❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Przyszlo mi przescieradlo do kosza mojzesza,pierwsze, czekam na reszte🙂
https://naforum.zapodaj.net/b8be3147cccd.jpg.html
Czekam jeszcze na przesieradla do wozka i chyba jak na poczatek nie musze wiecej nic kupowac🙂 najchetniej poszlabym do sklepu stacjonarnego,zeby wiecie dotknac, zobaczyc na zywo, no ale unnas takie sklepy jeszcze pozamykane, moze do sierpnia otworza😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 18:30
-
Mój mąż zadzwonił do mojego taty. Tato powiedział mu, że on się umówił z jedną córką, a nie z drugą. Że zrobił 700km i nie będzie specjalnie podjeżdżał jeszcze pod moje mieszkanie - szkoda, że mijali nasze okna 2x bo mieszkamy przy głównej drodze przy zjeździe z autostrady. Poza tym powiedział, że mama była u ortopedy i nie chcą nas zarazić koronawirusem... Argumenty po prostu z dupy... Znowu siedzę i ryczę 😭
Brzuch mam twardy jak skała. Już ratowałam się wszystkim, kolejna nospa, luteina, elektrolity, magnez. Położyłam się do łóżka, bo nie przechodzi 😭 Nie chcę znowu powtórki sprzed 3 tygodni 😭😭😭06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyMegson przykro mi i na pewno nie to chciałaś usłyszeć ale nie denerwuj się bo to dla Ciebie teraz nie wskazane. Co mogę Ci doradzić olej to, wiem może i nie łatwo ale następnym razem to Ty możesz mieć ich gdzieś że tak powiem. Najważniejsza jest teraz malutka i stres mamy nie jest dobrym doradcą. Spróbuj się uspokoić i zrelaksować. Nie to nie łaski bez i tyle kochana 😘
megson91 lubi tę wiadomość
-
Megson bardzo mi przykro, że rodzice się tak zachowali.. ale z drugiej strony może to rozsądne bo gdyby twoja mama coś złapała u ortopedy - nie potrzebujesz martwić się teraz o to czy ktoś Ci sprzeda koronę... Wiem że zwyczajnie wystarczyłoby gdyby uprzedzili że się wybierają ale was nie odwiedza z ostrożności, zupełnie inaczej byś to odebrała. Postaraj się uspokoic, wyciszyć. Ja też tęsknię za mama bo od lutego się nie widziałyśmy ale tłumacze sobie że dziecko jest najważniejsze i nie będziemy się widywać tak długo jak będzie trzeba - pozostałe rodzeństwo odwiedza sie normalnie. Dla mnie pewność że ograniczam możliwość zakażenia do minimum jest najważniejsza.
A co do imienia - nasza córeczka też jeszcze jest bezimienna. W pierwszej ciąży wbiłam sobie do głowy że będzie córka i wybrałam imie ale wcześnie poroniłam. Z jednej strony mam jakiś głupi niedosyt że nie mam córki o tym imieniu bo zawsze chciałam dać tak córce na imię ale z drugiej ono jest już jakby zajęte... Innych pomysłów nie mam, partner też nie. Ale jak wybierzemy to nikomu chyba nie powiemy bo zaraz się zacznie pranie mózgu, że nie takie, inne lepsze itd. wolę tego uniknąć 😉megson91 lubi tę wiadomość
-
Megson, zróbcie z mężem wszystko, żeby Twoje myśli skupiły się na czymś innym. Kupcie coś dla małej, obejrzyjcie film, zadzwoń do koleżanki, cokolwiek, żeby od tego tematu odciągnąć myśli. Nie dość, że to normalnie przykra sytuacja, to jeszcze w tej ciążowej burzy hormonów wszystko boli trzy razy bardziej, jesteśmy wrażliwsze i czulsze. Argument z wizytą u ortopedy może nie brzmi jakoś super obiektywnie, ale w dzisiejszych czasach może lepiej dmuchać na zimne. Nie znam Waszych relacji i nie mnie je oceniać, ale przynajmniej dobrze wiesz, jakich błędów nie popełniać wychowując swoje dziecko, dzieci. Niedługo będziesz miała malutką w ramionach i będziecie się liczyć tylko Wy jako rodzina.
Postaraj się skupić na czymś innym, wiesz jakie to ważne.megson91 lubi tę wiadomość
-
pati_zuzia skąd to prześcieradło?
Ja kupiłam prześcieradła
2x do kołyski/gondoli
2 x do łóżeczka
Niby bawelna ale wypralam i stwierdziłam ze szału nie robią ... Jakos nie przyszło mi do głowy ze materiał może byc zły. Chociaż moglam sie domyślić po cenie... 😕
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Wiesz jak to jest bawełna bawełnie nie równa, mogą być inne sploty, grubsze, cieńsze, bardziej mięsiste i już teoretycznie ta sama bawełniana rzecz będzie wyglądać zupełnie inaczej.
