X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomiędzy moimi jest 2,5 roku różnicy i było czasem ciężko. Podziwiam kobiety, które mają dzieci rok po roku 😅🙈 ja jeszcze karmiłam całą ciąże i około półtora roku tandemu zaliczyłam 🙈 dobrze, że teraz to mnie nie czeka.

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Nooo, dla mnie różnica wieku 1,5-2 lata to byłby kosmos, jak sobie przypomnę jakie zbuntowane było moje pierwsze dziecko w tym wieku🙈 Cały cas liczę, że te 4 lata to będzie idealnie.

Chantell, a jak Twoj synek zareagował na Młodego?😊

Super,stale przy Nim cos chce robić i kapać pomagał i na raczki.. nawet widzialam że próbował go wybudzać specjalnie🤣 ale mu wytłumaczyłam se on jest malutki i potrzebuje duzo snu.. także pozytywnie😊

Mellow, Arga, adukow lubią tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynu, powiedzcie mi proszę czy Wasze maluchy w trzeciej dobie tez miały nagle taką wzmożoną aktywność? Stasiu dotychczas spał i jadł, a od wczorajszego wieczora jest masakra. Kręci się, wybudza co chwilę, rzuca smoczkiem. Nie płacze, nie jęczy, ale jest jakby niespokojny, a mnie zaczyna dopadać coraz większe zmęczenie.

Usiasia lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga ja mam znajomych ktorych syn mial 2.5 roku(mieszkali w mijescu w ktorym nie ma żłobków) i urodziły im sie blizniaki dla mnie to byłby hardcor :d

Przez 3 h w nocy meczyly mnie plecy bol miesiaczkowy ktory podczas lezenia byl bardziej odczuwalny wiec chodzilam bujalam sie na pilce ,mialam nadzieje ze to ruszy dalej ale nie nagle przeszlo, teraz jak chodze to caly czas czuje te uczucie jakbym miala zaraz dostac miesiaczki ,ilez ten chlopak bedzie decydowal sie czy wychodzi juz czy nie
    Bo takie chodzenie ze skurczamibco trochce jest męczące.

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Dziewczynu, powiedzcie mi proszę czy Wasze maluchy w trzeciej dobie tez miały nagle taką wzmożoną aktywność? Stasiu dotychczas spał i jadł, a od wczorajszego wieczora jest masakra. Kręci się, wybudza co chwilę, rzuca smoczkiem. Nie płacze, nie jęczy, ale jest jakby niespokojny, a mnie zaczyna dopadać coraz większe zmęczenie.

U Nas jest ok ale maluch od dziewczyny z obok łóżka tez właśnie w drugiej dobie zaczął być bardzo nie spokojny,płaczliwy itp.
    Ada na spokojnie dopiero się poznajecie wiec myślę że kwestia czasu i maluch tez moze się uspokoić.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • adukow Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Arga ja mam znajomych ktorych syn mial 2.5 roku(mieszkali w mijescu w ktorym nie ma żłobków) i urodziły im sie blizniaki dla mnie to byłby hardcor :d

Przez 3 h w nocy meczyly mnie plecy bol miesiaczkowy ktory podczas lezenia byl bardziej odczuwalny wiec chodzilam bujalam sie na pilce ,mialam nadzieje ze to ruszy dalej ale nie nagle przeszlo, teraz jak chodze to caly czas czuje te uczucie jakbym miala zaraz dostac miesiaczki ,ilez ten chlopak bedzie decydowal sie czy wychodzi juz czy nie
    Bo takie chodzenie ze skurczamibco trochce jest męczące.

Welonka, mam to samo - uczucie jak na okres. Myślałam, ze będę spać na stojąco, bo wtedy było lepiej aniżeli leżąc 🙈

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spałam od 2 do 5, mdliło mnie strasznie...zjadłam.sniadanie i poszłam dalej spać. Za godzinę lecę na ktg....

preg.png
  • Aliya Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj powitaliśmy na świecie naszą córeczkę💕 3450g 56cm 😊
    Poród był bardzo ciężki, ale dałyśmy radę 💪🏼

welonka, eweljina, Vilka, Farfalla, Arga, adukow, Chantell88, Mimi__, Maura, Edyta1, Marrud88, Ciąża2023, Megi93, zasada lubią tę wiadomość

