X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj od rana tez ogarniam sypialnie łóżeczko bedzie stało u nas narazie, ale ciagle cos mi ustawienie nie pasueje. Mąż dzisiaj wyjechał na 2 tyg wiec mam czas na przestawienie:D

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Domi_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Masz rację Kagu. Nie powinno się pisać o swoich złych doświadczeniach, żeby nie zniechęcać innych. U mnie zadziałało kilka czynników rozpoczynając od baby bluesa, braku zrozumienia ze strony męża ("weź nie wymyślaj tu żadnych depresji"), a kończąc na pediatrze, która chrzaniła o tym, że:
    - dziecko karmi się z jednej piersi na raz, bo z dwóch to tylko bliźnięta
    - karmi się maksymalnie 15min, bo potem dziecko traktuje matkę jak smoczek, a tak nie może być
    - jak dziecko nie chce oderwać się od piersi to zatykać mu nos 🤦‍♀️
    - nie jeść surowych owoców tylko gotowane, albo pieczone bo przez to dziecko ma kolki, i w ogóle wielu innych rzeczy sobie odmawiać.
    Niby dużo czytałam przed porodem i wiedziałam, że nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej, a jednak pediatra skutecznie namieszała mi w głowie.
    Teraz znowu zamierzam podjąć walkę o kp. Zobaczymy z jakim skutkiem 🙃

A jakby temu pediatrze ktos dal 15 min na jedzenie a potem zatkal nos

Nadzieja777, Asasa, Bela, tym_janek lubią tę wiadomość

m3sx9jcg41kgolnu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle, nie chcę uogólniać, ale z doświadczeń moich oraz koleżanek, to pediatra to najgorszy doradca kp i żywienia niemowląt.

Nadzieja777, Starająca, agniecha2101, megson91, tym_janek lubią tę wiadomość

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    W ogóle, nie chcę uogólniać, ale z doświadczeń moich oraz koleżanek, to pediatra to najgorszy doradca kp i żywienia niemowląt.

Dokładnie. Pediatra Córki mojej siostry naplutl jej głupot do głowy, ze mloda będzie miała wadę zgryzu przez kp i , ze jest wyrodna matka . 😳

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6b6e15bf35db.jpg

100 lat pozniej..🤦🏼‍♀️

agniecha2101, Madzko, megson91 lubią tę wiadomość

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkestfear, ja ponownie otwieram pralnię w domu w nadchodzącym tygodniu 🙈 Przyszły ręczniki, otulacze, pościel, prześcieradła do wózka i łóżeczka 😶 Na samą myśl mi się nie chce 😳 A jeszcze jak pomyślę, że pewnie przyjdą upały a tu trzeba będzie stać przy żelazku to mi się robi gorąco 😳

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_ wrote:
    A jakby temu pediatrze ktos dal 15 min na jedzenie a potem zatkal nos
    🤣 Na pewno by się zdziwiła 🤣🤣🤣

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Masz rację Kagu. Nie powinno się pisać o swoich złych doświadczeniach, żeby nie zniechęcać innych. U mnie zadziałało kilka czynników rozpoczynając od baby bluesa, braku zrozumienia ze strony męża ("weź nie wymyślaj tu żadnych depresji"), a kończąc na pediatrze, która chrzaniła o tym, że:
    - dziecko karmi się z jednej piersi na raz, bo z dwóch to tylko bliźnięta
    - karmi się maksymalnie 15min, bo potem dziecko traktuje matkę jak smoczek, a tak nie może być
    - jak dziecko nie chce oderwać się od piersi to zatykać mu nos 🤦‍♀️
    - nie jeść surowych owoców tylko gotowane, albo pieczone bo przez to dziecko ma kolki, i w ogóle wielu innych rzeczy sobie odmawiać.
    Niby dużo czytałam przed porodem i wiedziałam, że nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej, a jednak pediatra skutecznie namieszała mi w głowie.
    Teraz znowu zamierzam podjąć walkę o kp. Zobaczymy z jakim skutkiem 🙃

Jejku, strasznie to przykre, że można się nasłuchać takich rzeczy i to jeszcze od kogoś, kto powinien mieć o tym pojecie... nic dziwnego, że może nie wyjść, jak jeszcze się w to wszystko uwierzy. Jak jeszcze się do tego dołoży rady rodzinki i koleżanek to straszne kombo wychodzi :(

MomOfBoys lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    6b6e15bf35db.jpg

100 lat pozniej..🤦🏼‍♀️
    Skąd masz taką deskę do prasowania?

