się udała? I że dziękuje za odwiedziny i słoiczek miodu... Mama odczytała i na tym się skończyło... Nie wiem może za wiele wymagam? Ale czy to jest normalne jechać 250km w jedną stronę do jednego dziecka w tym samym mieście, a drugie olać totalnie? Mimo, że kontakt mamy ze sobą codziennie i dobre relacje?
    Nie rozumiem w czym jestem gorsza 😢

c59015e539f5d0b5.jpg
    Megson zadzwoń do rodziców i wyłóż kawę na ławę. Może nie do końca jest tak jak uważasz. Wydaje mi się że powinniście to sobie wyjaśnić.
    Mnie rodzice nigdy nie faworyzowali. Do tej pory jak spędzam z mamą trochę więcej czasu to coś zgrzyta ale jak mnie coś zaboli to czasami nawet z płaczem jej mówię co jest nie tak. Moja mama jak miałam 5 albo 6 lat wyjechała do Libii na 2 lata! Pamiętam ten okres w szarych odcieniach. Czasami jeszcze mam o to żal ale rozumiem że wyjechała tam do pracy bo w Polsce nigdy by się nie dorobili w tamtych czasach...

3jgx9jcgtt7eg3o7.png
    mhsvpx9icpew9rk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy po łupinę dla Lili, na spontanie, przez telefon obiecali zniżkę 👌

• Namyria Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja KTG jeszcze nie ogarniam co gdzie itp.

Lekarz tylko wczoraj wspomniał ze za 3 tyg na wizycie zacznie już zlecać mi KTG. Ale nie bede jeździć do niego bo mam dosc daleko (20 km) a po drugie to pewnie duzo liczy bo tam u niego wszystko drogie 😄

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • Flara Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz nie zleca KTG wcześniej niz termin porodu, chyba że są ku temu przesłanki jak zły obraz usg, słabe ruchy, uraz, inne powikłania.

tym_janek lubi tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski. Muszę pogadać z moim profesorskie na temat ktg poważnie.

Megson kochana moja jedyna opcja to szczera rozmowa z rodzicami. Napewno nie chcieli cię urazić, może sami nie wiedzą jak się zachować. Najlepiej będzie jak z nimi porozmawiasz i głową do gory. Nie denerwuj się 💚

Nadzieja rozumiem twój lek, oby ci czas tam szybko mijał, jesteś pod dobrą opieką. 💚

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziab może jednak to tylko śluz, spokojnie obserwuj. Jeśli miałyby to być wody to one raczej nie odpuszczą i będą się sączyć. Wiem, co to za strach, przechodziłam to samo, ciągle sprawdzałam i bałam się iść do toalety, a wody wyciekły mi wszystkie na porodówce, wiec mam nadzieje, że u Ciebie bedzie tak samo :)

Megson, strasznie przykro się czyta takie rzeczy :( Ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji u nas. Nawet jeśli Twoi rodzice obawialiby się zarażenia koronawirusem (trochę niedorzeczne, bo przecież Wy musielibyście być chorzy, A skoro macie ciągły kontakt to chyba wiedzą, że nie jesteście), to przecież chyba wystarczy o tym powiedzieć, a nie jeździć tajniakiem. Ale może nie chcieli Ci sprawiać kłopotu, żebyś mogła odpoczywać, bo wiedzą, co przeszłaś... :(

madziab lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mojego lekarza ktg kosztuje 30 zł :) więc w porównaniu do całości wizyty to tak jak batonik :D ostatnio zostawiłam u niego 470 zł

a ktg miałam pierwszy raz w tamtym tygodniu przed wizytą i teraz będzie już za każdym razem. Podejrzewam, że od tej wizyty już będę do niego jeździć co 2 tygodnie, a od 37-38 tygodnia raz w tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 16:30

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam sobie burgera, frytki i colę. Planuje ten wieczor spędzać obżerając się . 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 16:37

Kindoll, Flara, Madzko, Mildred, Mousie89, Iskierka87, pati_zuzia83, Kropka4, MartitaS, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • madziab Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka ja tak miałam poprzednim razem ze wody chlusnely ze mnie o 5 a o 6 syn był z nami dlatego nie znam uczucia sączenia się. Wiem tyle że jeśli to wody to samo nie przejdzie, na razie się obserwuję, z wkładką jestem o niebo spokojniejsza.
    Megson współczuję takiej sytuacji ale w Twoim stanie nie jest wskazane zadreczanie sie, ja porozmawialabym z rodzicami...

