X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na szczęście wychodzę po wynikach . W sumie o tak bym wyszła bo jakby była infekcja to globulki tez można brać w domu . Ale bynajmniej nie mam w papierach ze na życzenie wyszłam .
    Czyli mąż może wziąć jeszcze oprócz 2 tyg po urodzeniu dziecka jeszcze dwa tyg na mnie ? Nie wiedziałam tego

Marrud88 lubi tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Ja dziś na szczęście wychodzę po wynikach . W sumie o tak bym wyszła bo jakby była infekcja to globulki tez można brać w domu . Ale bynajmniej nie mam w papierach ze na życzenie wyszłam .
    Czyli mąż może wziąć jeszcze oprócz 2 tyg po urodzeniu dziecka jeszcze dwa tyg na mnie ? Nie wiedziałam tego
    Nie wiem czy po normalnym porodzie też to dają, ja miałam przez cc bo jednak gorzej się wszystko robi. Musicie dowiedzieć się u twojego rodzinnego bo w szpitalu nie wystawiają

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie naturalnym tez daja ale nie kazdy daje ,tez moze wypisac lekarz ktory prowadzil ciaze najloeiej jego zapytac. U nas maz opieke na corke bedzie mial ze szpitala

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek jest owinięty pępowina, mam się nie martwić, nie kwalifikuje to do cc, to długi i elastyczny organ bla bla, ale łatwo mówić... 🥺

Szyjka 41mm 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 11:28

E
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Po porodzie naturalnym tez daja ale nie kazdy daje ,tez moze wypisac lekarz ktory prowadzil ciaze najloeiej jego zapytac. U nas maz opieke na corke bedzie mial ze szpitala
    W moim szpitalu nie dają opieki tylko wysyłają dokładne rodzinnego a oni też się z tym często guzdrają. Ale chyba w ogóle w Lubinie tego nie dają w szpitalu bo ktoś mi ostatnio opowiadał, że miał problem z uzyskaniem tego nawet od ogólnego bo kazali dwa tygodnie czekać

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otworzyłam zeszyt z moimi notatkami ☺️

OJCIEC
    - 2 dni pełnopłatne okolicznościowe
    - max. 14 dni opieka nad chorym dorosłym człowiekiem, opieka na kobietę w połogu (80% płatne), zaświadczenie ze szpitala lub lekarza rodzinnego/ginekologa
    - urlop ojcowski (100% płatny) 2 tygodnie do ukończenia przez dziecko 1 roku życia, można podzielić na dwie części
    - razem urlop rodzicielski 41 tygodni: 32 tyg matka, 9 tyg ojciec (nie może oddać matce, jak coś to przepada). Można wziąć wspólnie na zakładkę, można podzielić na części (do ukończenia przez dziecko 6 roku życia), ojciec dostaje wtedy 70% pensji. Plus moja notatka: „podobno można pracować podczas rodzicielskiego - doczytać” 😉

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Gratki! ❤️ w wolnej chwili napisz jak tam na tej Polnej i czy udało się naturalnie :) odpoczywajcie

U Nas było cc.
    Ogólnie to jestem bardzo zadowolona i pod kątem opieki przed,samego cięcia bo zniosłam duzo lepiej niż pierwsze i po tez czuje się ok..
    Jutro popołudniu chyba wychodzimy do domu:)

adukow, Arga, Farfalla, zasada lubią tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Mój synek jest owinięty pępowina, mam się nie martwić, nie kwalifikuje to do cc, to długi i elastyczny organ bla bla, ale łatwo mówić... 🥺

Szyjka 41mm 😬
    U mnie też owinięta pępowiną i mam się nie martwić. Miejmy nadzieje, że nic złego się nie stanie. A szyjkę masz długą, ja mam 33 mm ale od początku ciąży praktycznie w ogóle się nie skróciła więc jest dobrze

eweljina, Arga lubią tę wiadomość

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi93 wrote:
    U mnie też owinięta pępowiną i mam się nie martwić. Miejmy nadzieje, że nic złego się nie stanie. A szyjkę masz długą, ja mam 33 mm ale od początku ciąży praktycznie w ogóle się nie skróciła więc jest dobrze

