X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny że jak patrzę na tego mojego bąbla to czuje się spełniona.. bałam się bardzo jak to będzie jak urodzę ale ten lęk juz minął..
    Po 10 latach to prawie jak by na "nowo" pierwsze dziecko ale wpadliśmy w ten rytm bardzo szybko:)
    Do kompletu jeszcze córcia by się przydała ale na trzecie juz sie nie pisze.. maz tym bardziej 😁

Mimi__, Mellow, Farfalla, ada.d, Arga, Marrud88, Vilka, adukow lubią tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny wspolczuje wam bo ta koncowka jest najgorsza jak cos juz zcazyna sie dziac ale to sie przeciaga z kazdym dniem.

Chantel super czytac taki post ,u mnie chyba baby blus wjechal po tym porodzie , mldoy nom stop wisi na piersi naweet po mleku modyfikowanym gdzie wypil 80ml plus piers obudzila sie rowno po w 2h . Corka jest zauroczona bratem ale pojawia sie troche zazdrosc ,teraz sama woalala ze chce jechac do babci na noc dwa dni byla . Ja jescze nie doszlam do siebie ciagle mi brak sil ,wczoraj troche z mlodym spacerowlam po dworze i czylam sie troche jak wrak bo nie mialam sil , jescze cos weszlo mi pachwine okropny bol podczas chodzneia kroy promieniuje na korcze i odbyt . Ja na ten zachwyt bede czekac chyba dluzej .

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell, mam kropka w kropkę takie same odczucia - Pola niesamowicie dopełniła naszą rodzinę, dziś kończy pierwszy tydzień (jak to zleciało!), a my jestesmy zgodni, że nie wyobrażamy sobie już życia bez niej🥰

I też mam głupie myśli o trzecim, gdyby tylko dał mi ktoś gwarancję synka, a kasa sama spadała z nieba 😄

My wczoraj zaliczyliśmy pierwszy spacer. Młoda spała pięknie całą drogę, a przeszliśmy sporo, bo z 3 km❤️ Dla mnie po CC było to trochę za dużo, po powrocie czułam jakby rana miała mi eksplodować, ale było warto ❤️

Ciąża2023, Chantell88, Arga, Marrud88, adukow lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Powiem Wam dziewczyny że jak patrzę na tego mojego bąbla to czuje się spełniona.. bałam się bardzo jak to będzie jak urodzę ale ten lęk juz minął..
    Po 10 latach to prawie jak by na "nowo" pierwsze dziecko ale wpadliśmy w ten rytm bardzo szybko:)
    Do kompletu jeszcze córcia by się przydała ale na trzecie juz sie nie pisze.. maz tym bardziej 😁

Channel ja też tak mowilam po drugim 😅 parę lat nawet 😀

Arga lubi tę wiadomość

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Jeszcze Ci się odmieni 🤣 ja też nie sądziłam, że zdecyduję się na trzecie a proszę po czterech latach mi się odmieniło

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Chantell, mam kropka w kropkę takie same odczucia - Pola niesamowicie dopełniła naszą rodzinę, dziś kończy pierwszy tydzień (jak to zleciało!), a my jestesmy zgodni, że nie wyobrażamy sobie już życia bez niej🥰

I też mam głupie myśli o trzecim, gdyby tylko dał mi ktoś gwarancję synka, a kasa sama spadała z nieba 😄

My wczoraj zaliczyliśmy pierwszy spacer. Młoda spała pięknie całą drogę, a przeszliśmy sporo, bo z 3 km❤️ Dla mnie po CC było to trochę za dużo, po powrocie czułam jakby rana miała mi eksplodować, ale było warto ❤️

Hahaha, to samo powiedział mój mąż, że na trzecie byśmy się może zdecydowali jeśli by ktoś go zapewnił że będzie wkoncu chłopak xD ale tak to chyba nie będzie ryzykować.

• Arga Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Hahaha, to samo powiedział mój mąż, że na trzecie byśmy się może zdecydowali jeśli by ktoś go zapewnił że będzie wkoncu chłopak xD ale tak to chyba nie będzie ryzykować.
    Ja bym się zdecydowała na czwarte jakbym wiedziała, że będzie chłopak 🤣 ale lepiej już zamknąć produkcję 😅

Ciąża2023 lubi tę wiadomość

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dzieczyny wspolczuje wam bo ta koncowka jest najgorsza jak cos juz zcazyna sie dziac ale to sie przeciaga z kazdym dniem.

Chantel super czytac taki post ,u mnie chyba baby blus wjechal po tym porodzie , mldoy nom stop wisi na piersi naweet po mleku modyfikowanym gdzie wypil 80ml plus piers obudzila sie rowno po w 2h . Corka jest zauroczona bratem ale pojawia sie troche zazdrosc ,teraz sama woalala ze chce jechac do babci na noc dwa dni byla . Ja jescze nie doszlam do siebie ciagle mi brak sil ,wczoraj troche z mlodym spacerowlam po dworze i czylam sie troche jak wrak bo nie mialam sil , jescze cos weszlo mi pachwine okropny bol podczas chodzneia kroy promieniuje na korcze i odbyt . Ja na ten zachwyt bede czekac chyba dluzej .

Welonka, zobaczysz przyjdzie taki dzień, w którym pojawi się spokój i radość ❤ trzymam kciuki, żeby nastąpił lada chwila. Masz wspaniałą dwójkę dzieciaczków i mała też potrzebuje czasu. Adaptacja przebiegać może różnie, ale to dobrze, że bez oporów idzie do rodziny, masz więcej czasu na regenerację. Bądź pewna, że to nie ma wpływu na jej miłość do Ciebie.