Ja do gondoli / kosza Mojżesza kupiłam takie zwykle, bo to i tak dosłownie na kilka miesięcy.
Dla pierwszej córki do łóżeczka miałam prześcieradło z colorstories, cudowne, mięciutkie, takie właśnie mięsiste - ekstra polecam bardzo. Aczkolwiek boli mnie kupno prześcieradła za 70 zł
No ale córka ma to prześcieradło już prawie 3 lata i o dziwo, było to nasze jedyne prześcieradło jakie miała (!! wyprane rano, wieczorem było gotowe do użycia ) aż do teraz bo kupiłam drugie tez od nich bo może młodsza będzie częściej mieć awarie i przydało by się coś na zmianę
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Namyria wrote:pati_zuzia skąd to prześcieradło?
Ja kupiłam prześcieradła
2x do kołyski/gondoli
2 x do łóżeczka
Niby bawelna ale wypralam i stwierdziłam ze szału nie robią ... Jakos nie przyszło mi do głowy ze materiał może byc zły. Chociaż moglam sie domyślić po cenie... 😕
Kupilam na etsy I szlo z Australii chyba
https://www.etsy.com/uk/listing/782322490/watercolour-moses-basket-sheet?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=moses+basket+sheet&ref=sr_gallery-1-8&organic_search_click=1&cns=1
ale tak mi sie podobalo,ze no musialam🙈 reszte zamawialam juz z Pl i stad🙂 jeszcze go nie pralam, wiec nie wiem jak bedzie po, ale w dotyku wydaje mi sie super, taki dosc gruby material. W 9gole jeszcze nie mam nic poprane, musze sie w koncu zabrac sie za to🙂
-
Ja wlasnie czekam na pierwsze pranie po odplamiaczu, żeby puścić jeszcze raz z resztą ciuszków i chyba pierwszą turę będę miała załatwioną. To i tak same białe ciuszki, bo chyba mam do takich słabość dla maluszków. Większość bodziaków, zdecydowaną większość, mam właśnie białych, ewentualnie z delikatnym wzorkiem. Tylko teraz zrobiły się takie brzydkie żółte
-
Megson przykro mi, że tak wyszło 😔 ja tym bardziej bym zajechała do drugiej córki jadąc taki kawał drogi. Moi rodzice jak ich sama nie zaproszę do siebie to też nie wyjdą z własną inicjatywą, chociaż wiem że nie mają czasu bo mają gospodarstwo i mimo że mamy do siebie 30 km to w ciągu roku przyjeżdżają do mnie max z 3-5 razy? A moze nawet nie. Częściej ja do nich jeżdżę i po prostu dzwonię i pytam czy są w domu i mają czas. Bo jakbym miała czekać aż sami zaproponują to chyba bym się nie doczekała. No nie wiem dlaczego niektórzy tak mają. Ja nie mam z tym problemu żeby kogoś do siebie zaprosić lub odwiedzić. U moich rodziców będzie pierwszy wnuk i niby się cieszą ale np. też nie zadzwonią i nie spytają jak się czuje itp. Ale jak przyjadę to każą mi odpocząć, robią coś do zjedzenia i co chwile proponują kawę/herbatę. Dziwne trochę bo potrafimy się bardzo długo nie widzieć i nawet nie zadzwonią ani nie napiszą a jak już przyjadę to jest super.
Tak czy siak myśl o swojej córeczce i się nie denerwuj bo stres jest Ci teraz najmniej potrzebny. Może rodzice z czasem zrozumieją i przeproszą. A wiem jedno, Ty będziesz najlepszą mamą i najbardziej kochającą 😘 głowa do góry 😘megson91 lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Madziab, a te wody tej koleżance sączyły się w ciągu dnia czy o jakiejś konkretnej porze?
Ja też mam urojenia. Z rana zawsze mam mokro ale to bardziej mi taki wodnisty śluz leci, tak bynajmniej mi się wydaje i wieczorem czasami mam wrażenie że mi coś leci jak się kładę do łóżka.. . Sama nie wiem co o tym myśleć. Nie wiem jakie to mogą być ilości.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Kropka u niej zaczęło się rano. Potem nie było nic i pod wieczór znów parę kropli. Na drugi dzień pojechała na IP i jak naciskali jej brzuch to wyplywalo więcej. Eh ja już sama nie wiem co robić. Te wkładki wcale nie zmieniają aż tak koloru (sprawdzilam na jednej wodą), z lekko żółtych robią się bardziej białe/szarawe...
