X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adukow, cudnie, bardzo bardzo gratuluję Dianusi i zazdroszczę porodu SN 😍

Marrud, ja mam porównanie skurczy po oxy i naturalnych i są bardzo podobne, tylko oksytocynowe od razu mocne, a naturalne bardziej się rozkręcają. W każdym razie naturalne to też skurcze, nie bóle okresowe, tylko skurcze, które łapią-trzymają-puszczają.

U nas po pierwszej cudownej dobie w drugiej zaczęły się schody. Okazało się, że mam drugą pannę nieodkładalną 😬 Wszystkie dziewczyny z sali przewiną swoje maluchy, nakarmią (mm czy cyckiem), po czym wkładają je do tych mydelniczek i idą spać, a Pola kończy jeść cycka i krzyk 🙈 Płacząc łyka powietrze, boli ją brzuszek, ulewa, no dramat. Usnęła mi dopiero o 1:00, a o 4:40 już na nowo - 40 min spokojnego cycowania i potem jaaazda.

Na zmianie o 7:00 przyszla położna, ktora nie mogła juz patrzec na mnie zmęczoną pochyloną nad rogalem do karmienia i zarządzila karmienie na leżąco. Powiedzialam, że nie lubię, że z pierwszym dzieckiem mi tak nie szło, że z raną po CC nie wstanę z tego łóżka itd., ale byla twarda 😅 No i poki co uratowala nam ten dzień, bo faktycznie Polcia leżac koło mnie ssie ponad godzine (najpierw odzywczo z pół godz, a potem ciumka drugie pół - pozwalam), a potem wypluwa i jak czuje mnie w zasiegu 5 cm, to zasypia. Problem w tym, że stracilam przez to łożko, bo jak leży na moim, to ja nie mam gdzie spać 🙈

Ja na razie nie dokarmiam, tylko cyc. Nie mam tego mleka jakoś szałowo dużo, a mala spadła po pierwszej dobie 170g - boje się, że jak spadnie jeszcze drugie tyle, to nas nie wypisza, bo chyba dopuszczalny spadek to 10% masy urodzeniowej😬 Tylko ona nie chce jesc MM, próbowalam dokarmic byle zapobiec spadkowi wagi, to wypluwa. Smoczek tez stanowcze NIE. Czyli zapowiada sie, że bede miec kolejne 3 lata dziecko wiszące non stop tylko na cysiu🙈🙈

Z innych refleksji to żarcie w szpitalu straszne, hałas non stop, polożne (poza tą jedną) niezbyt miłe.

Z plusow, to ja sie goję świetnie, udalo mi sie już zrobić kupę😅 i jutro na pewno wypisują mnie do domu - mam tylko nadzieję, że razem z Polcią. No i Pola ma milion włosow, jest cała czarna, nawet na plecach ma włoski, ta zgaga w ciązy była prorocza😄

Marrud88, Arga lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Chantel tu nikt tego nie sprawdza, jest jedna polozna od noworodków na oddział, nie ma zadnego dorady laktacyjnego . Tu do szpitala skierowal mnie moj lekarz bo bylo najblizej a mlody byl tez okrecony pepowina a skurcze bardzo szubko przeszly z 5na 3. Pislam juz do naszego neurologopedy o wizyte jak wyjdziemy ze spzitala.

Arga jest wogole ciezko cos sie dowiedziec ,jak pytalam polozna o spadek wagi to powiedziala ze duzy i dokarmiax butla. Dalm mu obie piersi ale on nie potrafi dobrze zlapac zlosci sie ale cos tam zawsze pociagnie ,potem z butli dopil 25ml . Zaczelam tez sama stymulowac brodawki i maz ma potem butelke mi przywieść to bede odciagac do butelki i zniej mu dawac.
    Lezy ze mna dziewczyna ktora urodzila wczesniaka i jej malesntwo zostalo zabrane do innego szpitala nikt jej nie powirdzial ze powinna codzie po troche chcoiaz jak ma sily stymulowac piersi zeby ruszyla laktacja .

