X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    A my zdecydowaliśmy się na x-lander x-move 2w1, głęboka gondola, spacerowka w 2 strony, pompowane kółka, zależało nam na tym, żeby był super w teren i amortyzacja jest ok, mieciutko się prowadzi, łatwo się składa. Dostalismy różne gadżety w gratisie, ale my robiliśmy duże zakupy, wyszliśmy też z fotelikiem i bazą, ogólnie zadowoleni jesteśmy z zakupów:)

fajny ten X-lander, dużo chodzimy na spacery w lesie, obok siebie mamy trochę "dziki" park więc dla nas to musi być wózek terenowy.
    A powiedz spacerówka rozkłada się calkiem na płasko? Obejrzałam kilka filmików i wszyscy mówią o pozycji "półsiedzącej". Co prawda gondola jest naprawdę długa ale nasze dziecko też jest długie, więc kto wie kiedy gondola przestanie wystarczać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2023, 11:01

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od początku byliśmy za Cybex priam 4.0 i przy takim zostaliśmy. W BoboWózki dostaliśmy 35%rabatu na niego, był na promocji wtedy a i tak otrzymaliśmy lepszy rabat jak na stronie i jeszcze dostałam uchwyt na kubek😅 teraz widzę że mają promocje na VENICCI z 3499 na 3000 jakby któraś chciała ale i tak polecam odwiedzić sklep bo od tego jeszcze parę stówek urwą na 100% przynajmniej Kraków tak ma. W zeszłym tygodniu pojechaliśmy po fotelik do auta bo był na promocji to jeszcze od ceny promocyjnej (a i tak była najlepsza w internecie) odjęli nam 200zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2023, 11:48

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    My od początku byliśmy za Cybex priam 4.0 i przy takim zostaliśmy. W BoboWózki dostaliśmy 35%rabatu na niego, był na promocji wtedy a i tak otrzymaliśmy lepszy rabat jak na stronie i jeszcze dostałam uchwyt na kubek😅 teraz widzę że mają promocje na VENICCI z 3499 na 3000 jakby któraś chciała ale i tak polecam odwiedzić sklep bo od tego jeszcze parę stówek urwą na 100% przynajmniej Kraków tak ma. W zeszłym tygodniu pojechaliśmy po fotelik do auta bo był na promocji to jeszcze od ceny promocyjnej (a i tak była najlepsza w internecie) odjęli nam 200zł.

Którą tapicerkę wybrałaś?😊

Mamitka lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • adukow Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:

My też go mamy :) dawaj znać jaki kolor! 😄

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarny 😅 zawsze mnie dziwiło jak mamy mogą dzieci wozić w czarnych wózkach i zawsze mówiłam że nie kupię czarnego ale... no cóż wygrał casting 🤣 ponoć są dobrze wentylowane i znajome które mają czarny zapewniły mnie że się nie nagrzewa
    😅
    Mellow i adukow a Wy jaki kolor macie?

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomóżcie z materacem please🙏 muszę kupić aż 2 i mnie temat przerasta. Chcę 2 oczywiście takie same bo poprostu będę mieć łóżeczko na górze i na dole.
    Jaka firma i rodzaj? Czy Ikea ma spoko te materace dla dzieci?

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Czarny 😅 zawsze mnie dziwiło jak mamy mogą dzieci wozić w czarnych wózkach i zawsze mówiłam że nie kupię czarnego ale... no cóż wygrał casting 🤣 ponoć są dobrze wentylowane i znajome które mają czarny zapewniły mnie że się nie nagrzewa
    😅
    Mellow i adukow a Wy jaki kolor macie?

My natomiast w drugą stronę, ten kolorowy 🙈 dj khaleda

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    fajny ten X-lander, dużo chodzimy na spacery w lesie, obok siebie mamy trochę "dziki" park więc dla nas to musi być wózek terenowy.
    A powiedz spacerówka rozkłada się calkiem na płasko? Obejrzałam kilka filmików i wszyscy mówią o pozycji "półsiedzącej". Co prawda gondola jest naprawdę długa ale nasze dziecko też jest długie, więc kto wie kiedy gondola przestanie wystarczać :D
    Zupełnie na płasko to chyba nie, ale nie nazwalabym, że ta pozycja to połsiedząca:) jeśli uda mi się w kolejnym poście wrzucę zdjęcie, choć ciężko mi to uchwycić, w rzeczywistości wygląda lepiej, bardziej płasko;) musisz podejść do jakiegoś sklepu, żeby Ci zaprezentowali :)

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go nie kupiłam jeszcze, ale wywieram presję na męża na wersje Simply Flowers Beige 😀 on się nie chce zgodzić, chce kupić Easywalker Jimmey w beżu 😄 No i mamy duzy spor w doktrynie. Jak jeszcze bedziemy sie guzdrać z wyborem, to zostaniemy ze starym szarym wózkiem 🙈

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.fotosik.pl/zdjecie/d41ef3e0e766dc0b

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Pomóżcie z materacem please🙏 muszę kupić aż 2 i mnie temat przerasta. Chcę 2 oczywiście takie same bo poprostu będę mieć łóżeczko na górze i na dole.
    Jaka firma i rodzaj? Czy Ikea ma spoko te materace dla dzieci?

