X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Mam do was pytanie . Możecie polecić jakieś porządne legginsy z pasem ? Nie mogę trafić na nic konkretnego 😞
    Mój mały też dość aktywny a jak mąż przyłoży rękę albo mówi to się od razu uspokaja 😂 Czasem widać przez skórę jak kopie mocniej .
    Z porządnym pasem mam legi z Lidla(esmara) i jedne Adidas, ale pas akurat nie różni się zbytnio więc nie ma sensu przepłacać moim zdaniem. H&M też spoko.

U mnie zazwyczaj jak tatuś dotyka brzucha to wtedy dopiero kopniaki się zaczynają. Ale ogólnie ostatnio tych ruchów jest nie tyle mniej co lżejsze jakby. Za to brzuch faluje 😅

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka Wam wyszla roznica miedzy drugim a trzecim pomiarem krzywej cukrzycowej?

U mnie wyniki prawidłowe 80-128-122 (a norma jest bodaj 90-180-150), tylko sie zastanawiam czy to nie powinno bardziej spaść po 2 godzinach 🤔

Hemoglobina mi wyszła 11,9 mimo, że ostatnio znow zapominac brać żelazo 🤪 Wydaje mi sie, że picie soków cytrusowych tu pomaga, żelazo z posiłkow sie lepiej wchłania.

Bylam dzis u fryzjera i moja fryzjerka była w szoku jak gęste mam włosy, no i urosly prawie 2 cm w 5 tygodni 😮 ciąża dla wlosow to jest blogosławienstwo

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • adukow Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takie wyniki krzywej: 75/127/107

Mamitka lubi tę wiadomość

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w innej jednostce podane:
    4,46 mol/l na czczo
    5,34 mmol/l po godzinie
    5,81 mmol/l po dwóch.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to też ciekawe, że po 2h masz wyższe niż po 1h🤔 Pewnie to indywidualna kwestia jak organizm metabolizuje cukier i ja niepotrzebnie rozkminiam, skoro jestem w normach.

Jakie macie plany na ten praktycznie już letni dzień? Ja po śniadaniu robię ciasto z truskawkami i chcę jechać nad jeziorko 🤗

Robicie sesje brzuszkowe? Wczoraj robiłam research cenowo-terminowy i trzeba sie brac za temat, bo mała dostepnosc jest terminow

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My piekna pogode do poludnia wykorzystaliśmy na porzadki w ogrodzie, ostani dzwonek na dosianie trawnika poki bedzie mojro zeby potem nie podlewać,corka nie moze sie doczekac az juz bedzie mogla w boso biegac:) po objedzie jedziemy z corka na miasto ,maz niesty nie mzoe z nami . A jutro zabieram corke do kona na kicie kocie to jest jej największa milosc ksiazkowa ktora trwa juz 3 lata.
    Jeszcze sie pochwale moja corla ma nie cale 5 lat i wczoraj nauczyla sie jezdzic dobrze na rowerze ns dwóch kółkach;)teraz truje ze chce na rolkach jezdzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2023, 11:49

Arga lubi tę wiadomość

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wyleguje z książką na tarasie 🙂
    Później pewnie pojedziemy do sklepu ogrodniczego po jakieś kwiatki.
    A mąż pewnie zacznie niekończącą się walkę o piękną trawę, a że mieszkamy praktycznie w lesie to jest to spore wyzwanie 🙈
    Jutro mamy zamiar rozpocząć sezon grillowy.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    A to też ciekawe, że po 2h masz wyższe niż po 1h🤔 Pewnie to indywidualna kwestia jak organizm metabolizuje cukier i ja niepotrzebnie rozkminiam, skoro jestem w normach.

Jakie macie plany na ten praktycznie już letni dzień? Ja po śniadaniu robię ciasto z truskawkami i chcę jechać nad jeziorko 🤗

Robicie sesje brzuszkowe? Wczoraj robiłam research cenowo-terminowy i trzeba sie brac za temat, bo mała dostepnosc jest terminow

Moje tez są w normie wiec nie rozkminiam😁

Ja rano troszkę chate ogarnęłam,małe zakupy i teraz sobie cziluje na ogródku, młody ma dzisiaj popołudniu pierwsza spowiedzi wiec siedzimy na miejscu ale pogodaa przepiekna🤩

Ja będę robic sesje ciazowo-noworodkowa,termin mam ustalony na połowę maja ☺️

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • Arga Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Partner się pakuje bo dziś jedzie znowu na dwa tygodnie. Później idziemy do parku na hulajnogi, potem pizza i się żegnamy.

