Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, ja mam takie pytanie, czy podajecie swoim maluchom witaminę K? Słyszałam tylko ze mam podawać witaminę D, nic nie mówili o wit K. Wczoraj znajoma zapytała czemu jej nie podaje no i w sumie zgłupiałam.
-
Usiasia wrote:Hej dziewczyny, ja mam takie pytanie, czy podajecie swoim maluchom witaminę K? Słyszałam tylko ze mam podawać witaminę D, nic nie mówili o wit K. Wczoraj znajoma zapytała czemu jej nie podaje no i w sumie zgłupiałam.
Mimi duzy maluszek :)nie bedziesz miec cesarki przy takim maluszku?
U mnie juz 8 kg mniej ,ciagle schodzi ze mnei jescze woda bo w nocy oblewja mnie poty okropne . Jeszcze 2-3kg i reszta moze zostac:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 10:49
-
Dziewczyny, czy u Was też taka fatalna pogoda? Na pomorzu zimno, kilkanaście stopni, wieje, pada... tak się zastanawiam jak utrzyma się ta pogoda do porodu i wyjścia ze szpitala, to jak maluszka ubrać? Body na krótki, czy lepiej długi rękaw? A na to pajac i kocyk? Nie wiem 🙈 totalnie już głupieję 🤪
-
My podajemy Vigantol i probiotyk Vivomixx.
U mnie juz -11 kg, do wagi sprzed ciazy zostało mi bardzo mało, ale marzy mi się schudnąc jeszcze więcej, tak do poziomu sprzed pierwszej ciazy. Wtedy przy 171 cm ważyłam 60 kg i wyglądałam najlepiej w życiu.
Chyba nauczyłam kolejne dziecko noszenia na rękach🫣 Poliś uruchamia syrenę jak tylko próbuję ją odłożyć, dopiero jak zaśnie porządnie przy cycusiu można ją wsadzić do łóżeczka. -
Dzisiaj chyba w całej Polsce taka pogoda deszczowa, ale mi to pasuje, bo upały już były męczące. Dobrze by było urodzić jutro, pojutrze póki chłodno
-
Usiasia wrote:Hej dziewczyny, ja mam takie pytanie, czy podajecie swoim maluchom witaminę K? Słyszałam tylko ze mam podawać witaminę D, nic nie mówili o wit K. Wczoraj znajoma zapytała czemu jej nie podaje no i w sumie zgłupiałam.
My tylko Wit.D i priobiotyk.
W PN cały dzień pada i tego co widzialam to kolejne dni zapowiadają się podobnie.. mi to nie pasuje bo nawet na spacer wyjsc nie można.
Co do wagi to mi jeszcze zostało jakieś 5,5 kg do wagi sprzed ciąży ale w planach jest zrzucić 7,5 i dobić do 55 kg bo tak się najlepiej czułam:)
Wczoraj mieliśmy sesje noworodkowa,młody spisał się na medal.. teraz czekamy na efekty:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 12:49
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
nick nieaktualnyNo ja powinnam dziś mieć przyjęcie do szpitala, ale aktualnie nie mają miejsc i nie wiadomo kiedy mnie przyjmą. To jest jakiś dramat. Tak, przy tej wadze i poprzednim CC powinnam mieć cesarkę, no ale i tak muszę się dostać do szpitala. To jest chore, że przy cukrzycy każą rozwiązywać wcześniej w szpitalu 3 stopnia, a jak przychodzi co do czego to i tak muszę czekać. W Gdańsku jest koszmarna sytuacja z porodówka mi, bo są tylko dwie i wszyscy jadą tu rodzić, nawet jak mogą u siebie w miastach w szpitalach o niższej referencyjności. Bo po remoncie i ładnie 🤦🏻♀️
-
Mimi__ wrote:No ja powinnam dziś mieć przyjęcie do szpitala, ale aktualnie nie mają miejsc i nie wiadomo kiedy mnie przyjmą. To jest jakiś dramat. Tak, przy tej wadze i poprzednim CC powinnam mieć cesarkę, no ale i tak muszę się dostać do szpitala. To jest chore, że przy cukrzycy każą rozwiązywać wcześniej w szpitalu 3 stopnia, a jak przychodzi co do czego to i tak muszę czekać. W Gdańsku jest koszmarna sytuacja z porodówka mi, bo są tylko dwie i wszyscy jadą tu rodzić, nawet jak mogą u siebie w miastach w szpitalach o niższej referencyjności. Bo po remoncie i ładnie 🤦🏻♀️
Moja znajoma położna pracuje w UCK i tylko wczoraj podczas swojej dziennej zmiany przyjęła 10 porodów 😬
My nadal dwupak i cisza 🤷 -
Ja też dalej w dwupaku . Pogoda na Podkarpaciu też fatalna . Wczoraj od rana trzy burze , dziś już też grzmi i leje . Wczoraj miałam zjazd przez te urodziny bo inaczej je sobie wyobrażałam a okazało się , że większość osób zapomniała . Ryczałam jak bóbr gdzie normalnie bym miała w poważaniu . W nocy miałam dość mocne bóle brzucha ale nic regularnego ani skurczowego plus ciągniecie w pachwinie i kłucie na dole . Śluzu tylko jakby więcej .
