X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio gdzieś czytałam o serii allerco baby. Sklad przyzwoity i cena też. Moja Córka jest atopikiem, u Syna pewnie będzie tak samo...chyba wypróbuje tę serię.

preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do mycia olejek Bioderma Atoderm (używamy całą rodziną od lat, bardzo go lubię), do włosów szampon Mustela Stelatopia w piance, do pupy Linomag zielony i Bepanthen. Na ciemieniuchę krem Oillan i szczoteczka Lullalove.

Kremy do ciałka / buzi zamówię chyba z tej nowej firmy - ostatnio w Superpharmie dostalam próbki, wytestowałam na Misi i pierwsze wrażenie świetne. No i firma z Poznania, a lubie bardzo wspierać lokalsów
    https://www.naturalbabycare.eu/shop

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • welonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bedziemy stosowac zel do mycia eloderm bo to corka uzywa bo hipp , jesli bedzie potrzebny krem do ciala to tez z eloderm,chociaz dla małego zastanawiam sie nad latopick , do pupy bephanten . Na tym koniec kosmetykow dla maluszka . Jescze musze poszukac spf dla dziecka bo vorka z iwostin ale on jest chyba od roku

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kosmetyki z ziajki. Ziaja nigdy mnie nie zawiodła, mam nadzieję że się sprawdzi przy dziecku

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    My bedziemy stosowac zel do mycia eloderm bo to corka uzywa bo hipp , jesli bedzie potrzebny krem do ciala to tez z eloderm,chociaz dla małego zastanawiam sie nad latopick , do pupy bephanten . Na tym koniec kosmetykow dla maluszka . Jescze musze poszukac spf dla dziecka bo vorka z iwostin ale on jest chyba od roku

Dla noworodka to musi być filtr mineralny. Ja wzięłam ten, zobaczymy jak się nada https://www.superpharm.pl/bioderma-photoderm-pediatrics-mineral-spf50-39609-50-g-171012.html?gclid=CjwKCAjwjYKjBhB5EiwAiFdSfkd971bbMXc1ptZOs1gIbBtHmYbCKvyz4uVYjqcpoMCNU0oqTrnOtxoCj3YQAvD_BwE

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kosmetyki to rozważam mustela , hipp , dermedic . A kupujecie kosz na pieluszki , kolektory na mleko ? Zastanawiam się czy to mi się przyda 🤔 Już koszyk na Allegro full 😂

• ada.d Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Jeśli chodzi o kosmetyki to rozważam mustela , hipp , dermedic . A kupujecie kosz na pieluszki , kolektory na mleko ? Zastanawiam się czy to mi się przyda 🤔 Już koszyk na Allegro full 😂

My się cały czas zastanawiamy nad koszem na pieluchu, podobno przydaje się gdy wjeżdża rozszerzenie diety 🙈

Evellka93 lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mój pies ogarnął, że jestem w ciąży 😅 Leżymy sobie … Tośka głowa koło brzucha i dostała kopa 😂 Jak wystrzeliła jak z procy i z legowiska mi się przyglądała i do teraz się na mnie dziwnie patrzy . 🤦‍♀️
    Tyle tych rzeczy do kupienia … chyba nie będę brała tego kosza teraz . Najwyżej sobie go dokupię jakby było zle 😂

adukow, Arga lubią tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Dla noworodka to musi być filtr mineralny. Ja wzięłam ten, zobaczymy jak się nada https://www.superpharm.pl/bioderma-photoderm-pediatrics-mineral-spf50-39609-50-g-171012.html?gclid=CjwKCAjwjYKjBhB5EiwAiFdSfkd971bbMXc1ptZOs1gIbBtHmYbCKvyz4uVYjqcpoMCNU0oqTrnOtxoCj3YQAvD_BwE
    Tak wiem . Pamietam ze 5 lat temu ciezko bylo dostax stacjonarnie krem dla noworodków. A nie pamietam jaki mialam krem przy corce jak byla noworodkiem

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kosz na pieluchy Angelcare, przy pierwszej córce nie miałam, teraz jestem ciekawa jak się sprawdzi.

Kolektor na mleko też mam, przy pierwszym dziecku kupilam go zdecydowanie za pozno, teraz juz chce stosowac od poczatku, bo naprawde morze mleka sie marnuje z drugiego cycka podczas karmienia 😉

Wlasnie pieke ciasto z jagodami na maślance 😄 Przed 22 😄

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2023, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko kupione ale poratujcie z wózkami bo zaraz do końca osiwieje. O ile z łóżkiem poszlo łatwo bo miałam konkretne oczekiwania to o tyle z morza wózków nie jestem w stanie nic wybrać. Te, które już kupiły, powiedzcie jakie wózki wybraliście bo przejrzeliśmy internet i ani trochę nie jesteśmy bliżej decyzji. Jedziemy tez normalnie do sklepu pooglądać ale fajnie by było mieć jakiś kierunek chociaż.

