❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kagu3 wrote:Ja biorę ale nie wiem czy uzyję, pewnie po kupie głównie, ale jak coś zużyję w domu. U starszej się sprawdził bepanthen a nie opłaca mi się kupować małego do torby w Rossmanie za 25 jak w Gemini cały zestaw za 35
Tak tak femaltiker na laktację
Ps u mnie dla dziecka na liście jest wszystko do zabrania, dla rodzącej też wszystko, nawet papier 🤦 ale ok, znam papier ze swojego szpitala z pracy, po porodzie wolalabym go nie używać 🤣🤣
Tez znam papier z tego szpitala 🙈 dlatego nawilzany już czeka 😁 okej czyli dokupie bephantem jeszcze. 🤔 a to takie na laktację pije się dopiero w razie problemów czy wcześniej profilaktycznie ? Nie wnikałem w ten temat 🤔7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Nadzieja777 wrote:Tez znam papier z tego szpitala 🙈 dlatego nawilzany już czeka 😁 okej czyli dokupie bephantem jeszcze. 🤔 a to takie na laktację pije się dopiero w razie problemów czy wcześniej profilaktycznie ? Nie wnikałem w ten temat 🤔
Właśnie wczoraj czytalam ze herbatki na laktacje itp od 38 tyg można pic, ale nie mam doświadczenia w karmieniu niestety, licze ze tym razem się uda -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgaAgnieszka1989 wrote:Ja zakupikam herbate z lisci malin i olej z wiesiolka, porody nie przyspieszy ale zażywanie od 37 tyg podobno usprawniaja poród, zaszkodzic nie moga wiec spróbuje czy cos to da
-
nick nieaktualny
-
Kagu3 wrote:Stosowałam olej z wiesiołka i dupa 😅 ale warto spróbować i tak w tej ciąży też kupię. A gdzie kupiłaś herbatę z liści malin? Bo ciężko dostać, bynajmniej jak byłam w pierwszej ciąży to nigdzie w aptekach o tym nie słyszeli i w zielarskim też 🤦
Allegro
https://allegro.pl/oferta/lisc-maliny-herbatka-eko-25-g-dary-natury-7714235210?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Ja w pierwszej zaczelam pic herbatke ale dopiero w 40 tyg w szpitalu wiec troche za późno 😁
Teraz od 37 planuje
Zaczynamy 32 tyg, termin na 23 więc za chwile w koncu 8 miesiąc Coraz blizej konca 🌞Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 10:08
Kagu3, Nadzieja777 lubią tę wiadomość
-
tym_janek wrote:Odnośnie nie widzenia przez kogoś problemu, czy to męża czy innej osoby to zasadniczo faktem jest, że rzeczywiście nie widzą problemu. Generalnie każdy z nas jest inny, ma inne doswiadczenia i priorytety, przez co zwracamy uwagę na różne aspekty, istotne są dla nas różne kwestie i postrzegamy sytuacje w różny sposób. Pamientam jak szokujące dla mnie było na studiach czytanie wywiadów ze świadkami tego samego zdarzenia. Generalnie miało się wrażenie, że ci ludzie byli świadkami zupełnie różnych sytuacji! Po przeczytaniu obiektywnego opisu sytuacji można było dojść do tego, że widzieli to samo, tylko zwracali uwagę na totalnie różne kwestie.
Po co to piszę? W konfliktowych sytuacjach dobrze jest powiedzieć jak my to widzimy i spytac jak widzi to druga osoba i jak nie mamy wspolnego pola widzenia to wyjasnic swoj punkt. Czesto wtedy druga strona doznaje swoistego olsnienia i albo sie z nami zgodzi albo zacznie wyjasniac dlaczego sie nie zgadza (co dla nas tez wcale nie musi byc oczywiste). Ma to sens tylko w warunkach "na spokojnie" ale duzym plusem tego typu dyskusji jest to, ze znajduje sie juz jakies rozwiazanie na przyszlosc. Z cichych dni lub burzliwych klotni trudno wyniesc cos wartosciowego tak na prawde, poza ujsciem dla emocji.
Nadzieja - pokaż misia i karuzelkę.
Ja też słyszałam o tej herbacie z liści malin i oleju z wiesiołka. Czy wiecie ile tego trzeba pić, żeby jakiś skutek dało?tym_janek lubi tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
to_tylko_ja wrote:Jak przeczytałam pierwszą część Twojej wypowiedzi przypomniał mi się serial "The Affair" - tam jest właśnie pokazywana ta sama historia widziana oczami innych osób i to jest szokujące jak zupełnie inaczej pamiętają tę samą historię. Jak któraś ma czas to polecam oglądnąć, bo serial świetny
Nadzieja - pokaż misia i karuzelkę.
Ja też słyszałam o tej herbacie z liści malin i oleju z wiesiołka. Czy wiecie ile tego trzeba pić, żeby jakiś skutek dało?
Znalazlam w internetach
Eksperci zalecają wprowadzanie naparu z liści malin dopiero pod koniec ciąży, stopniowo, zaczynając od jednej filiżanki dziennie, dochodząc do maksymalnie trzech.
Ja bym na 2 zaprzestala
Olejek z wiesiołka mam w kapsułkach na opakowaniu zalecane jest 1-2 kapsułki 3 razy dziennie
Olejek z wiesiolka z tego co wiem zalecany jest do masażu kroczaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 10:32
to_tylko_ja lubi tę wiadomość
-
m@rzenie wrote:Nadzieja koszulka z Lidla 😁 całe 19.99 za dwupak 😉
m@rzenie lubi tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Nadzieja777, rodzisz na Raciborskiej?logo mi takie znajome 😁 Ja też rozważałam ten szpital bo moja siostra rodziła tam 2 córki bez prywatnej poloznej i była bardzo zadowolona. 2 synów rodziła w innych szpitalach i o tym mówiła najlepiej.
