Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Usiasia wrote:Ja już od miesiąca chodzę w butach z gumek 🙈 Wyglądam jak stara babcia, ale nic wygodniejszego nie udało mi się znaleźć. Czasem jak dużo pochodzę to na drugi dzień dopiero jest dramat, chodzę z rana jak robot bo kostki nie chcą się zginąć a stopy bolą. Zastanawiam się czy do szpitala nie kupić klapek rozpinanych u góry, bo też czasem mam problem z założeniem tych, które noszę na codzień.
I też malutka jest wysoko ułożona, uciska na żebra. Wydaje mi się, że gdyby nie CC za tydzień to jeszcze długa droga do porodu by była.
Ja w pierwszej ciąży musiałam kupić klapki o trzy rozmiary większe i pozdrawiam połogu były za duże 🤣 teraz ogólnie mam stopy większe o pół rozmiaru niż przed pierwszą ciążą ale dzięki temu, że jest lato to mam też sandały na gumki bo w adidasy to bym siej z nie zmieściła bo cisną. 🤣 -
ada.d wrote:Ja w niedziele z restauracji do samochodu wracałam bez butów 😂
Zdjęłam klapki pod stołem na czas jedzenia, a później nie mogłam ich założyć 🙈
Od tego momentu nosze tylko Birkenstocki, które mogę regulować w razie jak mi stopa mocno napuchnie.
Ale sajgon na Izbie, czekam już godzinę.
Ja mam dziś wizytę i się cieszę bo mam od wczoraj kryzys brzuch mnie boli jakoś osłabłam no zobaczymy.
Ja na szczęście nie mam problemów z puchnięciem stóp. -
Mamitka wrote:Dawaj znać co Ci powiedzieli.
Ja mam dziś wizytę i się cieszę bo mam od wczoraj kryzys brzuch mnie boli jakoś osłabłam no zobaczymy.
Ja na szczęście nie mam problemów z puchnięciem stóp.
Ja dziś też kryzys 😔 totalnie osłabłam. Jeszcze zaczęłam czytać, że ból pachwiny zwiastuje poród i się jakoś wystraszyłam. Klapki kupiłam regulowane, a nagle nogi się ustabilizowały i przestały puchnąć 😊 No ale już zostają ze mną. Czekamy na wieści Ada! -
Moja Pola na wszystkich dotychczasowych KTG miała tętno ok. 150-160, momentami nawet 170 kilka, ale lekarz się nie czepiał, skoro bardzo się ruszała i pozostałe wskaźniki (akceleracje, deceleracje) były ok
ada.d lubi tę wiadomość
-
U mnie spadek formy, bo się przeziębiłam - mam zatkany nos i bolące gardło 😬 Chyba od klimy w męża aucie, bo wczoraj w drodze do Ikei tak naparzał zimnem (on lubi miec 18 stopni 🤦♀️). Zła jestem, bo poród z infekcją drog oddechowych to nie bedzie nic fajnego
-
Moze po zbiciu Twojego cisnienia malemu tetno uspokoi sie dawaj znac.
Jestem po wizycie i nic sie nie zmienilo szyjka mocno skrocona miekka glowa przywiera i tyle ,dwa razy powstrzymywany przed porodem a teraz okaże sie ze jescze bedzie przenoszony... lekarz mowil mi zebym jescze nie odstawiała calkiem magnezu zebym chociaz jedna brala tabletke bo jak odstawie calkiem to zaraz wyplucze caly magnez i znaczma sie skurcze lydek .
No i moja waga szaleje prawie 18 kg na plusie ,jak tu sie ryszac jak tyle kg przybylo loje nogi juz ledwo mnie niosa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 12:19
-
Evellka93 wrote:Dziewczyny z cukrzycą . Czy badacie rano te ketony w moczu . Kurde jak się nie przykładałam do tego żarcia o 22 to było nawet a jak jem to co zalecał diabetolog to wywala mi codziennie .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 12:36
-
Trzymam kciuki za Was Ada! Wkrótce będziecie razem 🥰
Ja dziś z kolei przez pogodę jestem jakaś niewyraźna. Najpierw skwar, teraz ulewa, już nie pamiętam kiedy mnie bolała głowa, aż do dziś.
Moja mała też jakoś u góry jest, ciągle czuje pokopywanie po żebrach i po bokach, najgorzej jak dociska pecherz... ale powiem Wam, że ja się tak nie mogę doczekać kiedy ją wezmę w ramiona ❤ dziś mi hormony szaleją! Chyba jestem już gotowa do porodu 🤪 -
My po ktg, wszystko dobrze, ale żadnej czynności skurczowej macicy nie odnotowano, zatem mamy jeszcze czas. W sobotę wizyta to dowiem się jak szyjka.
ada.d, Arga, Megi93 lubią tę wiadomość
-
Ja w domu. Na USG przepływy były prawidłowe, zrobili mi ponownie KTG i mały już się uspokoił, moje ciśnienie też w normie, ale nadal podwyższone. Może to przez tę pogodę, głowa mi pęka od rana.
Mam zrobić padania w kierunku cholestozy, jutro mam wizytę u lekarza prowadzącego, zobaczymy co on powie na to wszystko.Arga, Vilka, Maura, Mamitka, Megi93 lubią tę wiadomość
-
Ja też już po wizycie. KTG bez skurczy więc zostajemy w terminie 18.07 czyli wtorek. W poniedziałek jeszcze ostatnia wizyta i już czuje stres że to już nawet nie tydzień 🙈 Maja waży 3,5kg
Vilka, Arga, Megi93 lubią tę wiadomość
-
Ada super że Cię puścili, czyli nie widać nic niepokojącego, ale badania oczywiście zrób, mam nadzieję że to fałszywy alarm z tą cholestazą
ada.d lubi tę wiadomość
-
OvuFriendWitajcie!🙂
Przychodzimy do Was z ważną informacją. Już od dzisiaj możecie korzystać z trybu ciążowego w aplikacji OvuFriend. Wystarczy zaznaczyć pozytywny test ciążowy, a aplikacja automatycznie przechodzi w tryb śledzenia ciąży. 🤰
💥Ważne: w związku z ulepszeniami forum BellyBestFriend zostało przeniesione do OvuFriend. Wątki ciążowe znajdują się bezpośrednio pod wątkami staraniowymi. 💥
Jest to pierwsza wersja trybu ciążowego, którą stale będziemy ulepszać, ale już teraz czekają na Was:
💜Fascynujące statystyki, informacje i ważne wydarzenia o Twojej ciąży
💜Odliczanie dni do porodu
💜Ciekawe informacje o tym co dzieje się z Twoim ciałem w ciąży, jak rośnie maleństwo i ilustracja jak teraz wygląda
💜Porada na każdy dzień ciąży
💜Możliwość monitorowania aż 80+ objawów, nastrojów, aktywności etc.
Wszystko tworzymy z myślą o Was, więc jeśli macie dla nas sugestie, co jeszcze może się znaleźć w aplikacji, to piszcie na: [email protected]
Każda opinia jest dla nas bardzo ważna!
Miłego korzystania! 🙂