Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze u mnie ładnie laktacja szła a od wczoraj coś z lewej piersi ledwopo 60ml mogę zebrać jednorazowo...Ale mała chwyciła 3 razy wczoraj pierś bez nakladki więc mam nadzieję że będzie progres w tym temacie.
Jeśli chodzi o nastroje to u mnie odrobinę lepiej. Mąż zrezygnował ze swoich zajęć żeby spędzić że mną czas, obejrzeć film itp. Niestety zamiast romantycznego wieczoru zasnęłam. Widzę że on się stara ale jest też już odrobinę zmęczony.
Dzisiaj chcieliśmy iść na pierwszy spacer ale na razie pogoda nie dopisuje, zobaczymy jak będzie później. Ile czasu u Was po CC trzymają w szpitalu? Mnie wypisali jak małej minęła równo 2 doba.
-
Maura to juz koncowka zrozumiale ze jest ci ciezko ,skoro wygdonie Ci z nogsmi do gory to odpovzywaj tak poki mozesz. Teraz jest goraco zaczyba woda gronadzic sie .wiem co czujesz ja przytylam 18kg . Po porodzie mam nogi wieczorem bardziej opuchniete niz w ciazy , polozna powiedziala ze jak karmie an siedzaco to bogi staiwac na stołku ,dala mi rowniez koc pod nogi .
Dzisiaj jest ten ten dzien wychodizny do domu maly z waga 3385 g wiec po spadku ladnie nadrobil brakuje mu tylko 15 g do wagi urodzeniowej . Maly ma morfologie na granicy dla noworodka i ze wzgeldu na problemy z lozyskiem mamy za tydzien powtórzyć morfologie . Ze mna ok wychodze z zelazem .
W szpitalu co daja wyprawki w niebieskim pudelku sa chusteczki male opakowanie sudokremu i plyn do kapieli .
I my dostalismy dwa opakowania takie rozowe tam byly jakeis próbki, pampersy 1 i w każdym po dwa opakowania bephantenu 3.5g -
Ja też już przebieram nogami, w sobotę myślałam, że się rozkręci, bo 2h bolał mnie brzuch i plecy, ale po ciepłej kąpieli wszystko puściło. Wczoraj zrobiłam 6 km spaceru, dziś już też ze 2 km, bo starszaki mnie wyciągnęły do galerii na zakupy szkolne, a teraz leżę i proszę już pannę Zuzannę o opuszczenie lokalu, bo brat chce ją przed wyjazdem zobaczyć 🤣-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
nick nieaktualny
-
Za nami pierwsza noc we czwórkę. No i jest hardcorowo, nie spodziewałam sie, że aż tak 🙈
Lusia miala tylko jeden dłuzszy blok snu 21-24. Ja wtedy nie pospałam, bo chcialam wykąpać i położyć starszą, w końcu nie widziałysmy się prawie tydzień. Potem Pola budzila się juz do rana co 1-1,5h🫣 Za każdym razem musiał wjechac cycuś. Mąz probowal ją uspokajac, nosic itd, ale na razie jest syrena, muszę być do wszystkiego ja, tylko moj zapach zna i akceptuje. Wiem, że to normalne i wkrotce minie, ale jestem zmęczona, liczyłam, że będę mogla w domu przespac sie ciagiem choć kilka h 😬 Misia tez nie spala w nocy 3h, byla ewidentnie zazdrosna, że wstajemy do Poli, a z nią nikt nie śpi😐
Humoru nie polepsza mi nawał, mam gigantyczne i bolesne piersi, zaczynam w nich już wyczuwac grudki🫣 Dzis o 14 przychodzi położna na patronaż, liczę że doradzi jak z tego wyjść. Boje sie uzywac laktatora, że napedze produkcje jeszcze bardziej ehhh -
Mellow wrote:Za nami pierwsza noc we czwórkę. No i jest hardcorowo, nie spodziewałam sie, że aż tak 🙈
Lusia miala tylko jeden dłuzszy blok snu 21-24. Ja wtedy nie pospałam, bo chcialam wykąpać i położyć starszą, w końcu nie widziałysmy się prawie tydzień. Potem Pola budzila się juz do rana co 1-1,5h🫣 Za każdym razem musiał wjechac cycuś. Mąz probowal ją uspokajac, nosic itd, ale na razie jest syrena, muszę być do wszystkiego ja, tylko moj zapach zna i akceptuje. Wiem, że to normalne i wkrotce minie, ale jestem zmęczona, liczyłam, że będę mogla w domu przespac sie ciagiem choć kilka h 😬 Misia tez nie spala w nocy 3h, byla ewidentnie zazdrosna, że wstajemy do Poli, a z nią nikt nie śpi😐
Humoru nie polepsza mi nawał, mam gigantyczne i bolesne piersi, zaczynam w nich już wyczuwac grudki🫣 Dzis o 14 przychodzi położna na patronaż, liczę że doradzi jak z tego wyjść. Boje sie uzywac laktatora, że napedze produkcje jeszcze bardziej ehhhMellow lubi tę wiadomość
-
Mellow zgadzam sie kapusta jest dobra na obrzek piersi . U nas w szpitalu czy przy corce sparwdzala sie pieluszka ktora mialam orzy karmieniu zawsze i jak maz ja np uspakajal to z ta pieluszka czesto bo czula zapach. U nas tez mlody budzi sie co 1.5 h w nocy i za kazdym razem wjezdza karmienie z dwóch piersi .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2023, 13:58
Mellow lubi tę wiadomość
-
adukow wrote:My podobno jutro wypis 🥳 trzymajcie kciuki! Cycucha nauczyłyśmy się ssać, ale smółek leci dużo, więc ciekawa jestem tej wagi..