-
Chantell88 wrote:My tylko Wit.D i priobiotyk.
W PN cały dzień pada i tego co widzialam to kolejne dni zapowiadają się podobnie.. mi to nie pasuje bo nawet na spacer wyjsc nie można.
Co do wagi to mi jeszcze zostało jakieś 5,5 kg do wagi sprzed ciąży ale w planach jest zrzucić 7,5 i dobić do 55 kg bo tak się najlepiej czułam:)
Wczoraj mieliśmy sesje noworodkowa,młody spisał się na medal.. teraz czekamy na efekty:)
Chantel, jaki probiotyk? Masz to na wypisie z Polnej? Bo ja zatrzymałam się na witaminie D 😄 a na sesję jakie mieliście stylówki? :> oby u nas tez przebiegła pomyślnie!
Co do pogody to jesień max. Cycuchy mi opadły, laktacja się chyba reguluje. Wyczekiwana qpa była. Jutro położna. Planuje zważyć bobo przed kąpielą we wkładzie Varoma w Thermomixie 🙈
Ej ja tez się strasznie pocę.. wagi nie mam, ale widzę, że ładny zjazd
PS
udało mi się zmienić suwak 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 13:26
-
nick nieaktualnyeweljina wrote:Moja znajoma położna pracuje w UCK i tylko wczoraj podczas swojej dziennej zmiany przyjęła 10 porodów 😬
My nadal dwupak i cisza 🤷
😱😱😱 No to się nie dziwię że nie ma miejsca. Tak myślę czy nie poczekać max do wtorku na telefon i stawić się gdziekolwiek jak się nic nie zmieni. -
adukow wrote:Chantel, jaki probiotyk? Masz to na wypisie z Polnej? Bo ja zatrzymałam się na witaminie D 😄 a na sesję jakie mieliście stylówki? :> oby u nas tez przebiegła pomyślnie!
Co do pogody to jesień max. Cycuchy mi opadły, laktacja się chyba reguluje. Wyczekiwana qpa była. Jutro położna. Planuje zważyć bobo przed kąpielą we wkładzie Varoma w Thermomixie 🙈
Ej ja tez się strasznie pocę.. wagi nie mam, ale widzę, że ładny zjazd
PS
udało mi się zmienić suwak 😄
Położna mi kazała dawać bo mamy małe problemy z brzuszkiem ,dajemy Diflos.
Stylowki miala pani fotograf.. ja miałam tylko podać kolorystykę.. był tak grzeczny ze bchyba tylko 2 razy go przebieralysmy bo szkoda było zepsuć tej idealnej współpracy 😆
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
nick nieaktualnyDziewczyny, jak tam sytuacja z partnerami? Odpuściłyście działania na tym etapie czy dalej korzystacie?
U mnie skurczów na Ktg brak, szyjka długa więc chyba nie mam co się martwić żebym coś miała przyspieszyć. Termin CC za 1,5 tygodnia dopieroArga lubi tę wiadomość
-
Ciąża2023 wrote:Dziewczyny, jak tam sytuacja z partnerami? Odpuściłyście działania na tym etapie czy dalej korzystacie?
U mnie skurczów na Ktg brak, szyjka długa więc chyba nie mam co się martwić żebym coś miała przyspieszyć. Termin CC za 1,5 tygodnia dopieroCiąża2023 lubi tę wiadomość
-
My też "korzystamy" Ale już codziennie czuję taki nacisk na pęcherz i w dole brzucha że niech to się już zacznie. Dzisiaj też więcej mlecznej wydzieliny, a jak u was?
-
Dziewczyny, kładziecie już maluszki na brzuszku? Mnie się wydawało, że tygodniowe bobo to za wcześnie, ale położna kazała już kłaść i o dziwo Polci się podoba i nawet daje radę przekręcać główkę z jednej strony na drugą ❤️
A jak często kąpiecie? -
Mellow wrote:Dziewczyny, kładziecie już maluszki na brzuszku? Mnie się wydawało, że tygodniowe bobo to za wcześnie, ale położna kazała już kłaść i o dziwo Polci się podoba i nawet daje radę przekręcać główkę z jednej strony na drugą ❤️
A jak często kąpiecie?
My też mamy kłaść ale Niko nie lubi i szybko się denerwuje wtedy.
Kąpiemy co 2 dzien.Mellow lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