X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfalla wrote:
    Melduję wykonanie zadania! Po 9:00 urodziła się moja córeczka Matylda 😊 Jest mega kruszynką, bo waży zaledwie 2600 g i ma 53 cm długości. Zostałyśmy przewiezione z sali pooperacyjnej, czekam na wieczorną pionizację i jestem po dwóch dawkach Morfiny, więc aktualnie życie jest piękne 😁
    Gratulacje. Morfinę Ci dali? U nas tylk ketonal w kroplówce a później paracetamol.
    Powodzenia przy pionizacji

Farfalla lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów i ciągnięcia to jak coś robię to wszystko się spina ale nie ma tragedii. Gdyby nie cc to pewnie długo jeszcze bym chodziła w dwupaku a tak to czasu coraz mniej

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfala gratulacje:) odpoczywajcie ;)

Farfalla, Mala_syrenka lubią tę wiadomość

age.png
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Gratulacje. Morfinę Ci dali? U nas tylk ketonal w kroplówce a później paracetamol.
    Powodzenia przy pionizacji

Tak, w Poznaniu na Polnej wjeżdża morfina po cięciu, ale tylko na sali pooperacyjnej. Później już łagodniejsze substancje ładują.

Arga lubi tę wiadomość

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfalla gratulacje!
    Tak,potwierdzam ja też dostalam morfinę.. nie czułam nic:)

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też bez zmian 🙈
    Podobnie jak u Was, czasem coś ciągnie, czasem zakłuje, brzuch bywa twardy, zwłaszcza kiedy się rusza lub wypina w tym samym momencie kiedy ja się poruszam, a kopniaki bolesne 😅 nie mam plamień...zero, ale wydzieliny jakby więcej.

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się cieszę że mam na jutro termin żeby się stawić w szpitalu. Pół nocy trzymał mnie jakiś dziwny skurcz, ciągły ból okresowy, brzuch twardy, cały czas ucisk. Mam nadzieję że zadzwonią jutro o świcie żebym przyjechała 🙈 już chyba naprawdę wolę te nieprzespane noce z bombelkiem niż końcówkę ciąży. Przynajmniej człowiek może się ruszyć i nie waży tyle co mała orka

• Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Jak ja się cieszę że mam na jutro termin żeby się stawić w szpitalu. Pół nocy trzymał mnie jakiś dziwny skurcz, ciągły ból okresowy, brzuch twardy, cały czas ucisk. Mam nadzieję że zadzwonią jutro o świcie żebym przyjechała 🙈 już chyba naprawdę wolę te nieprzespane noce z bombelkiem niż końcówkę ciąży. Przynajmniej człowiek może się ruszyć i nie waży tyle co mała orka

Doskonale Cię rozumiem. Moje pierwsze uczucie wczoraj jeszcze na stole operacyjnym tuż po wyciągnięciu małej - cudownie, nie jestem już w ciąży, nigdy więcej 😂

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj pamiętam jak miałam cesarkę i młodą wyciągnęli, jakby mi ktoś wielki głaz z kręgosłupa zdjął 😃

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mój termin, oczywiście nadal cisza, spokój... 😩

welonka lubi tę wiadomość

E
    age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Dziś mój termin, oczywiście nadal cisza, spokój... 😩
    Mój w poniedziałek, muszę dopakować jakieś ubrania ciążowe, nie chce chodzić w koszulach przed indukcja...

preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, Ty chyba jesteś pierwsza z nas na forum, która dobiła do 40+0 🙂 Mnie zabrakło jednego dnia.

Adukow, jak u Was sytuacja z kupą, co powiedziala połozna?

Farfalla, gratki bobaska po drugiej stronie brzucha😊

U nas niestety ciąg dalszy kłopotów z ulewaniem, Polusia chlusta nawet 1-2 h po posiłku i to już nie jest ulewanie kacikiem ust, tylko wymioty☹️ Boje sie, ze pediatra to oleje, skoro przybiera tak dobrze, a ja juz nie daje rady z tym ciagłym przebieraniem. Wszyscy gadają, że to fizjologiczne, a mnie jej tak bardzo szkoda☹️

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ewelina, Ty chyba jesteś pierwsza z nas na forum, która dobiła do 40+0 🙂 Mnie zabrakło jednego dnia.

Adukow, jak u Was sytuacja z kupą, co powiedziala połozna?

Farfalla, gratki bobaska po drugiej stronie brzucha😊

U nas niestety ciąg dalszy kłopotów z ulewaniem, Polusia chlusta nawet 1-2 h po posiłku i to już nie jest ulewanie kacikiem ust, tylko wymioty☹️ Boje sie, ze pediatra to oleje, skoro przybiera tak dobrze, a ja juz nie daje rady z tym ciagłym przebieraniem. Wszyscy gadają, że to fizjologiczne, a mnie jej tak bardzo szkoda☹️

Ja chyba dobije do 50+0 jak tak dalej będzie 😬

adukow lubi tę wiadomość

E
    age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam do 40+0 zabrakło dwóch dni 😉
    Kupy ani widu ani słychu, ale wdrożyłam Wasze wskazówki, częściej przystawiam do cycucha. Położna do tego kazała dorzucić ‚shota’ po karmieniu w postaci pokarmu zgromadzonego za pomocą kolektora. No i czekamy na rozkręcenie akcji. Siku jest regularne. Wkurzają mnie tylko porady Mamy czy Teściowej uhh - co mam robić, co mam jeść, co powinnam, czego nie. Przy tym baby bluesie to mi się nóż w kieszeni otwiera :d Tak to maluszek zdrowo wygląda. Byliśmy wczoraj na spacerze, bo od dzisiaj deszcze. W środę sesja noworodkowa.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My siedzimy na sorze bo mi chyba wody odeszły, a na pewno część. Skurczów brak ale jednak wolę sprawdzić dla spokojnej głowy 🙈

adukow, Arga, welonka, Edyta1, Maura, zasada lubią tę wiadomość

• adukow Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    My siedzimy na sorze bo mi chyba wody odeszły, a na pewno część. Skurczów brak ale jednak wolę sprawdzić dla spokojnej głowy 🙈

Oo, sytuacja podobna do mojej! Trzymam kciuki 🤗

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Powodzenia. Od odejścia wód do akcji może trochę minąć. Oby dzisiaj Ci się udało.

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi powodzenia!!

Dziewczyny, jak wygląda aktywności Waszych maluchów w ciągu dnia ? U nas dotychczas Staś spał po 2,5 - 3h dziennie, później przerwa na jedzenie, pieluchę itd i dalej do spania. A dziś jest jakaś masakra, od 8 rano mały spał 3 x po 40-50 minit. Cały dzień pojękuje, a ja nie mam pojęcia o co mu chodzi...

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi powodzenia .
    !

Ada to tak jak u nas dzisiaj starsza i mlodyszy caly czas ejki nie wiaodmo o co , mlodszego do tego meczy brzuch i tylko rece i rece.
    Adukow u mnie ro samo mlody ma wzdeicia me zy go brzuch i oczywiście moja wina bo ja cos zjdalam

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fałszywy alarm. Wszystko zamknięte, kilka skurczów na ktg i to tyle. Waga maluszka 4180g 🤪

Marrud88 lubi tę wiadomość

‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