Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas do mycia olejek Bioderma Atoderm (używamy całą rodziną od lat, bardzo go lubię), do włosów szampon Mustela Stelatopia w piance, do pupy Linomag zielony i Bepanthen. Na ciemieniuchę krem Oillan i szczoteczka Lullalove.
Kremy do ciałka / buzi zamówię chyba z tej nowej firmy - ostatnio w Superpharmie dostalam próbki, wytestowałam na Misi i pierwsze wrażenie świetne. No i firma z Poznania, a lubie bardzo wspierać lokalsów
https://www.naturalbabycare.eu/shop
-
My bedziemy stosowac zel do mycia eloderm bo to corka uzywa bo hipp , jesli bedzie potrzebny krem do ciala to tez z eloderm,chociaz dla małego zastanawiam sie nad latopick , do pupy bephanten . Na tym koniec kosmetykow dla maluszka . Jescze musze poszukac spf dla dziecka bo vorka z iwostin ale on jest chyba od roku
-
Ja kupiłam kosmetyki z ziajki. Ziaja nigdy mnie nie zawiodła, mam nadzieję że się sprawdzi przy dziecku
-
welonka wrote:My bedziemy stosowac zel do mycia eloderm bo to corka uzywa bo hipp , jesli bedzie potrzebny krem do ciala to tez z eloderm,chociaz dla małego zastanawiam sie nad latopick , do pupy bephanten . Na tym koniec kosmetykow dla maluszka . Jescze musze poszukac spf dla dziecka bo vorka z iwostin ale on jest chyba od roku
Dla noworodka to musi być filtr mineralny. Ja wzięłam ten, zobaczymy jak się nada https://www.superpharm.pl/bioderma-photoderm-pediatrics-mineral-spf50-39609-50-g-171012.html?gclid=CjwKCAjwjYKjBhB5EiwAiFdSfkd971bbMXc1ptZOs1gIbBtHmYbCKvyz4uVYjqcpoMCNU0oqTrnOtxoCj3YQAvD_BwE
-
Evellka93 wrote:Jeśli chodzi o kosmetyki to rozważam mustela , hipp , dermedic . A kupujecie kosz na pieluszki , kolektory na mleko ? Zastanawiam się czy to mi się przyda 🤔 Już koszyk na Allegro full 😂
My się cały czas zastanawiamy nad koszem na pieluchu, podobno przydaje się gdy wjeżdża rozszerzenie diety 🙈Evellka93 lubi tę wiadomość
-
Dziś mój pies ogarnął, że jestem w ciąży 😅 Leżymy sobie … Tośka głowa koło brzucha i dostała kopa 😂 Jak wystrzeliła jak z procy i z legowiska mi się przyglądała i do teraz się na mnie dziwnie patrzy . 🤦♀️
Tyle tych rzeczy do kupienia … chyba nie będę brała tego kosza teraz . Najwyżej sobie go dokupię jakby było zle 😂adukow, Arga lubią tę wiadomość
-
Mellow wrote:Dla noworodka to musi być filtr mineralny. Ja wzięłam ten, zobaczymy jak się nada https://www.superpharm.pl/bioderma-photoderm-pediatrics-mineral-spf50-39609-50-g-171012.html?gclid=CjwKCAjwjYKjBhB5EiwAiFdSfkd971bbMXc1ptZOs1gIbBtHmYbCKvyz4uVYjqcpoMCNU0oqTrnOtxoCj3YQAvD_BwE
-
Ja kupiłam kosz na pieluchy Angelcare, przy pierwszej córce nie miałam, teraz jestem ciekawa jak się sprawdzi.
Kolektor na mleko też mam, przy pierwszym dziecku kupilam go zdecydowanie za pozno, teraz juz chce stosowac od poczatku, bo naprawde morze mleka sie marnuje z drugiego cycka podczas karmienia 😉
Wlasnie pieke ciasto z jagodami na maślance 😄 Przed 22 😄 -
Łóżeczko kupione ale poratujcie z wózkami bo zaraz do końca osiwieje. O ile z łóżkiem poszlo łatwo bo miałam konkretne oczekiwania to o tyle z morza wózków nie jestem w stanie nic wybrać. Te, które już kupiły, powiedzcie jakie wózki wybraliście bo przejrzeliśmy internet i ani trochę nie jesteśmy bliżej decyzji. Jedziemy tez normalnie do sklepu pooglądać ale fajnie by było mieć jakiś kierunek chociaż.
