Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Staś jest już z nami. Waga 2680, 52 cm. Łatwo nie było, nie obeszło się bez komplikacji, ja dostałam po porodzie silnego krwotoku, małego zabrali na neonatologię, bo był owiniętey pepowiną, po porodzie ładnie zapłakał a później zaczął trochę "kwiczeć". Ale już wszystko pod kontrolą, za godzinkę mają go przywieźć. Udało się bez nacięcia i pęknięcie.
Dziewczyny, jesteśmy siłaczkami, to niesamowite do czego zdolne jest kobiece ciało
adukow, Edyta1, Salea, welonka, zasada, eweljina, Megi93, Aliya, Arga, Maura, Evellka93, Arjada, Farfalla, Mania30, Vilka, Sesyjka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
ada.d wrote:Staś jest już z nami. Waga 2680, 52 cm. Łatwo nie było, nie obeszło się bez komplikacji, ja dostałam po porodzie silnego krwotoku, małego zabrali na neonatologię, bo był owiniętey pepowiną, po porodzie ładnie zapłakał a później zaczął trochę "kwiczeć". Ale już wszystko pod kontrolą, za godzinkę mają go przywieźć. Udało się bez nacięcia i pęknięcie.
Dziewczyny, jesteśmy siłaczkami, to niesamowite do czego zdolne jest kobiece ciało
Gratulacje! ❤️ Cieszymy się Waszym szczęściem
ada.d lubi tę wiadomość
-
Bardzo się cieszę, że wasz upragniony synek jest już na świecie. Gratulacje, niech rośnie na fightera jak mamaada.d wrote:Staś jest już z nami. Waga 2680, 52 cm. Łatwo nie było, nie obeszło się bez komplikacji, ja dostałam po porodzie silnego krwotoku, małego zabrali na neonatologię, bo był owiniętey pepowiną, po porodzie ładnie zapłakał a później zaczął trochę "kwiczeć". Ale już wszystko pod kontrolą, za godzinkę mają go przywieźć. Udało się bez nacięcia i pęknięcie.
ada.d lubi tę wiadomość
-
ada.d wrote:Staś jest już z nami. Waga 2680, 52 cm. Łatwo nie było, nie obeszło się bez komplikacji, ja dostałam po porodzie silnego krwotoku, małego zabrali na neonatologię, bo był owiniętey pepowiną, po porodzie ładnie zapłakał a później zaczął trochę "kwiczeć". Ale już wszystko pod kontrolą, za godzinkę mają go przywieźć. Udało się bez nacięcia i pęknięcie.
Gratulacje! Dużo zdrówka dla Was i odpoczywajcie.❤️ No i cieszcie się sobą.😊
ada.d lubi tę wiadomość
-
Gratulacjeada.d wrote:Staś jest już z nami. Waga 2680, 52 cm. Łatwo nie było, nie obeszło się bez komplikacji, ja dostałam po porodzie silnego krwotoku, małego zabrali na neonatologię, bo był owiniętey pepowiną, po porodzie ładnie zapłakał a później zaczął trochę "kwiczeć". Ale już wszystko pod kontrolą, za godzinkę mają go przywieźć. Udało się bez nacięcia i pęknięcie.
ada.d lubi tę wiadomość
-
Gratulacje
czyli dobrze liczę? Mamy już dwie Maje, dwóch Stasiów i Nikodema ? 
Ja już się nie mogę doczekać, a póki co nic się kompletnie nie dzieje. Liczyłam że jak trzecie to wyskoczy jednak tą końcówką lipca 🤣
Marrud88, ada.d lubią tę wiadomość
-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka
-
Gratulacje 🙂ada.d wrote:Staś jest już z nami. Waga 2680, 52 cm. Łatwo nie było, nie obeszło się bez komplikacji, ja dostałam po porodzie silnego krwotoku, małego zabrali na neonatologię, bo był owiniętey pepowiną, po porodzie ładnie zapłakał a później zaczął trochę "kwiczeć". Ale już wszystko pod kontrolą, za godzinkę mają go przywieźć. Udało się bez nacięcia i pęknięcie.
ada.d lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny , czy któraś z Was jest z Poznania? Czy znacie namiary na prywatną polozna w szpitalu sw. Rodziny? Czy któraś z Was bedzie korzystała z takiej usługi? Jaki to jest koszt?

