Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś znowu spać nie mogłam 🫣 dzieci do mnie przyszły i jakoś tak mało miejsca mi się zrobiło.
W ogóle jestem zła bo nigdzie nie mogę znaleźć otulaczy i tulika 😭 nie chce mi się kupować nowego bo jednak gdzieś powinno to być ale jak nie znajdę w tym tygodniu to chyba będę musiała zamawiać nowe i teraz nie wiem gdzie. Poprzedni miałam bambusowy z lulalove ale już nie mają takich wzorów i jestem zła. -
Od dzisiaj w Pepco mnóstwo rzeczy dla mamy i maluszka, obczajcie gazetkę online.
https://pepco.pl/gazetki/Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2023, 09:32
-
Jestem za grupa. Ja tej nocy spalam dobrze. Kurcze jednak seks w tej ciazy na tym etapie nie jest niczym lal ,maz tez dalej ma blokade ze cos moze zrobic a teraz dziecko nisko jest .
Za to dzisiaj umylam juz 4 okna moze nie jakos dokaldnie ale rozncia jest;)
Kurcze mialo byc dzisiaj u nas chlodniej i deszcz ale od rana okropna duchotaMamitka lubi tę wiadomość
-
Ja też nie spałam dziś od 2, o 4:30 wstałam, bo bez sensu było to przewracanie się z boku na bok.
Teraz czekam na wizytę u ginekologa, ciekawa jestem jak będzie po zdjęciu pessara, czytałam gdzieś na grupie ciążowej, że ponoć jest to bolesne, ale dziewczyny też narzekały na samo założenie, którego ja praktycznie nie poczułam. -
Chantell88 wrote:Ojj ja też dzis kiepsko spalam... trzeba dziewczyny się przyzwyczajac do Naszych słabych nocek wkrótce 😅
Ja mam jutro wizytę i ktg. -
Na grupie fb jest lekki chaos i dlatego mam prośbę o napisanie w wiadomości prywatnej do admina czyli do mnie 😉 że jesteście z tego forum, resztę osób które nie napiszą usunę. Niestety na początku grupa nie była zamknięta i parę osób dołączyło nie od nas ale nie mam pojęcia kto. Dlatego napiszcie mi wiadomość a resztę usunę.
-
welonka wrote:Mamitka ja j3stem na hakiejs grupie i tam nic sie nie dzieje ostatni post chyba byl o naklejkach na sciane .
Arga lubi tę wiadomość
-
Hej, mam takie pytanie, szczepiłyście się na krztusiec? W pierwszej ciąży to robiłam. Teraz się obudziłam w 35 tygodniu, ze może wypadałobyby?za duzo na glowie. Szczepionka jest refundowana przez NFZ, wiec isc do lekarza pierwszego kontaktu? A może nie warto się szczepić. W sumie żaden z moich ginekologów nie zwracał na to uwagi?
-
Aly078 wrote:Hej, mam takie pytanie, szczepiłyście się na krztusiec? W pierwszej ciąży to robiłam. Teraz się obudziłam w 35 tygodniu, ze może wypadałobyby?za duzo na glowie. Szczepionka jest refundowana przez NFZ, wiec isc do lekarza pierwszego kontaktu? A może nie warto się szczepić. W sumie żaden z moich ginekologów nie zwracał na to uwagi?
-
ada.d wrote:U mnie oczywiście GBS dodatni 🙄
-
Arga wrote:To jeszcze nie koniec świata. Podobno te badania są tylko u nas bo jednak nie wszystkie paciorkowce są szkodliwe. Ja w drugiej ciąży też miałam i dostałam antybiotyk przed cc ale i tak dają matce przed cc na wypadek zakażenia.
Nie no, ja się raczej z tego śmieje, bo jak coś ma wyjść dodatni to mi zawsze wyjdzie 😂
Wiem, że nie jest to sytuacja zagrażająca, podadzą antybiotyki i tyle.
Aly078, ja się szczepiłam. -
Mnie ginekolog mówiła że ok. 30 %pacjentek w ciąży ma GBS dodatni i żeby się nie przejmować, dostanie się antybiotyk przed porodem i będzie ok
Mamitka, ada.d lubią tę wiadomość