X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka tego że chociaż masz już prawie gotowe ciało do porodu, u mnie w tamtej ciazy to terminu wszystko pozamykane więc indukcja się nie powiodła...chciałabym żeby tym razem akcją sama się zaczęła:)

preg.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2023, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj odwiozłam siostrę z dzieciakami po dwóch miesiącach wakacji na lotnisko. Ogarnęłam pranie po szpitalu i dziś musze się spakować na nowo i biorę się w końcu za pokoik małego . Dziewczyna , która ze mną leżała była od tego samego lekarza , jeden dzień różnicy w terminie i pisała , że na wizycie drażnił jej szyjkę bo już ma się coś dziać . Naoglądałam się w szpitalu tych wywołań , balonów i się teraz tego boje . Chciała bym , żeby się samo ruszyło a , że mam cukrzyce to się boje bo mam wizytę 3.08 i nie chce , żeby mnie brał na wywołanie 😞

Marrud88, Arga lubią tę wiadomość

• Szyharku Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow u was w szpitalu publicznym można dzieciaki starsze na odwiedziny do noworodków? U nas w okolicy jest zakaz i ja się w sumie z tym zgadzam, bo te wszystkie przedszkolne katary, bostonki, jelitowki itp mogą być niebezpieczne i dla dziecka i koleżanki leżącej obok, chyba że u was jakieś sale pojedyncze są. Ja będę za moimi tęsknić, ale wytrzymamy do spotkania w domu na spokojnie.

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda teraz juz rozumiem ,myslalam ze masz za soba jeden porod sn . Mnie meczy bo przy pierszym nie mialam takich boli od kilku dni tylko naglw wszytsko ruszylo jedynie wczesniej mialam juz rozwarcie . Trzymam kciuki zeby tyk razem udalo sie

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyharku wrote:
    Mellow u was w szpitalu publicznym można dzieciaki starsze na odwiedziny do noworodków? U nas w okolicy jest zakaz i ja się w sumie z tym zgadzam, bo te wszystkie przedszkolne katary, bostonki, jelitowki itp mogą być niebezpieczne i dla dziecka i koleżanki leżącej obok, chyba że u was jakieś sale pojedyncze są. Ja będę za moimi tęsknić, ale wytrzymamy do spotkania w domu na spokojnie.

Na stronie internetowej szpitala nic nie ma o zakazie odwiedzin dzieci, więc zakładam, że mogą normalnie w wyznaczonych godzinach przychodzić. 4 lata temu jak rodziłam starszą, to pamiętam, że tabuny dzieci przychodziły.

Po tym, jak sama przyniosłam ostatnio do domu bostonkę nie wiadomo skąd (a córka i mąż byli zdrowi) nie uważam kilkulatka za większe zagrożenie niż dorosłego 😉 Mnie bardzo zależy na pierwszym spotkaniu obu dziewczynek w szpitalu i będę do niego dążyć.

Kurde całą noc nie spałam z powodu bólu jednej piersi, nie wiem czy laktacja rusza czy o co chodzi, ale bardzo mi dokucza 😑

Arga lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu te pięć lat temu wpuszczali chyba od 11 lat dzieci, młodsze miały zakaz. Szkoda ale tam są sale 4-5 osobowe i jak do każdej ktoś przychodził to było tłoczno i duszno.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś mam donoszoną ciąże 😅 pewnie za tydzień będzie cc a ja nie spakowałam jeszcze torby 😅 od wczoraj sprzątam rzeczy o których zapomniałam przez ostatnie miesiące 🙈 brzuch mi się spina i spojenie boli jak chodzę.
    W niedzielę wraca partner i już się go nie mogę doczekać po tych pięciu tygodniach rozłąki

Mellow, adukow, Maura, Mimi__ lubią tę wiadomość

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    U nas w szpitalu te pięć lat temu wpuszczali chyba od 11 lat dzieci, młodsze miały zakaz. Szkoda ale tam są sale 4-5 osobowe i jak do każdej ktoś przychodził to było tłoczno i duszno.
    Przed wejściem na oddział wisi kartka , że dzieci od 12 lat są wpuszczane . A tam na porodówkę i sale poporodowe to nie wiem , pewnie tak samo .

• Mellow Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skurczy, pierwszy raz w życiu mam naturalne skurcze porodowe, szok! Co 15 minut 🙂

To trzeba podnosić alarm, czy na razie czekac, doradzcie? (bo ja znam tylko skurcze wywoływane oksytocynowe z pierwszej ciąży 😉)

Arga, Marrud88, adukow, eweljina, Maura, Ciąża2023, ada.d lubią tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja dostałam skurczy, pierwszy raz w życiu mam naturalne skurcze porodowe, szok! Co 15 minut 🙂

To trzeba podnosić alarm, czy na razie czekac, doradzcie? (bo ja znam tylko skurcze wywoływane oksytocynowe z pierwszej ciąży 😉)
    Alarm jak jest około 7-5 minut, regularnie i wtedy już przyjmują.
    Kciuki za naturalny poród twojej wielkiej dzidzi 😜
    Teraz możesz spokojnie się umyć, posprzątać i kto wie 😊

Mellow lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow trzymam kciuki zeby sie rozkecilo i poslzo dalej , moga byc przepowiadajace. Do szpitala to tak jak arga napisala. Teraz trzeba ruszac sie i wykorzystac meza :)
    Jest to dobry znak :)

U mni3 caly czas bole miesiaczkowe co jakis czas skurcze nic regulanre go ogarnelam chatę juz i tylko co troche odchodzi ten czop podbarwiony . A jescze na koniec ciazy poparzylam sobie brzuch na dole

adukow, Mellow lubią tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow powodzenia i dawaj znac w miare możliwości 💪💪

