Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas pomagały krople delicol podawane przed karmieniami. Układy pokarmowe jeszcze niedojrzałe, ten pierwszy miesiąc może tak być, i płaczki i prężenie, niech moc będzie z wami dziewczyny-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Najgorzej co można zrobić laktacji to dokarmiać od razu mm butelką ze smoczkiem co ma szybki przepływ, ja jeśli dokarmiałam swoim mlekiem to tylko wolny przepływ bo jednak jest trudniej dla dziecka i nie rozlewniwia się tak.
Możesz też sprawdzić wędzidełko u neurologopedy bo tylko oni coś kojarzą na ten temat.
Usiasia lubi tę wiadomość
-
U nas też chyba zaczęły się problemy z brzuszkiem. Stasiu bardzo się napina, widzę że robi kupkę z wielkim wysiłkiem. Czy poza masażem mogę mu jakoś pomóc?
Nie pozwolili mi w szpitalu podać mleka, na które się zdecydowałam. Mam żal do siebie, bo mogłam się postawić, a nie zrobiłam noc. Zgłębiałam temat MM od miesięcy, a jak przyszło co do czego to pozwoliłam zadecydować innym co będzie jadło moje dziecko. Dziś już dostał nowe mleczko, zobaczymy czy problemy z brzuszkiem miną. -
ada.d wrote:U nas też chyba zaczęły się problemy z brzuszkiem. Stasiu bardzo się napina, widzę że robi kupkę z wielkim wysiłkiem. Czy poza masażem mogę mu jakoś pomóc?
Nie pozwolili mi w szpitalu podać mleka, na które się zdecydowałam. Mam żal do siebie, bo mogłam się postawić, a nie zrobiłam noc. Zgłębiałam temat MM od miesięcy, a jak przyszło co do czego to pozwoliłam zadecydować innym co będzie jadło moje dziecko. Dziś już dostał nowe mleczko, zobaczymy czy problemy z brzuszkiem miną. -
Dziewczyny, jaka ulga. Minęło już 9h od podania nowego mleczka i póki co nic niepokojącego się nie dzieję. Ostatnia kupka zrobiona bez najmniejszego wysiłku! Szokujące jest to, jaka różnica w zapachu jest między MM. Poprzednie mleko nie pachniało w ogóle, obecne pachnie jak śmietanka, aż miałam ochotę zamoczyć w nim palec.
Jak u Was ze spaniem? Ja nie wiem jak to możliwe, że jeszcze nie padłam ze zmęczenia. Wczoraj spałam w ciągu doby 5 i pół godziny i póki co to mój rekord jeśli chodzi o przespane godzony. Najdziwjiejsze jest to, że nie czuję tego w ogóle. Teraz spałam godzinę, Staś pewnie wstanie za jakąś godzinę ja jedzenie, więc mogłaby pospać, ale wcale mi się nie chce.Maura, Mimi__ lubią tę wiadomość
-
Diana wita ovu Ciocie! ❤️
28 lipca, 19:43, 3305g, 52 cm, 10/10
żyję żyję 😄 ogólnie ciężki poród, choć w sumie mój próg bólu jest dość niski i niemalże mdleję przy wenflonie :d Ale piłka pod prysznicem to złoto! Tam skurcze o mniej odczuwalnej mocy 🙈 udało się naturalnie, niestety z drobnym nacięciem.
Na sali jesteśmy w 3, ale jedna babeczka tez bez dziecka, bo na innym oddziale.. Mała tez się meczy z brodawką.. kazali przynieść jutro kapturki. Siara płynie - złoto 😄 No a Dianka ewidentnie skóra zdjęta z męża 🙈Salea, Maura, Marrud88, zasada, welonka, Edyta1, Vilka, Farfalla, eweljina, Mimi__, Chantell88, Arga, Mellow, ada.d, Megi93, Arjada lubią tę wiadomość
-
adukow wrote:Diana wita ovu Ciocie! ❤️
żyję żyję 😄 ogólnie ciężki poród, choć w sumie mój próg bólu jest dość niski i niemalże mdleję przy wenflonie :d Ale piłka pod prysznicem to złoto! Tam skurcze o mniej odczuwalnej mocy 🙈 udało się naturalnie, niestety z drobnym nacięciem.
Na sali jesteśmy w 3, ale jedna babeczka tez bez dziecka, bo na innym oddziale.. Mała tez się meczy z brodawką.. kazali przynieść jutro kapturki. Siara płynie - złoto 😄 No a Dianka ewidentnie skóra zdjęta z męża 🙈adukow lubi tę wiadomość
-
adukow wrote:Diana wita ovu Ciocie! ❤️
Na sali jesteśmy w 3, ale jedna babeczka tez bez dziecka, bo na innym oddziale.. Mała tez się meczy z brodawką.. kazali przynieść jutro kapturki. Siara płynie - złoto 😄 No a Dianka ewidentnie skóra zdjęta z męża 🙈adukow lubi tę wiadomość
-
Adukow gratulacje
Maruda mnie przed porodem bolaly plecy na okres kilka dni i przy regularnych najabrdziej nasilaly sie takei bole z krzyża.
A ja pierwsza noc z malcem i mam dość . Prosilam wczroaj zeby ktos sprawidzl bo jest trudno go karmic zle lapie ,plytko ,pociagie dwa razy i koniec. Uslyszlam od jednej ze moga dax butelke druga ze treba wepchax mu wiecej brodawki i przystawiac ale nikt nie sprobowal. Nalarmilam mlodego 21 i padlam o 1 przychodzi polozna kiedy dziexko bylo karmione ze dluga przerwa w kedzeniu spadnie z wagi itp jak go obudzilam to do 6 oboje nie spalismy .adukow, Kami93 lubią tę wiadomość
-
Marrud88 wrote:Gratulacje adukow!