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
nick nieaktualnyNadzieja ja mam jeszcze pytanko odnośnie farbowania włosów a mianowicie czy można mieszać farby? Tej samej firmy tylko inne odcienie np. Czarna i czerwona czy wyszłaby mi chociaż poświata czerwieni czy wgl coś by wyszło z tego? Znajoma zmieszała tak blondy i całkiem ładnie wyszedł jej kolor ale sama trochę się boję czy nie S pierdziele i czy wgl tak można. No albo zafarbować na czarno i za jakiś tydzień walnąć na to czerwień? Jestem ciekawa czy coś z tego wychodzi czy lepiej nie ryzykować.
-
nick nieaktualnyIskierko, tak, młoda, bardzo miła , w okularach. Profesjonalistka 👌 zawsze jak mi coś nie pasuje z Ali fotelem, to jedziemy do niej za darmo na poprawki i pomaga 😍 to jest super w 8*, że po praniu tapicerki w aucie, jak ponownie montujeaz fotel, i masz wątpliwości, to pomogą ❤️
Megson, strasznie mi przykromam nadzieję, że dogadasz się z rodzicami, szkoda życia na niedomówienia. Myślę, że naprawdę nie chcieli Cię może zarazić i tyle ..
-
Iskierka87 wrote:Nadzieja ja mam jeszcze pytanko odnośnie farbowania włosów a mianowicie czy można mieszać farby? Tej samej firmy tylko inne odcienie np. Czarna i czerwona czy wyszłaby mi chociaż poświata czerwieni czy wgl coś by wyszło z tego? Znajoma zmieszała tak blondy i całkiem ładnie wyszedł jej kolor ale sama trochę się boję czy nie S pierdziele i czy wgl tak można. No albo zafarbować na czarno i za jakiś tydzień walnąć na to czerwień? Jestem ciekawa czy coś z tego wychodzi czy lepiej nie ryzykować.
Niestety słońce, tak to nie działa. W innym przypadku nie bylibyśmy Wam potrzebniwytłumaczę Ci to w taki prosty sposób . Spróbuj pomalować czarna kartkę czerwona kredka - tak troszku nie bardzo .
Iskierka87 lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualnyKagu a foteliki macie z bazą czy na pasy tylko?
Nadzieja tak też myślałam że nie mam co kombinować no ale ciekawa byłam 😉 trudno na farbowanie u fryzjera to jeszcze sobie poczekam tymczasem zadowolę się czarnym kolorem jak dotąd i co najwyżej jakieś ciekawe cięcie u fryca walne. O to może polecisz jakąś ciekawą fryzurę do cienkich i długich włosów co by objętości dodała? Przeważnie cieniowałam ale raczej to odwrotny efekt dawało 😒 -
Iskierka87 wrote:Kagu a foteliki macie z bazą czy na pasy tylko?
Nadzieja tak też myślałam że nie mam co kombinować no ale ciekawa byłam 😉 trudno na farbowanie u fryzjera to jeszcze sobie poczekam tymczasem zadowolę się czarnym kolorem jak dotąd i co najwyżej jakieś ciekawe cięcie u fryca walne. O to może polecisz jakąś ciekawą fryzurę do cienkich i długich włosów co by objętości dodała? Przeważnie cieniowałam ale raczej to odwrotny efekt dawało 😒
Ja osobiście jestem i prywatnie i zawodowo fanka prostych , klasycznych ciec. Teraz uwielbiam taka długość do obojczyka , na prosto , bez jakiegokolwiek cieniowania. Daje to efekt większej objętości. Cieniowanie absolutnie zabronione w przypadku Twoich włosów .
Ja tez mam czarne włosy jeśli Cię to pocieszy. I tez czasami mam ochotę coś poszaleć. Ale jak pomyśle o tym jak szybko te kolory schodzą, ile trzeba się namęczyć żeby uzyskać odpowiedni efekt ito to wole jednak swoją czarna czuprynkę. I cokolwiek miałam na tej głowie zawsze w zasadzie wracam do czerni- bo to jednak moja miłośćIskierka87 lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Mi się sączyły wody przy leżeniu akurat .. leżałam i czułam że nagle leci i w żaden sposób nie dało się tego kontrolować. Nie było tego dużo ale bieliznę trzeba było zmienić.
Co do rodziców to ja z mamą rozmawiam codziennie przez telefon 🙈 aż mi się wydaje że to przesada 😜 w ogóle to codziennie rano odkąd jestem w ciąży pisze mi rano smsa z zapytaniem czy wstałam 🙆♀️ Tak jakbym któregoś dnia miała nie wstać 🤷♀️ Po tych wszystkich przeżyciach chyba się martwi 😏Madzko lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualnyA dlaczego nie cieniowanie? Czy jakieś inne cięcie zwiększy ich objętość czy po prostu skrócić? Ja też tą czerń uwielbiam i dlatego tak ciężko mi coś zmienić no jednak jaśniejszych mieć nie chce i absolutnie się nie widzę w jasnych włosach. Czarny to też moja miłość hihi 😉
-
megson mocno tulę :*
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1