X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka tego że chociaż masz już prawie gotowe ciało do porodu, u mnie w tamtej ciazy to terminu wszystko pozamykane więc indukcja się nie powiodła...chciałabym żeby tym razem akcją sama się zaczęła:)

preg.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2023, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj odwiozłam siostrę z dzieciakami po dwóch miesiącach wakacji na lotnisko. Ogarnęłam pranie po szpitalu i dziś musze się spakować na nowo i biorę się w końcu za pokoik małego . Dziewczyna , która ze mną leżała była od tego samego lekarza , jeden dzień różnicy w terminie i pisała , że na wizycie drażnił jej szyjkę bo już ma się coś dziać . Naoglądałam się w szpitalu tych wywołań , balonów i się teraz tego boje . Chciała bym , żeby się samo ruszyło a , że mam cukrzyce to się boje bo mam wizytę 3.08 i nie chce , żeby mnie brał na wywołanie 😞

Marrud88, Arga lubią tę wiadomość

• Szyharku Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow u was w szpitalu publicznym można dzieciaki starsze na odwiedziny do noworodków? U nas w okolicy jest zakaz i ja się w sumie z tym zgadzam, bo te wszystkie przedszkolne katary, bostonki, jelitowki itp mogą być niebezpieczne i dla dziecka i koleżanki leżącej obok, chyba że u was jakieś sale pojedyncze są. Ja będę za moimi tęsknić, ale wytrzymamy do spotkania w domu na spokojnie.

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda teraz juz rozumiem ,myslalam ze masz za soba jeden porod sn . Mnie meczy bo przy pierszym nie mialam takich boli od kilku dni tylko naglw wszytsko ruszylo jedynie wczesniej mialam juz rozwarcie . Trzymam kciuki zeby tyk razem udalo sie

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyharku wrote:
    Mellow u was w szpitalu publicznym można dzieciaki starsze na odwiedziny do noworodków? U nas w okolicy jest zakaz i ja się w sumie z tym zgadzam, bo te wszystkie przedszkolne katary, bostonki, jelitowki itp mogą być niebezpieczne i dla dziecka i koleżanki leżącej obok, chyba że u was jakieś sale pojedyncze są. Ja będę za moimi tęsknić, ale wytrzymamy do spotkania w domu na spokojnie.

Na stronie internetowej szpitala nic nie ma o zakazie odwiedzin dzieci, więc zakładam, że mogą normalnie w wyznaczonych godzinach przychodzić. 4 lata temu jak rodziłam starszą, to pamiętam, że tabuny dzieci przychodziły.

Po tym, jak sama przyniosłam ostatnio do domu bostonkę nie wiadomo skąd (a córka i mąż byli zdrowi) nie uważam kilkulatka za większe zagrożenie niż dorosłego 😉 Mnie bardzo zależy na pierwszym spotkaniu obu dziewczynek w szpitalu i będę do niego dążyć.

Kurde całą noc nie spałam z powodu bólu jednej piersi, nie wiem czy laktacja rusza czy o co chodzi, ale bardzo mi dokucza 😑

Arga lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu te pięć lat temu wpuszczali chyba od 11 lat dzieci, młodsze miały zakaz. Szkoda ale tam są sale 4-5 osobowe i jak do każdej ktoś przychodził to było tłoczno i duszno.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś mam donoszoną ciąże 😅 pewnie za tydzień będzie cc a ja nie spakowałam jeszcze torby 😅 od wczoraj sprzątam rzeczy o których zapomniałam przez ostatnie miesiące 🙈 brzuch mi się spina i spojenie boli jak chodzę.
    W niedzielę wraca partner i już się go nie mogę doczekać po tych pięciu tygodniach rozłąki

Mellow, adukow, Maura, Mimi__ lubią tę wiadomość

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    U nas w szpitalu te pięć lat temu wpuszczali chyba od 11 lat dzieci, młodsze miały zakaz. Szkoda ale tam są sale 4-5 osobowe i jak do każdej ktoś przychodził to było tłoczno i duszno.
    Przed wejściem na oddział wisi kartka , że dzieci od 12 lat są wpuszczane . A tam na porodówkę i sale poporodowe to nie wiem , pewnie tak samo .

• Mellow Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skurczy, pierwszy raz w życiu mam naturalne skurcze porodowe, szok! Co 15 minut 🙂

To trzeba podnosić alarm, czy na razie czekac, doradzcie? (bo ja znam tylko skurcze wywoływane oksytocynowe z pierwszej ciąży 😉)

Arga, Marrud88, adukow, eweljina, Maura, Ciąża2023, ada.d lubią tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja dostałam skurczy, pierwszy raz w życiu mam naturalne skurcze porodowe, szok! Co 15 minut 🙂

To trzeba podnosić alarm, czy na razie czekac, doradzcie? (bo ja znam tylko skurcze wywoływane oksytocynowe z pierwszej ciąży 😉)
    Alarm jak jest około 7-5 minut, regularnie i wtedy już przyjmują.
    Kciuki za naturalny poród twojej wielkiej dzidzi 😜
    Teraz możesz spokojnie się umyć, posprzątać i kto wie 😊

Mellow lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow trzymam kciuki zeby sie rozkecilo i poslzo dalej , moga byc przepowiadajace. Do szpitala to tak jak arga napisala. Teraz trzeba ruszac sie i wykorzystac meza :)
    Jest to dobry znak :)

U mni3 caly czas bole miesiaczkowe co jakis czas skurcze nic regulanre go ogarnelam chatę juz i tylko co troche odchodzi ten czop podbarwiony . A jescze na koniec ciazy poparzylam sobie brzuch na dole

adukow, Mellow lubią tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow powodzenia i dawaj znac w miare możliwości 💪💪

