X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • adukow Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Nikodem juz z Nami❤️ 3220g❤️ zdrowy,ja też się czuje poki co dobrze,odpoczywamy sobie.

Gratki! ❤️ w wolnej chwili napisz jak tam na tej Polnej i czy udało się naturalnie :) odpoczywajcie

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!

preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś jest już z nami. Waga 2680, 52 cm. Łatwo nie było, nie obeszło się bez komplikacji, ja dostałam po porodzie silnego krwotoku, małego zabrali na neonatologię, bo był owiniętey pepowiną, po porodzie ładnie zapłakał a później zaczął trochę "kwiczeć". Ale już wszystko pod kontrolą, za godzinkę mają go przywieźć. Udało się bez nacięcia i pęknięcie.

Dziewczyny, jesteśmy siłaczkami, to niesamowite do czego zdolne jest kobiece ciało

adukow, Edyta1, Salea, welonka, zasada, eweljina, Megi93, Aliya, Arga, Maura, Evellka93, Arjada, Farfalla, Mania30, Vilka, Sesyjka, Mimi__ lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Staś jest już z nami. Waga 2680, 52 cm. Łatwo nie było, nie obeszło się bez komplikacji, ja dostałam po porodzie silnego krwotoku, małego zabrali na neonatologię, bo był owiniętey pepowiną, po porodzie ładnie zapłakał a później zaczął trochę "kwiczeć". Ale już wszystko pod kontrolą, za godzinkę mają go przywieźć. Udało się bez nacięcia i pęknięcie.

Dziewczyny, jesteśmy siłaczkami, to niesamowite do czego zdolne jest kobiece ciało

Gratulacje! ❤️ Cieszymy się Waszym szczęściem

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Bardzo się cieszę, że wasz upragniony synek jest już na świecie. Gratulacje, niech rośnie na fightera jak mama :-)

ada.d lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada gratulacje :)

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.d całą noc mi się śniłaś dzisiaj:) Staś jest dzielny jak Jego Mama. Jak będziesz miała więcej siły napisz co i jak:)

ada.d lubi tę wiadomość

preg.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Nikodem juz z Nami❤️ 3220g❤️ zdrowy,ja też się czuje poki co dobrze,odpoczywamy sobie.

Gratulacje! Zdrówka dla Was!😊🎈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2023, 21:03

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Gratulacje! Dużo zdrówka dla Was i odpoczywajcie.❤️ No i cieszcie się sobą.😊

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Gratulacje

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • Maura Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratulacje! Ja tak zbiorczo, ostatnio dużo się dzieje i zaglądam z doskoku. Cieszę się, że już jesteście ze swoimi maluszkami 🥰

ada.d lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ;) czyli dobrze liczę? Mamy już dwie Maje, dwóch Stasiów i Nikodema ? ;)
    Ja już się nie mogę doczekać, a póki co nic się kompletnie nie dzieje. Liczyłam że jak trzecie to wyskoczy jednak tą końcówką lipca 🤣

Marrud88, ada.d lubią tę wiadomość

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Gratulacje 🙂

ada.d lubi tę wiadomość

• Lisia89 Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , czy któraś z Was jest z Poznania? Czy znacie namiary na prywatną polozna w szpitalu sw. Rodziny? Czy któraś z Was bedzie korzystała z takiej usługi? Jaki to jest koszt?

preg.png
    👩‍🦰33👦34,
    Starania od 2016 naturalne, bez efektu
    2019, wizyta u lekarza, badania ok, minitoring owulacji- ok
    Stymulacja 3 miesiące -clostibegyt, ovitrelle, bez efektu
    IV 2020 -oba jajowody drożne
    V 2020 inseminacja, Polna Poznań, bez efektu
    VI 2020 inseminacja , Polna Poznań, bez efektu
    III 2021 - INVIMED POZNAŃ, badania ok
    VI ciaza biochemiczna naturalna
    VII ciaza naturalna, pozamaciczna
    pękniecie jajowodu, krwotok wewnętrzny, Laparotomia, usunięty prawy jajowod
    IX kolejne badania, minęło pół roku od poprzednich badań
    X - stymulacja in vitro, punkcja 10 XI, 12 pęcherzyków, pobrano 8 komórek, z czego 5 dojrzałych, zaplodniono 5, 2 blastki przeżyły
    transfer odroczony - ryzyko hiperstymulacji
    5 XII transfer mrożony
    13 XII - betaHCG 47
    15 XII beta 110
  • Aly078 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2023, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie urodziłam, ale już się zaczęłam zastanawiać jak rozwiązać sprawę z opieką nad starszą córą. Z tego co wyczytałam to drugi rodzic może wziąć opiekę nad starszym dzieckiem, na czas porodu. I tu nie mogę znaleźć informacji czy to tylko na czas w szpitalu czy może po powrocie do domu też można. Ogólnie perspektywa zostania po porodzie z dwójką dzieci mnie przeraża. Dziadkowie u nas odpadają. Jesteśmy z mężem zdani sami na siebie.

Ciekawi mnie jak Wy rozwiązujecie takie sytuacje? Oczywiście, jeśli macie już starszaka.

• Mvada Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aly078 wrote:
    Ja jeszcze nie urodziłam, ale już się zaczęłam zastanawiać jak rozwiązać sprawę z opieką nad starszą córą. Z tego co wyczytałam to drugi rodzic może wziąć opiekę nad starszym dzieckiem, na czas porodu. I tu nie mogę znaleźć informacji czy to tylko na czas w szpitalu czy może po powrocie do domu też można. Ogólnie perspektywa zostania po porodzie z dwójką dzieci mnie przeraża. Dziadkowie u nas odpadają. Jesteśmy z mężem zdani sami na siebie.

Ciekawi mnie jak Wy rozwiązujecie takie sytuacje? Oczywiście, jeśli macie już starszaka.
    Rodziłam w kwietniu, partner z pracy brał 2 dni okolicznościowego na poród, 14 dni opieki na mnie, 14 dni ojcowskiego i tydzień urlopu wypoczynkowego (można i 26).

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mamusiek ❤️
    U mnie na razie cisza i spokój, termin na 11.08. Wczoraj mi się napinał brzuch, teraz już wiem co to oznacza, bo wcześniej tego nie miałam. Mam nadzieję, że to już oznaki jakichś przygotowań macicy. W czw wizyta, może coś tam się dowiem więcej.

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas naz bedzie bral opieke na corke jak bede w szpitalu ,dwa dni z tytułu urodzenia dziecka i tydzien ojcowskiego ,narazie hest taki plan .

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, gratulacje!😍

My nie mamy na razie planów co do opieki nad starszą - pewnie nic się u mnie nie zadzieje do przyszłego poniedziałku, więc zakładamy odwiezienie jej normalnie ok. 8:30 do przedszkola, a potem mąż mnie zabierze do szpitala na poród. Zakładam, że i tak będę rodzić dopiero we wtorek / środę, czyli 1-2 sierpnia.

Moja bostonka szczęśliwie powoli ustępuje, ale nadal mam sporo wysypki. Liczę, że to już kwestia kilku dni, bo na piątek (w dzień terminu porodu 😅) zapisałam się do fryzjera - skoro i tak nie spodziewam sie wtedy rodzić, to chociaż się ogarnę przed godziną zero 😄

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Sto lat temu brał opiekę na dziecko a później dwa tygodnie opieki na mnie po cc. Te kolejne dwa tygodnie to wybrał już później. Ja byłam z nimi sama bo młoda nigdzie jeszcze nie chodziła

age.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