Mi tez w szpitalu nie sprawdzili.. dopiero w czwartek przyszla położna I mi powiedziała że on by piersi i tak nie chwycił bo wędzidełko do podcięcia..
    W późniejszym czasie może mieć problemy z jedzieniem,mowa.. wiec mamy już skierowanie i będziemy na czasie to ogarniać.

Mellow Nikus tez kudlaty a zgagi nie miałam 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2023, 11:52

Arga lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Arga Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn mi dużo spadł z wagi, więcej niż te 10% ale w 4 dobie na ważeniu było już do góry więc nad wypisali bez dokarmiania.
    Ja tylko spałam z dziećmi. Miałam takie łóżko co można było podnieść barierkę więc jak zasnęło to ja schodziłam z łóżka i je zamykałam, do tego inkubatorka brałam tylko na przejście się z dzieckiem po korytarzu bo oboje byli nie odkładalni. Ciekawi mnie jak będzie teraz 😅 ale znając życie też wiszenie non stop. Syn długooo wisiał ale on raczej nie umiał ssać efektywnie i gdyby nie ten tandem z siostrą to pewnie by nic nie leciało 😅🙈

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 podetnijcie jak najszybciej bo teraz będzie łatwiej to masować. Mój jak miał te trzy lata to nie dawał i w sumie ma trochę lepiej ale do ćwiczeń i mówi trochę nie wyraźnie i nie wiadomo czy drugi raz nie będzie trzeba ciachnąć jak nie wyćwiczy

Chantell88 lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Mi tez w szpitalu nie sprawdzili.. dopiero w czwartek przyszla położna I mi powiedziała że on by piersi i tak nie chwycił bo wędzidełko do podcięcia..
    W późniejszym czasie może mieć problemy z jedzieniem,mowa.. wiec mamy już skierowanie i będziemy na czasie to ogarniać.

Ciekawe czy moja orzyjedzie ale przy corce nie sprawdzala, moja corka jest pod opieka neurologopedy od 6miesica czyki juz 5 lat, jesli zadbacie o to teraz potem moze byc wszytsko ok, moja miala miec trudnosci z kowa bardzo duze a dzieki pracy lodopedy i naszej od tego 6 miesiaca wieku 2 lat mowila bardzo ladnie . Wiec mzoe byc wszytsko ok:)

Ja zgagi nie mialam a Antek tak samo ma pelna czuprynę i chyba nie czesto takie dzieci maja bo wszyscy zachwycaja sie jakie wlosy ma.

Chantell88 lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agra takie lozko to wygoda ja mialam po zabiegu nie cala dobr takie lozko to tak wygodne ,bo maly lezazl ze mna caly czas bo bok byl podniesiony i tylko zmienialiśmy strony . Teraz juz mam takie zwykle szpitalne to boje sie ze mi tu spodnie jak usnie.
    U nas nie wiezidelko bylo problem przy corce ale miesnie jamy ustnej i tak samo nam wtedy neurologopeda powiedzial ze teraz zalatwimy to masazami bo od nas zalezy czy chcemy a jelsi zaczniemy pozniej to bedzie trudniej bo bedzie duzo zalezalo czy te dziecko chce cwiczyc.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:

Mi powiedzieli w pierwszej dobie że ma praktycznie przyklejony język, więc finał był taki że musiałam karmić ją modyfikowanym ze szpitala z butelki, a mi tylko próbą ssania piersi nakręcała i skończyło się tak że wróciłam do domu z lejącymi się piersiami i siarkę dopiero w domu ściągałam już z bólem bo takie miałam ogromne piersi, ale za to dostała w domu złoto siarki z butelki :) bo niestety nie trafiłam na fajne położne i powiedziały że laktator jest dziecko a nie urządzenie, wiedząc że nie może ssać bo nie ma takiej możliwości

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u Was wygladał ten czop śluzowy? Mi wypadł przed pierwszym porodem z cewnikiem Foleya. A czy jak odchodzi w kawałkach to wygląda jak uplawy gęstsze? Dzizas zwariuje :D

