X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Kurde GBS mam dodatni 🙄 przy CC to chyba nie ma aż takiego znaczenia,nie?
    Nie ma, chyba, że Ci wody odejdą wcześniej.

Mimi__ lubi tę wiadomość

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny my już w domu- dziś nas wypuścili. Maja niestety trochę żółta, ale wg lekarzy w normie- mamy obserwować i w razie problemów z karmieniem czy dobudzeniem spowrotem na oddział. Liczę, że to nas ominie. Mam nadzieję, że teraz już będzie coraz lepiej, w domu to jednak w domu.😊 Pozdrawiamy!

eweljina, adukow, Arga, Edyta1, Mimi__, Maura, Marrud88, Mamitka, Chantell88 lubią tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasada wrote:
    Hej Dziewczyny my już w domu- dziś nas wypuścili. Maja niestety trochę żółta, ale wg lekarzy w normie- mamy obserwować i w razie problemów z karmieniem czy dobudzeniem spowrotem na oddział. Liczę, że to nas ominie. Mam nadzieję, że teraz już będzie coraz lepiej, w domu to jednak w domu.😊 Pozdrawiamy!
    Zasada wykorzystaj sloneczko i wystawiaj ja w pampersie samym do okna gdzie masz najwiecej slonca. U nas w szpitaku tak robili z dziecmi ktore byly zolte a nie wymagaly naswietlania rozebrane do pampersa i lozeczku spaly sloncu przy oknie

Mamitka, zasada lubią tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym rozpakowanym. Ja od wczoraj czuję się mega ciężka. Brzuch ciągnie w dół bardzo. Zaczyna mi przeszkadzać ten ciężar. Jeszcze do tego te upały, ciągle chodzę spocona. A jak chodzę to czuję jak mi dzidzia napiera w dole brzucha

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka mam to samo, do tego opuchnięte ciągle stopy i w zasadzie opuchlizna jest też wyżej, w kucki to już nic nie mogę zrobić :(
    Dziś zrobiliśmy przemeblowanie w salonie, tak, żeby był kącik dla maleństwa :)
    Adukow, a jak Ci się udało pozbyć się opuchlizny?

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Vilka mam to samo, do tego opuchnięte ciągle stopy i w zasadzie opuchlizna jest też wyżej, w kucki to już nic nie mogę zrobić :(
    Dziś zrobiliśmy przemeblowanie w salonie, tak, żeby był kącik dla maleństwa :)
    Adukow, a jak Ci się udało pozbyć się opuchlizny?

Maura, niestety nic nadzwyczajnego co mogłabym Wam doradzić 😘 To co się zmieniło to pije hektolitry wody, organizm ciągle woła i woła.. A wcześniej jedynie moczyłam nogi w wodzie z solą himalajską i spałam z uniesionymi w górze, więc taki standard. Pamietam jaka byłam załamana. Nogi jak balerony, bolące, a doktorek, że nic na to nie poradzimy 🤷🏻‍♀️ położna wspomniała jedynie, ze jak mi bardziej puchnie prawa strona to żeby kłaść się w nocy na przeciwnej. Żadnych żeli, maści nie stosowałam, a nagle zaczęłam mieścić się w buty 🙈 Jutro ktg, 6 dni do terminu, a tu cisza. Choć w sumie od początku wyczuwam sierpień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 23:34

Maura lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasada wrote:
    Welonka dobrze pisze, wystawiaj do światła przy oknie. Nasza Maja też po wyjściu nabrała koloru żółtego i tak robimy właśnie i już dziś jest lepiej a w środę położna to jeszcze oceni. Ważne żeby jadła i była aktywna a nie ospała.

zasada lubi tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że mój mąż oszalał na punkcie Majeczki😍 Wstaje do niej, przebiera, karmi, mleko to tylko on rozrabia mi jeszcze nie dał ani razu. Szaleje i kupuje jakieś pierdolety których ja się starałam unikać i nie kupować zbędnych rzeczy 🤪 Dziś np. pojechał i kupił ekspres do mleka🤣 no jest szalaleństwo na maksa❤ nie możemy się nią nacieszyć🙃

Vilka, Farfalla, Maura, welonka, adukow, Marrud88, Arga, Mimi__, zasada, Ciąża2023 lubią tę wiadomość

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i już po tygodniu zaczyna wyrastać z pierwszych śpiochów 😳 jestem w szoku jak szybko, myślałam że choć na chwilke dłużej jej wystarczą🤣🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 00:14

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka to wasze pierwsze dziecko? My też będziemy mieć pierwsza dziewczynkę, ciekawa jestem jak u nas tatusiek będzie się zachowywać 😁

Mamitka lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje że u nas wszystko w porządku. Ja czuję się świetnie, Stasiu jest bardzo spokojnym dzieckiem jak narazie, trochę mamy problem z butelką i ulewaniem, ale z każdym karmieniem jest lepiej. Smoczka pokochał miłością prawdziwą 😂 wychodzimy pewnie w środę, ale mamy tu tak wspaniałą opiekę, że nigdzie nam się nie spieszy. Ja ze względu na nietypową sytuację miałam dziś godzinną pogadankę z psychologiem. Dziewczyny z Warszawy i okolic, polecam Wam z całego serca Instytut Matki i Dziecka.

