Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVilka wrote:Hemoglobina znowu mi wzrosła z 11,7 do 12,3 Ale się cieszę. Jeszcze niedawno zanim zaczęłam stosować sorbifer było 10,3...
Mocz też wyszedł idealnie oprócz jednej rzeczy, mianowicie ketony 15mg/dl. Czytam, że to nic takiego, ale może któraś z was ma doświadczenie w tym temacie? Może być związane z cukrzyca, ale u mnie krzywa była ok. Podobno może się tak zrobić po wysiłku, a wczoraj miałam ciężki dzień, składaliśmy komodę i się namęczyłam.
No to faktycznie ładnie, mi teraz spadło do 11 i też mam brać żelazo. Ile razy dziennie bierzesz Sorbifer ? Bo lekarz mi powiedział że jedna dziennie to mało i powinno się brać dwie -
Vilka wrote:Hemoglobina znowu mi wzrosła z 11,7 do 12,3 Ale się cieszę. Jeszcze niedawno zanim zaczęłam stosować sorbifer było 10,3...
Mocz też wyszedł idealnie oprócz jednej rzeczy, mianowicie ketony 15mg/dl. Czytam, że to nic takiego, ale może któraś z was ma doświadczenie w tym temacie? Może być związane z cukrzyca, ale u mnie krzywa była ok. Podobno może się tak zrobić po wysiłku, a wczoraj miałam ciężki dzień, składaliśmy komodę i się namęczyłam.
Ja mam ciągle taki wynik ketonów, nie przejmuję się tym w ogóle. Po prostu nie jem w nocy i tak wychodzi. Zjesz więcej węglowodanów i wróci do normy. Ja się np. budzę już głodna ale nie chce mi się nic jeść bo mnie odrzuca i tak pewnie wchodzę i wychodzę z ketozy a w ciąży łatwiej w nią wpaść bo ogólnie jest fizjologicznym stanem. -
Ciąża2023 wrote:No to faktycznie ładnie, mi teraz spadło do 11 i też mam brać żelazo. Ile razy dziennie bierzesz Sorbifer ? Bo lekarz mi powiedział że jedna dziennie to mało i powinno się brać dwie
Biorę dwa razy dziennie, ale gin mi mówiła w zgodzie z hematologiem, że od najbliższej wizyty po dobrym wzroście zejdziemy do jednej tabletki. -
Dzisiaj mialam wizyte maly rosnie ma juz 1483g bedzie wysoki jak corka bo nogi ma juz na 30tc2d . Ale w ciagu ostanivh dwóch tygodni zaleczy pojawić sie skurcze nie czeste i nie codziennie do tego zaczal bardzoej twardniec mi brzuch . Dzisiaj dostalam luteine dopochwowo zeby nie doszlo do skracania szyjki bo macica jest bardzo twarda i za tydzien mam miec kontrol .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2023, 11:26
ada.d, Arga lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:Mamitka, a będziecie dokupować materac do tego Lionelo Sven? Jeśli tak, to jaki?
-
Vilka wrote:Hemoglobina znowu mi wzrosła z 11,7 do 12,3 Ale się cieszę. Jeszcze niedawno zanim zaczęłam stosować sorbifer było 10,3...
Mocz też wyszedł idealnie oprócz jednej rzeczy, mianowicie ketony 15mg/dl. Czytam, że to nic takiego, ale może któraś z was ma doświadczenie w tym temacie? Może być związane z cukrzyca, ale u mnie krzywa była ok. Podobno może się tak zrobić po wysiłku, a wczoraj miałam ciężki dzień, składaliśmy komodę i się namęczyłam. -
Mój mąż wczoraj spanikował po tym jak mu moja pracownica powiedziała że właśnie jej sąsiadka urodziła w 30tc😅 śmieje się bo nie mogłam się doprosić o wyciągnięcie walizki a dziś wstaje i walizka stoi na środku pokoju🤣 spanikował wczoraj że jeszcze nie jestem spakowana😅 dziś jak zadzwoniłam do niego i miał zajęte bo z kimś gadał to w sekundę oddzwonił bo myślał że już rodzę 🤣🤣🤣🤣 oj czuje że będzie ciekawie. U Was też już Panowie panikuje czy tylko mojemu się włączyło?
Vilka, Arga, adukow lubią tę wiadomość
-
A ja mam dziś od rana co chwilę takie lekkie, upierdliwe skurcze. Panikować czy nie?
Wczoraj byłam u lekarza, wszystko ok, szyja się trochę wydłużyła, jest prawie 2,6, twarda i zamkniętam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2023, 11:57
-
Mamitka wrote:Mój mąż wczoraj spanikował po tym jak mu moja pracownica powiedziała że właśnie jej sąsiadka urodziła w 30tc😅 śmieje się bo nie mogłam się doprosić o wyciągnięcie walizki a dziś wstaje i walizka stoi na środku pokoju🤣 spanikował wczoraj że jeszcze nie jestem spakowana😅 dziś jak zadzwoniłam do niego i miał zajęte bo z kimś gadał to w sekundę oddzwonił bo myślał że już rodzę 🤣🤣🤣🤣 oj czuje że będzie ciekawie. U Was też już Panowie panikuje czy tylko mojemu się włączyło?