Mirabelka02 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wierzę ale wyjechaliśmy z Joie i gemm. Avionaut totalnie nie pasował do naszego auta i musiałby mieć pałąk do dołu żeby go zamocować a pałąk musi stać do góry.
    Policzyli nam go z lusterkiem be safe za 430 zł i w cenie avionauta kupiliśmy jeszcze komplet z velvetu do wózka, prześcieradelka, pieluszki muślinowe, maść do brodawek , koszule do porodu, materac do dostawki, chustki na głowę dla dziewczyn i dla starszej dodatkowo zestaw do baniek ❤️😍 uwielbiam ten sklep i doradztwo 👌

Ps Joie ma 5 * ADAC, jest w miarę lekki, ładny i ma budkę z moskitiera rozsuwana aż do dołu, niezależna od pałąka 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 17:44

Kropka4, MartitaS, aniołkowa_mama, Bela, Malutka_94, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie ktg. Czy wasi lekarze od którego tygodnia i ile razy mają wam zamiar robić ktg. ?
    Czy slyszalyscie i pregnabit przenośnym ktg z dostępnej do lekarze online który sprawdzi wyniki ktg ? Ja najprawdopodobniej nie będę miała możliwości zrobić ktg u mojego prof, a u mnie na NFZ chce zrezygnować z wizyt bo ostatnio bardzo nieprzyjemnie mnie potraktowani, ( to długa historia ).

Lekarz do którego chodzę na NFZ preferuje KTG od 30tc, co tydzień. Także chyba zależy dużo od podejścia, dużo słyszałam że dawniej się tak robiło często i tak wcześnie

f2w39n73bboy892q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin u nas będzie właśnie Anielka ☺️

Megson uważam podobnie jak Mirabelka. Rodzice może nie chcieli Cię że tak powiem nawiedzać wiedząc co przeszłaś i jak się czułaś. Możliwe że pomyśleli że nie będą Ci się teraz zwalać na głowę itp. ale ważne żebyście porozmawiali o tym na spokojnie, na pewno powiedzą Ci dlaczego tak się zachowali. Ściskam kochana 🤗

• Flara Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Sama nie wierzę ale wyjechaliśmy z Joie i gemm. Avionaut totalnie nie pasował do naszego auta i musiałby mieć pałąk do dołu żeby go zamocować a pałąk musi stać do góry.
    Policzyli nam go z lusterkiem be safe za 430 zł i w cenie avionauta kupiliśmy jeszcze komplet z velvetu do wózka, prześcieradelka, pieluszki muślinowe, maść do brodawek , koszule do porodu, materac do dostawki, chustki na głowę dla dziewczyn i dla starszej dodatkowo zestaw do baniek ❤️😍 uwielbiam ten sklep i doradztwo 👌

Ps Joie ma 5 * ADAC, jest w miarę lekki, ładny i ma budkę z moskitiera rozsuwana aż do dołu, niezależna od pałąka 💪

Ja po tym jak zachwalałeś avionauta tez się na niego napaliłam ale również może nam do auta nie pasować, bo już wiem że mamy specyficzne fotele.
    W przyszłym tyg planujemy wybrać się do tyłem.pl żeby go przymierzyć.

Ten fotelik joie ma boską budkę, całe dziecko pod nią schowasz, wiec ani słońce ani deszcz mu niestraszne i pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa. Wg mnie to kawał solidnego fotelika, miałam go przy pierwszej córce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 17:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu w jakim sklepie się tak obkupiłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    Ja po tym jak zachwalałeś avionauta tez się na niego napaliłam ale również może nam do auta nie pasować, bo już wiem że mamy specyficzne fotele.
    W przyszłym tyg planujemy wybrać się do tyłem.pl żeby go przymierzyć.
    No ja to się zawiodłam, ale później zaufana Pani Agata( u niej od urodzenia montujemy fotele dla Ali) pokazała nam inne fajne możliwości do naszego auta 👌 i paradoksalnie on ma więcej gwiazdek niż avionaut, ale avionaut jest lżejszy. Zobaczcie sobie jaka budę ma Joie i gemm. Super , np w lato mogę totalnie odsłonić dziecko od słońca.
    U nas siedzi jak skała ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Kagu w jakim sklepie się tak obkupiłaś?
    Kangurek polecam bardzo, do fotelików tylko Agata ❤️❤️

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• Flara Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    No ja to się zawiodłam, ale później zaufana Pani Agata( u niej od urodzenia montujemy fotele dla Ali) pokazała nam inne fajne możliwości do naszego auta 👌 i paradoksalnie on ma więcej gwiazdek niż avionaut, ale avionaut jest lżejszy. Zobaczcie sobie jaka budę ma Joie i gemm. Super , np w lato mogę totalnie odsłonić dziecko od słońca.
    U nas siedzi jak skała ❤️

Joie ma 5 gwiazdek w części związanej z bezpieczeństwem, wiec najwiecej ile można.
    Ja córce robiłam w nim crash testy :) zapinałam ją w nim i obracałam na bok, ani drgnęła :)
    A budkę ma idealna, zreszta wózki joie tez maja świetne budki (po za gondola)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 18:00

Kagu3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Kangurek polecam bardzo, do fotelików tylko Agata ❤️❤️

Ja tak właśnie myślałam 😁 to ta blondynka chyba w okularach? 🤔 Pamiętam jak na pomagała jak jeszcze brzuszka nie było widać u mnie ale chciałam sprawdzić jaki do naszego auta będzie pasował. Kangurek również mi odpowiada mają full wypas i nie są narzucający a pomocni 🙂

‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