X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj o 14 wypis, nie mogę się doczekać powrotu do domu 🥹

Pola trzeciej dobie już ładnie przybrała (czyli mleczko z cysia działa😉). Wychodzimy z wagą niecałe 3400g, a urodziła sie 3520g.

Moja nie zasypia na piersi od razu, naprawdę ładnie i głeboko ssie, tylko nie daje rady wypić takiej ilości mleka, jaka mi się zgromadzila 😬 Mleko tryska z piersi, a ona się nim dławi i zniechęca 🙈 Nie chcialam odciagac, ale chyba bede musiała chociaz trochę.

Kurde dziewczyny niefajnie u Was wygladaja te CC. Ja jestem w mega PRLowskim szpitalu, ale po cieciu dali nam dziecko bez problemu - najpierw mężowi na 1h, a potem mi na całą noc na klatkę. Pewnie dzięki temu mam tyle pokarmu, bo jednak kontakt w pierwszych godzinach jest kluczowy.

Troche u nas sie zrobilo smutno na sali, bo sąsiadki synkowi wyszedl obustronny niedosluch w badaniu przesiewowym🥺 Wiadomo, ze to jeszcze nie definitywna diagnoza, ale nie zazdroszcze im tej sytuacji. U nas badanie wzroku, sluchu, wszystkie badania z krwi i usg niby ok, dlatego mamy dostać wypis. Odliczam sekundy, zeby juz byc z moimi ludkamiiii🥹

Marrud88, Arga, adukow lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow ale szybko wychodzicie po cc, zazdro. a już jajko zniosę zanim urodzę, tak się dłuży ta kancowka. A jak starsza zareagowała na małą? Zakochana? 😀 moja już codziennie mi brzuch głaszcze i mówi - Zuziu ile mogę na ciebie czekać 🤣

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynu za słowa otuchy. Już jest zdecydowanie lepiej. Popłakałam i przegadałam temat z mężem. Nie wiem co ja bym bez niego zrobiła, jest niesamowity. Jest bardzo zaangażowany w opiekę nad Stasiem, dba też o moje potrzeby, bo ja zapominam nawet o jedzeniu. Widzę, że jest totalnie zakochanay w synku.

Usiasia my mamy suavinex i faktycznie karmienia trochę trwają. Ale w szpitalu bardzo zachwalali te butelki, zwłaszcza dla kobiet, które chcą karmić piersią i odciągać lub dokarmiać MM.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2023, 21:51

Evellka93, Arga, Farfalla, Vilka lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ponieważ to już za Wami a stoję przed zakupem walizki w jaki rozmiar pakowałyście się do szpitala? Duża czy średnia? (U nas w szpitalu trzeba wszystko swoje mieć)

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Salea Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Dzięki dziewczynu za słowa otuchy. Już jest zdecydowanie lepiej. Popłakałam i przegadałam temat z mężem. Nie wiem co ja bym bez niego zrobiła, jest niesamowity. Jest bardzo zaangażowany w opiekę nad Stasiem, dba też o moje potrzeby, bo ja zapominam nawet o jedzeniu. Widzę, że jest totalnie zakochanay w synku.

Usiasia my mamy suavinex i faktycznie karmienia trochę trwa. Ale w szpitalu bardzo zachwalali te butelki, zwłaszcza dla kobiet, które chcą karmić piersią i odciągać lub dokarmiać MM.
    Daj sobie popłakać, wszystkie moje koleżanki które rodziły mówią, że po porodzie to norma. Hormony buzują, nowa rzeczywistość do ogarnięcia i nietrudno o małe babybluesy przez jakiś czas. Jedne ogarnęła od razu ogromna miłość do dziecka i strach o jego przyszłość, a drugie z trudem radzily sobie, i wszystko pojawiło się z czasem, musiały powalczyć o to uczucie do dziecka. I to, i to jest podobno normalne :-) fajnie, że masz wsparcie w mężu, to niesamowicie ułatwia i pozwala na takie chwile słabości. A w ciąży przecież trwałaś niezłomnie i dzielnie, to teraz jest moment, żebyś pozwoliła sobie być przez chwilkę być słabsza i mniej dzielna :-)
    Zazdroszczę Wam dziewczyny, że macie już swoje maluchy przy sobie. U nas, jak dotrwamy, to poznamy synka za dwa tygodnie, mąż się nie może doczekać a ja mam tyle obaw czy dam radę ze wszystkim. W końcu przez tyle lat byliśmy tylko we dwoje 🙆🏼‍♀️