Jesteście mega dzielne wszystkie, które już macie swoje pociechy w ramionach!

A ja trzymam się jeszcze ekipy nierozpakowanej, szczerze? Też już nie mam siły, ale ciągle sobie powtarzam, że dam radę:) jeszcze trochę!

Arga, Chantell88, Mellow lubią tę wiadomość

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak już ma skierowanie na poniedziałek to przestałam się zwracać uwagę na każdy ból brzucha :D muszę znów się przepakować. We wtorek pewnie założą mi cewnik.
    Ale powiem Wam, że to dziwne jak działa kobieca psychika...jeszcze jedno w brzuchu albo dopiero się urodziło a już myśli o kolejnym:D u mnie tak samo.
    Tylko myślę sobie ze juz chyba trochę późno...ja 35 Maż 40...
    Ada.d Ty miałaś aplikkowany ten żel z prostaglandyna?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mówi że mrozimy nasienie i on się podwiązuje. Bo może nam się jeszcze odmieni. Na 50urodziny sobie chce prezent zrobić. No na pewno nie ze mną! Dla mnie 2 to koniec 🤣

• Arga Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Ja jak już ma skierowanie na poniedziałek to przestałam się zwracać uwagę na każdy ból brzucha :D muszę znów się przepakować. We wtorek pewnie założą mi cewnik.
    Ale powiem Wam, że to dziwne jak działa kobieca psychika...jeszcze jedno w brzuchu albo dopiero się urodziło a już myśli o kolejnym:D u mnie tak samo.
    Tylko myślę sobie ze juz chyba trochę późno...ja 35 Maż 40...
    Ada.d Ty miałaś aplikkowany ten żel z prostaglandyna?
    Dziewczyno ja mam 39 lat partner 44 i jakby nie cc to bym się postarała o kolejne ale to pewnie hormony 😅 syna urodziłam w wieku 34 lat a córkę 32 lata. Bo powiem szczerze ta ostatnia ciąża jest lepsza od pierwszej 😅 po prostu nie mam czasu na nic bo dzueciaki mnie zajmują

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wasze maluchy znoszą kapiel? U nas jest krzyk na całe osiedle 🙉 Myjemy na razie w wodzie i olejku z migdałów z Lullalove. Polcia ma wciaż suchą, łuszczącą się skórkę i trochę rumienia, ale powoli jej schodzi. Ładnie za to goi się pępek, mojej starszej bardziej się tam paprało, a Poli chyba jutro już kikut odpadnie

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Jak Wasze maluchy znoszą kapiel? U nas jest krzyk na całe osiedle 🙉 Myjemy na razie w wodzie i olejku z migdałów z Lullalove. Polcia ma wciaż suchą, łuszczącą się skórkę i trochę rumienia, ale powoli jej schodzi. Ładnie za to goi się pępek, mojej starszej bardziej się tam paprało, a Poli chyba jutro już kikut odpadnie

U Nas też jest krzyk i ryk😂

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje poprzedniej dzieci ryczały przy myciu włosów do trzech lat 😅 ciekawe jak teraz będzie

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po pierwszym spacerze, Diana szczęśliwa 😄 jeśli chodzi o kąpiel to była zaciekawiona. Rozglądała się naokoło. Także raczej się podobało! Ja jestem zła na siebie, bo moja wyprawka zaczyna się od rozmiaru 56 i wszystko jest za wielkie, bo bobo 52 cm. Wiem, ze niedługo dorośnie, ale we wszystkim jak we worku 🙈 dziękuję za doradzenie odnośnie karmienia. Na zadanie jest całkiem spoko 😄 ale skąd u mnie tyle mleka to nie mam pojecia. W życiu nie miałam takich cycuchow, nawet w ciąży.

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie . Miłosz waży 3,5 kg , masaż szyjki okropne doświadczenie . Mam chodzić , szaleć . Coś tam się już lekko szyjka wzięła do roboty ale słabo wg doktora . Nie dał na szczęście na wywołanie bo nie jestem na insulinie . Jak nie urodzę to następna wizyta 17.08 .

Arga, welonka lubią tę wiadomość

• Mellow Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo cycki na początku karmienia wyglądają jak ideał medycyny estetycznej - wielkie, pełne, stojące i napięte. Mój mąż jak mialam nawał to patrzył jak Reksio na szynkę, aż czekałam jak mu ślina pocieknie 😂 Szkoda, że bolą przy tym, są ciężkie i ostatnia rzecz, na jaką mamy chęć, to żeby ktoś poza niemowlakiem je dotykał 😄

Adukow, ja dziś domawiałam sweterki 56 i 62, bo Pola miała się urodzić duża i nie kupiłam żadnych ciuszków wierzchnich w małym rozmiarze, w efekcie na spacer nie miałam jej co założyć na body. U nas długość urodzeniowa 55 cm i roz. 56 leży idealnie

adukow lubi tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • adukow Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, takie pełne napięte ☺️ i jeszcze jedno pytanko, ile Wasze dzieciaczki robią plus minus kup dziennie?

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja robi po każdym karmieniu kupę albo siku, dziennie samych kupek na pewno ok. 6-8.
    Obecnie te kupki są żółte z grudkami, zakończyłyśmy juz etap zielony 😄

adukow lubi tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam tą poduszkę poofi i wydaje się fajna. Liczę na to, że tym razem będzie mi się karmić wygodnie bo jak miałam poprzednio taką wielką po ciąży to naprawdę nie umiałam się w tym ułożyć.

age.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