Polubiłam za ogół, nie za pępowinę 🙄 mój gin powiedział, że to długi i elastyczny organ, że nie kwalifikuje do cc, że właśnie często nawet się nie mówi o tym kobietom żeby nie panikowaly, wszystko ok mam tylko powiedzieć przy przyjęciu do szpitala że taka sytuacja 🙄 no dobra, to się postaram 🙈 a z taką szyjka to nie wiem kiedy urodzę, dzizas 😂

E
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wkoncu udało załatwić dziś termin cesarki. Także wstawiam się 17/08 i cięcie pewnie w rana 18/08 :)

Arga lubi tę wiadomość

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdarzają Wam się teraz takie mocno wodniste upławy?

preg.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Dziewczyny zdarzają Wam się teraz takie mocno wodniste upławy?

Ja mam na zmianę, albo wodniste albo gęste. Zamówiłam sobie nawet papierki lakmusowe bo oczywiście panika przy tych pierwszych.

E
    age.png
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    U Nas było cc.
    Ogólnie to jestem bardzo zadowolona i pod kątem opieki przed,samego cięcia bo zniosłam duzo lepiej niż pierwsze i po tez czuje się ok..
    Jutro popołudniu chyba wychodzimy do domu:)

Wspaniałe wieści! 5 lat temu na Polnej po cc trzeba było zostać w szpitalu 4 pełne doby, więc dobrze wiedzieć, że jeśli wszystko jest w porządku, wypuszczają wcześniej.

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Ja mam na zmianę, albo wodniste albo gęste. Zamówiłam sobie nawet papierki lakmusowe bo oczywiście panika przy tych pierwszych.
    Ja mam dokładnie tak samo...albo gęste ze człowiek sobie wkręca Bóg wie co albo wodniste...

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam raczej gęste ale wodniste też się zdarzają. Jest taki upał, że wyjdziemy Chybw dopięto koło 17 na spacer bo po zakupach spłynęłam.
    Muszę dokupić poduchę do karmienia i zastanawiam się jaka się sprawdzi. Jak kiedyś miałam taką dużą ciążową to w ogóle mi nie pasowała. Pamiętam, że polecałyście te z poofi tylko teraz pytanie czy te organic czy zwykłe a może w ogóle jakąś inną firmę?

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czesto wodniste ale z biala wydzielina i najwięcej po nocy.

U nas tak samo upal chociaz jest przyjemny wiaterek,od rana 9 do 13 siedzialam z corka w naszym zagajniku za domem to nie odczuwalam tej temperatury ,ale jak wyszlam po objedzie wywiesic pranie orzed dom tu mamy czyste slonce to myslam ze roztopie sie .

age.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Polubiłam za ogół, nie za pępowinę 🙄 mój gin powiedział, że to długi i elastyczny organ, że nie kwalifikuje do cc, że właśnie często nawet się nie mówi o tym kobietom żeby nie panikowaly, wszystko ok mam tylko powiedzieć przy przyjęciu do szpitala że taka sytuacja 🙄 no dobra, to się postaram 🙈 a z taką szyjka to nie wiem kiedy urodzę, dzizas 😂
    Mi lekarz powiedział dokładnie to samo… ale i tak lekki niepokój mam

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi syn urodził się z owiniętą pępowiną informację powiem szczerze był cały w wybroczynach na twarzy więc sama nie wiem czy to przez to czy co ale miał normalnie 10/10 punktów ale był taki szary i dziwny w porównaniu z doświadczeniem innych różowych noworodków 🤣 chyba z dwa tygodnie mu to schodziło.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agra a u mnie corka za kolor skory w pierwszej minucie dostala 9na 10 bo byla sina ,potem juz miala 10na 10

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde GBS mam dodatni 🙄 przy CC to chyba nie ma aż takiego znaczenia,nie?

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