X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Welonka dobrze pisze, wystawiaj do światła przy oknie. Nasza Maja też po wyjściu nabrała koloru żółtego i tak robimy właśnie i już dziś jest lepiej a w środę położna to jeszcze oceni. Ważne żeby jadła i była aktywna a nie ospała.

Tak tak, kładziemy mimo wszystko.😊 oby zeszło.😊

Mamitka, Maura lubią tę wiadomość

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niespodzianka, idziemy dziś do domu! 😍

Arga, adukow, Salea, eweljina, Chantell88, Vilka, Mamitka, Maura, Marrud88, zasada lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    U Nas waga się ładnie pokryła z ta z piątkowej wizyty na usg,prawie identyczna.
    Wczoraj maly juz spadł do 2980 ale to normalne.

Welonka,tez sie troche zdziwiłam ze tak szybko bo z synem wychodziłam po 3 lub 4 dniach.

Adukow ,nie ma ścisków najpierw byłyśmy w trzy a wczoraj juz w dwie tylko:)

Dajcie dziewczyny znać jak tam po wizytach.

O, to przyjemnie ☺️ u mnie ktg spoko, pojawiło się spięcie macicy, ale to jeszcze nie przypominało skurczu. Dziś miałam zastępczego lekarza z oceną 2 na znanylekarz, więc nie chciałam żeby mnie jakoś szczegółowo badał :d ten mój już niedługo wraca.
    Co do ciśnienia to u mnie niskie. Też mierzyłam, bo ta pogoda jakaś dziwna. Ochłodzenie u nas.
    Chantel, a jak tam ciuszki w szpitalu? Dają zgodnie z informacją na stronie? :>

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    O, to przyjemnie ☺️ u mnie ktg spoko, pojawiło się spięcie macicy, ale to jeszcze nie przypominało skurczu. Dziś miałam zastępczego lekarza z oceną 2 na znanylekarz, więc nie chciałam żeby mnie jakoś szczegółowo badał :d ten mój już niedługo wraca.
    Co do ciśnienia to u mnie niskie. Też mierzyłam, bo ta pogoda jakaś dziwna. Ochłodzenie u nas.
    Chantel, a jak tam ciuszki w szpitalu? Dają zgodnie z informacją na stronie? :>

Kaftanik i pielucha,do tego kocyk rozek i tetra.. jedyne co będzie Ci potrzebne z art.higienicznych dla dziecka to mokre chusteczki.

adukow lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam, że już jesteście w domu z maluchami i z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej chciałabym odwlec ten moment najdalej jak się da 🙈😅

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Czytam, że już jesteście w domu z maluchami i z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej chciałabym odwlec ten moment najdalej jak się da 🙈😅
    A w którym szpitalu planujesz rodzic ?

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Mamitka to wasze pierwsze dziecko? My też będziemy mieć pierwsza dziewczynkę, ciekawa jestem jak u nas tatusiek będzie się zachowywać 😁
    Tak to nasze pierwsze dziecko ❤ tatuś oszalał na jej punkcie😍😅

Vilka lubi tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jednak wychodzimy, pediatra nie dopatrzył, ze morfologia z pepowiny wyszła poniżej normy i musimy dzis powtórzyć badanie. Juz się oczywiście stresu najadłam 🙄

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    A w którym szpitalu planujesz rodzic ?
    Na Kraśnickich w Lublinie tak jak poprzednie dwa 😉 w sumie to te kilka dni da się wszędzie przeżyć nawet na szpitalnym jedzeniu 🤣 byleby nie było jakiegoś wysypu rodzących bo wtedy jest tłoczno. Znając moje szczęście to nowy trafię na weekend a wtedy te zmiany są jakieś takie mniej miłe 😅

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my od niedzieli w domu. Gratuluję wszystkim szczęśliwych rozwiązań. Niestety mała jest tak absorbująca, że nie jestem w stanie doczytać teraz postów. Dodatkowo w szpitalu dokarmiali maluchy taką gównianą butelką że mała na początku chwytała pierś, a teraz nie chce, ale próbujemy. Doradzili mi źle w szpitalu niestety zeby na sutek założyć końcówkę od butelki którą tam mieli i teraz malutka się bardzo męczy Pierwszy dzień w domu spoko, na szczęście tatuś dużo ogarnia. Pobyt w szpitalu trochę mnie zmęczył psychicznie więc jego wsparcie jest nieocenione. Poza tym mam nogi jak balony wiec ciężko się poruszać...
    W nocy mieliśmy 2 razy napad płaczu i też nie wiemy do końca o co chodziło. Podaliśmy pierwszy raz witaminę D w domu Wczoraj więc może po tym coś jej dolegało. A jak wasze maluszki?

Mamitka lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga zgadza sie w weekendy i swieta malo przyjemny presolnel ,ja na weekend urodzilam corke a znajoma w tym samym szpitalu w Boze Narodzenie i moeila ze drugi raz tam nie urodzi bo nic tym polozonym nie pasowalo nawet to ze szybko urodzila ;d

Usia malutka nie chce lapac piersi? A probowalas kapturków specjlanych? U nas to uratowało karmienie bo corka nie chciala wogole z prawej piersi jesc nawet polozna nie potrafila jej przystawic, dopiero udalo sie z tymi kapturkami przez dwa tugodnie ja tak karmilam az udalo sie zejsc calkiem a ona dobrze lapala brodawke ,byla zbyt krotka i nie mogla jej zlapac.