Mój sobie żartuje, że mała mogłaby się już urodzić, bo przynajmniej łatwiej wyjdzie i ja więcej nie przytyje 😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2023, 12:19
Mamitka lubi tę wiadomość
-
ada.d wrote:A ja mam dziś od rana co chwilę takie lekkie, upierdliwe skurcze. Panikować czy nie?
Wczoraj byłam u lekarza, wszystko ok, szyja się trochę wydłużyła, jest prawie 2,6, twarda i zamkniętam.
Może to skurcze Braxtona?
-
Mój jest przekonany, że mamy masę czasu, uważa, że niepotrzebnie juz wszystko kupuję 😄 Vilka, jakby mi chłop wyliczał ile przytyłam już w ciąży, to marny byłby jego los 😛
U nas jutro trzecie prenatalne, mam nadzieję, że będzie wszystko spoczko, ale trochę stresik jest -
Mamitka wrote:Mój mąż wczoraj spanikował po tym jak mu moja pracownica powiedziała że właśnie jej sąsiadka urodziła w 30tc😅 śmieje się bo nie mogłam się doprosić o wyciągnięcie walizki a dziś wstaje i walizka stoi na środku pokoju🤣 spanikował wczoraj że jeszcze nie jestem spakowana😅 dziś jak zadzwoniłam do niego i miał zajęte bo z kimś gadał to w sekundę oddzwonił bo myślał że już rodzę 🤣🤣🤣🤣 oj czuje że będzie ciekawie. U Was też już Panowie panikuje czy tylko mojemu się włączyło?
-
ada.d wrote:A ja mam dziś od rana co chwilę takie lekkie, upierdliwe skurcze. Panikować czy nie?
Wczoraj byłam u lekarza, wszystko ok, szyja się trochę wydłużyła, jest prawie 2,6, twarda i zamkniętam.
Obserwuj mozesz wziac np nospe ,albo zwiekszyc magnez. Ja czulam skurcze nie codziennie ale co jakis czas a brzuch mialam praktycznie caly jak skala ciagnal az w dol. I dzisiaj na badaniu byla macica za twarda
-
Mellow wrote:Mój jest przekonany, że mamy masę czasu, uważa, że niepotrzebnie juz wszystko kupuję 😄 Vilka, jakby mi chłop wyliczał ile przytyłam już w ciąży, to marny byłby jego los 😛
U nas jutro trzecie prenatalne, mam nadzieję, że będzie wszystko spoczko, ale trochę stresik jest
-
Mellow wrote:Mój jest przekonany, że mamy masę czasu, uważa, że niepotrzebnie juz wszystko kupuję 😄 Vilka, jakby mi chłop wyliczał ile przytyłam już w ciąży, to marny byłby jego los 😛
Na szczęście my oboje mamy podobne poczucie humoru i podchodzimy do tego na wesoło
A jeśli chodzi o podejście co do zakupów, to mój tak samo, mamy jeszcze tyyyyyyle czasu. Guzik prawda dzięki mnie już prawie wszystko mamy Zastanawiam się tylko, kiedy spakować te legendarna torbę do szpitala.
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:Na szczęście my oboje mamy podobne poczucie humoru i podchodzimy do tego na wesoło
A jeśli chodzi o podejście co do zakupów, to mój tak samo, mamy jeszcze tyyyyyyle czasu. Guzik prawda dzięki mnie już prawie wszystko mamy Zastanawiam się tylko, kiedy spakować te legendarna torbę do szpitala. -
Ja biorę z 6 przynajmniej, jak poprzednio rodziłam latem to było niemiłosiernie goraco, przystawiając dziecko pociłam się bardzo i miałam ochotę ciągle się myć i przebierać, żeby nie czuć się nieświeżo. Mąż mi codziennie zabieral te koszule do prania i dowoził.
Teraz biorę typowo porodowe 1-2, a resztę cienkich śliskich wiskozowych z Esotiq i wyłącznie na ramiączkach
-
Ja już po poradzie , która trwała ponad godzinę . Ale jestem zadowolona . Wszystkie leki łącznie z clexane przepisała mi doktor na zniżkę ! Stwierdziła , że lekarze się boją . Mam trzymać dietę , mierzyć cukier 1h po każdym posiłku , sprawdzać ketony w moczu . Wypisała mi paski do tego . Zmniejszyła mi jeszcze glucophage . Mam zbadać znów poziom D3 , b12 , magnez , potas . Wysłała przykładowy jadłospis dla cukrzyków . Mega miła , wszystkiego wysłuchała , odpowiedziała na każde pytanie . Ulżyło mi ze bez insuliny .
Arga, Vilka, Mamitka lubią tę wiadomość
-
Evellka93 wrote:Ja już po poradzie , która trwała ponad godzinę . Ale jestem zadowolona . Wszystkie leki łącznie z clexane przepisała mi doktor na zniżkę ! Stwierdziła , że lekarze się boją . Mam trzymać dietę , mierzyć cukier 1h po każdym posiłku , sprawdzać ketony w moczu . Wypisała mi paski do tego . Zmniejszyła mi jeszcze glucophage . Mam zbadać znów poziom D3 , b12 , magnez , potas . Wysłała przykładowy jadłospis dla cukrzyków . Mega miła , wszystkiego wysłuchała , odpowiedziała na każde pytanie . Ulżyło mi ze bez insuliny .