X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • adukow Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Nikodem juz z Nami❤️ 3220g❤️ zdrowy,ja też się czuje poki co dobrze,odpoczywamy sobie.

Gratki! ❤️ w wolnej chwili napisz jak tam na tej Polnej i czy udało się naturalnie :) odpoczywajcie

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!

preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś jest już z nami. Waga 2680, 52 cm. Łatwo nie było, nie obeszło się bez komplikacji, ja dostałam po porodzie silnego krwotoku, małego zabrali na neonatologię, bo był owiniętey pepowiną, po porodzie ładnie zapłakał a później zaczął trochę "kwiczeć". Ale już wszystko pod kontrolą, za godzinkę mają go przywieźć. Udało się bez nacięcia i pęknięcie.

Dziewczyny, jesteśmy siłaczkami, to niesamowite do czego zdolne jest kobiece ciało

adukow, Edyta1, Salea, welonka, zasada, eweljina, Megi93, Aliya, Arga, Maura, Evellka93, Arjada, Farfalla, Mania30, Vilka, Sesyjka, Mimi__ lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Staś jest już z nami. Waga 2680, 52 cm. Łatwo nie było, nie obeszło się bez komplikacji, ja dostałam po porodzie silnego krwotoku, małego zabrali na neonatologię, bo był owiniętey pepowiną, po porodzie ładnie zapłakał a później zaczął trochę "kwiczeć". Ale już wszystko pod kontrolą, za godzinkę mają go przywieźć. Udało się bez nacięcia i pęknięcie.

Dziewczyny, jesteśmy siłaczkami, to niesamowite do czego zdolne jest kobiece ciało

Gratulacje! ❤️ Cieszymy się Waszym szczęściem

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Bardzo się cieszę, że wasz upragniony synek jest już na świecie. Gratulacje, niech rośnie na fightera jak mama :-)

ada.d lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada gratulacje :)

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.d całą noc mi się śniłaś dzisiaj:) Staś jest dzielny jak Jego Mama. Jak będziesz miała więcej siły napisz co i jak:)

ada.d lubi tę wiadomość

preg.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Nikodem juz z Nami❤️ 3220g❤️ zdrowy,ja też się czuje poki co dobrze,odpoczywamy sobie.

Gratulacje! Zdrówka dla Was!😊🎈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2023, 21:03

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Gratulacje! Dużo zdrówka dla Was i odpoczywajcie.❤️ No i cieszcie się sobą.😊

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Gratulacje

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratulacje! Ja tak zbiorczo, ostatnio dużo się dzieje i zaglądam z doskoku. Cieszę się, że już jesteście ze swoimi maluszkami 🥰

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ;) czyli dobrze liczę? Mamy już dwie Maje, dwóch Stasiów i Nikodema ? ;)
    Ja już się nie mogę doczekać, a póki co nic się kompletnie nie dzieje. Liczyłam że jak trzecie to wyskoczy jednak tą końcówką lipca 🤣

Marrud88, ada.d lubią tę wiadomość

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Gratulacje 🙂

ada.d lubi tę wiadomość

• Lisia89 Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , czy któraś z Was jest z Poznania? Czy znacie namiary na prywatną polozna w szpitalu sw. Rodziny? Czy któraś z Was bedzie korzystała z takiej usługi? Jaki to jest koszt?

preg.png
    👩‍🦰33👦34,
    Starania od 2016 naturalne, bez efektu
    2019, wizyta u lekarza, badania ok, minitoring owulacji- ok
    Stymulacja 3 miesiące -clostibegyt, ovitrelle, bez efektu
    IV 2020 -oba jajowody drożne
    V 2020 inseminacja, Polna Poznań, bez efektu
    VI 2020 inseminacja , Polna Poznań, bez efektu
    III 2021 - INVIMED POZNAŃ, badania ok
    VI ciaza biochemiczna naturalna
    VII ciaza naturalna, pozamaciczna
    pękniecie jajowodu, krwotok wewnętrzny, Laparotomia, usunięty prawy jajowod
    IX kolejne badania, minęło pół roku od poprzednich badań
    X - stymulacja in vitro, punkcja 10 XI, 12 pęcherzyków, pobrano 8 komórek, z czego 5 dojrzałych, zaplodniono 5, 2 blastki przeżyły
    transfer odroczony - ryzyko hiperstymulacji
    5 XII transfer mrożony
    13 XII - betaHCG 47
    15 XII beta 110
  • Aly078 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2023, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie urodziłam, ale już się zaczęłam zastanawiać jak rozwiązać sprawę z opieką nad starszą córą. Z tego co wyczytałam to drugi rodzic może wziąć opiekę nad starszym dzieckiem, na czas porodu. I tu nie mogę znaleźć informacji czy to tylko na czas w szpitalu czy może po powrocie do domu też można. Ogólnie perspektywa zostania po porodzie z dwójką dzieci mnie przeraża. Dziadkowie u nas odpadają. Jesteśmy z mężem zdani sami na siebie.

Ciekawi mnie jak Wy rozwiązujecie takie sytuacje? Oczywiście, jeśli macie już starszaka.

• Mvada Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aly078 wrote:
    Ja jeszcze nie urodziłam, ale już się zaczęłam zastanawiać jak rozwiązać sprawę z opieką nad starszą córą. Z tego co wyczytałam to drugi rodzic może wziąć opiekę nad starszym dzieckiem, na czas porodu. I tu nie mogę znaleźć informacji czy to tylko na czas w szpitalu czy może po powrocie do domu też można. Ogólnie perspektywa zostania po porodzie z dwójką dzieci mnie przeraża. Dziadkowie u nas odpadają. Jesteśmy z mężem zdani sami na siebie.

Ciekawi mnie jak Wy rozwiązujecie takie sytuacje? Oczywiście, jeśli macie już starszaka.
    Rodziłam w kwietniu, partner z pracy brał 2 dni okolicznościowego na poród, 14 dni opieki na mnie, 14 dni ojcowskiego i tydzień urlopu wypoczynkowego (można i 26).

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mamusiek ❤️
    U mnie na razie cisza i spokój, termin na 11.08. Wczoraj mi się napinał brzuch, teraz już wiem co to oznacza, bo wcześniej tego nie miałam. Mam nadzieję, że to już oznaki jakichś przygotowań macicy. W czw wizyta, może coś tam się dowiem więcej.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas naz bedzie bral opieke na corke jak bede w szpitalu ,dwa dni z tytułu urodzenia dziecka i tydzien ojcowskiego ,narazie hest taki plan .

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, gratulacje!😍

My nie mamy na razie planów co do opieki nad starszą - pewnie nic się u mnie nie zadzieje do przyszłego poniedziałku, więc zakładamy odwiezienie jej normalnie ok. 8:30 do przedszkola, a potem mąż mnie zabierze do szpitala na poród. Zakładam, że i tak będę rodzić dopiero we wtorek / środę, czyli 1-2 sierpnia.

Moja bostonka szczęśliwie powoli ustępuje, ale nadal mam sporo wysypki. Liczę, że to już kwestia kilku dni, bo na piątek (w dzień terminu porodu 😅) zapisałam się do fryzjera - skoro i tak nie spodziewam sie wtedy rodzić, to chociaż się ogarnę przed godziną zero 😄

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Sto lat temu brał opiekę na dziecko a później dwa tygodnie opieki na mnie po cc. Te kolejne dwa tygodnie to wybrał już później. Ja byłam z nimi sama bo młoda nigdzie jeszcze nie chodziła

age.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