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Na Kraśnickich w Lublinie tak jak poprzednie dwa 😉 w sumie to te kilka dni da się wszędzie przeżyć nawet na szpitalnym jedzeniu 🤣 byleby nie było jakiegoś wysypu rodzących bo wtedy jest tłoczno. Znając moje szczęście to nowy trafię na weekend a wtedy te zmiany są jakieś takie mniej miłe 😅
    No powiem tak … jedzenie masakra . Nie da się tego jeść . Przez moj pięciodniowy pobyt była kolacja po której wszystkie miałyśmy biegunkę , był na śniadanie spleśniały pomidor u jednej dziewczyny , a w niedziele dostałam surowy filet z kurczaka . Raczej swój prowiant trzeba brać albo zostaje pyszne.PL 🤦‍♀️na patologii położne świetne i ten ordynator spoko . Wiktor widzi pacjentki tylko w gabinecie niestety .

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Hej, my od niedzieli w domu. Gratuluję wszystkim szczęśliwych rozwiązań. Niestety mała jest tak absorbująca, że nie jestem w stanie doczytać teraz postów. Dodatkowo w szpitalu dokarmiali maluchy taką gównianą butelką że mała na początku chwytała pierś, a teraz nie chce, ale próbujemy. Doradzili mi źle w szpitalu niestety zeby na sutek założyć końcówkę od butelki którą tam mieli i teraz malutka się bardzo męczy Pierwszy dzień w domu spoko, na szczęście tatuś dużo ogarnia. Pobyt w szpitalu trochę mnie zmęczył psychicznie więc jego wsparcie jest nieocenione. Poza tym mam nogi jak balony wiec ciężko się poruszać...
    W nocy mieliśmy 2 razy napad płaczu i też nie wiemy do końca o co chodziło. Podaliśmy pierwszy raz witaminę D w domu Wczoraj więc może po tym coś jej dolegało. A jak wasze maluszki?
    My super. Co prawda mało czasu na czytanie wszystkich postów i już się pogubiłam ile mamy już dzidziusiów?
    Gratulacje dla Was dziewczyny!!!
    Tak te nogi po tym znieczuleniu to koszmar ja jestem już tydzień po a nogi mam jak wielka stopa i źle się chodzi nawet klapek nie jestem w stanie założyć. Lekarz mówi że musi mi to przejść samo ponoć do 2 tygodni. Ja już jutro szwy ściągam.

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda jakaś mało ruchliwa jest od wczoraj i zastanawiam się czy już ma tak mało miejsca czy śpi ciągle 🤔

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to brzmi kosmicznie, że taka duża czesc z Was juz jest zaabsorbowana bobasami, a ja na pełnym chillu robię właśnie... knedle ze śliwkami 😄
    Przeraża mnie wizja, że za tydzien o tej porze koniec tego dobrego i bobo juz dołączy do rodziny, Arga mam tak jak Ty, że niby bym chciala, ale jednak mi się niezbyt spieszy 🙈

Która z Was świeże mamuśki karmi piersią? Jak Wam idzie? Mleczko to złoto, walczcie jak się da i koniecznie sprawdzcie wędzidełka, bo szpitale robią to na odwal i warto sie skonsultowac z laryngologiem po wyjściu. Pamietajcie tez o bioderkach, zwlaszcza u duzych dzieci jest zalecenie, zeby juz w 4-5 tyg sprawdzić, nie dopiero w szóstym

Arga lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bioderka też od razu sprawdzać jak było ułożenie miednicowe, bo to zupełnie inna pozycja dla malucha. Powinno być skierowanie na cito wystawione w takim przypadku.
    Ja dziś cały dzień leżę, biedna młoda ma maraton tv, ale ja już wysiadam. Jutro jedziemy do mojej mamy do soboty. Najgorszy czas na wakacje w żłobku 🙈 Brzuch cały dzień spięty i chyba bym się nie obraziła już na poród

• welonka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak u nas jest teraz z biodrami u nas bylo ok i rutynowo byky 3 wizyty i jedjo usg o bioderka . Tak ja juz nauczona mamy w sierpniu wizyte u neurologopedy z mlodym (tu nam pani mowila ze jak najszybciej) i potem po miesiacu u osteopaty.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi wspolczuje z takim maluchem bo to duzo ciężej niz takim juz 4-5latkiem

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mimi wspolczuje z takim maluchem bo to duzo ciężej niz takim juz 4-5latkiem

Nooo, dla mnie różnica wieku 1,5-2 lata to byłby kosmos, jak sobie przypomnę jakie zbuntowane było moje pierwsze dziecko w tym wieku🙈 Cały cas liczę, że te 4 lata to będzie idealnie.

Chantell, a jak Twoj synek zareagował na Młodego?😊

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy przerwę w przedszkolu 14-31 sierpnia.
    Czyli wrócę ze szpitala, zdążę jakąś rutynę względnie ogarnąć z Bobo i wpadnie Misia cała na biało i to rozwali 🤪😄

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