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Łóżeczko kupione ale poratujcie z wózkami bo zaraz do końca osiwieje. O ile z łóżkiem poszlo łatwo bo miałam konkretne oczekiwania to o tyle z morza wózków nie jestem w stanie nic wybrać. Te, które już kupiły, powiedzcie jakie wózki wybraliście bo przejrzeliśmy internet i ani trochę nie jesteśmy bliżej decyzji. Jedziemy tez normalnie do sklepu pooglądać ale fajnie by było mieć jakiś kierunek chociaż.
    My wybraliśmy Venicci bo zależało mi na tym żeby łatwo się składał i był dosyć lekki+miał dużą gondolę. Dodatkowo póżniej można go składać ze spacerówką zamontowaną w obie strony. W niektórych modelach niestety spacerowkę trzeba wypinać do zlozenia. Muuvo ma w sumie na tym samym systemie też wózki, ale design z venicci bardziej nam odpowiadał. Tylko mają dość mały wybór kolorów...

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:

My kupiliśmy cybex balios s lux z tego roku. Lekki, łatwo się prowadzi, na fajna amortyzację, spacerówka łatwo się składa i jest przekładana w obie strony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2023, 07:46

Aliya lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki kolektor do mleka kupujecie?
    Ja miałam kosz na pieluchy przy córce ale szybko się zapełniał i jednak śmierdział więc szybko zaczęłam do zwykłego kosza wyrzucać bo w pokoju nie dało się żyć, zwłaszcza w upały 🤣 niby mam go ciągle więc może na początek wykorzystam ale na dłużej to mi się nie sprawdził.

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2023, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózek kupiłam bebetto luca . Baaardzo mi się podobały od początku. Ale wiem , że przy mieszkaniu w bloku tej spacerówki nie poużywam za długo tylko będę szukała coś lżejszego .
    Kolektor chyba wybiorę neno . Ale zapytam o termometr . Macie coś sprawdzonego ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2023, 08:09

• Aliya Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    My kupiliśmy cybex balios s lux z tego roku. Lekki, łatwo się prowadzi, na fajna amortyzację, spacerówka łatwo się składa i jest przekładana w obie strony.

Też się nad nim zastanawiam :) ile czekaliście na niego? Jaką ostatecznie cenę udało Wam się wynegocjować? 🙈
    Jak nie Cybex to wybór pewnie padnie na któryś wózek z Muuvo, choć w nich ponoć amortyzacja słaba.

04/22 26tc 👼
    07/23 38tc 🌈
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliya wrote:
    Też się nad nim zastanawiam :) ile czekaliście na niego? Jaką ostatecznie cenę udało Wam się wynegocjować? 🙈
    Jak nie Cybex to wybór pewnie padnie na któryś wózek z Muuvo, choć w nich ponoć amortyzacja słaba.

Czekaliśmy 3 tygodnie, ale ja brałam czarny, a podobno na Sky Blue czeka się nawet 8 tygodni.
    Kupiliśmy w bobo wózki, ja ostro negocjowałam i ostatecznie udało nam się kupić wózek gondola + spacerówka, jakieś akcesoria typu uchwyt na kubek, moskiera, parasolka, wanienka Stokke XL ze stolarzem i wkładką dla noworodka za 4140zl, więc wychodzi na to, że dali nam na wózek 15% rabatu albo patrząc z drugiej wtrony wanienkę ze stolarzem dostaliśmy gratis.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszukuje wózka tez na teren wiec z dobra amortyzacja, myslelismy o Cybex Balios ale piszą ze to wózek typowo miejski…ale znów tez nie chce żeby wózek ważył tyle ze mnie zabije 🤷🏻‍♀️

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zdecydowaliśmy się na x-lander x-move 2w1, głęboka gondola, spacerowka w 2 strony, pompowane kółka, zależało nam na tym, żeby był super w teren i amortyzacja jest ok, mieciutko się prowadzi, łatwo się składa. Dostalismy różne gadżety w gratisie, ale my robiliśmy duże zakupy, wyszliśmy też z fotelikiem i bazą, ogólnie zadowoleni jesteśmy z zakupów:)

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie możemy się zdecydować na łóżeczko, chcemy dostawkę, ale nie na pół roku...A miejsce w sypialni ograniczone, jest mały zgrzyt ;)

age.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