Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Chantell88 wrote:Adukow a rozmawiałaś z lekarzem ile dni po terminie zgłosić się masz ewentualnie do szpitala gdyby nic się nie zadziało?
Bo mi położna mowila ze 40+1 juz mnie do domu nie odesla jak przyjdę z skierowaniem..
Nie chciałabym się kulać do 42tc..
Termin mam na 30 lipca. Powiedział, że gdybym do tej daty nie urodziła to mam rezerwować wizytę u niego na 1 sierpnia i wtedy będziemy gadać co dalej. Tak też zrobiłam, z góry klepnęłam. A Ty masz Chantell skierowanie na cesarkę, tak? -
adukow wrote:Termin mam na 30 lipca. Powiedział, że gdybym do tej daty nie urodziła to mam rezerwować wizytę u niego na 1 sierpnia i wtedy będziemy gadać co dalej. Tak też zrobiłam, z góry klepnęłam. A Ty masz Chantell skierowanie na cesarkę, tak?
Nie mam skierowania na CC,po konsultacji z kardiologiem mogę rodzic SN.
Ginka mowila mi tylko ze w okolicach terminu wizyta i da mi skierowanie do szpitala na indukcję o ile oczywiście do tego czasu nic się nie wydarzy.adukow lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Hej dziewczyny. Ja też czekam na info jak tam malutka Mamitki, bo nie dołączam do grupy na fb.
U mnie przeziębienia ciąg dalszy 😒 całą noc było mi strasznie gorąco i chyba wypociłam wszystkie płyny z wczoraj. Dzisiaj dzwoniłam do lekarza i kazał wziąć rutinoscorbin i jeszcze na noc polopirynę żeby się wypocić. Umrę chyba z przegrzania jak jeszcze cieplej mi będzie.
Jeśli będzie się pogarszać to dostanę antybiotyk więc totalnie nie wiem co z moim skierowaniem. Nie chcę iść chora rodzić bo nie chciałabym zarazić dziecka. Z drugiej strony chyba musieliby mnie zamknąć w jakiejś izolatce, bo kto chciałby tuż po porodzie być na sali z chorą drugą mamą...Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Usiasia wrote:Hej dziewczyny. Ja też czekam na info jak tam malutka Mamitki, bo nie dołączam do grupy na fb.
U mnie przeziębienia ciąg dalszy 😒 całą noc było mi strasznie gorąco i chyba wypociłam wszystkie płyny z wczoraj. Dzisiaj dzwoniłam do lekarza i kazał wziąć rutinoscorbin i jeszcze na noc polopirynę żeby się wypocić. Umrę chyba z przegrzania jak jeszcze cieplej mi będzie.
Jeśli będzie się pogarszać to dostanę antybiotyk więc totalnie nie wiem co z moim skierowaniem. Nie chcę iść chora rodzić bo nie chciałabym zarazić dziecka. Z drugiej strony chyba musieliby mnie zamknąć w jakiejś izolatce, bo kto chciałby tuż po porodzie być na sali z chorą drugą mamą...Usiasia lubi tę wiadomość
-
Usia ja tak tydzien temu mialam ale okropny katar orzed dwa tygodnie balam sie ze to nie orzejdzie i bede musiala z takim katarem rodzic ,ale juz jesy ok .
Życzę zdrowia:)
Tak zgadzam sie mysle ze Mamitka jak dojdzie do sibie i bedzie meic chwile napisze, tam Tylko wstawila zdjecie bo grupa jest zamknieta i napisala ze maja sie obie dobrze -
Odebrałam wynik GBS - ujemny. 😁💪🥳Niby nic takiego, ale bardzo się cieszę.
Za to mam nawrót infekcji grzybiczej. Tak w sumie w ciąży co 2 miesiące mi nawraca. Mam nadzieję, że to ostatni raz. Nie pomagają probiotyki dopchwowe i doustne. Na szczęście jest lek na receptę, który od razu mi pomaga. Gynazol - polecam jakby co.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 19:41
-
Vilka wrote:Odebrałam wynik GBS - ujemny. 😁💪🥳Niby nic takiego, ale bardzo się cieszę.
Za to mam nawrót infekcji grzybiczej. Tak w sumie w ciąży co 2 miesiące mi nawraca. Mam nadzieję, że to ostatni raz. Nie pomagają probiotyki dopchwowe i doustne. Na szczęście jest lek na receptę, który od razu mi pomaga. Gynazol - polecam jakby co. -
Mamitka gratulacje!! 💕
Ciekawe która z nas będzie następna 😅 u mnie rozwarcie na 2cm, Mała główkę ma bardzo nisko także niedługo może zacząć się coś dziać 😀 waga z dzisiaj 3300g 🙈adukow, Arjada, Evellka93, Arga lubią tę wiadomość
04/22 26tc 👼
07/23 38tc 🌈 -
Trzymam kciuki za kolejne bezproblemowe rozwiązania
Ja nie mogę zasnąć, jednak wzięłam tylko witaminę C, spałam pół dnia i nażarłam się czosnku 🫠 został mi jedej dzień zeby jakoś sensownie się wykurować. W sumie już po północy więc jutro (czwartek) do szpitala. Chyba zaczynam się bać...Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Maja mówi cześć tym które nie mają fb i oczywiście całej reszcie cioć😊
https://zapodaj.net/plik-mBuZapxZwK
Czujemy się super, Maja urodziła się z 10punktami o 9:14, waży 3190g i ma 52cm.
