❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mirabelka02 wrote:Może to jednak był śluz, taki rzadszy, skoro wkładki nic nie wykryły? Teraz też coś się sączy?
Oby u nas to był tylko rozwodniony sluz
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
megson91 wrote:Miałam wczoraj przykrą sytuację związaną z moimi rodzicami. Dowiedziałam się wczoraj przez telefon od babci, że moi rodzice byli w niedziele w Krakowie, żeby przywieźć na tydzień do siebie moją młodszą siostrę. Przejechali 250 km w jedną stronę. Oczywiście o niczym mi nie powiedzieli, a przykre jest to, bo codziennie piszemy ze sobą na whatsappie... A jeszcze bardziej przykre jest to, że jadąc po nią 2 razy mijali nasze mieszkanie i pod nim przejeżdżali - mieszkamy przy zjeździe z autostrady... wczoraj przepłakałam pół dnia, dzwoniła nawet do mnie teściowa z pocieszaniem. Mój tato miał teraz pierwszy zbiór miodu ze swoich uli, babcia mi powiedziała, że taki dumny jest i rozwozi ten miód po całej rodzince. Czy ja jestem jakaś trędowata po wyjściu z tego szpitala? Byłam w szpitalu ginekologiczno-położniczym bez innych oddziałów... Nie mogli mi słoika miodu podrzucić na parkingu przed blokiem skoro może się bali kontaktu ze mną?
Napisałam wczoraj im wiadomość na whatsapp i zapytałam się czy wycieczka do Krakowa się udała? I że dziękuje za odwiedziny i słoiczek miodu... Mama odczytała i na tym się skończyło... Nie wiem może za wiele wymagam? Ale czy to jest normalne jechać 250km w jedną stronę do jednego dziecka w tym samym mieście, a drugie olać totalnie? Mimo, że kontakt mamy ze sobą codziennie i dobre relacje?
Nie rozumiem w czym jestem gorsza 😢
Mnie rodzice nigdy nie faworyzowali. Do tej pory jak spędzam z mamą trochę więcej czasu to coś zgrzyta ale jak mnie coś zaboli to czasami nawet z płaczem jej mówię co jest nie tak. Moja mama jak miałam 5 albo 6 lat wyjechała do Libii na 2 lata! Pamiętam ten okres w szarych odcieniach. Czasami jeszcze mam o to żal ale rozumiem że wyjechała tam do pracy bo w Polsce nigdy by się nie dorobili w tamtych czasach...
-
nick nieaktualny
-
Ja KTG jeszcze nie ogarniam co gdzie itp.
Lekarz tylko wczoraj wspomniał ze za 3 tyg na wizycie zacznie już zlecać mi KTG. Ale nie bede jeździć do niego bo mam dosc daleko (20 km) a po drugie to pewnie duzo liczy bo tam u niego wszystko drogie 😄
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Dzięki laski. Muszę pogadać z moim profesorskie na temat ktg poważnie.
Megson kochana moja jedyna opcja to szczera rozmowa z rodzicami. Napewno nie chcieli cię urazić, może sami nie wiedzą jak się zachować. Najlepiej będzie jak z nimi porozmawiasz i głową do gory. Nie denerwuj się 💚
Nadzieja rozumiem twój lek, oby ci czas tam szybko mijał, jesteś pod dobrą opieką. 💚 -
Madziab może jednak to tylko śluz, spokojnie obserwuj. Jeśli miałyby to być wody to one raczej nie odpuszczą i będą się sączyć. Wiem, co to za strach, przechodziłam to samo, ciągle sprawdzałam i bałam się iść do toalety, a wody wyciekły mi wszystkie na porodówce, wiec mam nadzieje, że u Ciebie bedzie tak samo
Megson, strasznie przykro się czyta takie rzeczyJa sobie nie wyobrażam takiej sytuacji u nas. Nawet jeśli Twoi rodzice obawialiby się zarażenia koronawirusem (trochę niedorzeczne, bo przecież Wy musielibyście być chorzy, A skoro macie ciągły kontakt to chyba wiedzą, że nie jesteście), to przecież chyba wystarczy o tym powiedzieć, a nie jeździć tajniakiem. Ale może nie chcieli Ci sprawiać kłopotu, żebyś mogła odpoczywać, bo wiedzą, co przeszłaś...
madziab lubi tę wiadomość
-
u mojego lekarza ktg kosztuje 30 zł
więc w porównaniu do całości wizyty to tak jak batonik
ostatnio zostawiłam u niego 470 zł
a ktg miałam pierwszy raz w tamtym tygodniu przed wizytą i teraz będzie już za każdym razem. Podejrzewam, że od tej wizyty już będę do niego jeździć co 2 tygodnie, a od 37-38 tygodnia raz w tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 16:30
-
Zamówiłam sobie burgera, frytki i colę. Planuje ten wieczor spędzać obżerając się . 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 16:37
Kindoll, Flara, Madzko, Mildred, Mousie89, Iskierka87, pati_zuzia83, Kropka4, MartitaS, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Mirabelka ja tak miałam poprzednim razem ze wody chlusnely ze mnie o 5 a o 6 syn był z nami dlatego nie znam uczucia sączenia się. Wiem tyle że jeśli to wody to samo nie przejdzie, na razie się obserwuję, z wkładką jestem o niebo spokojniejsza.
