Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Chantell88 wrote:Chyba zostanę przy św.Rodziny.. a ty?
Gutaj chwalił Polną (ale on tam pracuje) i właśnie św. Rodziny. Mówił, że jakaś spoko część kadry z Polnej przeniosła się do św. Rodziny i że jest nowy ordynator. Ja rozważam jeszcze Raszei, choć wygląda jak jakiś areszt :d -
Maura wrote:Mam kolejny dylemat 🙈 do łóżeczka na pewno kupimy matę ochronną, a czy do gondoli i kosza Mojżesza też planujecie kupić? Myślicie, że jest taka potrzeba?
I jaki aspirator do noska polecacie? Macie konkretny model godny polecenia? Wcześniej chciałam kupić elektryczny, ale chyba najpewniejszy będzie ten podłączany do odkurzacza, ale który?Maura lubi tę wiadomość
-
Salea wrote:Ja się jeszcze zastanawiam, ale chyba postawimy na elektryczny bo wszędzie można zabrać bez brania odkurzacza do pakietu 😅 a katarki są do kupienia nawet w większych rossmanach wiec w razie czego na szybko można dokupić. Z termometrem tez mam zagwozdkę, będziecie używać bezdotykowych? (Podobno są niedokładne)
My mamy termometr z brauna do ucha. W niemczech wszędzie ich używają- u pediatry, w szpitalach, nawet dla dorosłych. No dla niemowląt ewentualnie mierzą jeszcze w pupie ale ogólnie te do ucha. Dużo dokładniejsze niż te do czoła i ogólnie nam się super sprawdza także ja mogę polecić.😊Salea lubi tę wiadomość
-
zasada wrote:My mamy termometr z brauna do ucha. W niemczech wszędzie ich używają- u pediatry, w szpitalach, nawet dla dorosłych. No dla niemowląt ewentualnie mierzą jeszcze w pupie ale ogólnie te do ucha. Dużo dokładniejsze niż te do czoła i ogólnie nam się super sprawdza także ja mogę polecić.😊
-
Ja tez chetnie dowiem sie czy jakis konkretny model. Na czole czy powiece to wystarczy ze troszke spocone i juz jest inna temp. Ja do tej pory elektrycznym jak mierze pod pacha i pokazuje wysoka temp to sprawdzam zwykłym termometrem .
Dzsiaiaj wyciagnelam materac po corce zeby zoabczyc czy nadaje sie . I przypomnialo mi sie dziewczyny nowy materac pamiętajcie wyjąć duzo wczesniej z folii mozna przykryc kocem ,czesto starsznie smierdza a zapach porrafi utrzymac sie naprawde dlugo.Salea lubi tę wiadomość
-
A
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2023, 11:49
-
zasada wrote:My mamy termometr z brauna do ucha. W niemczech wszędzie ich używają- u pediatry, w szpitalach, nawet dla dorosłych. No dla niemowląt ewentualnie mierzą jeszcze w pupie ale ogólnie te do ucha. Dużo dokładniejsze niż te do czoła i ogólnie nam się super sprawdza także ja mogę polecić.😊
Takie coś?
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/zdrowie/termometry/termometr-braun-thermoscan-7-irt6520-zabawka?gclid=EAIaIQobChMIm7yU9Pya_wIVRRt7Ch1dLwgbEAQYASABEgK0w_D_BwE -
Arga wrote:A jaki konkretnie model? U mnie w tych bezdotykowych zawsze było od pół do dwóch stopni różnicy w porównaniu do zwykłego 🙈
My mamy braun thermoscan 3, odchylenie ma takie jak standardowo jeśli chodzi o ucho a pacha czy czoło. Ja bezdotykowych też nie lubiłam tych całkiem, do czoła bo to mnie zawsze wkurzało, że tak przekłamuje. I cholera wie czy w końcu dziecko ma tą gorączkę czy nie. Ale ten do ucha odpukać póki co nam się sprawdza.😊 -
adukow wrote:Takie coś?
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/zdrowie/termometry/termometr-braun-thermoscan-7-irt6520-zabawka?gclid=EAIaIQobChMIm7yU9Pya_wIVRRt7Ch1dLwgbEAQYASABEgK0w_D_BwE
No my mamy nawet starszą wersję 3 nie 7 ale i tak jest spoko. Na nasze potrzeby (9 latek i 5 latek póki co) się sprawdza.😊 -
Ja właśnie też myśle nad visiofocus , ale też wpadł mi gdzieś neno z dobrymi opiniami i cena też spoko . Będę kończyć już zakupy w czerwcu .
