X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Kurde GBS mam dodatni 🙄 przy CC to chyba nie ma aż takiego znaczenia,nie?
    Nie ma, chyba, że Ci wody odejdą wcześniej.

Mimi__ lubi tę wiadomość

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny my już w domu- dziś nas wypuścili. Maja niestety trochę żółta, ale wg lekarzy w normie- mamy obserwować i w razie problemów z karmieniem czy dobudzeniem spowrotem na oddział. Liczę, że to nas ominie. Mam nadzieję, że teraz już będzie coraz lepiej, w domu to jednak w domu.😊 Pozdrawiamy!

eweljina, adukow, Arga, Edyta1, Mimi__, Maura, Marrud88, Mamitka, Chantell88 lubią tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasada wrote:
    Hej Dziewczyny my już w domu- dziś nas wypuścili. Maja niestety trochę żółta, ale wg lekarzy w normie- mamy obserwować i w razie problemów z karmieniem czy dobudzeniem spowrotem na oddział. Liczę, że to nas ominie. Mam nadzieję, że teraz już będzie coraz lepiej, w domu to jednak w domu.😊 Pozdrawiamy!
    Zasada wykorzystaj sloneczko i wystawiaj ja w pampersie samym do okna gdzie masz najwiecej slonca. U nas w szpitaku tak robili z dziecmi ktore byly zolte a nie wymagaly naswietlania rozebrane do pampersa i lozeczku spaly sloncu przy oknie

Mamitka, zasada lubią tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym rozpakowanym. Ja od wczoraj czuję się mega ciężka. Brzuch ciągnie w dół bardzo. Zaczyna mi przeszkadzać ten ciężar. Jeszcze do tego te upały, ciągle chodzę spocona. A jak chodzę to czuję jak mi dzidzia napiera w dole brzucha

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka mam to samo, do tego opuchnięte ciągle stopy i w zasadzie opuchlizna jest też wyżej, w kucki to już nic nie mogę zrobić :(
    Dziś zrobiliśmy przemeblowanie w salonie, tak, żeby był kącik dla maleństwa :)
    Adukow, a jak Ci się udało pozbyć się opuchlizny?

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Vilka mam to samo, do tego opuchnięte ciągle stopy i w zasadzie opuchlizna jest też wyżej, w kucki to już nic nie mogę zrobić :(
    Dziś zrobiliśmy przemeblowanie w salonie, tak, żeby był kącik dla maleństwa :)
    Adukow, a jak Ci się udało pozbyć się opuchlizny?

Maura, niestety nic nadzwyczajnego co mogłabym Wam doradzić 😘 To co się zmieniło to pije hektolitry wody, organizm ciągle woła i woła.. A wcześniej jedynie moczyłam nogi w wodzie z solą himalajską i spałam z uniesionymi w górze, więc taki standard. Pamietam jaka byłam załamana. Nogi jak balerony, bolące, a doktorek, że nic na to nie poradzimy 🤷🏻‍♀️ położna wspomniała jedynie, ze jak mi bardziej puchnie prawa strona to żeby kłaść się w nocy na przeciwnej. Żadnych żeli, maści nie stosowałam, a nagle zaczęłam mieścić się w buty 🙈 Jutro ktg, 6 dni do terminu, a tu cisza. Choć w sumie od początku wyczuwam sierpień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 23:34

Maura lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasada wrote:
    Welonka dobrze pisze, wystawiaj do światła przy oknie. Nasza Maja też po wyjściu nabrała koloru żółtego i tak robimy właśnie i już dziś jest lepiej a w środę położna to jeszcze oceni. Ważne żeby jadła i była aktywna a nie ospała.

zasada lubi tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że mój mąż oszalał na punkcie Majeczki😍 Wstaje do niej, przebiera, karmi, mleko to tylko on rozrabia mi jeszcze nie dał ani razu. Szaleje i kupuje jakieś pierdolety których ja się starałam unikać i nie kupować zbędnych rzeczy 🤪 Dziś np. pojechał i kupił ekspres do mleka🤣 no jest szalaleństwo na maksa❤ nie możemy się nią nacieszyć🙃

Vilka, Farfalla, Maura, welonka, adukow, Marrud88, Arga, Mimi__, zasada, Ciąża2023 lubią tę wiadomość

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i już po tygodniu zaczyna wyrastać z pierwszych śpiochów 😳 jestem w szoku jak szybko, myślałam że choć na chwilke dłużej jej wystarczą🤣🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 00:14

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka to wasze pierwsze dziecko? My też będziemy mieć pierwsza dziewczynkę, ciekawa jestem jak u nas tatusiek będzie się zachowywać 😁

Mamitka lubi tę wiadomość

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje że u nas wszystko w porządku. Ja czuję się świetnie, Stasiu jest bardzo spokojnym dzieckiem jak narazie, trochę mamy problem z butelką i ulewaniem, ale z każdym karmieniem jest lepiej. Smoczka pokochał miłością prawdziwą 😂 wychodzimy pewnie w środę, ale mamy tu tak wspaniałą opiekę, że nigdzie nam się nie spieszy. Ja ze względu na nietypową sytuację miałam dziś godzinną pogadankę z psychologiem. Dziewczyny z Warszawy i okolic, polecam Wam z całego serca Instytut Matki i Dziecka.

