X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Welonka dobrze pisze, wystawiaj do światła przy oknie. Nasza Maja też po wyjściu nabrała koloru żółtego i tak robimy właśnie i już dziś jest lepiej a w środę położna to jeszcze oceni. Ważne żeby jadła i była aktywna a nie ospała.

Tak tak, kładziemy mimo wszystko.😊 oby zeszło.😊

Mamitka, Maura lubią tę wiadomość

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niespodzianka, idziemy dziś do domu! 😍

Arga, adukow, Salea, eweljina, Chantell88, Vilka, Mamitka, Maura, Marrud88, zasada lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    U Nas waga się ładnie pokryła z ta z piątkowej wizyty na usg,prawie identyczna.
    Wczoraj maly juz spadł do 2980 ale to normalne.

Welonka,tez sie troche zdziwiłam ze tak szybko bo z synem wychodziłam po 3 lub 4 dniach.

Adukow ,nie ma ścisków najpierw byłyśmy w trzy a wczoraj juz w dwie tylko:)

Dajcie dziewczyny znać jak tam po wizytach.

O, to przyjemnie ☺️ u mnie ktg spoko, pojawiło się spięcie macicy, ale to jeszcze nie przypominało skurczu. Dziś miałam zastępczego lekarza z oceną 2 na znanylekarz, więc nie chciałam żeby mnie jakoś szczegółowo badał :d ten mój już niedługo wraca.
    Co do ciśnienia to u mnie niskie. Też mierzyłam, bo ta pogoda jakaś dziwna. Ochłodzenie u nas.
    Chantel, a jak tam ciuszki w szpitalu? Dają zgodnie z informacją na stronie? :>

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    O, to przyjemnie ☺️ u mnie ktg spoko, pojawiło się spięcie macicy, ale to jeszcze nie przypominało skurczu. Dziś miałam zastępczego lekarza z oceną 2 na znanylekarz, więc nie chciałam żeby mnie jakoś szczegółowo badał :d ten mój już niedługo wraca.
    Co do ciśnienia to u mnie niskie. Też mierzyłam, bo ta pogoda jakaś dziwna. Ochłodzenie u nas.
    Chantel, a jak tam ciuszki w szpitalu? Dają zgodnie z informacją na stronie? :>

Kaftanik i pielucha,do tego kocyk rozek i tetra.. jedyne co będzie Ci potrzebne z art.higienicznych dla dziecka to mokre chusteczki.

adukow lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam, że już jesteście w domu z maluchami i z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej chciałabym odwlec ten moment najdalej jak się da 🙈😅

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Czytam, że już jesteście w domu z maluchami i z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej chciałabym odwlec ten moment najdalej jak się da 🙈😅
    A w którym szpitalu planujesz rodzic ?

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Mamitka to wasze pierwsze dziecko? My też będziemy mieć pierwsza dziewczynkę, ciekawa jestem jak u nas tatusiek będzie się zachowywać 😁
    Tak to nasze pierwsze dziecko ❤ tatuś oszalał na jej punkcie😍😅

Vilka lubi tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jednak wychodzimy, pediatra nie dopatrzył, ze morfologia z pepowiny wyszła poniżej normy i musimy dzis powtórzyć badanie. Juz się oczywiście stresu najadłam 🙄

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    A w którym szpitalu planujesz rodzic ?
    Na Kraśnickich w Lublinie tak jak poprzednie dwa 😉 w sumie to te kilka dni da się wszędzie przeżyć nawet na szpitalnym jedzeniu 🤣 byleby nie było jakiegoś wysypu rodzących bo wtedy jest tłoczno. Znając moje szczęście to nowy trafię na weekend a wtedy te zmiany są jakieś takie mniej miłe 😅

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my od niedzieli w domu. Gratuluję wszystkim szczęśliwych rozwiązań. Niestety mała jest tak absorbująca, że nie jestem w stanie doczytać teraz postów. Dodatkowo w szpitalu dokarmiali maluchy taką gównianą butelką że mała na początku chwytała pierś, a teraz nie chce, ale próbujemy. Doradzili mi źle w szpitalu niestety zeby na sutek założyć końcówkę od butelki którą tam mieli i teraz malutka się bardzo męczy Pierwszy dzień w domu spoko, na szczęście tatuś dużo ogarnia. Pobyt w szpitalu trochę mnie zmęczył psychicznie więc jego wsparcie jest nieocenione. Poza tym mam nogi jak balony wiec ciężko się poruszać...
    W nocy mieliśmy 2 razy napad płaczu i też nie wiemy do końca o co chodziło. Podaliśmy pierwszy raz witaminę D w domu Wczoraj więc może po tym coś jej dolegało. A jak wasze maluszki?

Mamitka lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga zgadza sie w weekendy i swieta malo przyjemny presolnel ,ja na weekend urodzilam corke a znajoma w tym samym szpitalu w Boze Narodzenie i moeila ze drugi raz tam nie urodzi bo nic tym polozonym nie pasowalo nawet to ze szybko urodzila ;d

Usia malutka nie chce lapac piersi? A probowalas kapturków specjlanych? U nas to uratowało karmienie bo corka nie chciala wogole z prawej piersi jesc nawet polozna nie potrafila jej przystawic, dopiero udalo sie z tymi kapturkami przez dwa tugodnie ja tak karmilam az udalo sie zejsc calkiem a ona dobrze lapala brodawke ,byla zbyt krotka i nie mogla jej zlapac.

