Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciąża2023 wrote:Jak u Was jest z tym brzuchem? To jest normalne że mi twardnieje co jakiś czas?
Chantell88 wrote:Ja dzis popoludniu wizytuje,zobaczyny ile mlody waży.. bo w medicover mi żadnych pomiarów nie sprawdza.
Chantel-U mnie delikatne kropki po ściśnięciu brodawki póki co. I z tego się cieszę bo bałam się że moja przysadka jednak wyciszana kilka lat lekami nie ogarnie.
My mieliśmy w sumie pomysł na imię ale zmieniliśmy zdanie i teraz pomysłu nie mamy...
Ubranka jak już kupiłam, to nagle znajomym się przypomniało o mnie i teraz mam taką górę, że mogłabym kilkoro dzieci tym obdzielić.
Nie mamy wybranego łóżeczka, przewijaka ani fotelika 🙈 Jedynie wózek, ale chcielibyśmy jak najwięcej rzeczy razem z wózkiem kupić, wtedy większy rabat w sklepie dadzą. Na razie oddzielnego pokoju nie będziemy robić, ja za bardzo bym panikowała mając dziecko daleko. Także większość z nas chyba jest jeszcze mikro przygotowana 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 10:33
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Ciąża2023 tak jak Usiasia napisała, też biorę magne B6 forte. Dwa razy dziennie. Ginekolog w sumie powinien ci zalecić stosowanie tego nawet zapobiegawczo. Jak weźmiesz na pewno się polepszy 😉
-
Mi twardnieje brzuch tylko wieczorami, po całym dniu.
Wczoraj mąż pierwszy raz poczuł ruchy małego, przytulił się do brzucha i dostał kopa w ucho 🙂 Coraz aktywniejszy ten nasz synuś.
Jeśli chodzi o wyprawkę to ja mam już prawie wszystko 🙈
Została mi jeszcze do kupienia niania, ekspres do mleka modyfikowanego i jakaś drobnica.
Wózek odebraliśmy w poniedziałek, pokoik jest już praktycznie gotowy.
Ale tak jak pisałam już wcześniej chciałam się tym zająć wcześniej, bo nie wiem jak się będę czuła, ta ostatnia chemia jednak trochę mnie osłabiła.
Teraz zastanawiam się czy mam odpowiednią ilość ubranek na start.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 10:46
Arga, Mellow, Usiasia, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa przez to że będę mieć drugą córeczkę, tak samo jestem daleko w lesie z wyprawką, bo najważniejsze rzeczy mam po pierwszej córce, a pozostanie mi dokupić parę nowych ciuszkow, pieluchy, butelki, smoczki, kosmetyki. Dodatkowo w tej ciąży postanowiłam że kupię śpiworek do spania
-
Magnez bardzo polecam z Solgara - cytrynian magnezu, ponoć sie najlepiej wchłania.
Ja po zafakturowaniu klientow kwietniowych w maju zamierzam kupic fotelik i reszte wyprawki. Caly czas nie wiem co z przewijakiem, rozwazam normalna komode, do ktorej doczepiłabym tylko drewniany przewijak, a potem go odkręciła po roku, zamiast typowego mebla niemowlęcego
Ta mi się podoba https://gornapolka.com/p/komoda-szafka-rtv-sigi-ks2tv6s/?gclid=Cj0KCQiArsefBhCbARIsAP98hXTxvVUZwR5L7JpPhGG3AElW46q9r87ytLlnqytJxgeUYthbhN8Opx8aAgNlEALw_wcB -
Ciąża2023 wrote:Trzymam kciuki za wizytujące
Ja bylam w poniedziałek na połówkowych, wszystko dobrze wyszło, mała waży już 506g i jest +2d. Niestety jak to ja, zapomniałam spytać Panią doktor i twardnienie brzucha, a kolejna wizyta za 4 tygodnie.
Jak u Was jest z tym brzuchem? To jest normalne że mi twardnieje co jakiś czas?
Mi w pierwszej ciazy twardniał, teraz chyba jakoś nie zauważyłam tego.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Mi twardnieje brzuch codziennie praktycznie na wieczór ale myślę że to po pracy tak mam. Jeszcze tydzień i L4😁 I wtedy zacznę myśleć i wyprawce. Też biorę magne B6 2x dziennie po 1 tabl. ale to już od kilku miesięcy bo lekarz mi tak zalecił.
Mellow co do przewijaka też mam dylemat bo kurcze dodatkowy mebel ale chyba zdecyduje się na przewijak z Ikea taki za 400zł najzwyklejszy z półkami a nie komodę. -
Ja tez nie wiem co z ubraniami, jakie rozmiary itd. Niby zawsze można dokupić ale wolałabym mieć już gotowe. Z tym ze przy pierwszym dziecku to nie mam pojecia co się sprawdzi i co ma sens. W ogóle nachodzą mnie jakieś leki ze nie wiem jak się opiekować takim maluchem i albo go przeziebie albo przegrzeje 🤦🏻♀️ niby położna będzie przychodziła i doradzi ale jednak stres jest.