Megson współczuję takiej sytuacji ale w Twoim stanie nie jest wskazane zadreczanie sie, ja porozmawialabym z rodzicami...Mirabelka02 lubi tę wiadomość
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
nick nieaktualnySama nie wierzę ale wyjechaliśmy z Joie i gemm. Avionaut totalnie nie pasował do naszego auta i musiałby mieć pałąk do dołu żeby go zamocować a pałąk musi stać do góry.
Policzyli nam go z lusterkiem be safe za 430 zł i w cenie avionauta kupiliśmy jeszcze komplet z velvetu do wózka, prześcieradelka, pieluszki muślinowe, maść do brodawek , koszule do porodu, materac do dostawki, chustki na głowę dla dziewczyn i dla starszej dodatkowo zestaw do baniek ❤️😍 uwielbiam ten sklep i doradztwo 👌
Ps Joie ma 5 * ADAC, jest w miarę lekki, ładny i ma budkę z moskitiera rozsuwana aż do dołu, niezależna od pałąka 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 17:44
Kropka4, MartitaS, aniołkowa_mama, Bela, Malutka_94, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Mildred wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie ktg. Czy wasi lekarze od którego tygodnia i ile razy mają wam zamiar robić ktg. ?
Czy slyszalyscie i pregnabit przenośnym ktg z dostępnej do lekarze online który sprawdzi wyniki ktg ? Ja najprawdopodobniej nie będę miała możliwości zrobić ktg u mojego prof, a u mnie na NFZ chce zrezygnować z wizyt bo ostatnio bardzo nieprzyjemnie mnie potraktowani, ( to długa historia ).
Lekarz do którego chodzę na NFZ preferuje KTG od 30tc, co tydzień. Także chyba zależy dużo od podejścia, dużo słyszałam że dawniej się tak robiło często i tak wcześnie -
nick nieaktualnyPolin u nas będzie właśnie Anielka ☺️
Megson uważam podobnie jak Mirabelka. Rodzice może nie chcieli Cię że tak powiem nawiedzać wiedząc co przeszłaś i jak się czułaś. Możliwe że pomyśleli że nie będą Ci się teraz zwalać na głowę itp. ale ważne żebyście porozmawiali o tym na spokojnie, na pewno powiedzą Ci dlaczego tak się zachowali. Ściskam kochana 🤗 -
Kagu3 wrote:Sama nie wierzę ale wyjechaliśmy z Joie i gemm. Avionaut totalnie nie pasował do naszego auta i musiałby mieć pałąk do dołu żeby go zamocować a pałąk musi stać do góry.
Policzyli nam go z lusterkiem be safe za 430 zł i w cenie avionauta kupiliśmy jeszcze komplet z velvetu do wózka, prześcieradelka, pieluszki muślinowe, maść do brodawek , koszule do porodu, materac do dostawki, chustki na głowę dla dziewczyn i dla starszej dodatkowo zestaw do baniek ❤️😍 uwielbiam ten sklep i doradztwo 👌
Ps Joie ma 5 * ADAC, jest w miarę lekki, ładny i ma budkę z moskitiera rozsuwana aż do dołu, niezależna od pałąka 💪
Ja po tym jak zachwalałeś avionauta tez się na niego napaliłam ale również może nam do auta nie pasować, bo już wiem że mamy specyficzne fotele.
W przyszłym tyg planujemy wybrać się do tyłem.pl żeby go przymierzyć.
Ten fotelik joie ma boską budkę, całe dziecko pod nią schowasz, wiec ani słońce ani deszcz mu niestraszne i pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa. Wg mnie to kawał solidnego fotelika, miałam go przy pierwszej córce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 17:52
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlara wrote:Ja po tym jak zachwalałeś avionauta tez się na niego napaliłam ale również może nam do auta nie pasować, bo już wiem że mamy specyficzne fotele.
W przyszłym tyg planujemy wybrać się do tyłem.pl żeby go przymierzyć.
U nas siedzi jak skała ❤️ -
nick nieaktualny
-
Kagu3 wrote:No ja to się zawiodłam, ale później zaufana Pani Agata( u niej od urodzenia montujemy fotele dla Ali) pokazała nam inne fajne możliwości do naszego auta 👌 i paradoksalnie on ma więcej gwiazdek niż avionaut, ale avionaut jest lżejszy. Zobaczcie sobie jaka budę ma Joie i gemm. Super , np w lato mogę totalnie odsłonić dziecko od słońca.
U nas siedzi jak skała ❤️
Joie ma 5 gwiazdek w części związanej z bezpieczeństwem, wiec najwiecej ile można.
Ja córce robiłam w nim crash testyzapinałam ją w nim i obracałam na bok, ani drgnęła
A budkę ma idealna, zreszta wózki joie tez maja świetne budki (po za gondola)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 18:00
Kagu3 lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyKagu3 wrote:Kangurek polecam bardzo, do fotelików tylko Agata ❤️❤️
Ja tak właśnie myślałam 😁 to ta blondynka chyba w okularach? 🤔 Pamiętam jak na pomagała jak jeszcze brzuszka nie było widać u mnie ale chciałam sprawdzić jaki do naszego auta będzie pasował. Kangurek również mi odpowiada mają full wypas i nie są narzucający a pomocni 🙂