Mellow lubi tę wiadomość

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mellow trzymam kciuki zeby sie rozkecilo i poslzo dalej , moga byc przepowiadajace. Do szpitala to tak jak arga napisala. Teraz trzeba ruszac sie i wykorzystac meza :)
    Jest to dobry znak :)

U mni3 caly czas bole miesiaczkowe co jakis czas skurcze nic regulanre go ogarnelam chatę juz i tylko co troche odchodzi ten czop podbarwiony . A jescze na koniec ciazy poparzylam sobie brzuch na dole

A u mnie po wczorajszych bólach cisza 🤔 Właśnie siedzę w urzędzie i rejestruję auto. Bobo się wypina. Po powrocie do chaty zaparzę herbatę 😅 Mellow jak Ci się uda to robię dziś te kulki z daktyli!

Mellow lubi tę wiadomość

age.png
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow polecą się ciepłą kąpiel, albo się wyciszą, albo nasilą. U mnie się sprawdziło. Jak już będą takie, że nie dasz rady pisać na forum to jedz ;) bo ja z takimi co 10 minut, ale jeszcze że nie gięło mnie do podłogi to robiłam remontowe zakupy w castoramie, a wieczorem jak już mialam co 7 i nogi się uginały, to był czas jechać. Dzięki temu na porodówce spędziłam 4h a nie 16 😀 w drugiej ciąży tak samo, cały dzień skurcze co 10 czy 12 minut ale jeszcze znośne, jak nagle na wieczór dowaliło co 4 minuty to po trzecim pojechałam do szpitala i za 3h urodziłam;)

Mellow lubi tę wiadomość

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee, słabną, już są co 22-23 minuty. Bez sensu takie skurcze, nie sposób się przespać, bo ból wybudza, a z drugiej strony nic specjalnie nie dają.

Ja chcę iść do kina w weekend, mega na to czekam i nie mam zamiaru rodzić dziś czy jutro, Polcia ma poczekać😛

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Eee, słabną, już są co 22-23 minuty. Bez sensu takie skurcze, nie sposób się przespać, bo ból wybudza, a z drugiej strony nic specjalnie nie dają.

Ja chcę iść do kina w weekend, mega na to czekam i nie mam zamiaru rodzić dziś czy jutro, Polcia ma poczekać😛
    Ale coś się dzieje! Daje mi to nadzieję na mój vbac :)

preg.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:

Trzymam kciuki, żeby się rozkręciło tak jak chciałaś i jestem jednocześnie bardzo ciekawa jak potoczy się twój poród :-)
    Teraz doczytałam, że skurcze słabną 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 11:44

• welonka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow a masz skurcze z krzyza czy podbrzusza? Mi dwa dni mocno napianl sie brzuch potem byl spokoj . Od dwoch dni w nocy po 3 h bole miesaiaczkowe. Dzisiaj od rana czuje skurcze z krzyza ktore nasilaja sie ale nie moge wyplac ich regularności, a do szpiatala mamy 80 km a maz w pracy w trasie , dzownilam do niego zeny byl gdzies blisko w domu bedzie dopiero za 2 h

Adukow ja juz dzisaj nigdzie nie ruszam sie mam przeczucia ze to bedzie na dnaich ,a i tak nie mam jak sie ruszyc bo samochdo od tygodnia u mechanika no i corce tez powirdzialam ze dzisoaj nie ma tancow ze moze pojedzie z sasiadka .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 11:56

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mellow a masz skurcze z krzyza czy podbrzusza? Mi dwa dni mocno napianl sie brzuch potem byl spokoj . Od dwoch dni w nocy po 3 h bole miesaiaczkowe. Dzisiaj od rana czuje skurcze z krzyza ktore nasilaja sie ale nie moge wyplac ich regularności, a do szpiatala mamy 80 km a maz w pracy w trasie , dzownilam do niego zeny byl gdzies blisko w domu bedzie dopiero za 2 h

Adukow ja juz dzisaj nigdzie nie ruszam sie mam przeczucia ze to bedzie na dnaich ,a i tak nie mam jak sie ruszyc bo samochdo od tygodnia u mechanika no i corce tez powirdzialam ze dzisoaj nie ma tancow ze moze pojedzie z sasiadka .

W krzyżu mnie boli tak tępo cały czas od rana, ale to taki ból 1-2/10. Skurcze mogę ocenić na 5/10 i są ewidentnie z brzucha, trwają ok. 1 minutę. Tylko spada częstotliwość, ostatni był 28 minut temu. Idę robić obiad, bo dziecka dziś z tego nie będzie 😄

Pisałaś o "dzialaniu" ze starym, nie wyobrazam sobie tego teraz jak boli, pewnie by przyspieszyło akcję, ale az mnie odpycha na samą myśl🤪

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moimi cukrami byłam u ginekologa to się prawie popukał w głowę na pomysł położenia na oddział. Łożysko I stopnia, przepływy idealne, głowa nisko, ale nic się nie dzieje. W poniedziałek ostatnie KTG, fryzjer, rzęsy i w niedzielę wywoływanie 🙈 dziwne jest to, że tydzień temu prognozowana waga była na 3500-3700 a wczoraj wyliczył ledwo 3500. No można zgłupieć z tymi wyliczeniami, dalej nie wiem czy CC czy SN

Też miałam iść na Oppenheimer ale musiałam odwołać, a dziś mam jeszcze bilet na Barbie. Chociaż się odmóżdże na koniec 😁 jadę z torbami, jak zacznę rodzić, to mam nadzieję że ktoś mi pomoże wyjść po ciemku 😅

‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