X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfalla wrote:
    Melduję wykonanie zadania! Po 9:00 urodziła się moja córeczka Matylda 😊 Jest mega kruszynką, bo waży zaledwie 2600 g i ma 53 cm długości. Zostałyśmy przewiezione z sali pooperacyjnej, czekam na wieczorną pionizację i jestem po dwóch dawkach Morfiny, więc aktualnie życie jest piękne 😁
    Gratulacje. Morfinę Ci dali? U nas tylk ketonal w kroplówce a później paracetamol.
    Powodzenia przy pionizacji

Farfalla lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów i ciągnięcia to jak coś robię to wszystko się spina ale nie ma tragedii. Gdyby nie cc to pewnie długo jeszcze bym chodziła w dwupaku a tak to czasu coraz mniej

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfala gratulacje:) odpoczywajcie ;)

Farfalla, Mala_syrenka lubią tę wiadomość

age.png
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Gratulacje. Morfinę Ci dali? U nas tylk ketonal w kroplówce a później paracetamol.
    Powodzenia przy pionizacji

Tak, w Poznaniu na Polnej wjeżdża morfina po cięciu, ale tylko na sali pooperacyjnej. Później już łagodniejsze substancje ładują.

Arga lubi tę wiadomość

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfalla gratulacje!
    Tak,potwierdzam ja też dostalam morfinę.. nie czułam nic:)

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Maura Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też bez zmian 🙈
    Podobnie jak u Was, czasem coś ciągnie, czasem zakłuje, brzuch bywa twardy, zwłaszcza kiedy się rusza lub wypina w tym samym momencie kiedy ja się poruszam, a kopniaki bolesne 😅 nie mam plamień...zero, ale wydzieliny jakby więcej.

Marrud88 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się cieszę że mam na jutro termin żeby się stawić w szpitalu. Pół nocy trzymał mnie jakiś dziwny skurcz, ciągły ból okresowy, brzuch twardy, cały czas ucisk. Mam nadzieję że zadzwonią jutro o świcie żebym przyjechała 🙈 już chyba naprawdę wolę te nieprzespane noce z bombelkiem niż końcówkę ciąży. Przynajmniej człowiek może się ruszyć i nie waży tyle co mała orka

• Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Jak ja się cieszę że mam na jutro termin żeby się stawić w szpitalu. Pół nocy trzymał mnie jakiś dziwny skurcz, ciągły ból okresowy, brzuch twardy, cały czas ucisk. Mam nadzieję że zadzwonią jutro o świcie żebym przyjechała 🙈 już chyba naprawdę wolę te nieprzespane noce z bombelkiem niż końcówkę ciąży. Przynajmniej człowiek może się ruszyć i nie waży tyle co mała orka

Doskonale Cię rozumiem. Moje pierwsze uczucie wczoraj jeszcze na stole operacyjnym tuż po wyciągnięciu małej - cudownie, nie jestem już w ciąży, nigdy więcej 😂

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj pamiętam jak miałam cesarkę i młodą wyciągnęli, jakby mi ktoś wielki głaz z kręgosłupa zdjął 😃

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mój termin, oczywiście nadal cisza, spokój... 😩

welonka lubi tę wiadomość

E
    age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Dziś mój termin, oczywiście nadal cisza, spokój... 😩
    Mój w poniedziałek, muszę dopakować jakieś ubrania ciążowe, nie chce chodzić w koszulach przed indukcja...

preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, Ty chyba jesteś pierwsza z nas na forum, która dobiła do 40+0 🙂 Mnie zabrakło jednego dnia.

Adukow, jak u Was sytuacja z kupą, co powiedziala połozna?

Farfalla, gratki bobaska po drugiej stronie brzucha😊

U nas niestety ciąg dalszy kłopotów z ulewaniem, Polusia chlusta nawet 1-2 h po posiłku i to już nie jest ulewanie kacikiem ust, tylko wymioty☹️ Boje sie, ze pediatra to oleje, skoro przybiera tak dobrze, a ja juz nie daje rady z tym ciagłym przebieraniem. Wszyscy gadają, że to fizjologiczne, a mnie jej tak bardzo szkoda☹️

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ewelina, Ty chyba jesteś pierwsza z nas na forum, która dobiła do 40+0 🙂 Mnie zabrakło jednego dnia.

Adukow, jak u Was sytuacja z kupą, co powiedziala połozna?

Farfalla, gratki bobaska po drugiej stronie brzucha😊

U nas niestety ciąg dalszy kłopotów z ulewaniem, Polusia chlusta nawet 1-2 h po posiłku i to już nie jest ulewanie kacikiem ust, tylko wymioty☹️ Boje sie, ze pediatra to oleje, skoro przybiera tak dobrze, a ja juz nie daje rady z tym ciagłym przebieraniem. Wszyscy gadają, że to fizjologiczne, a mnie jej tak bardzo szkoda☹️

Ja chyba dobije do 50+0 jak tak dalej będzie 😬

adukow lubi tę wiadomość

E
    age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam do 40+0 zabrakło dwóch dni 😉
    Kupy ani widu ani słychu, ale wdrożyłam Wasze wskazówki, częściej przystawiam do cycucha. Położna do tego kazała dorzucić ‚shota’ po karmieniu w postaci pokarmu zgromadzonego za pomocą kolektora. No i czekamy na rozkręcenie akcji. Siku jest regularne. Wkurzają mnie tylko porady Mamy czy Teściowej uhh - co mam robić, co mam jeść, co powinnam, czego nie. Przy tym baby bluesie to mi się nóż w kieszeni otwiera :d Tak to maluszek zdrowo wygląda. Byliśmy wczoraj na spacerze, bo od dzisiaj deszcze. W środę sesja noworodkowa.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My siedzimy na sorze bo mi chyba wody odeszły, a na pewno część. Skurczów brak ale jednak wolę sprawdzić dla spokojnej głowy 🙈

adukow, Arga, welonka, Edyta1, Maura, zasada lubią tę wiadomość

• adukow Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    My siedzimy na sorze bo mi chyba wody odeszły, a na pewno część. Skurczów brak ale jednak wolę sprawdzić dla spokojnej głowy 🙈

Oo, sytuacja podobna do mojej! Trzymam kciuki 🤗

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Powodzenia. Od odejścia wód do akcji może trochę minąć. Oby dzisiaj Ci się udało.

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi powodzenia!!

Dziewczyny, jak wygląda aktywności Waszych maluchów w ciągu dnia ? U nas dotychczas Staś spał po 2,5 - 3h dziennie, później przerwa na jedzenie, pieluchę itd i dalej do spania. A dziś jest jakaś masakra, od 8 rano mały spał 3 x po 40-50 minit. Cały dzień pojękuje, a ja nie mam pojęcia o co mu chodzi...

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi powodzenia .
    !

Ada to tak jak u nas dzisiaj starsza i mlodyszy caly czas ejki nie wiaodmo o co , mlodszego do tego meczy brzuch i tylko rece i rece.
    Adukow u mnie ro samo mlody ma wzdeicia me zy go brzuch i oczywiście moja wina bo ja cos zjdalam

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fałszywy alarm. Wszystko zamknięte, kilka skurczów na ktg i to tyle. Waga maluszka 4180g 🤪

Marrud88 lubi tę wiadomość

‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