Macie może bóle więzadeł . Ostatnio czuje znów w dole brzucha i w pachwinie . Szczególnie przy wstawaniu i przekręcaniu na łóżku . Myślałam , że te bóle jak na miesiączkę przejdą a tymczasem są ze mną prawie cały czas tak samo jak mdłości 😂 -
Evellka93 wrote:Ja właśnie też myśle nad visiofocus , ale też wpadł mi gdzieś neno z dobrymi opiniami i cena też spoko . Będę kończyć już zakupy w czerwcu .
Macie może bóle więzadeł . Ostatnio czuje znów w dole brzucha i w pachwinie . Szczególnie przy wstawaniu i przekręcaniu na łóżku . Myślałam , że te bóle jak na miesiączkę przejdą a tymczasem są ze mną prawie cały czas tak samo jak mdłości 😂
Umówiłam się na jutro do fryzjera żeby choć trochę zacząć wyglądać jak człowiek a teraz się zastanawiam jak tam wysiedzę. Chyba zrezygnuję z dłuższych zabiegów i tylko podetnę ten nieład 🙈 Ile czasu po porodzie planujecie jakieś wyjścia np właśnie do kosmetyczki itp? Nie chciałabym być wyrodną matką 😅 i wiem że tatuś poradzi sobie równie dobrze nad opieką.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2023, 10:43
-
Usiasia wrote:Ja zauważyłam, że mam takie bóle jak miesiączkowe jak za dużo się ruszam i wydaje mi się że to boli kręgosłup. Ale nie wiem.
Umówiłam się na jutro do fryzjera żeby choć trochę zacząć wyglądać jak człowiek a teraz się zastanawiam jak tam wysiedzę. Chyba zrezygnuję z dłuższych zabiegów i tylko podetnę ten nieład 🙈 Ile czasu po porodzie planujecie jakieś wyjścia np właśnie do kosmetyczki itp? Nie chciałabym być wyrodną matką 😅 i wiem że tatuś poradzi sobie równie dobrze nad opieką.
Będzie mąż , teściowa pomoże a dla mnie 1,5h myśle że to nie grzech .
Plecy tez mi dokuczają ostatnio przypomniałam sobie, że mam matę do akupresury musze się dowiedzieć czy choć ba chwile pod lędźwia można się oprzeć 🤔 -
Serio nie dajecie rady u fryzjera? Ja chodzę co miesiąc na farbę na 3h, toż to czysta przyjemność 😀 Po porodzie też zamierzam wrócić na pazury, w ciąży nie robię, bo nie chcę kłaść formaldehydu. No i obowiązkowo keratynowe prostowanie, bo szlag mnie już trafia od kręcących się włosów.
Wyszłam właśnie z badań krwi - morfologia, toxo (moj gin każe powtarzać co trymestr), aptt, inr, tsh, ft4 i mocz. Kurde raptem parę badań, a 188 zł zapłaciłam i to ze zniżką 😳
-
Evellka93 wrote:Właśnie ja się zastanawiam teraz , że w sumie to nie robiłam INR od początku ciąży ani razu a jestem na clexane i acard 🤔
-
Mellow wrote:To skąd wiesz, czy masz dobrą dawkę? 😮 Ja robię co miesiąc, teraz mam wyniki ok, ale np. w pierwszej ciąży przy dawce heparyny 0,4 byłam ciągle w dole normy i musiałam mieć zwiększaną do 0,6 i robić dodatkowo to drogie badanie anty-Xa
-
Usiasia wrote:Ja zauważyłam, że mam takie bóle jak miesiączkowe jak za dużo się ruszam i wydaje mi się że to boli kręgosłup. Ale nie wiem.
Umówiłam się na jutro do fryzjera żeby choć trochę zacząć wyglądać jak człowiek a teraz się zastanawiam jak tam wysiedzę. Chyba zrezygnuję z dłuższych zabiegów i tylko podetnę ten nieład 🙈 Ile czasu po porodzie planujecie jakieś wyjścia np właśnie do kosmetyczki itp? Nie chciałabym być wyrodną matką 😅 i wiem że tatuś poradzi sobie równie dobrze nad opieką.
Ja bylam u fryzjera 3 tygodnie temu i dałam radę wysiedzieć 3h😊 na paznokcie tez chodzę.
W sierpniu juz mam też termin umówiony na farbowanie,nie ma co sobie odmawiać przyjemnosci😊10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