X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie wy zmieniacie te opisy na dole, gdzie się dodaje te suwaczki itp bo ja jakąś za głupia na to 🤣 nie mogę tych usawien znowu znaleźć choć kiedyś już tam byłam 😀

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Ja jak już ma skierowanie na poniedziałek to przestałam się zwracać uwagę na każdy ból brzucha :D muszę znów się przepakować. We wtorek pewnie założą mi cewnik.
    Ale powiem Wam, że to dziwne jak działa kobieca psychika...jeszcze jedno w brzuchu albo dopiero się urodziło a już myśli o kolejnym:D u mnie tak samo.
    Tylko myślę sobie ze juz chyba trochę późno...ja 35 Maż 40...
    Ada.d Ty miałaś aplikkowany ten żel z prostaglandyna?

Nie, ja miałam tylko zakładany balonik 22.07 i 23.07 od rana oksytocyna.

Marrud88 lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Powiem Wam dziewczyny że jak patrzę na tego mojego bąbla to czuje się spełniona.. bałam się bardzo jak to będzie jak urodzę ale ten lęk juz minął..
    Po 10 latach to prawie jak by na "nowo" pierwsze dziecko ale wpadliśmy w ten rytm bardzo szybko:)
    Do kompletu jeszcze córcia by się przydała ale na trzecie juz sie nie pisze.. maz tym bardziej 😁

Zgadzam się z dziewczynami, może Ci się odmienić, czas weryfikuje.😅 Ja po dwóch chłopakach bardzo długo mówiłam, że absolutnie, bo kto mi da gwarancję córki, z moim szczęściem prędzej będę jedyna w rodzinie która ma samych chłopców itp. Czas poukładał mi w głowie, pomógł zaakceptować, że najwyzej będą same chłopaki, że będziemy mieli cudowną rodzinkę tak czy inaczej I że jeśli chcemy to teraz, trzeba spróbować. No i przegadaliśmy dużo z mężem, poznaliśmy swoje punkty widzenia i doszliśmy do wniosku, że chcemy. A że jakimś cudem- totalnie nie wiem jak to się udało, wyszła nam córeczka to jestem absolutnie spełniona i teraz już pewna, że to koniec. (Ja jestem po 3x cc więc nie wchodzi w grę ryzykowanie następnym).🙈😊

adukow, Chantell88 lubią tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aż się boję co mi lekarz powie jak mnie otworzą 🙈 już zastanawiam się nad antykoncepcją

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba mamy problem.. Mała je regularnie co 4h, sama się budzi. A od doby ani śladu po kupie. Rozpłakałam się dzisiaj, bo wszędzie się czyta, że po karmieniu to must have. Dziś przychodzi położna o 13:00. Zobaczymy jak wagowo, ale w moich oczach przybiera, wyglada zdrowo. Może spotkalyscie się z podobnym problemem? Brzuszek nie jest twardy.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tegi co pamiętam to i kupki może tydzień nie być przy kp 🤔 jak brzuch jest miękki to myślę że nie masz co się martwić :)

adukow lubi tę wiadomość

• ada.d Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Miałam dziś kontrolne USG piersi po tej przerwie w leczeniu. Jest czysto!!!
    Ostatnie dwa dni były dla mnie mega ciężkie, ale chyba już czas na dobre odgonić czarne myśli!
    W poniedziałek wracam na chemię, w połowie września operacja, radio i raz na zawsze żegnam się z tym dziadem.

Mimi__, eweljina, Arga, Mania30, adukow, Vilka, Arjada, Aly078, Chantell88, Szyharku, Farfalla, welonka, Maura, Mellow, Evellka93, zasada, Mamitka lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Dziewczyny,
    Ostatnie dwa dni były dla mnie mega ciężkie, ale chyba już czas na dobre odgonić czarne myśli!
    W poniedziałek wracam na chemię, w połowie września operacja, radio i raz na zawsze żegnam się z tym dziadem.

Wspaniałe wieści!💪💪💪

ada.d lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Aly078 Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam, że już macie swoje maleństwa. Ja jeszcze muszę czekać. Mam pytanie odnośnie kocyków?. Po co są te kocyki bawełniane o wymiarze 40x40 cm? Mam kupiony dwupak w h&m na wyprzedaży, ale dopiero dziś zwróciłam uwagę jakie to małe. Jakieś pomysły? Czy to raczej zbędne?