04/22 26tc 👼
    07/23 38tc 🌈
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliya wrote:

Gratulacje!❤️

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliya wrote:
    Gratulacje :)odpoczywajcie :*

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliya wrote:
    Gratulacje. Szybkiego powrotu dokładne domu

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie gratuluję:)

preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje gratulacje! 🤗 ja właśnie zaparzyłam herbatę z liści malin

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, moja Misia pierwsze 4 doby była aniołem, a potem już niekoniecznie. Nie miała kolek, a mimo to potrafila jeczeć całe noce. Niewyspanie i zmęczenie na tym etapie to jeszcze nic, może być gorzej 🙈 Usypianie na piłce polecam 😉

Ja idę dziś na KTG, ale nie spodziewam się skurczy. Bostonka mi ładnie schodzi, mam już plany na weekend (Oppenheimera trzeba obejrzeć w kinie!), wiec najchetniej pojde planowo do szpitala w poniedziałek i we wtoreczek 01.08 powitam Polcię 🤗

Chantell88, Arga lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Moje gratulacje! 🤗 ja właśnie zaparzyłam herbatę z liści malin
    Masz nadzieje ze to pomoże? Ja wykorzystałam pogode ze u nas chlodno poszlam z corka na spacer na plac zabaw potem poszlismy odebrac paczke i od nowa czuje te plecy jak miesiączkę, mam dzisiaj wizyte 16.40 ciekawe co powie juz nie nastawiam sie na ro ze to zaraz sie rozkreci czy powie ze cos sie w szyjce zmienilo .

Mellow ja tak w niedziele stwiwrdzialam ze skoro mlody dalej w brzuchu poszlismy z mezem na koncert :d

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Masz nadzieje ze to pomoże? Ja wykorzystałam pogode ze u nas chlodno poszlam z corka na spacer na plac zabaw potem poszlismy odebrac paczke i od nowa czuje te plecy jak miesiączkę, mam dzisiaj wizyte 16.40 ciekawe co powie juz nie nastawiam sie na ro ze to zaraz sie rozkreci czy powie ze cos sie w szyjce zmienilo .

Mellow ja tak w niedziele stwiwrdzialam ze skoro mlody dalej w brzuchu poszlismy z mezem na koncert :d

Już sama nie wiem Welonka, ale miałam kupioną to wyjęłam z szuflady 😄 na szkole rodzenia mówili jeszcze, żeby jeść daktyle ;d ja korzystam z pogody i zabrałam się za prasowanie. Po prysznicu było spoko, ale teraz znowu ciągnie

Arga lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Już sama nie wiem Welonka, ale miałam kupioną to wyjęłam z szuflady 😄 na szkole rodzenia mówili jeszcze, żeby jeść daktyle ;d ja korzystam z pogody i zabrałam się za prasowanie. Po prysznicu było spoko, ale teraz znowu ciągnie
    Moj maz sie smieje ze pewnie pojde na wizyte wydam 200 zl i zaraz urodze :d

adukow, Marrud88 lubią tę wiadomość

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Moj maz sie smieje ze pewnie pojde na wizyte wydam 200 zl i zaraz urodze :d

Haha 😄 mój w tym tygodniu zdalnie, miał jakieś tele i pytali jak tam żona. Na co padło: „(…) ale już chyba lepiej, bo prasuje” 😅

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:

Ja piłam maliny, jadlam daktyle, ananas, sprzątalam jak szalona i jedyne co osiagnęłam, to bostonka 😄 Polecam zrobić z daktyli tzw. kulki mocy, są przepyszne 🤤
    https://domowe-wypieki.pl/przepisy/pralinki-czekoladki/1095-kulki-mocy

adukow lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie wiem czy sobie nie wykrakałam tego szybkiego porodu. Od kilku dni mam niskie cukry rano a przy cukrzycy to znaczy że łożysko się starzeje już mocno. Diabetolog sugeruje położenie się do szpitala już i monitorowanie końcówki w warunkach szpitalnych. Na 20 udało mi się umówić jeszcze ginekologa i będziemy decydować do dalej. Teraz się zaczęłam stresować, bo w pierwszej ciąży mnie straszyli że za późne rozwiązanie przy cukrzycy to ryzyko obumarcia płodu każdego dnia 😱

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