Maura, Vilka, Chantell88, welonka, adukow, Marrud88, Arga, Mamitka, Mimi__, Farfalla, zasada lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Maura, niestety nic nadzwyczajnego co mogłabym Wam doradzić 😘 To co się zmieniło to pije hektolitry wody, organizm ciągle woła i woła.. A wcześniej jedynie moczyłam nogi w wodzie z solą himalajską i spałam z uniesionymi w górze, więc taki standard. Pamietam jaka byłam załamana. Nogi jak balerony, bolące, a doktorek, że nic na to nie poradzimy 🤷🏻‍♀️ położna wspomniała jedynie, ze jak mi bardziej puchnie prawa strona to żeby kłaść się w nocy na przeciwnej. Żadnych żeli, maści nie stosowałam, a nagle zaczęłam mieścić się w buty 🙈 Jutro ktg, 6 dni do terminu, a tu cisza. Choć w sumie od początku wyczuwam sierpień

Ja też obstawiałam ,wyczuwałam a nawet chcialam sierpień a wyszlo zupełnie inaczej.. totalnie nie przeczuwałam że idąc w piatek na kontrolna wizytę do lekarza prowadzącego skonczy się to tak że w ndz urodze🙂
    My czekamy na obchod I jak bedzie ok to popoludbiu do domu.❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 06:29

welonka, adukow, Arga, Mamitka, Maura, zasada lubią tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wzybko was puszaja oo tych cesarkach u nas po naturalnym obowiazkowo 3 doby trzeba byc :)

Mnie straszyli porodem przedwczesnym a tu widac ze bedzie normlanie w terminie:). Dobrze ze maz jednak ten tydzień nie bral urlopu tylko chodzil do pracy wybiera nie dalekie trasy,ja dzisiaj mam dzownic po poludniu do gina.

Mnie najgorzej bola teraz pachiwny i cale krocze

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    A i już po tygodniu zaczyna wyrastać z pierwszych śpiochów 😳 jestem w szoku jak szybko, myślałam że choć na chwilke dłużej jej wystarczą🤣🤣🤣🤣
    Od jakiego startowałaś rozmiaru ubranek? 52? 56? Ja ciągle się zastanawiam nad takimi malutkimi czy jest sens choć jeden zestaw kupić na start, z tego co słyszę to waga noworodka względem usg może tak bardzo się różnić na plus i na minus... Nasz synek wypada na razie bardzo przeciętnie wagowo, rozmiarowo oprócz rzekomo długich nóg również przeciętnie...

• adukow Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Ja też obstawiałam ,wyczuwałam a nawet chcialam sierpień a wyszlo zupełnie inaczej.. totalnie nie przeczuwałam że idąc w piatek na kontrolna wizytę do lekarza prowadzącego skonczy się to tak że w ndz urodze🙂
    My czekamy na obchod I jak bedzie ok to popoludbiu do domu.❤️❤️

Właśnie się szykuję Chantel do medi ☺️ przecierasz nam tu szlaki w Poznaniu! A dużo babeczek na sali poporodowej? :>

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Od jakiego startowałaś rozmiaru ubranek? 52? 56? Ja ciągle się zastanawiam nad takimi malutkimi czy jest sens choć jeden zestaw kupić na start, z tego co słyszę to waga noworodka względem usg może tak bardzo się różnić na plus i na minus... Nasz synek wypada na razie bardzo przeciętnie wagowo, rozmiarowo oprócz rzekomo długich nóg również przeciętnie...
    Ja mam z trzy pajace 50 po dzieciach bo na samym początku topiły się w 56 a miały po 55 i 57 cm. Ale szybko zrobiły się za małe. Później przez moment te 52 i w sumie dopiero po roku na dłużej jeden rozmiar starczy a tak to co dwa, trzy miesiące się wszystko wymienia.

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja nie miałam opuchnietych stóp ale sztywne i opuchnięte palce i minęło. Mam teorieę, że Mały zszedł niżej i miejsce ucisku się na kręgosłup się zmieniło:D

preg.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:

U Nas waga się ładnie pokryła z ta z piątkowej wizyty na usg,prawie identyczna.
    Wczoraj maly juz spadł do 2980 ale to normalne.

Welonka,tez sie troche zdziwiłam ze tak szybko bo z synem wychodziłam po 3 lub 4 dniach.

Adukow ,nie ma ścisków najpierw byłyśmy w trzy a wczoraj juz w dwie tylko:)

Dajcie dziewczyny znać jak tam po wizytach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 10:12

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u was dzisiaj z cisnieniem ? Nie wiem czy to przez pogode czy cos sie zaczyna dziac mi z cisnieniem . Do tej pory mialam niskie dosc cisnienie a dzisiaj szaleje bardzo ,teraz leze zeby zobaczyc czy spadnie czy nie bo mam wrazenie ze rosnie bardzo podczas siedzenia . Siedzialam z corka na dworze kroilam warzywa na obaid a nagle poczulam ze serce mi szaleje oddech przyspieszyl , poszlam zmierzyć a tam 148 na 94 napilam sie wody polozylan spadlo do 126/74 ale musilam isc zaraz do corki i od nowa czujw serducho zmierzylam 134na 84. Wiec teraz wlaczylam jej bajke leze i czekam czy sie uspokoi do tej pory to mialam maks 110 na 70

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Zasada wykorzystaj sloneczko i wystawiaj ja w pampersie samym do okna gdzie masz najwiecej slonca. U nas w szpitaku tak robili z dziecmi ktore byly zolte a nie wymagaly naswietlania rozebrane do pampersa i lozeczku spaly sloncu przy oknie

Tak tak, pamiętam po Synku pierwszym to samo mieliśmy, tylko teraz u nas pogoda beznadziejna! 2 tygodnie codziennie ma lać, jest okropnie.😔 aż mi przykro bo się nastawiłam na balkonik codziennie i właśnie łapanie słoneczka a tu dupa że tak powiem.😑🙈

age.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