Mellow lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mellow trzymam kciuki zeby sie rozkecilo i poslzo dalej , moga byc przepowiadajace. Do szpitala to tak jak arga napisala. Teraz trzeba ruszac sie i wykorzystac meza :)
    Jest to dobry znak :)

U mni3 caly czas bole miesiaczkowe co jakis czas skurcze nic regulanre go ogarnelam chatę juz i tylko co troche odchodzi ten czop podbarwiony . A jescze na koniec ciazy poparzylam sobie brzuch na dole

A u mnie po wczorajszych bólach cisza 🤔 Właśnie siedzę w urzędzie i rejestruję auto. Bobo się wypina. Po powrocie do chaty zaparzę herbatę 😅 Mellow jak Ci się uda to robię dziś te kulki z daktyli!

Mellow lubi tę wiadomość

age.png
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow polecą się ciepłą kąpiel, albo się wyciszą, albo nasilą. U mnie się sprawdziło. Jak już będą takie, że nie dasz rady pisać na forum to jedz ;) bo ja z takimi co 10 minut, ale jeszcze że nie gięło mnie do podłogi to robiłam remontowe zakupy w castoramie, a wieczorem jak już mialam co 7 i nogi się uginały, to był czas jechać. Dzięki temu na porodówce spędziłam 4h a nie 16 😀 w drugiej ciąży tak samo, cały dzień skurcze co 10 czy 12 minut ale jeszcze znośne, jak nagle na wieczór dowaliło co 4 minuty to po trzecim pojechałam do szpitala i za 3h urodziłam;)

Mellow lubi tę wiadomość

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee, słabną, już są co 22-23 minuty. Bez sensu takie skurcze, nie sposób się przespać, bo ból wybudza, a z drugiej strony nic specjalnie nie dają.

Ja chcę iść do kina w weekend, mega na to czekam i nie mam zamiaru rodzić dziś czy jutro, Polcia ma poczekać😛

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Eee, słabną, już są co 22-23 minuty. Bez sensu takie skurcze, nie sposób się przespać, bo ból wybudza, a z drugiej strony nic specjalnie nie dają.

Ja chcę iść do kina w weekend, mega na to czekam i nie mam zamiaru rodzić dziś czy jutro, Polcia ma poczekać😛
    Ale coś się dzieje! Daje mi to nadzieję na mój vbac :)

preg.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:

Trzymam kciuki, żeby się rozkręciło tak jak chciałaś i jestem jednocześnie bardzo ciekawa jak potoczy się twój poród :-)
    Teraz doczytałam, że skurcze słabną 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 11:44

• welonka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow a masz skurcze z krzyza czy podbrzusza? Mi dwa dni mocno napianl sie brzuch potem byl spokoj . Od dwoch dni w nocy po 3 h bole miesaiaczkowe. Dzisiaj od rana czuje skurcze z krzyza ktore nasilaja sie ale nie moge wyplac ich regularności, a do szpiatala mamy 80 km a maz w pracy w trasie , dzownilam do niego zeny byl gdzies blisko w domu bedzie dopiero za 2 h

Adukow ja juz dzisaj nigdzie nie ruszam sie mam przeczucia ze to bedzie na dnaich ,a i tak nie mam jak sie ruszyc bo samochdo od tygodnia u mechanika no i corce tez powirdzialam ze dzisoaj nie ma tancow ze moze pojedzie z sasiadka .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 11:56

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mellow a masz skurcze z krzyza czy podbrzusza? Mi dwa dni mocno napianl sie brzuch potem byl spokoj . Od dwoch dni w nocy po 3 h bole miesaiaczkowe. Dzisiaj od rana czuje skurcze z krzyza ktore nasilaja sie ale nie moge wyplac ich regularności, a do szpiatala mamy 80 km a maz w pracy w trasie , dzownilam do niego zeny byl gdzies blisko w domu bedzie dopiero za 2 h

Adukow ja juz dzisaj nigdzie nie ruszam sie mam przeczucia ze to bedzie na dnaich ,a i tak nie mam jak sie ruszyc bo samochdo od tygodnia u mechanika no i corce tez powirdzialam ze dzisoaj nie ma tancow ze moze pojedzie z sasiadka .

W krzyżu mnie boli tak tępo cały czas od rana, ale to taki ból 1-2/10. Skurcze mogę ocenić na 5/10 i są ewidentnie z brzucha, trwają ok. 1 minutę. Tylko spada częstotliwość, ostatni był 28 minut temu. Idę robić obiad, bo dziecka dziś z tego nie będzie 😄

Pisałaś o "dzialaniu" ze starym, nie wyobrazam sobie tego teraz jak boli, pewnie by przyspieszyło akcję, ale az mnie odpycha na samą myśl🤪

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moimi cukrami byłam u ginekologa to się prawie popukał w głowę na pomysł położenia na oddział. Łożysko I stopnia, przepływy idealne, głowa nisko, ale nic się nie dzieje. W poniedziałek ostatnie KTG, fryzjer, rzęsy i w niedzielę wywoływanie 🙈 dziwne jest to, że tydzień temu prognozowana waga była na 3500-3700 a wczoraj wyliczył ledwo 3500. No można zgłupieć z tymi wyliczeniami, dalej nie wiem czy CC czy SN

Też miałam iść na Oppenheimer ale musiałam odwołać, a dziś mam jeszcze bilet na Barbie. Chociaż się odmóżdże na koniec 😁 jadę z torbami, jak zacznę rodzić, to mam nadzieję że ktoś mi pomoże wyjść po ciemku 😅

‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