Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny my już w domu- dziś nas wypuścili. Maja niestety trochę żółta, ale wg lekarzy w normie- mamy obserwować i w razie problemów z karmieniem czy dobudzeniem spowrotem na oddział. Liczę, że to nas ominie. Mam nadzieję, że teraz już będzie coraz lepiej, w domu to jednak w domu.😊 Pozdrawiamy!
eweljina, adukow, Arga, Edyta1, Mimi__, Maura, Marrud88, Mamitka, Chantell88 lubią tę wiadomość
-
zasada wrote:Hej Dziewczyny my już w domu- dziś nas wypuścili. Maja niestety trochę żółta, ale wg lekarzy w normie- mamy obserwować i w razie problemów z karmieniem czy dobudzeniem spowrotem na oddział. Liczę, że to nas ominie. Mam nadzieję, że teraz już będzie coraz lepiej, w domu to jednak w domu.😊 Pozdrawiamy!
Mamitka, zasada lubią tę wiadomość
-
Zazdroszczę tym rozpakowanym. Ja od wczoraj czuję się mega ciężka. Brzuch ciągnie w dół bardzo. Zaczyna mi przeszkadzać ten ciężar. Jeszcze do tego te upały, ciągle chodzę spocona. A jak chodzę to czuję jak mi dzidzia napiera w dole brzucha
-
Vilka mam to samo, do tego opuchnięte ciągle stopy i w zasadzie opuchlizna jest też wyżej, w kucki to już nic nie mogę zrobić
Dziś zrobiliśmy przemeblowanie w salonie, tak, żeby był kącik dla maleństwa
Adukow, a jak Ci się udało pozbyć się opuchlizny? -
Maura wrote:Vilka mam to samo, do tego opuchnięte ciągle stopy i w zasadzie opuchlizna jest też wyżej, w kucki to już nic nie mogę zrobić
Dziś zrobiliśmy przemeblowanie w salonie, tak, żeby był kącik dla maleństwa
Adukow, a jak Ci się udało pozbyć się opuchlizny?
Maura, niestety nic nadzwyczajnego co mogłabym Wam doradzić 😘 To co się zmieniło to pije hektolitry wody, organizm ciągle woła i woła.. A wcześniej jedynie moczyłam nogi w wodzie z solą himalajską i spałam z uniesionymi w górze, więc taki standard. Pamietam jaka byłam załamana. Nogi jak balerony, bolące, a doktorek, że nic na to nie poradzimy 🤷🏻♀️ położna wspomniała jedynie, ze jak mi bardziej puchnie prawa strona to żeby kłaść się w nocy na przeciwnej. Żadnych żeli, maści nie stosowałam, a nagle zaczęłam mieścić się w buty 🙈 Jutro ktg, 6 dni do terminu, a tu cisza. Choć w sumie od początku wyczuwam sierpieńWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 23:34
Maura lubi tę wiadomość
-
zasada wrote:Hej Dziewczyny my już w domu- dziś nas wypuścili. Maja niestety trochę żółta, ale wg lekarzy w normie- mamy obserwować i w razie problemów z karmieniem czy dobudzeniem spowrotem na oddział. Liczę, że to nas ominie. Mam nadzieję, że teraz już będzie coraz lepiej, w domu to jednak w domu.😊 Pozdrawiamy!
zasada lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam że mój mąż oszalał na punkcie Majeczki😍 Wstaje do niej, przebiera, karmi, mleko to tylko on rozrabia mi jeszcze nie dał ani razu. Szaleje i kupuje jakieś pierdolety których ja się starałam unikać i nie kupować zbędnych rzeczy 🤪 Dziś np. pojechał i kupił ekspres do mleka🤣 no jest szalaleństwo na maksa❤ nie możemy się nią nacieszyć🙃
Vilka, Farfalla, Maura, welonka, adukow, Marrud88, Arga, Mimi__, zasada, Ciąża2023 lubią tę wiadomość
-
A i już po tygodniu zaczyna wyrastać z pierwszych śpiochów 😳 jestem w szoku jak szybko, myślałam że choć na chwilke dłużej jej wystarczą🤣🤣🤣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 00:14
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Mamitka to wasze pierwsze dziecko? My też będziemy mieć pierwsza dziewczynkę, ciekawa jestem jak u nas tatusiek będzie się zachowywać 😁
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, melduje że u nas wszystko w porządku. Ja czuję się świetnie, Stasiu jest bardzo spokojnym dzieckiem jak narazie, trochę mamy problem z butelką i ulewaniem, ale z każdym karmieniem jest lepiej. Smoczka pokochał miłością prawdziwą 😂 wychodzimy pewnie w środę, ale mamy tu tak wspaniałą opiekę, że nigdzie nam się nie spieszy. Ja ze względu na nietypową sytuację miałam dziś godzinną pogadankę z psychologiem. Dziewczyny z Warszawy i okolic, polecam Wam z całego serca Instytut Matki i Dziecka.