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie u nas na szczescie chlodno i przyjemnie, ale od przyszlego tygodni maja sie zaczac upaly 🙈 ja juz jedna ture prasowania mialam, teraz chyba juz ostatnia..😅
    Mom to deska foppapedretti ze sklepu puregreen 😍

MomOfBoys lubi tę wiadomość

• Zozo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    6b6e15bf35db.jpg

100 lat pozniej..🤦🏼‍♀️

Fajna ta deska :D my dzisiaj skręcamy łóżeczko :) wymierzymy w koncu jakie lozko nam wejdzie do sypialni i czas zamowic i dla nas, bo śpimi dalej na materacu :D

darkestfear lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że temat był wałkowany, ale jeszcze myślę nad łóżeczkiem Chicco next to me. Znalazłam w okolicy za niecałe 300 i myślę, czy nie kupić, ale mam te bardzo wysokie łóżko i czy ktoś mógłby ponownie zmierzyć mi najwyższą wysokość, na jakiej kończy się materac w Chicco?
    adzieja Ty masz te najnowsze, ale chyba Megson masz zwykle ??

Napisałam jeszcze do sprzedawcy, bo tych rodzajów jest chyba dużo i różne poziomy ustawienia itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 17:34

megson91 lubi tę wiadomość

• Zozo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh jednak nie skręcamy łóżeczka. Dostaliśmy od szwagierki bo sie uparla ze ma i dziecko jej nie spalo w nim. A przywieźli nam brudne obdrapane ... fuj . Wlasnie zamowilam na woodies łóżeczko, co za ludzie :/

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Eh jednak nie skręcamy łóżeczka. Dostaliśmy od szwagierki bo sie uparla ze ma i dziecko jej nie spalo w nim. A przywieźli nam brudne obdrapane ... fuj . Wlasnie zamowilam na woodies łóżeczko, co za ludzie :/

Serio ? No coś Ty. Mnie by było głupio.

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:

Niektórzy nie maja wstydu naprawde, pewnie sie jeszcze obraża że nie uzywacie

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

Ja herbatę z liści malin kupiłam w sklepie Czas na Herbatę w centrum handlowym. Piłam 2 razy dziennie ale na mnie nie podziałało. Seks też nie 🤷🏼‍♀️

A ja mam problem bo nadal nie udało mi się odstawić córki od piersi. Zostało już niewiele czasu a chciałabym zdążyć przed rozwiązaniem. Tym bardziej że karmienie okupione jest strasznym bólem. Pierwsze sekundy to istny dramat 😭 Pytanie i zarazem prośba do mam które już to przerabiały. Jak skutecznie ale w miare bezstresowo odstawić małego cycoholika od piersi? Help!😓

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo nie lubię tego wciskania rzeczy po swoim dziecku. Czasami tego doświadczałam, niektórzy nie rozumieją, że ktoś może czegoś nie chcieć czy kupić swoje inne, ech.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YoYo85 wrote:

Ja herbatę z liści malin kupiłam w sklepie Czas na Herbatę w centrum handlowym. Piłam 2 razy dziennie ale na mnie nie podziałało. Seks też nie 🤷🏼‍♀️

A ja mam problem bo nadal nie udało mi się odstawić córki od piersi. Zostało już niewiele czasu a chciałabym zdążyć przed rozwiązaniem. Tym bardziej że karmienie okupione jest strasznym bólem. Pierwsze sekundy to istny dramat 😭 Pytanie i zarazem prośba do mam które już to przerabiały. Jak skutecznie ale w miare bezstresowo odstawić małego cycoholika od piersi? Help!😓

Ja nie znam niestety bezstresowej metody. U nas było ostre cięcie, zapowiedziałam wcześniej że od piątku koniec z mleczkiem, powtarzałam często i 2 dni wystarczyły. Niestety 2 noce były pełne płaczu, bardzo dużo ją nosiliśmy na zmianę, głównie mąż, żeby nie czuła ode mnie mleka. Na 3cia noc było już Ok, przespała cała ciurkiem i już nigdy za mlekiem ani nie zapłakała ani się nie dopominała.

Jeżeli chcesz zakończyć to im szybciej przed porodem tym lepiej, tak aby mogła się oswoić z brakiem mleka, bo nawet jak się uda bezstresowo teraz to wspomnienia mogą wrócić jak będziesz młodsze karmić. I wszystko trzeba będzie od nowa zaczynać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 20:37

agniecha2101 lubi tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Niektórzy nie maja wstydu naprawde, pewnie sie jeszcze obraża że nie uzywacie
    Żebyś wiedziała, że niektórzy nie mają wstydu. Ja przed pierwszym porodem dostałam od koleżanki ciuszki po jej synku. Jak dawała to zaznaczyła, że niektóre są na tzw. pierwszą marchewkę. Okazało się, że były z plamami. Czyli miałam przebierać dziecko przed samym karmieniem? Połowę rzeczy od niej niestety wyrzuciłam. Teraz jak odkładam rzeczy do oddania to tylko czyste i bez dziur (takie też dostawałam).

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YoYo85 wrote:

Nam się udało w lutym zakończyć KP. Często karmisz jeszcze?? Zarówno w dzień jak i w nocy??

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