Mellow w co dzisiaj ubrałaś Polę? :> prośba o podpowiedź.
Co do humorów to mnie też dziś dopadł spadek nastroju, ale przyszedł mąż (jakoś wstał po potężnym pępkowym) i w trójkę zdecydowanie raźniej 👨👩👧
Tę butelkę suavinex też mamy, ale na razie bez doświadczenia
https://zapodaj.net/plik-EssxxKt3fT
Ale bobinek sliczny 😍 Doczytalam, ze pytalas o stroj na wypis - u nas wczoraj body z krótkim + pajac ze stópkami + cienka czapeczka + przykrycie leciutko kocykiem bambusowymadukow lubi tę wiadomość
-
My po wizycie patronażowej, wszystko z Polcią git, a wędzidełko ładne aż za bardzo - położnej zrobiło się słabo, bo mała od wczoraj, czyli w jedną dobę przybrała 60g (a górna granica normy jest podobno 25 g na dobę) 😅 Niemniej, mam się tym nie przejmować, bo ponoć nie da sie przekarmić dziecka piersią🙂
Obkurczanie macicy i blizna po CC u mnie ok, ale niestety mam duze rozejscie miesni brzucha i koniecznie po wygojeniu brzucha fizjoterapia 😐
Bardzo spoko babeczka, myslalam, ze pod Poznaniem nie znajde nikogo wartosciowego, a tu proszęArga, adukow lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a czy Wasze maleństwa śpią same w swoich łóżeczkach czy macie je przy sobie w jakiejś bezpiecznej pozycji?
U mas dramat ze spaniem w łóżeczku powiem szczerze, mała budzi się co 15-20min, śpi dobrze tylko u nas na klacie ale wiadomo to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę bo nie da się przysnąć z nią porządnie...
-
Moja śpi w osobnym pokoju w swoim łóżeczku, jestem w szoku, ze tak wyszło od samego początku, ale sprawdza nam się!
W pokoiku mamy przewijak, wszystkie akcesoria, odkładanie jej do kosza Mojżesza w sypialni było bez sensu. W łóżeczku mam zamontowany monitor oddechu, kamerkę - jest paradoksalnie bezpieczniej niz w kołysce koło naszego łóżka (mimo, że to inny pokój) -
Ciąża2023 wrote:Dziewczyny które planują lub już karmią mlekiem modyfikowanym. Które macie sprawdzone mleko?
My jesteśmy na etapie "testów" bo kupki są różne i nie wiem czy nie będziemy zmieniać wiec poki co nic nie polecę.
U Nas mały spi i w łóżeczku i z Nami..
U Nas też dzis byla położna, zdjęła mi szwy.
Ja mam krwiaka nad rana dosyc solidnego wiec go musze maścią smarować,macica już ok.
Maly przybral od piątku 45g wiec powiedziała że jest ok,na ten moment waży 3040g.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2023, 16:51
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Ja się zastanawiam ile mój będzie ważył teraz na wizycie . Dwa tygodnie temu było 2950 🤦♀️
Do dziewczyn z psami … nie bójcie się dopuścić psa do dziecka bo takie zabranianie gorzej działa niż dać powąchać i popatrzeć . Polecam przynoszenie ubranek ze szpitala i dawanie do wąchania psu .