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda ja bym w kawalku to porównywała z gestym glutkiem . U mnie w tej ciazy dochodzil po kawalku niekte byky takie mniejsze troxhe zolte geste a w nocy przed porodem brazowe

age.png
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek idę do szpitala, lekarz rowniez zasugerował preindukcję porodu. Zaczynam się stresować a jednocześnie nie mogę się doczekać aż się poznamy z Klaudią ☺
    Mała jest 2 tygodnie do tyłu, waży 2754g , no i wody mi się zmniejszają.

Gratuluję dziewczynki, pieknie czytać o Waszych malenstwach, ze są już z Wami ☺

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ciotki! 🤩
    c4780064efd0e.jpghttps://zapodaj.net/plik-j3jMZh8yJY

Sesyjka, Arga, welonka, Maura, Farfalla, Mania30, Evellka93, Marrud88, Edyta1, Chantell88, Vilka, Arjada, eweljina, Megi93, adukow lubią tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ale słodzinka 🥰

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • Arga Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna 💕

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mello sliczna dziewczynka:)

Dzisiaj byla corka i jest bratem poki co zachwycona oby tak bylo w domu :) ona od razu wydaje sie taka juz duza przy nim ;) z neurologopeda jestesmy umówieni po 7 sierpnia bo jest na urlopie. Teraz jak w jednejbpiersi zrobil sie troche nawal to pije ale polwa to leci bokiem :/
    Sesyjka jesli trzeba bo tak bedzie lepiej dla maluszka nie ma co czekac , juz niedługo bedziesz tulic Malenstwo

Jak wasze stopy po porodzie bo moje dalej opuchnięte

Pokaze wam jaka fryzurke ma Antek a zgage miam niewielka i moze 3 razy .https://zapodaj.net/plik-5kFCs653A7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2023, 19:24

Maura, Farfalla, Vilka, Mellow, Arjada, Chantell88, adukow lubią tę wiadomość

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Pokaze wam jaka fryzurke ma Antek a zgage miam niewielka i moze 3 razy .https://zapodaj.net/plik-5kFCs653A7

Mega ta czuprynka 🤩

age.png
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mello sliczna dziewczynka:)

Dzisiaj byla corka i jest bratem poki co zachwycona oby tak bylo w domu :) ona od razu wydaje sie taka juz duza przy nim ;) z neurologopeda jestesmy umówieni po 7 sierpnia bo jest na urlopie. Teraz jak w jednejbpiersi zrobil sie troche nawal to pije ale polwa to leci bokiem :/
    Sesyjka jesli trzeba bo tak bedzie lepiej dla maluszka nie ma co czekac , juz niedługo bedziesz tulic Malenstwo

Jak wasze stopy po porodzie bo moje dalej opuchnięte

Ale fajny kudłacz 😊

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, wygrałaś bezapelacyjnie bitwę na włosy 😄

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy w domu blondaska, ale i jak i mąż za dzieciaka mieliśmy wręcz białe włosy.

https://zapodaj.net/plik-dCKSi8On77

eweljina, Sesyjka, Farfalla, Maura, Mellow, Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oppenheimer:1 oznaki zbliżającego się porodu: 0 😂 film super, choć 3h to było wyzwanie żeby wysiedzieć, gorzej niż w Ryanairze z miejscem ;p

Wspaniałe te Wasze dzieciaczki 🥺😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2023, 21:43

Mimi__, Mellow lubią tę wiadomość

E
    age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2023, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej w dwupaku zaczęłam się stresować bo mam wizytę 3.08 i boje się , że da mi na wywołanie przez cukrzyce . 🤦‍♀️ Nie biorę nospy brzuch mnie praktycznie ciagle pobolewa już jestem tym zmęczona , nic nie mogę zrobić . W dodatku moj lekarz wybiera się na urlop 😞 Już większość grupy widzę rozpakowana , śliczne dzieciaczki 🥰

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