Maura, Vilka, Chantell88, welonka, adukow, Marrud88, Arga, Mamitka, Mimi__, Farfalla, zasada lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Maura, niestety nic nadzwyczajnego co mogłabym Wam doradzić 😘 To co się zmieniło to pije hektolitry wody, organizm ciągle woła i woła.. A wcześniej jedynie moczyłam nogi w wodzie z solą himalajską i spałam z uniesionymi w górze, więc taki standard. Pamietam jaka byłam załamana. Nogi jak balerony, bolące, a doktorek, że nic na to nie poradzimy 🤷🏻‍♀️ położna wspomniała jedynie, ze jak mi bardziej puchnie prawa strona to żeby kłaść się w nocy na przeciwnej. Żadnych żeli, maści nie stosowałam, a nagle zaczęłam mieścić się w buty 🙈 Jutro ktg, 6 dni do terminu, a tu cisza. Choć w sumie od początku wyczuwam sierpień

Ja też obstawiałam ,wyczuwałam a nawet chcialam sierpień a wyszlo zupełnie inaczej.. totalnie nie przeczuwałam że idąc w piatek na kontrolna wizytę do lekarza prowadzącego skonczy się to tak że w ndz urodze🙂
    My czekamy na obchod I jak bedzie ok to popoludbiu do domu.❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 06:29

welonka, adukow, Arga, Mamitka, Maura, zasada lubią tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wzybko was puszaja oo tych cesarkach u nas po naturalnym obowiazkowo 3 doby trzeba byc :)

Mnie straszyli porodem przedwczesnym a tu widac ze bedzie normlanie w terminie:). Dobrze ze maz jednak ten tydzień nie bral urlopu tylko chodzil do pracy wybiera nie dalekie trasy,ja dzisiaj mam dzownic po poludniu do gina.

Mnie najgorzej bola teraz pachiwny i cale krocze

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    A i już po tygodniu zaczyna wyrastać z pierwszych śpiochów 😳 jestem w szoku jak szybko, myślałam że choć na chwilke dłużej jej wystarczą🤣🤣🤣🤣
    Od jakiego startowałaś rozmiaru ubranek? 52? 56? Ja ciągle się zastanawiam nad takimi malutkimi czy jest sens choć jeden zestaw kupić na start, z tego co słyszę to waga noworodka względem usg może tak bardzo się różnić na plus i na minus... Nasz synek wypada na razie bardzo przeciętnie wagowo, rozmiarowo oprócz rzekomo długich nóg również przeciętnie...

• adukow Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Ja też obstawiałam ,wyczuwałam a nawet chcialam sierpień a wyszlo zupełnie inaczej.. totalnie nie przeczuwałam że idąc w piatek na kontrolna wizytę do lekarza prowadzącego skonczy się to tak że w ndz urodze🙂
    My czekamy na obchod I jak bedzie ok to popoludbiu do domu.❤️❤️

Właśnie się szykuję Chantel do medi ☺️ przecierasz nam tu szlaki w Poznaniu! A dużo babeczek na sali poporodowej? :>

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Od jakiego startowałaś rozmiaru ubranek? 52? 56? Ja ciągle się zastanawiam nad takimi malutkimi czy jest sens choć jeden zestaw kupić na start, z tego co słyszę to waga noworodka względem usg może tak bardzo się różnić na plus i na minus... Nasz synek wypada na razie bardzo przeciętnie wagowo, rozmiarowo oprócz rzekomo długich nóg również przeciętnie...
    Ja mam z trzy pajace 50 po dzieciach bo na samym początku topiły się w 56 a miały po 55 i 57 cm. Ale szybko zrobiły się za małe. Później przez moment te 52 i w sumie dopiero po roku na dłużej jeden rozmiar starczy a tak to co dwa, trzy miesiące się wszystko wymienia.

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja nie miałam opuchnietych stóp ale sztywne i opuchnięte palce i minęło. Mam teorieę, że Mały zszedł niżej i miejsce ucisku się na kręgosłup się zmieniło:D

preg.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:

U Nas waga się ładnie pokryła z ta z piątkowej wizyty na usg,prawie identyczna.
    Wczoraj maly juz spadł do 2980 ale to normalne.

Welonka,tez sie troche zdziwiłam ze tak szybko bo z synem wychodziłam po 3 lub 4 dniach.

Adukow ,nie ma ścisków najpierw byłyśmy w trzy a wczoraj juz w dwie tylko:)

Dajcie dziewczyny znać jak tam po wizytach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 10:12

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u was dzisiaj z cisnieniem ? Nie wiem czy to przez pogode czy cos sie zaczyna dziac mi z cisnieniem . Do tej pory mialam niskie dosc cisnienie a dzisiaj szaleje bardzo ,teraz leze zeby zobaczyc czy spadnie czy nie bo mam wrazenie ze rosnie bardzo podczas siedzenia . Siedzialam z corka na dworze kroilam warzywa na obaid a nagle poczulam ze serce mi szaleje oddech przyspieszyl , poszlam zmierzyć a tam 148 na 94 napilam sie wody polozylan spadlo do 126/74 ale musilam isc zaraz do corki i od nowa czujw serducho zmierzylam 134na 84. Wiec teraz wlaczylam jej bajke leze i czekam czy sie uspokoi do tej pory to mialam maks 110 na 70

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Zasada wykorzystaj sloneczko i wystawiaj ja w pampersie samym do okna gdzie masz najwiecej slonca. U nas w szpitaku tak robili z dziecmi ktore byly zolte a nie wymagaly naswietlania rozebrane do pampersa i lozeczku spaly sloncu przy oknie

Tak tak, pamiętam po Synku pierwszym to samo mieliśmy, tylko teraz u nas pogoda beznadziejna! 2 tygodnie codziennie ma lać, jest okropnie.😔 aż mi przykro bo się nastawiłam na balkonik codziennie i właśnie łapanie słoneczka a tu dupa że tak powiem.😑🙈

age.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