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Na Kraśnickich w Lublinie tak jak poprzednie dwa 😉 w sumie to te kilka dni da się wszędzie przeżyć nawet na szpitalnym jedzeniu 🤣 byleby nie było jakiegoś wysypu rodzących bo wtedy jest tłoczno. Znając moje szczęście to nowy trafię na weekend a wtedy te zmiany są jakieś takie mniej miłe 😅
    No powiem tak … jedzenie masakra . Nie da się tego jeść . Przez moj pięciodniowy pobyt była kolacja po której wszystkie miałyśmy biegunkę , był na śniadanie spleśniały pomidor u jednej dziewczyny , a w niedziele dostałam surowy filet z kurczaka . Raczej swój prowiant trzeba brać albo zostaje pyszne.PL 🤦‍♀️na patologii położne świetne i ten ordynator spoko . Wiktor widzi pacjentki tylko w gabinecie niestety .

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Hej, my od niedzieli w domu. Gratuluję wszystkim szczęśliwych rozwiązań. Niestety mała jest tak absorbująca, że nie jestem w stanie doczytać teraz postów. Dodatkowo w szpitalu dokarmiali maluchy taką gównianą butelką że mała na początku chwytała pierś, a teraz nie chce, ale próbujemy. Doradzili mi źle w szpitalu niestety zeby na sutek założyć końcówkę od butelki którą tam mieli i teraz malutka się bardzo męczy Pierwszy dzień w domu spoko, na szczęście tatuś dużo ogarnia. Pobyt w szpitalu trochę mnie zmęczył psychicznie więc jego wsparcie jest nieocenione. Poza tym mam nogi jak balony wiec ciężko się poruszać...
    W nocy mieliśmy 2 razy napad płaczu i też nie wiemy do końca o co chodziło. Podaliśmy pierwszy raz witaminę D w domu Wczoraj więc może po tym coś jej dolegało. A jak wasze maluszki?
    My super. Co prawda mało czasu na czytanie wszystkich postów i już się pogubiłam ile mamy już dzidziusiów?
    Gratulacje dla Was dziewczyny!!!
    Tak te nogi po tym znieczuleniu to koszmar ja jestem już tydzień po a nogi mam jak wielka stopa i źle się chodzi nawet klapek nie jestem w stanie założyć. Lekarz mówi że musi mi to przejść samo ponoć do 2 tygodni. Ja już jutro szwy ściągam.

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda jakaś mało ruchliwa jest od wczoraj i zastanawiam się czy już ma tak mało miejsca czy śpi ciągle 🤔

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to brzmi kosmicznie, że taka duża czesc z Was juz jest zaabsorbowana bobasami, a ja na pełnym chillu robię właśnie... knedle ze śliwkami 😄
    Przeraża mnie wizja, że za tydzien o tej porze koniec tego dobrego i bobo juz dołączy do rodziny, Arga mam tak jak Ty, że niby bym chciala, ale jednak mi się niezbyt spieszy 🙈

Która z Was świeże mamuśki karmi piersią? Jak Wam idzie? Mleczko to złoto, walczcie jak się da i koniecznie sprawdzcie wędzidełka, bo szpitale robią to na odwal i warto sie skonsultowac z laryngologiem po wyjściu. Pamietajcie tez o bioderkach, zwlaszcza u duzych dzieci jest zalecenie, zeby juz w 4-5 tyg sprawdzić, nie dopiero w szóstym

Arga lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bioderka też od razu sprawdzać jak było ułożenie miednicowe, bo to zupełnie inna pozycja dla malucha. Powinno być skierowanie na cito wystawione w takim przypadku.
    Ja dziś cały dzień leżę, biedna młoda ma maraton tv, ale ja już wysiadam. Jutro jedziemy do mojej mamy do soboty. Najgorszy czas na wakacje w żłobku 🙈 Brzuch cały dzień spięty i chyba bym się nie obraziła już na poród

• welonka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak u nas jest teraz z biodrami u nas bylo ok i rutynowo byky 3 wizyty i jedjo usg o bioderka . Tak ja juz nauczona mamy w sierpniu wizyte u neurologopedy z mlodym (tu nam pani mowila ze jak najszybciej) i potem po miesiacu u osteopaty.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi wspolczuje z takim maluchem bo to duzo ciężej niz takim juz 4-5latkiem

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mimi wspolczuje z takim maluchem bo to duzo ciężej niz takim juz 4-5latkiem

Nooo, dla mnie różnica wieku 1,5-2 lata to byłby kosmos, jak sobie przypomnę jakie zbuntowane było moje pierwsze dziecko w tym wieku🙈 Cały cas liczę, że te 4 lata to będzie idealnie.

Chantell, a jak Twoj synek zareagował na Młodego?😊

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy przerwę w przedszkolu 14-31 sierpnia.
    Czyli wrócę ze szpitala, zdążę jakąś rutynę względnie ogarnąć z Bobo i wpadnie Misia cała na biało i to rozwali 🤪😄

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