Łaski weźcie mi wyjaśnijcie jak rozpoznać te pierwsze skurcze porodowe. Ja znam tylko te oxy...
Pobolewa mnie brzuch ale to chyba inaczej czuć...
Uwierz że nie przegapisz tego każda czuje inaczej bo jedna z krzyża, inna z brzucha, ja miałam wrażenie że boli mnie wszystko, nawet tyłek, nie umiałabym nawet powiedzieć co konkretnie. Pierwszy taki skurcz to myślisz oho - patrzysz na godzinę, potem zaczyna się mierzenie i jak regularne to ognia ja przy drugim dziecku już po 3 skurczu byłam w samochodzie;) te przepowiadające są po prostu dużo lżejsze.Marrud88 lubi tę wiadomość
-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-4.12 - 2 kreski 🥰
17.12 - beta 12226
Salea wrote:Adukow, ile trwał poród? Jak sie czujesz?
4 rano wody
6 - 11 szpital sala przedporodowa
11-20 porodówka 😱🙈
A dobrze, dziękuję! Choć czuję jak macica się kurczy, a już bym naprawdę chciała odetchnąć. No i leci trochę tej krwi z człowieka 🙈 Laseczki obok prosiły o przeciwbólowe, ja na razie bez. Wyczekuję śniadania 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2023, 08:42
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś skończone 38 tygodni, ciąża w terminie, czekam. Całą ciąże lekarz mi gadal, że raczej się nastawiać na wcześniejszy poród niż termin i tak się nastawiłam, a tu wcale nie. Aczkolwiek tak bardzo składa mi się urodzić w ten weekend, bo i mąż w domu i moi rodzice do dzieci, a od poniedziałku znowu stres, bo wszyscy w pracy. Więc nie wiem co tu by dzisiaj? Okna umyć? 😀
welonka, Marrud88 lubią tę wiadomość
-4.12 - 2 kreski 🥰
17.12 - beta 12226
Szyharku wrote:Ja dziś skończone 38 tygodni, ciąża w terminie, czekam. Całą ciąże lekarz mi gadal, że raczej się nastawiać na wcześniejszy poród niż termin i tak się nastawiłam, a tu wcale nie. Aczkolwiek tak bardzo składa mi się urodzić w ten weekend, bo i mąż w domu i moi rodzice do dzieci, a od poniedziałku znowu stres, bo wszyscy w pracy. Więc nie wiem co tu by dzisiaj? Okna umyć? 😀
-
Szyharku wrote:Ja dziś skończone 38 tygodni, ciąża w terminie, czekam. Całą ciąże lekarz mi gadal, że raczej się nastawiać na wcześniejszy poród niż termin i tak się nastawiłam, a tu wcale nie. Aczkolwiek tak bardzo składa mi się urodzić w ten weekend, bo i mąż w domu i moi rodzice do dzieci, a od poniedziałku znowu stres, bo wszyscy w pracy. Więc nie wiem co tu by dzisiaj? Okna umyć? 😀
Eh. U nas juz kazali dokarmiac butla bo bardzo duzo spadl z wagi . -
Paczkę daktyli kupiłam wczoraj w biedronce, zjadłam na raz 🤣 idę sprzątać pokoje dzieci, to będzie chyba lepsza gimnastyka niż okna 🤣 a starszy jeszcze jedzie na kolonie w czwartek na 10 dni, coś czuję że chyba go dziś spakuje już, bo zostawić to jemu i tatusiowi do ogarnięcia to będziemy kurierem dosyłać połowę rzeczy 🤣
adukow lubi tę wiadomość
-4.12 - 2 kreski 🥰
17.12 - beta 12226
Adukow gratulacje!
Ada,u Nas nocki w miarę ok.. pobudka przeważnie 2 razy,raz w nocy i nad ranem także jakoś zmęczenia tez nie odczuwam,póki co maz w domu wiec w dwójkę tez inaczej.
Welonka a wędzidełko u Was ok?adukow lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
welonka wrote:Milam tak samo grozil przedwczensy porod a urodzil sie tylko tydzien przed terminem .i tez zlapalo mnienjak bylam sama w domu z corka a maz w dalszej trasie;)..
Eh. U nas juz kazali dokarmiac butla bo bardzo duzo spadl z wagi . -
Chantel tu nikt tego nie sprawdza, jest jedna polozna od noworodków na oddział, nie ma zadnego dorady laktacyjnego . Tu do szpitala skierowal mnie moj lekarz bo bylo najblizej a mlody byl tez okrecony pepowina a skurcze bardzo szubko przeszly z 5na 3. Pislam juz do naszego neurologopedy o wizyte jak wyjdziemy ze spzitala.
Arga jest wogole ciezko cos sie dowiedziec ,jak pytalam polozna o spadek wagi to powiedziala ze duzy i dokarmiax butla. Dalm mu obie piersi ale on nie potrafi dobrze zlapac zlosci sie ale cos tam zawsze pociagnie ,potem z butli dopil 25ml . Zaczelam tez sama stymulowac brodawki i maz ma potem butelke mi przywieść to bede odciagac do butelki i zniej mu dawac.
Lezy ze mna dziewczyna ktora urodzila wczesniaka i jej malesntwo zostalo zabrane do innego szpitala nikt jej nie powirdzial ze powinna codzie po troche chcoiaz jak ma sily stymulowac piersi zeby ruszyla laktacja .