Ja polecam materace lateks - kokos. Hevea ma spoko jakość albo Rucken

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Nie potrafię w zdjęcia na forum;) ale jak wejdziesz w ten link wyżej to tak się prezentuje.

age.png
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2023, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja go nie kupiłam jeszcze, ale wywieram presję na męża na wersje Simply Flowers Beige 😀 on się nie chce zgodzić, chce kupić Easywalker Jimmey w beżu 😄 No i mamy duzy spor w doktrynie. Jak jeszcze bedziemy sie guzdrać z wyborem, to zostaniemy ze starym szarym wózkiem 🙈
    Mellow ale nie chcesz Easywalker bo bardziej Ci się podoba Cybex czy jakiś inny powod?

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Mellow ale nie chcesz Easywalker bo bardziej Ci się podoba Cybex czy jakiś inny powod?

Tak, Priam mi się bardziej podoba i wydaje mi się, że spacerówka starczy na dłużej. Ma też lepszą (większą budę), a przekonałam sie przy Misi jaka jest drama w wózku, gdy dziecku słońce świeci w oczy na spacerze 😛

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Salea Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    My kupiliśmy cybex balios s lux z tego roku. Lekki, łatwo się prowadzi, na fajna amortyzację, spacerówka łatwo się składa i jest przekładana w obie strony.
    My też go mamy i jestem jeszcze bardziej zaskoczona niż w sklepie jak zwrotny jest i jak dobrą ma amortyzację. Nam go właśnie polecono z racji radzenia sobie dobrze w terenie, i wydaje mi się że naprawdę bedzie dawał radę. No i spacerówka rozkłada sie do leżenia, zakładana w dwie strony. Znajomi którzy mają wózek trzykołowy w teren byli zakochani w tym cybexie. Ale venicci też sie prowadziły super, nam tylko nie przypadł do gustu design z dużą ilością świecących metalowych dadatków, ale same wózki były fajne.

• Mellow Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    My też go mamy i jestem jeszcze bardziej zaskoczona niż w sklepie jak zwrotny jest i jak dobrą ma amortyzację. Nam go właśnie polecono z racji radzenia sobie dobrze w terenie, i wydaje mi się że naprawdę bedzie dawał radę. No i spacerówka rozkłada sie do leżenia, zakładana w dwie strony. Znajomi którzy mają wózek trzykołowy w teren byli zakochani w tym cybexie. Ale venicci też sie prowadziły super, nam tylko nie przypadł do gustu design z dużą ilością świecących metalowych dadatków, ale same wózki były fajne.

A widziałaś może tego Baliosa na żywo w jasnej, beżowej wersji? Bardzo się uparłam na beżowy wózek i on mi sie też podoba, tylko boję się plam na takim jasnym 😬

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    A widziałaś może tego Baliosa na żywo w jasnej, beżowej wersji? Bardzo się uparłam na beżowy wózek i on mi sie też podoba, tylko boję się plam na takim jasnym 😬

Ja widziałem na żywo beżowy, to dla mnie trochę wręcz w żółty wpada ten kolor.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcieliśmy Venicci właśnie czarny, ale wszyscy dookoła odradzali, więc wzięliśmy kolor który jest już wycofany z produkcji i nie dostaliśmy rabatu na wózek. Jak czytam, że dostaliście po 30% rabatu to widzę jak bardzo negocjacje mi nie poszły. Fotelik też chciałam Cybexa ale jak zobaczyłam jaki ogromnie ciężkie są to zmieniłam zdanie. Żałuję też teraz ze nie przyjrzałam się dokładniej wózkom z cybexa (myślałam że są przereklamowane), bo ta wersja S Lux wydaje się bardzo spoko a w Venicci obawiam się jednak tej amortyzacji.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Ja widziałem na żywo beżowy, to dla mnie trochę wręcz w żółty wpada ten kolor.

To nie chcę zdecydowanie, bo waniliowego koloru nie znoszę. A kojarzycie jeszcze jakieś fajne beżowe wózki z dużym siedziskiem spacerowym montowanym w obie strony, z podnożkiem i dużą budą? Ten Venicci Tinum ma ładny kolor beżu, ale faktycznie sporo złota na stelażu

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    To nie chcę zdecydowanie, bo waniliowego koloru nie znoszę. A kojarzycie jeszcze jakieś fajne beżowe wózki z dużym siedziskiem spacerowym montowanym w obie strony, z podnożkiem i dużą budą? Ten Venicci Tinum ma ładny kolor beżu, ale faktycznie sporo złota na stelażu

Sprawdz CYBEX MELIO, kolor Seashell Beige jest piękny, ale nic więcej nie wiem o tym modelu.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