👩🦰33👦34,
Starania od 2016 naturalne, bez efektu
2019, wizyta u lekarza, badania ok, minitoring owulacji- ok
Stymulacja 3 miesiące -clostibegyt, ovitrelle, bez efektu
IV 2020 -oba jajowody drożne
V 2020 inseminacja, Polna Poznań, bez efektu
VI 2020 inseminacja , Polna Poznań, bez efektu
III 2021 - INVIMED POZNAŃ, badania ok
VI ciaza biochemiczna naturalna
VII ciaza naturalna, pozamaciczna
pękniecie jajowodu, krwotok wewnętrzny, Laparotomia, usunięty prawy jajowod
IX kolejne badania, minęło pół roku od poprzednich badań
X - stymulacja in vitro, punkcja 10 XI, 12 pęcherzyków, pobrano 8 komórek, z czego 5 dojrzałych, zaplodniono 5, 2 blastki przeżyły
transfer odroczony - ryzyko hiperstymulacji
5 XII transfer mrożony
13 XII - betaHCG 47
15 XII beta 110 -
Ja jeszcze nie urodziłam, ale już się zaczęłam zastanawiać jak rozwiązać sprawę z opieką nad starszą córą. Z tego co wyczytałam to drugi rodzic może wziąć opiekę nad starszym dzieckiem, na czas porodu. I tu nie mogę znaleźć informacji czy to tylko na czas w szpitalu czy może po powrocie do domu też można. Ogólnie perspektywa zostania po porodzie z dwójką dzieci mnie przeraża. Dziadkowie u nas odpadają. Jesteśmy z mężem zdani sami na siebie.
Ciekawi mnie jak Wy rozwiązujecie takie sytuacje? Oczywiście, jeśli macie już starszaka. -
Rodziłam w kwietniu, partner z pracy brał 2 dni okolicznościowego na poród, 14 dni opieki na mnie, 14 dni ojcowskiego i tydzień urlopu wypoczynkowego (można i 26).Aly078 wrote:Ja jeszcze nie urodziłam, ale już się zaczęłam zastanawiać jak rozwiązać sprawę z opieką nad starszą córą. Z tego co wyczytałam to drugi rodzic może wziąć opiekę nad starszym dzieckiem, na czas porodu. I tu nie mogę znaleźć informacji czy to tylko na czas w szpitalu czy może po powrocie do domu też można. Ogólnie perspektywa zostania po porodzie z dwójką dzieci mnie przeraża. Dziadkowie u nas odpadają. Jesteśmy z mężem zdani sami na siebie.
Ciekawi mnie jak Wy rozwiązujecie takie sytuacje? Oczywiście, jeśli macie już starszaka. -
Gratulacje dla świeżo upieczonych mamusiek ❤️
U mnie na razie cisza i spokój, termin na 11.08. Wczoraj mi się napinał brzuch, teraz już wiem co to oznacza, bo wcześniej tego nie miałam. Mam nadzieję, że to już oznaki jakichś przygotowań macicy. W czw wizyta, może coś tam się dowiem więcej.👰🤵 2016 married
👶🩷 .17.08.2023
18.10.2024 ⏸️
Niedoczynność tarczycy - letrox 100
Wizyta 7.11 0,5cm
Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
Wizyta 26.11 2,25cm
Wizyta 21.12 6,74cm
Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
07.01 wizyta 9,79cm🩷
04.02 wizyta 295g🩷
17.02 połówkowe 388g🩷
04.03 wizyta 590g🩷
25.03 wizyta 965g
22.04 wizyta 1800g
23.04 prenatalne 1600g🩷
22.05 wizyta 2,5kg
03.06 wizyta 2,9kg
17.06 wizyta 3,4kg
24.06 wizyta 3,5kg
01.07 wizyta 3,9kg

-
Ada, gratulacje!😍
My nie mamy na razie planów co do opieki nad starszą - pewnie nic się u mnie nie zadzieje do przyszłego poniedziałku, więc zakładamy odwiezienie jej normalnie ok. 8:30 do przedszkola, a potem mąż mnie zabierze do szpitala na poród. Zakładam, że i tak będę rodzić dopiero we wtorek / środę, czyli 1-2 sierpnia.
Moja bostonka szczęśliwie powoli ustępuje, ale nadal mam sporo wysypki. Liczę, że to już kwestia kilku dni, bo na piątek (w dzień terminu porodu 😅) zapisałam się do fryzjera - skoro i tak nie spodziewam sie wtedy rodzić, to chociaż się ogarnę przed godziną zero 😄
Marrud88 lubi tę wiadomość