ada.d lubi tę wiadomość

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Za nami masakryczna noc. Ja mam jakieś załamanie nerwowe. Wyję od wieczora. Co spojrzę na to moje dzieckoto dopada mnie taki przeraźliwe lęk, że nie będzie mi dane patrzeć jak dorasta, że jednak przegram z chorobą. Mam wrażenie, że mi puściły emocje, które starałam się kontrolować przez ostatnie miesiące.
    To nic złego czy dziwnego. Ja miałam około 2 lata takie myśli że choroba wróci ale uwierz mi że to normalne i masz prawo sobie popłakać szczególnie gdy hormony szaleją. Ja Ci powiem ze najgorsze masz za sobą i zobaczysz jak zleca Ci kolejne lata i będziesz wspominać jaka byłaś dzielna w tym czasie.
    Ja sama widzę że hormony szaleją, w ciąży nie płakałam a po powrocie do domu wzruszam się wszystkim, jak na nią popatrzę jak patrzę gdy mąż ją karmi itp. Sama jestem w szoku jaka się wzruszająca zrobiłam😅

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • adukow Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podobno jutro wypis 🥳 trzymajcie kciuki! Cycucha nauczyłyśmy się ssać, ale smółek leci dużo, więc ciekawa jestem tej wagi..
    Mellow w co dzisiaj ubrałaś Polę? :> prośba o podpowiedź.
    Co do humorów to mnie też dziś dopadł spadek nastroju, ale przyszedł mąż (jakoś wstał po potężnym pępkowym) i w trójkę zdecydowanie raźniej 👨‍👩‍👧
    Tę butelkę suavinex też mamy, ale na razie bez doświadczenia

00cc6923473cd.jpghttps://zapodaj.net/plik-EssxxKt3fT

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2023, 20:12

Chantell88, eweljina, Maura, Vilka, Sesyjka, Arga, Farfalla, welonka, zasada, Mellow lubią tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Streasa mam przed jutrzejszą wizytą. Jeśli wszystko będzie pozamykane to chyba będę prosić, żeby mi to cc zrobił za tydzień we wtorek bo jakoś nie chcę się spieszyć a tak będzie optymalnie. Zwłaszcza, że ani skurczy ani nic nie mam więc po co tak przyspieszać 🙈

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczyny, polecam Wam ciekawe konto, które odkryłam. Prowadzą go położne, bardzo wartościowe treści, może też Wam się przydać😊
    https://instagram.com/specjalistkiodnieplodnosci?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

• Vilka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie coś powoli chyba się zaczyna dziać, w sensie bóle jak na miesiączkę. Wcześniej nic mi nie było.
    A jeśli chodzi o to twardnienie brzucha, to twardnieje caly brzuch tak ? Bo takie jednostronne mocne napinanie to jest po prostu wypinanie dupki przez małą?

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore posiadają w domu psiaki, jak u Was sytuacja? U nas pełna miłość, mamy nianię na pełny etat. Pisałam Wam, że pierwsze godziny to był jakiś dramat, ale już następnego dnia sunia się wyciszyła. Z kotem bez zmian, zupełnie nie zwraca uwagi na małego.

https://zapodaj.net/plik-n9vp1kcjO7

adukow, eweljina, Maura, Farfalla, Marrud88, zasada lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adukow wczeoaj obok z sali wychodzila dziewczyna z dzieckiem i polozna kowila ze najleoiej ubrac body z krotkik pajaca ,czapka cienka i kocyk . Ja mam taki sam zestaw naszykowany .