Mnie dziś w nocy znów bolał brzuch jak na okres ale samo przeszło 3 mam wizytę a 5 30-ste urodziny 😂Arga, welonka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny jestem na tym wątku nowa wcześniej byłam na starające się in vitro i się udało. W zeszły poniedziałek byłam na prenalnych swoich pierwszych i cała anatomia była ok wymiary wszystkie książkowe. Dziś zadzwonił lekarz i powiedział że z badań krwi wyszło że jest średnie ryzyko zespolu downa 😪😪😪 mam takiego dola powiedział żebm zrobiła Nifty tylko koszt już mnie przeraża. Napiszcie czy któraś z Was też tak miała czy mam panikować czy nie jestem zielona to moja pierwsza ciąża a mam 36 lat2014 start
♂️Azoospermia
♀️Kurczliwość macicy, hashimoto, niskie wolne białko S,
2 x inseminacja 💔
Pierwsza procedura 5❄️
Pierwszy transfer dwóch zarodkow beta 0
Drugi transfer beta 0
Trzeci transfer autosiban embrioglue beta rosła do 12dpt
Czwarty transfer 9tc💔💔
Druga procedura 5❄️
Pierwszy transfer puste jajo💔
Włączony encorton clexane i drugi transfer
5dpt - 11.58
7dpt - 33.68
9dpt - 116.65
12dpt - 891.37
14dpt - 2336.12
20dpt - 9140. 06
16.06 pierwsze USG - 6,2mm szczęścia😍😍
01.07 - 22mm Szczęścia ❤️❤️❤️
07.07 - 3cm Szczęścia ❤️❤️❤️
24.07 - prenatalne 😔😒
16.07 - nifty ale wszystko dobrze będzie dziewczynka😍
Kropeczko rośnij... 🍀😍 -
Cześć dziewczyny jestem na tym wątku nowa wcześniej byłam na starające się in vitro i się udało. W zeszły poniedziałek byłam na prenalnych swoich pierwszych i cała anatomia była ok wymiary wszystkie książkowe. Dziś zadzwonił lekarz i powiedział że z badań krwi wyszło że jest średnie ryzyko zespolu downa 😪😪😪 mam takiego dola powiedział żebm zrobiła Nifty tylko koszt już mnie przeraża. Napiszcie czy któraś z Was też tak miała czy mam panikować czy nie jestem zielona to moja pierwsza ciąża a mam 36 lat2014 start
♂️Azoospermia
♀️Kurczliwość macicy, hashimoto, niskie wolne białko S,
2 x inseminacja 💔
Pierwsza procedura 5❄️
Pierwszy transfer dwóch zarodkow beta 0
Drugi transfer beta 0
Trzeci transfer autosiban embrioglue beta rosła do 12dpt
Czwarty transfer 9tc💔💔
Druga procedura 5❄️
Pierwszy transfer puste jajo💔
Włączony encorton clexane i drugi transfer
5dpt - 11.58
7dpt - 33.68
9dpt - 116.65
12dpt - 891.37
14dpt - 2336.12
20dpt - 9140. 06
16.06 pierwsze USG - 6,2mm szczęścia😍😍
01.07 - 22mm Szczęścia ❤️❤️❤️
07.07 - 3cm Szczęścia ❤️❤️❤️
24.07 - prenatalne 😔😒
16.07 - nifty ale wszystko dobrze będzie dziewczynka😍
Kropeczko rośnij... 🍀😍 -
Mariolka wrote:Cześć dziewczyny jestem na tym wątku nowa wcześniej byłam na starające się in vitro i się udało. W zeszły poniedziałek byłam na prenalnych swoich pierwszych i cała anatomia była ok wymiary wszystkie książkowe. Dziś zadzwonił lekarz i powiedział że z badań krwi wyszło że jest średnie ryzyko zespolu downa 😪😪😪 mam takiego dola powiedział żebm zrobiła Nifty tylko koszt już mnie przeraża. Napiszcie czy któraś z Was też tak miała czy mam panikować czy nie jestem zielona to moja pierwsza ciąża a mam 36 lat
Trafiłaś nie do tego wątku co trzeba, bo tu są mamy które będą rodzić w sierpniu ale jak już tu napisałaś to pragnę cię uspokoić, jeśli USG wyszło w porządku, to nie masz się czym martwić, bo z krwi zawsze ryzyko się zwiększa wraz z wiekiem matki. Myślę, że możesz być spokojna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2023, 20:03
-
welonka wrote:Maura to juz koncowka zrozumiale ze jest ci ciezko ,skoro wygdonie Ci z nogsmi do gory to odpovzywaj tak poki mozesz. Teraz jest goraco zaczyba woda gronadzic sie .wiem co czujesz ja przytylam 18kg . Po porodzie mam nogi wieczorem bardziej opuchniete niz w ciazy , polozna powiedziala ze jak karmie an siedzaco to bogi staiwac na stołku ,dala mi rowniez koc pod nogi .
Dzięki Welonka ❤ muszę kontrolować ciśnienie 3 razy dziennie, jakby coś się działo to szpital... zalecone białko takie dla sportowców, żeby zatrzymać to puchnięcie... aj ta końcówka mogłaby być przyjemniejsza.