Maja jest teraz na noc pod opieką położnej bo tak w tym szpitalu akurat można wybrać w 1 noc i powiem Wam że jest to dobre bo jest się zmęczonym strasznie. Ja mam teraz akurat pobudkę na leki więc mam czas napisać.
Ściskamy mocno i czekamy na kolejne dzieciaczki 😘welonka, Farfalla, zasada, Aliya, ada.d, Vilka, adukow, Arjada, Arga, Sesyjka, Maura, Usiasia, Marrud88, Keglemegle lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Mamitka, a córeczka jest prześliczna. Zdrówka dla was.
-
Evellka93 wrote:Ja cała noc nie spałam . Mam ból dość mocny jak na okres i plecy mnie bolą . Ten ból w ogóle nie przechodzi tylko jakby cały czas boli . Myślicie , że to już się coś dzieje ? Czy jechały byście z IP ? Ja już świra dostaje
A może skontaktuj się ze swoim lekarzem lub położna? A jak nie to dla świętego spokoju jedz na IP -
Vilka wrote:A może skontaktuj się ze swoim lekarzem lub położna? A jak nie to dla świętego spokoju jedz na IP
-
Evellka93 wrote:Właśnie mam jechać do szpitala 100 km a moj kochany mąż oddał auto do mechanika 🤦♀️ Może faktycznie napisze do położnej albo do lekarza .
Spróbuj pochodzić, weź prysznic. Jak nie puści to jedz na ip bo możliwe że coś się zaczyna dziać. Jak masz opcję żeby cię wcześniej położna np podpięła pod ktg to byłoby najlepiej. -
Ewelka tak w cieplym prysznicu przejda przepowiadajace , mozeszz tez spróbować wziąć nospe jesli pomoze to nie porodowe. Ktory to u Ciebie jest tydzien?
Co do samochodu, moj rano dzisiaj rozkraczyl sie na srodku drogi udalo mi sie dojechac do rodzicow ,zapeowadzilam corke do przedszkola i czekam.
Arjada a jak u Ciebie sytuacja ? Skurcze caly czas itrzymuja sie ?
Do mnie na koniec ciazy przyplatalo sie jejszcze zapalenie pecherzaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2023, 09:04
-
Dziewczyny, może coś doradzicie, macie naprawdę duża wiedzę. 🥺
W piątek rano w przychodni miałam kilka spadków tętna małej na ktg i odesłali mnie żeby na izbie to sprawdzić. W szpitalu gdzie mam rodzic odesłali mnie, bo nie było miejsc na "wczesniakaach" a tak po prostu samego ktg bez przyjęcia nie robią.
W drugim mnie zostawili, bo ze 3 spadki były ma zapisie.
Myslalam ze dziś wyjdę ze szpitala, mamy podejrzenie hipotrofii. Chcą obserwować przepływy, 3x dziennie ktg I jak się nic nie zmieni to po 37tyg. indukcja porodu.
Cały czas przepływy, ktg I łożysko ok . Malutka jest wg nich w 3 centylu, 35tydzien 2kg. W poniedziałek chcą robić kolejne usg. Na pytanie czy mnie wypuszczą jeśli mała przybierze na wadze to mnie wypuszczą, jakaś pani prof.powiedziala że raczej nie I raczej nie przyrośnie.
Cholernie mi przykro, że tak założyli.. mała jest bardzo aktywna.
Dzwoniłam do lekarza prowadzącego.
Powiedział że szkoda ze nie zadzwoniłam jak mnie u niego w szpitalu nie przyjęli.. No ale kto by się spodziewał że mnie zatrzymają.
Teraz to za bardzo on nic nie może zrobić bo to 2 konkurencyjne szpitale i że on by się nie wypisywał.
Jeśli mi się uda mieć usg z przepływami w tym tygodniu żeby poprosić i wymiary. A jeśli nie to w poniedziałek jak będę miała usg bo tak mówili zeby do niego zadzwonić powiedzieć jak wyszło to wtedy coś może podpowie. Bo pytałam czy zgadzać się na indukcje , to mówił żeby wlasnie zadzwonić do niego i powiedzieć jak to usg.. chcę pomóc ale teraz to mu już trochę trudno, bo to nie jego szpital.
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Właśnie wzięłam prysznic niby trochę lepiej . Stary ma po południu odebrać auto od mechanika w dodatku poszedł spać bo był na noc w pracy - pełen chill,ale stwierdziłam , że jak się coś rozkręci to ostatecznie jest szpital na miejscu . Ja chodzę prywatnie do lekarza a położna mam w przychodni ciekawe czy maja KTG bo nigdy w sumie nie miałam robionego jeszcze .
-
welonka wrote:Ewelka tak w cieplym prysznicu przejda przepowiadajace , mozeszz tez spróbować wziąć nospe jesli pomoze to nie porodowe. Ktory to u Ciebie jest tydzien?
Co do samochodu, moj rano dzisiaj rozkraczyl sie na srodku drogi udalo mi sie dojechac do rodzicow ,zapeowadzilam corke do przedszkola i czekam.
Arjada a jak u Ciebie sytuacja ? Skurcze caly czas itrzymuja sie ?
Do mnie na koniec ciazy przyplatalo sie jejszcze zapalenie pecherza