Maura, Vilka, Chantell88, welonka, adukow, Marrud88, Arga, Mamitka, Mimi__, Farfalla, zasada lubią tę wiadomość
-
adukow wrote:Maura, niestety nic nadzwyczajnego co mogłabym Wam doradzić 😘 To co się zmieniło to pije hektolitry wody, organizm ciągle woła i woła.. A wcześniej jedynie moczyłam nogi w wodzie z solą himalajską i spałam z uniesionymi w górze, więc taki standard. Pamietam jaka byłam załamana. Nogi jak balerony, bolące, a doktorek, że nic na to nie poradzimy 🤷🏻♀️ położna wspomniała jedynie, ze jak mi bardziej puchnie prawa strona to żeby kłaść się w nocy na przeciwnej. Żadnych żeli, maści nie stosowałam, a nagle zaczęłam mieścić się w buty 🙈 Jutro ktg, 6 dni do terminu, a tu cisza. Choć w sumie od początku wyczuwam sierpień
Ja też obstawiałam ,wyczuwałam a nawet chcialam sierpień a wyszlo zupełnie inaczej.. totalnie nie przeczuwałam że idąc w piatek na kontrolna wizytę do lekarza prowadzącego skonczy się to tak że w ndz urodze🙂
My czekamy na obchod I jak bedzie ok to popoludbiu do domu.❤️❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 06:29
welonka, adukow, Arga, Mamitka, Maura, zasada lubią tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Dziewczyny wzybko was puszaja oo tych cesarkach u nas po naturalnym obowiazkowo 3 doby trzeba byc
Mnie straszyli porodem przedwczesnym a tu widac ze bedzie normlanie w terminie:). Dobrze ze maz jednak ten tydzień nie bral urlopu tylko chodzil do pracy wybiera nie dalekie trasy,ja dzisiaj mam dzownic po poludniu do gina.
Mnie najgorzej bola teraz pachiwny i cale krocze -
Mamitka wrote:A i już po tygodniu zaczyna wyrastać z pierwszych śpiochów 😳 jestem w szoku jak szybko, myślałam że choć na chwilke dłużej jej wystarczą🤣🤣🤣🤣
-
Chantell88 wrote:Ja też obstawiałam ,wyczuwałam a nawet chcialam sierpień a wyszlo zupełnie inaczej.. totalnie nie przeczuwałam że idąc w piatek na kontrolna wizytę do lekarza prowadzącego skonczy się to tak że w ndz urodze🙂
My czekamy na obchod I jak bedzie ok to popoludbiu do domu.❤️❤️
Właśnie się szykuję Chantel do medi ☺️ przecierasz nam tu szlaki w Poznaniu! A dużo babeczek na sali poporodowej? :> -
Salea wrote:Od jakiego startowałaś rozmiaru ubranek? 52? 56? Ja ciągle się zastanawiam nad takimi malutkimi czy jest sens choć jeden zestaw kupić na start, z tego co słyszę to waga noworodka względem usg może tak bardzo się różnić na plus i na minus... Nasz synek wypada na razie bardzo przeciętnie wagowo, rozmiarowo oprócz rzekomo długich nóg również przeciętnie...
-
Salea wrote:Od jakiego startowałaś rozmiaru ubranek? 52? 56? Ja ciągle się zastanawiam nad takimi malutkimi czy jest sens choć jeden zestaw kupić na start, z tego co słyszę to waga noworodka względem usg może tak bardzo się różnić na plus i na minus... Nasz synek wypada na razie bardzo przeciętnie wagowo, rozmiarowo oprócz rzekomo długich nóg również przeciętnie...
U Nas waga się ładnie pokryła z ta z piątkowej wizyty na usg,prawie identyczna.
Wczoraj maly juz spadł do 2980 ale to normalne.
Welonka,tez sie troche zdziwiłam ze tak szybko bo z synem wychodziłam po 3 lub 4 dniach.
Adukow ,nie ma ścisków najpierw byłyśmy w trzy a wczoraj juz w dwie tylko:)
Dajcie dziewczyny znać jak tam po wizytach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 10:12
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Dziewczyny jak u was dzisiaj z cisnieniem ? Nie wiem czy to przez pogode czy cos sie zaczyna dziac mi z cisnieniem . Do tej pory mialam niskie dosc cisnienie a dzisiaj szaleje bardzo ,teraz leze zeby zobaczyc czy spadnie czy nie bo mam wrazenie ze rosnie bardzo podczas siedzenia . Siedzialam z corka na dworze kroilam warzywa na obaid a nagle poczulam ze serce mi szaleje oddech przyspieszyl , poszlam zmierzyć a tam 148 na 94 napilam sie wody polozylan spadlo do 126/74 ale musilam isc zaraz do corki i od nowa czujw serducho zmierzylam 134na 84. Wiec teraz wlaczylam jej bajke leze i czekam czy sie uspokoi do tej pory to mialam maks 110 na 70
-
welonka wrote:Zasada wykorzystaj sloneczko i wystawiaj ja w pampersie samym do okna gdzie masz najwiecej slonca. U nas w szpitaku tak robili z dziecmi ktore byly zolte a nie wymagaly naswietlania rozebrane do pampersa i lozeczku spaly sloncu przy oknie
Tak tak, pamiętam po Synku pierwszym to samo mieliśmy, tylko teraz u nas pogoda beznadziejna! 2 tygodnie codziennie ma lać, jest okropnie.😔 aż mi przykro bo się nastawiłam na balkonik codziennie i właśnie łapanie słoneczka a tu dupa że tak powiem.😑🙈