U nas dzisiaj pierwszy dzień ładnej pogody, umówiłam się z koleżanka na miasto, po dobrych wynikach cukru obstawiam ze wyladujemy na lodach 😂 wczoraj mi tez znów brzuszek wystrzelił, czuje się totalnie w ciąży i wydaje mi się ze jak na ten miesiąc to jest dość spory 🙈
Wstawiałbym fotę ale nie umiem 🤔
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Z przewijakiem też mam dylemat. Duża komoda z przewijakiem raczej się nam nie zmieści w sypialni. Wydaje mi się że przewijak wolnostojący będzie lepszy niż taki nakładany na łóżeczko. Chcieliśmy kupić łóżeczko 7w1 ale mój ostatnio stwierdził że woli zwykłe.
Czy Wam też zmienił się charakter ruchów dziecka? Wydaje mi się że to chyba zależne od ułożenia. Wcześniej czułam kopniaki, teraz od kilku dni bardziej takie płynne ruchy, jakbym miała węża od skórą 🙈 Są też umiejscowione dużo wyżej (w okolicy pępka), wcześniej na linii bioder. -
Mi lekarz tez zalecil magnez magne b6 3x1 to jest lek a nie suplemnt. U mnir mimow wszytsko i tak czasem twardnieje ale wszystko jest w normie . Ja dzisiaj z corka od razu po wyjsciu ze szpitala wybrałyśmy sie na lody;)
Arga, Mellow lubią tę wiadomość
-
Usiasia wrote:Z przewijakiem też mam dylemat. Duża komoda z przewijakiem raczej się nam nie zmieści w sypialni. Wydaje mi się że przewijak wolnostojący będzie lepszy niż taki nakładany na łóżeczko. Chcieliśmy kupić łóżeczko 7w1 ale mój ostatnio stwierdził że woli zwykłe.
Czy Wam też zmienił się charakter ruchów dziecka? Wydaje mi się że to chyba zależne od ułożenia. Wcześniej czułam kopniaki, teraz od kilku dni bardziej takie płynne ruchy, jakbym miała węża od skórą 🙈 Są też umiejscowione dużo wyżej (w okolicy pępka), wcześniej na linii bioder.
https://www.mebelkidziecka.pl/pl/p/BELLAMY-Paso-Doble-lozeczko-z-szuflada-i-komoda-120x60-ZADZWON-I-ODBIERZ-RABAT-TEL.-535-411-212/1363?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=4273213574&gclid=CjwKCAjw6IiiBhAOEiwALNqncdfgiMjkKFsx-QXtxhZ3W9iRI2fg_cSadcnL7cljZt8AuigMR_azYRoC8tEQAvD_BwE
Ja siedzę na farbie u fryzjera, a potem jadę po Misię do przedszkola i idziemy na piknik, mam w aucie koc, piłkę i zestaw do badmintona, zamówię pizzę i będzie git🙂
Arga, może zabierz dzieciorki na basen, jakieś termy? -
Dziewczyny czy któraś z was bierze feroplex ? Bo mam do sprzedania po niższej cenie. Odkąd biorę sorbifer to feroplex mi się już nie przyda a mam wykupiony
-
My juz po wizycie,młody waży 851g,bardzo fikal ale buzke chował za łożyskiem i tylko oko było widac😆 Szyjka dluuuuga bo aż 6 cm,a tak to wszystko ok,musze zrobić posiew z moczu bo stale cos tam w nim wychodzi.
Kolejna wizyta za 4 tyg.. I pomyśleć se to bedzie juz 30 tydzien😮Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 16:17
Vilka, Marrud88, Arga lubią tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Mellow wrote:Usiasia, rozważ to, widziałam to na żywo, mega funkcjonalny mebelek jak masz mało miejsca
https://www.mebelkidziecka.pl/pl/p/BELLAMY-Paso-Doble-lozeczko-z-szuflada-i-komoda-120x60-ZADZWON-I-ODBIERZ-RABAT-TEL.-535-411-212/1363?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=4273213574&gclid=CjwKCAjw6IiiBhAOEiwALNqncdfgiMjkKFsx-QXtxhZ3W9iRI2fg_cSadcnL7cljZt8AuigMR_azYRoC8tEQAvD_BwE
Ja siedzę na farbie u fryzjera, a potem jadę po Misię do przedszkola i idziemy na piknik, mam w aucie koc, piłkę i zestaw do badmintona, zamówię pizzę i będzie git🙂
Arga, może zabierz dzieciorki na basen, jakieś termy? -
Ale u mnie malutka fika już Pomimo łożyska na przedniej ścianie czuję kopniaczki, nawet mi się brzuch rusza. A dziś tatuś pierwszy raz zobaczył na własne oczy i poczuł na własnej dłoni... Cudowne przeżycie
Usiasia lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:Ale u mnie malutka fika już Pomimo łożyska na przedniej ścianie czuję kopniaczki, nawet mi się brzuch rusza. A dziś tatuś pierwszy raz zobaczył na własne oczy i poczuł na własnej dłoni... Cudowne przeżycie
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103