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dziś w pracy, ale jeszcze tydzień 😅 już odliczam. Po pracy zakupy i pewnie padnę. Jutro też mamy w planach grilować.

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • adukow Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś rodzinne party, rocznica ślubu u teściów :) a na sesję mam termin jakoś po 20 maja. W końcu nadeszła ta wiosna, od razu chce się żyć ;d

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszmy sie bo przynajmniej u nas ma byc w przyszłym tygodniu 11 stopni deszcz i przymrozki

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krzywą mam 89-145-90.

Sesja brzuszkowa 30 maja :)

Jutro ostatnie zajęcia w szkole rodzenia, a pojutrze z rana fruniemy na wakacje.

adukow lubi tę wiadomość

E
    age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Ja krzywą mam 89-145-90.

Jutro ostatnie zajęcia w szkole rodzenia, a pojutrze z rana fruniemy na wakacje.

My w środę lecimy, gdzie się wybieracie?

Dzien Dobry😉

adukow lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Ja krzywą mam 89-145-90.

A kiedy masz lekarza? Bo te nowe normy są chyba takie, że ten drugi wynik powyżej 141 wskazuje już na cukrzycę ciążową.

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Mam do was pytanie . Możecie polecić jakieś porządne legginsy z pasem ? Nie mogę trafić na nic konkretnego 😞
    Mój mały też dość aktywny a jak mąż przyłoży rękę albo mówi to się od razu uspokaja 😂 Czasem widać przez skórę jak kopie mocniej .
    Ja przypadkiem trafiłam na legginsy ciążowe w rossmanie, i okazały się tanie (ok 60-70 zł) mega trwałe, niezbierające psich kudłów 😅 i bardzo wygodne. Niestety z dość grubego materiału, ale dla mnie na teraz są w sam raz. Ogólnie bardzo polecam. Do znalezienia chyba na wspólnej półce z balsamami dla mam. Mam też z hm zwykłe czarne, ale po kilkunasty praniach już nie wyglądają dobrze.

• Salea Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Dziewczyny jaka Wam wyszla roznica miedzy drugim a trzecim pomiarem krzywej cukrzycowej?

U mnie wyniki prawidłowe 80-128-122 (a norma jest bodaj 90-180-150), tylko sie zastanawiam czy to nie powinno bardziej spaść po 2 godzinach 🤔

Hemoglobina mi wyszła 11,9 mimo, że ostatnio znow zapominac brać żelazo 🤪 Wydaje mi sie, że picie soków cytrusowych tu pomaga, żelazo z posiłkow sie lepiej wchłania.

Bylam dzis u fryzjera i moja fryzjerka była w szoku jak gęste mam włosy, no i urosly prawie 2 cm w 5 tygodni 😮 ciąża dla wlosow to jest blogosławienstwo
    Mi ostatni wynik wyszedł wyższy niż Twój, ale lekarka powiedziała że jest ok, i że najistotniejsze dla niej to glukoza na czczo i godzine po podaniu.

• Salea Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Ja krzywą mam 89-145-90.

My właśnie wróciliśmy z kilkudniowego urlopu w Grecji, ceny przez połowę, a pogoda cudowna i nie za gorąco na spacery i zwiedzanie. Gdyby nie weekendowa szkoła rodzenia pewnie byśmy przedłużyli urlop, a tak tylko cztery niecałe dni na miejscu. Trafiliśmy hotel, za który w sezonie trzeba by zapłacić majątek, a teraz kosztował nawet mniej niż połowa ceny. Fajnie jest naładować bateryjki słońcem i dobrym jedzonkiem, polecam jeśli możecie jeszcze latać i chcecie wykorzystać ostatnie chwile w niepowiększonym gronie ;-)

adukow, Chantell88 lubią tę wiadomość

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Ja krzywą mam 89-145-90.

Ja dokładnie przy takim cukrze dostałam insulinę 🥴

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Ja krzywą mam 89-145-90.

A co Twoj lekarz na takie wyniki? Bo spory ten 1 i 2 pomiar Ci wyszedł.

Zazdroszcze bardzo dziewczyny greckich wakajek, my w tym roku tylko w Polsce 😭

Jestesmy wlasnie na jednym z najwiekszych w Poznaniu placow zabaw i ja nie wiem gdzie niby jest ten niz demograficzny, tu są całe stada dzieci, masa ludzi ma po troje

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