Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Farfalla wrote:Melduję wykonanie zadania! Po 9:00 urodziła się moja córeczka Matylda 😊 Jest mega kruszynką, bo waży zaledwie 2600 g i ma 53 cm długości. Zostałyśmy przewiezione z sali pooperacyjnej, czekam na wieczorną pionizację i jestem po dwóch dawkach Morfiny, więc aktualnie życie jest piękne 😁
Powodzenia przy pionizacjiFarfalla lubi tę wiadomość
-
Arga wrote:Gratulacje. Morfinę Ci dali? U nas tylk ketonal w kroplówce a później paracetamol.
Powodzenia przy pionizacji
Tak, w Poznaniu na Polnej wjeżdża morfina po cięciu, ale tylko na sali pooperacyjnej. Później już łagodniejsze substancje ładują.Arga lubi tę wiadomość
-
U mnie też bez zmian 🙈
Podobnie jak u Was, czasem coś ciągnie, czasem zakłuje, brzuch bywa twardy, zwłaszcza kiedy się rusza lub wypina w tym samym momencie kiedy ja się poruszam, a kopniaki bolesne 😅 nie mam plamień...zero, ale wydzieliny jakby więcej.Marrud88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak ja się cieszę że mam na jutro termin żeby się stawić w szpitalu. Pół nocy trzymał mnie jakiś dziwny skurcz, ciągły ból okresowy, brzuch twardy, cały czas ucisk. Mam nadzieję że zadzwonią jutro o świcie żebym przyjechała 🙈 już chyba naprawdę wolę te nieprzespane noce z bombelkiem niż końcówkę ciąży. Przynajmniej człowiek może się ruszyć i nie waży tyle co mała orka
-
Mimi__ wrote:Jak ja się cieszę że mam na jutro termin żeby się stawić w szpitalu. Pół nocy trzymał mnie jakiś dziwny skurcz, ciągły ból okresowy, brzuch twardy, cały czas ucisk. Mam nadzieję że zadzwonią jutro o świcie żebym przyjechała 🙈 już chyba naprawdę wolę te nieprzespane noce z bombelkiem niż końcówkę ciąży. Przynajmniej człowiek może się ruszyć i nie waży tyle co mała orka
Doskonale Cię rozumiem. Moje pierwsze uczucie wczoraj jeszcze na stole operacyjnym tuż po wyciągnięciu małej - cudownie, nie jestem już w ciąży, nigdy więcej 😂
-
nick nieaktualny
-
Ewelina, Ty chyba jesteś pierwsza z nas na forum, która dobiła do 40+0 🙂 Mnie zabrakło jednego dnia.
Adukow, jak u Was sytuacja z kupą, co powiedziala połozna?
Farfalla, gratki bobaska po drugiej stronie brzucha😊
U nas niestety ciąg dalszy kłopotów z ulewaniem, Polusia chlusta nawet 1-2 h po posiłku i to już nie jest ulewanie kacikiem ust, tylko wymioty☹️ Boje sie, ze pediatra to oleje, skoro przybiera tak dobrze, a ja juz nie daje rady z tym ciagłym przebieraniem. Wszyscy gadają, że to fizjologiczne, a mnie jej tak bardzo szkoda☹️ -
Mellow wrote:Ewelina, Ty chyba jesteś pierwsza z nas na forum, która dobiła do 40+0 🙂 Mnie zabrakło jednego dnia.
Adukow, jak u Was sytuacja z kupą, co powiedziala połozna?
Farfalla, gratki bobaska po drugiej stronie brzucha😊
U nas niestety ciąg dalszy kłopotów z ulewaniem, Polusia chlusta nawet 1-2 h po posiłku i to już nie jest ulewanie kacikiem ust, tylko wymioty☹️ Boje sie, ze pediatra to oleje, skoro przybiera tak dobrze, a ja juz nie daje rady z tym ciagłym przebieraniem. Wszyscy gadają, że to fizjologiczne, a mnie jej tak bardzo szkoda☹️
Ja chyba dobije do 50+0 jak tak dalej będzie 😬adukow lubi tę wiadomość
-
Nam do 40+0 zabrakło dwóch dni 😉
Kupy ani widu ani słychu, ale wdrożyłam Wasze wskazówki, częściej przystawiam do cycucha. Położna do tego kazała dorzucić ‚shota’ po karmieniu w postaci pokarmu zgromadzonego za pomocą kolektora. No i czekamy na rozkręcenie akcji. Siku jest regularne. Wkurzają mnie tylko porady Mamy czy Teściowej uhh - co mam robić, co mam jeść, co powinnam, czego nie. Przy tym baby bluesie to mi się nóż w kieszeni otwiera :d Tak to maluszek zdrowo wygląda. Byliśmy wczoraj na spacerze, bo od dzisiaj deszcze. W środę sesja noworodkowa. -
nick nieaktualny
-
Mimi powodzenia!!
Dziewczyny, jak wygląda aktywności Waszych maluchów w ciągu dnia ? U nas dotychczas Staś spał po 2,5 - 3h dziennie, później przerwa na jedzenie, pieluchę itd i dalej do spania. A dziś jest jakaś masakra, od 8 rano mały spał 3 x po 40-50 minit. Cały dzień pojękuje, a ja nie mam pojęcia o co mu chodzi... -
Mimi powodzenia .
!
Ada to tak jak u nas dzisiaj starsza i mlodyszy caly czas ejki nie wiaodmo o co , mlodszego do tego meczy brzuch i tylko rece i rece.
Adukow u mnie ro samo mlody ma wzdeicia me zy go brzuch i oczywiście moja wina bo ja cos zjdalam -
nick nieaktualny