• Salea Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Dziewczyny,
    Co za wspaniałe wieści! 🥳

ada.d lubi tę wiadomość

• Mellow Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, Twoja historia jest mega budująca, na pewno się skończy happy endem, super 💪

Adukow, a może spróbuj karmić częściej? 4h odstępu między karmieniami to dużo przy kp na żądanie, młoda może zwyczajnie w całości to strawić. Aż tyle Ci śpi, nie woła cycka wcześniej? U nas 1,5-2h odstępu to jest max, Pola nawet "towarzysko" się domaga pociumkania po takim czasie, tylko w nocy śpi ciągiem 3-4h.

U nas położna była dzisiaj, Polunia przybrała 51g na dobę, waży już ponad 3600g🙂 Mnie położna wyciagnęła szwy, w jednym miejscu rana niestety nie wygląda dobrze, ale dopóki nic się nie sączy, to mam nie włączać antybiotyku.

Pytałam u ulewanie małej, bo chlusta mlekiem bardzo, ale podobno jak tak mocno przybiera, to nie ma sie czym martwic - ew. mam ją oszukiwac i podawac czasem smoczek zamiast piersi

ada.d, adukow lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura dziekuje:*

Adukow jesli przybiera i nie ma problemow z brzuskiem to jest ok , u takich mlaych dzieci czasme te kupki sa naprawde niewielkie , u nas mlody do maga soe co 1.5-2h ale tez nie kupki po kazdym karmieniu. A moczy pieluszke robi siku ?

Mellow i polozna powiedziala ze jwsli przybiera a chlusta mlekiem to jest to z przejedznia .

Maura lubi tę wiadomość

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.d ale dobra wiadomość tego dnia:) suuuper! Jesteś superwoman:)

ada.d lubi tę wiadomość

preg.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , które są jeszcze w dwupaku : czy was też tak ciągnie brzuch ? Postoje chwile i mam wrażenie jakby mi miał eksplodować ten brzuch . Plus po wczorajszym masażu ciągły ból brzucha jak na okres i plamienie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Dziewczyny , które są jeszcze w dwupaku : czy was też tak ciągnie brzuch ? Postoje chwile i mam wrażenie jakby mi miał eksplodować ten brzuch . Plus po wczorajszym masażu ciągły ból brzucha jak na okres i plamienie .

Ciągnie, i wogóle już mocniejsze ruchy malutkiej bolą.
    A przede wszystkim bardzo mocno potrafi mnie zakłuć i pociągnąć w okolicy krocza... Choć ja póki co plamień żadnych nie mam.

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ZERO objawów nadchodzącego porodu. Chciałabym już nie iść na wtorkową wizytę, szkoda mi kasy 😂 ale nie zapowiada się, że będzie inaczej 🙄

E
    age.png
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wkurzająca cisza. Do przepowiadających już się przyzwyczaiłam, mam codziennie, już nie liczę. Kłucie w kroczu i ciągnięcie brzucha koszmar, zwłaszcza jak chodzę a mała się rusza, to po prostu boli. Dziś lekko mnie bolą plecy na dole, ale jadę do ikei. Marzę żeby urodzić w ten weekend póki starszaki w rozjazdach, ale pewnie na marzeniach się skończy 🤣

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję wykonanie zadania! Po 9:00 urodziła się moja córeczka Matylda 😊 Jest mega kruszynką, bo waży zaledwie 2600 g i ma 53 cm długości. Zostałyśmy przewiezione z sali pooperacyjnej, czekam na wieczorną pionizację i jestem po dwóch dawkach Morfiny, więc aktualnie życie jest piękne 😁

Marrud88, eweljina, zasada, welonka, Vilka, Edyta1, Mimi__, Arjada, Evellka93, Arga, Salea, Chantell88, Maura, adukow, ada.d, Megi93 lubią tę wiadomość

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfalla gratulacje!!!
    U mnie też cisza, dziś byłam na ktg, jeden skurcze się zapisał jak kichnełam:D nic a nic mnie nie boli, nie ciągnie. Czekam do wtorku na indukcję.

Farfalla lubi tę wiadomość

preg.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfalla Gratulacje ! Dużo zdrówka 🙂
    Ja mam plamienie po tych jego cudownych masażach wczoraj ale mówił , że tak może być . Ruchy też czuje już boleśnie i też bym chciała już mieć to za sobą , ale jutro świętuje 30 może mały zechce mieć urodziny razem z mamą 😅

Farfalla lubi tę wiadomość

‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