Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś na szczęście wychodzę po wynikach . W sumie o tak bym wyszła bo jakby była infekcja to globulki tez można brać w domu . Ale bynajmniej nie mam w papierach ze na życzenie wyszłam .
Czyli mąż może wziąć jeszcze oprócz 2 tyg po urodzeniu dziecka jeszcze dwa tyg na mnie ? Nie wiedziałam tegoMarrud88 lubi tę wiadomość
-
Evellka93 wrote:Ja dziś na szczęście wychodzę po wynikach . W sumie o tak bym wyszła bo jakby była infekcja to globulki tez można brać w domu . Ale bynajmniej nie mam w papierach ze na życzenie wyszłam .
Czyli mąż może wziąć jeszcze oprócz 2 tyg po urodzeniu dziecka jeszcze dwa tyg na mnie ? Nie wiedziałam tego -
welonka wrote:Po porodzie naturalnym tez daja ale nie kazdy daje ,tez moze wypisac lekarz ktory prowadzil ciaze najloeiej jego zapytac. U nas maz opieke na corke bedzie mial ze szpitala
-
Otworzyłam zeszyt z moimi notatkami ☺️
OJCIEC
- 2 dni pełnopłatne okolicznościowe
- max. 14 dni opieka nad chorym dorosłym człowiekiem, opieka na kobietę w połogu (80% płatne), zaświadczenie ze szpitala lub lekarza rodzinnego/ginekologa
- urlop ojcowski (100% płatny) 2 tygodnie do ukończenia przez dziecko 1 roku życia, można podzielić na dwie części
- razem urlop rodzicielski 41 tygodni: 32 tyg matka, 9 tyg ojciec (nie może oddać matce, jak coś to przepada). Można wziąć wspólnie na zakładkę, można podzielić na części (do ukończenia przez dziecko 6 roku życia), ojciec dostaje wtedy 70% pensji. Plus moja notatka: „podobno można pracować podczas rodzicielskiego - doczytać” 😉 -
adukow wrote:Gratki! ❤️ w wolnej chwili napisz jak tam na tej Polnej i czy udało się naturalnie
odpoczywajcie
U Nas było cc.
Ogólnie to jestem bardzo zadowolona i pod kątem opieki przed,samego cięcia bo zniosłam duzo lepiej niż pierwsze i po tez czuje się ok..
Jutro popołudniu chyba wychodzimy do domu:)adukow, Arga, Farfalla, zasada lubią tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
eweljina wrote:Mój synek jest owinięty pępowina, mam się nie martwić, nie kwalifikuje to do cc, to długi i elastyczny organ bla bla, ale łatwo mówić... 🥺
Szyjka 41mm 😬eweljina, Arga lubią tę wiadomość
-
Megi93 wrote:U mnie też owinięta pępowiną i mam się nie martwić. Miejmy nadzieje, że nic złego się nie stanie. A szyjkę masz długą, ja mam 33 mm ale od początku ciąży praktycznie w ogóle się nie skróciła więc jest dobrze
Polubiłam za ogół, nie za pępowinę 🙄 mój gin powiedział, że to długi i elastyczny organ, że nie kwalifikuje do cc, że właśnie często nawet się nie mówi o tym kobietom żeby nie panikowaly, wszystko ok mam tylko powiedzieć przy przyjęciu do szpitala że taka sytuacja 🙄 no dobra, to się postaram 🙈 a z taką szyjka to nie wiem kiedy urodzę, dzizas 😂 -
nick nieaktualny
-
Chantell88 wrote:U Nas było cc.
Ogólnie to jestem bardzo zadowolona i pod kątem opieki przed,samego cięcia bo zniosłam duzo lepiej niż pierwsze i po tez czuje się ok..
Jutro popołudniu chyba wychodzimy do domu:)
Wspaniałe wieści! 5 lat temu na Polnej po cc trzeba było zostać w szpitalu 4 pełne doby, więc dobrze wiedzieć, że jeśli wszystko jest w porządku, wypuszczają wcześniej.
-
Ja mam raczej gęste ale wodniste też się zdarzają. Jest taki upał, że wyjdziemy Chybw dopięto koło 17 na spacer bo po zakupach spłynęłam.
Muszę dokupić poduchę do karmienia i zastanawiam się jaka się sprawdzi. Jak kiedyś miałam taką dużą ciążową to w ogóle mi nie pasowała. Pamiętam, że polecałyście te z poofi tylko teraz pytanie czy te organic czy zwykłe a może w ogóle jakąś inną firmę? -
U mnie czesto wodniste ale z biala wydzielina i najwięcej po nocy.
U nas tak samo upal chociaz jest przyjemny wiaterek,od rana 9 do 13 siedzialam z corka w naszym zagajniku za domem to nie odczuwalam tej temperatury ,ale jak wyszlam po objedzie wywiesic pranie orzed dom tu mamy czyste slonce to myslam ze roztopie sie . -
eweljina wrote:Polubiłam za ogół, nie za pępowinę 🙄 mój gin powiedział, że to długi i elastyczny organ, że nie kwalifikuje do cc, że właśnie często nawet się nie mówi o tym kobietom żeby nie panikowaly, wszystko ok mam tylko powiedzieć przy przyjęciu do szpitala że taka sytuacja 🙄 no dobra, to się postaram 🙈 a z taką szyjka to nie wiem kiedy urodzę, dzizas 😂
-
Moi syn urodził się z owiniętą pępowiną informację powiem szczerze był cały w wybroczynach na twarzy więc sama nie wiem czy to przez to czy co ale miał normalnie 10/10 punktów ale był taki szary i dziwny w porównaniu z doświadczeniem innych różowych noworodków 🤣 chyba z dwa tygodnie mu to schodziło.
-
nick nieaktualny