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Keglemegle wrote:Łóżeczko kupione ale poratujcie z wózkami bo zaraz do końca osiwieje. O ile z łóżkiem poszlo łatwo bo miałam konkretne oczekiwania to o tyle z morza wózków nie jestem w stanie nic wybrać. Te, które już kupiły, powiedzcie jakie wózki wybraliście bo przejrzeliśmy internet i ani trochę nie jesteśmy bliżej decyzji. Jedziemy tez normalnie do sklepu pooglądać ale fajnie by było mieć jakiś kierunek chociaż.
-
Keglemegle wrote:Łóżeczko kupione ale poratujcie z wózkami bo zaraz do końca osiwieje. O ile z łóżkiem poszlo łatwo bo miałam konkretne oczekiwania to o tyle z morza wózków nie jestem w stanie nic wybrać. Te, które już kupiły, powiedzcie jakie wózki wybraliście bo przejrzeliśmy internet i ani trochę nie jesteśmy bliżej decyzji. Jedziemy tez normalnie do sklepu pooglądać ale fajnie by było mieć jakiś kierunek chociaż.
My kupiliśmy cybex balios s lux z tego roku. Lekki, łatwo się prowadzi, na fajna amortyzację, spacerówka łatwo się składa i jest przekładana w obie strony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2023, 07:46
Aliya lubi tę wiadomość
-
A jaki kolektor do mleka kupujecie?
Ja miałam kosz na pieluchy przy córce ale szybko się zapełniał i jednak śmierdział więc szybko zaczęłam do zwykłego kosza wyrzucać bo w pokoju nie dało się żyć, zwłaszcza w upały 🤣 niby mam go ciągle więc może na początek wykorzystam ale na dłużej to mi się nie sprawdził. -
Ja wózek kupiłam bebetto luca . Baaardzo mi się podobały od początku. Ale wiem , że przy mieszkaniu w bloku tej spacerówki nie poużywam za długo tylko będę szukała coś lżejszego .
Kolektor chyba wybiorę neno . Ale zapytam o termometr . Macie coś sprawdzonego ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2023, 08:09
-
ada.d wrote:My kupiliśmy cybex balios s lux z tego roku. Lekki, łatwo się prowadzi, na fajna amortyzację, spacerówka łatwo się składa i jest przekładana w obie strony.
Też się nad nim zastanawiam ile czekaliście na niego? Jaką ostatecznie cenę udało Wam się wynegocjować? 🙈
Jak nie Cybex to wybór pewnie padnie na któryś wózek z Muuvo, choć w nich ponoć amortyzacja słaba.
04/22 26tc 👼
07/23 38tc 🌈 -
Aliya wrote:Też się nad nim zastanawiam ile czekaliście na niego? Jaką ostatecznie cenę udało Wam się wynegocjować? 🙈
Jak nie Cybex to wybór pewnie padnie na któryś wózek z Muuvo, choć w nich ponoć amortyzacja słaba.
Czekaliśmy 3 tygodnie, ale ja brałam czarny, a podobno na Sky Blue czeka się nawet 8 tygodni.
Kupiliśmy w bobo wózki, ja ostro negocjowałam i ostatecznie udało nam się kupić wózek gondola + spacerówka, jakieś akcesoria typu uchwyt na kubek, moskiera, parasolka, wanienka Stokke XL ze stolarzem i wkładką dla noworodka za 4140zl, więc wychodzi na to, że dali nam na wózek 15% rabatu albo patrząc z drugiej wtrony wanienkę ze stolarzem dostaliśmy gratis. -
Ja poszukuje wózka tez na teren wiec z dobra amortyzacja, myslelismy o Cybex Balios ale piszą ze to wózek typowo miejski…ale znów tez nie chce żeby wózek ważył tyle ze mnie zabije 🤷🏻♀️
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
A my zdecydowaliśmy się na x-lander x-move 2w1, głęboka gondola, spacerowka w 2 strony, pompowane kółka, zależało nam na tym, żeby był super w teren i amortyzacja jest ok, mieciutko się prowadzi, łatwo się składa. Dostalismy różne gadżety w gratisie, ale my robiliśmy duże zakupy, wyszliśmy też z fotelikiem i bazą, ogólnie zadowoleni jesteśmy z zakupów:)