Vilka mi jak twardnial brzuch to bylo czuc jak caly byl napiety od gory do dolu ,bole miesiaczkowe dobry znak :)

Vilka, adukow lubią tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj z rana mokre plamy na spodenkach od piżamy. I teraz się człowiek zastanawia czy to wody się sączą czy po prostu mokra wydzielina jak to bywa w ciąży. Zobaczymy jak to się rozwinie. żadnych skurczy nie ma póki co, tylko trochę uczucie jak przed miesiączką. Ale wczoraj cztery razy byłam 💩😁 a dziś jednorazowa biegunka. Nie chcę się nakręcać, ale ekscytacja rośnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2023, 07:04

Marrud88, Arga lubią tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    A dzisiaj z rana mokre plamy na spodenkach od piżamy. I teraz się człowiek zastanawia czy to wody się sączą czy po prostu mokra wydzielina jak to bywa w ciąży. Zobaczymy jak to się rozwinie. żadnych skurczy nie ma póki co, tylko trochę uczucie jak przed miesiączką. Ale wczoraj cztery razy byłam 💩😁 a dziś jednorazowa biegunka. Nie chcę się nakręcać, ale ekscytacja rośnie
    Vilka życzę zeby to bylo to i ruszylo szybko;) u mnie w pierwszej ciazy pierwszym obajwem pordou byla wlasnie biegunka ,co do sączących wodow nie odpowiem bo u mnie dwa razy byly przebijane .

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2023, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie idę na ostatnie KTG, brzuch mam od wczoraj twardy jak kamień ale to tyle. Później o 10 fryzjer więc chociaż będę jakoś wyglądać 😅

Vilka lubi tę wiadomość

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od położnej takie zwykłe paski do mierzenia ph. Raz sprawdzałam bo miałam wątpliwości. U mnie po sobotniej nocy cisza.
    Ale pępkiem chce wyjść...:D

https://zapodaj.net/plik-fBPoQbgRGM

preg.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Dziewczyny ktore posiadają w domu psiaki, jak u Was sytuacja? U nas pełna miłość, mamy nianię na pełny etat. Pisałam Wam, że pierwsze godziny to był jakiś dramat, ale już następnego dnia sunia się wyciszyła. Z kotem bez zmian, zupełnie nie zwraca uwagi na małego.

https://zapodaj.net/plik-n9vp1kcjO7

U nas też kot i pies. Kot leży na parapecie i jedną łapką trzyma kołyskę bardzo często, wczoraj zastaliśmy go w środku jak leżał "w nogach" Majki. 🙈 a pies... broni jak swoje, miłość jest, jak tylko wyjmuje ktoś małą z łóżeczka to od razu przy nas, całą noc śpi pod kołyską.🙈 No ciekawy to będzie duet jak Maja zacznie się przemieszczać coś czuję.😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2023, 09:12

Mimi__, ada.d, Vilka, eweljina lubią tę wiadomość

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2023, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam pocieszenia 😔 od tygodnia jestem załamana moim samopoczuciem. Nogi strasznie mi puchną, całe, od stóp aż po uda. Robią się twarde jak kamień, nie mogę chodzić, bo obrzęk okropnie się nasila, jak siedzę ze stopami na podłodze to też dramat, mogę tylko siedzieć z uniesionymi w górę, przybralam na wadze, a jem jak całą ciążę i waga na początku lipca była wzorowa, do momentu, gdy zaczęłam puchnąć... ciśnienie mam w porządku, dziś wizyta. Mam nadzieję, że to już za chwilę minie, a tymczasem już mam dość tego stanu 🥺

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2023, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja psinka nie opuszcza mnie na krok, nie wiem co to będzie jak pójdę W KOŃCU do tego szpitala 🥺

https://zapodaj.net/plik-cTOhZPGo63

E
    age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Moja psinka nie opuszcza mnie na krok, nie wiem co to będzie jak pójdę W KOŃCU do tego szpitala 🥺

https://zapodaj.net/plik-cTOhZPGo63

Kochany piesio ❤️

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