Ja wczoraj wieczorem wyszłam ze szpitala po podaniu sterydów, leżymy dalej, szyjka
szyjka krótka ale szpital mnie dobija, brak odwiedzin, ikropne
okropne jedzenie, nie ma szans utrzymać diety cukrzycowej.
Na razie jesten
jestem skazana na szpital o 3 stopniu referencyjnosci, bo poród przedwczesny i cesarka, bo mała ciągle głową w górze... Ale mam nadzieję że jeszcze fiknie na dół 🙂 -
Kagu3 wrote:Stosowałam olej z wiesiołka i dupa 😅 ale warto spróbować i tak w tej ciąży też kupię. A gdzie kupiłaś herbatę z liści malin? Bo ciężko dostać, bynajmniej jak byłam w pierwszej ciąży to nigdzie w aptekach o tym nie słyszeli i w zielarskim też 🤦
A tak poza tym to dzień dobry!
Piszecie jak szalone. Ja dopiero w piątek odebrałam walizkę 🙈🙈 i zastanawiam się czy nie kupiłam za dużej (100l). Na pewno szlafroka nie wezmę do szpitala bo z reguły było mi gorąco. Z takich rzeczy chciałabym jeszcze kupić biustonosz do laktatora ale ceny w polskich sklepach trochę odstraszają a z Ali nie wiem czy do końca lipca zdąży dojść...
Co do picia przez mężów/partnerów to mój mąż pije tylko jak musi gdy wychodzi tylko na jakieś imprezy pozegnalne. To już ją więcej od niego pije 🤣🤣🤣🤣. Ale za to ma gorszą wadę - gry. Ostatnio to potrafił całe nocki zarywac. Chodził spać po 3 a o 5:30 wstawal do pracy. Jak wracał to szybkie spanie i od nowa ciurkanie do nocy 🤬🤬🤬
Praktycznie jesteśmy gotowi na tip top. chce jeszcze przeforsowac zakup rozsuwanej szafy bo póki co mamy taką z otwieranymi drzwiami na oścież ale żadne argumenty nie działają 😞
Ja nie polecam herbatek na laktacje - niektóre z nich zawieraja koper włoski, który nie jest zalecany przy KP. Braku pokarmu w pierwszych dobach bywa stresujące ale jak dziecko się urodzi to ma pewne "zapasy" i wielkość jego żołądka jest bardzo malutka że nie potrzebuje dużo pokarmu. Najważniejsze jest (jak to mówiło się na mojej poprzedniej grupie) "wiara we własne cycki".
Już lepszym pomysłem jest femaltiker czy kupno słodu jęczmiennego, czy korzystanie z laktatora.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 10:49
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
AgaAgnieszka1989 wrote:Znalazlam w internetach
Eksperci zalecają wprowadzanie naparu z liści malin dopiero pod koniec ciąży, stopniowo, zaczynając od jednej filiżanki dziennie, dochodząc do maksymalnie trzech.
Ja bym na 2 zaprzestala
Olejek z wiesiołka mam w kapsułkach na opakowaniu zalecane jest 1-2 kapsułki 3 razy dziennie
Olejek z wiesiolka z tego co wiem zalecany jest do masażu kroczawiem, że dziewczyny olej ze słodkich migdałów też używają do masażu krocza.
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
to_tylko_ja wrote:Dziękuję :* a ja myślałam, że to taki olej płynny i się pije
wiem, że dziewczyny olej ze słodkich migdałów też używają do masażu krocza.
W plynie tez można kupic i pic i masować
Ja wole kapsulke po prostu polknacto_tylko_ja lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj wizyta teściów 🙈
w nocy układałam sobie riposty na wszystkie tematy związane z dzieckiem, których mogą się czepić 🤣
Przywiozą nam naszą ukochaną suczkę Golden Retriever, także muszę jakoś przeżyć 🙈💜tym_janek lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
megson91 wrote:U nas dzisiaj wizyta teściów 🙈
w nocy układałam sobie riposty na wszystkie tematy związane z dzieckiem, których mogą się czepić 🤣
Przywiozą nam naszą ukochaną suczkę Golden Retriever, także muszę jakoś przeżyć 🙈💜
Trzymam kciuki i życzę cierpliwości, moja tesciowa tez ma.diabla pod skora, jedyny plus ze jesteśmy na Ty i przez to jakis taki dystans mniejszy wiec latwiej mi wywalić co myślę, choc jak syn choruje to ona z nim siedziała jak pracowałam wiec czasem w język i tak trzeba sie ugryźć.
Grunt żeby nie dac sobie wejść na głowęWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 11:23
megson91 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja777 wrote:A do wózka coś trzeba ? Oprócz prześcieradełka ? 👀
Koleżanka miała do wózka poduszkę motylka, żeby głowa dziecku nie latała na boki na wybojach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 12:33
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Mała_Gwiazdka wrote:U nas córka spędza weekend u mojej mamy i powiem Wam że chyba potrzebowałam trochę odpoczynku, bo wczoraj cały dzień spędziłam na kanapie, drzemiac co chwilę 😊 wstawalam tylko na jedzenie 😁
Uuu... Ale fajnie masz 🙂 Ja to jeszcze trochę poczekam na taki weekend. Zresztą komu trójkę dzieci w przyszłości podrzucę to nie wiem 😅Troje wnuków na raz to już wyzwanie 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 12:33
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️