X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Dziewczyny po CC - czy miałyście ból podczas siusiania po porodzie? U mnie mija 6 dzień od CC i czuję ból, zastanawiam się czy nadal to po cewniku czy jakieś zapalenie pęcherza.

Czy karmiąc piersia można brać furagine?

Ja mam uczucie lekkiego pieczenia ale nie cały czas, najczęściej kiedy przetrzymam siku albo nie ogarnę ze pęcherz jest pełny. Wtedy jest konkretny bol.

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Cudów nie ma :D jestem po wizycie szyjka 3 cm kanał zamknięty:D mam skierowanie na poniedziałek do szpitala.

A masz jakieś wskazanie, że tak szybko ? Bo mój to mowil że najwcześniej skierowanie do szpitala wystawi tydzień po terminie 😬

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [
    Mellow wrote:
    Dziewczyny po CC - czy miałyście ból podczas siusiania po porodzie? U mnie mija 6 dzień od CC i czuję ból, zastanawiam się czy nadal to po cewniku czy jakieś zapalenie pęcherza.

Ja po pierwsze nie czułam kiedy chce mi się sikać, później jak już szlam siku to bolało. Czasem boli jeszcze a w piątek miną 2 tygodnie od cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 19:04

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Salea Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie, za tydzień termin cesarki, szyjka zamknięta, wyniki badań spoko. Podobno gdybym rodziła sn to spokojnie bym dochodziła do 41 tyg, mimo moich godzinnych codziennych spacerów 😁
    Arga, to widzę że mniej więcej trzymamy terminy blisko siebie od samego początku, Ty wtorek ja czwartek :-)

Arga lubi tę wiadomość

• marian Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, byłam z Wami grudzień/styczeń na forum, tylko wtedy się nie udało i chciałam dać znać, że znowu jestem w ciąży 😊 to dopiero początek, ale jakoś pomyślałam o Was w związku ze zblizającymi się Waszymi terminami. Życzę Wam miłych chwil po narodzinach maluszków. Pozdrawiam 😉

Arga, Megi93, Vilka, Marrud88, Evellka93, adukow, Szyharku, Mimi__, Farfalla, welonka, ada.d lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:

Nie,ja normalnie robilam siku.. za to mam problemy z tym drugim.

Dzis zaliczyłam fryzjera i bylam w pracy zalatwic macierzyński.. odrazu się lepiej człowiek czuje,tatuś dal sobie super radę z mlodym:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 20:29

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyharku wrote:
    A masz jakieś wskazanie, że tak szybko ? Bo mój to mowil że najwcześniej skierowanie do szpitala wystawi tydzień po terminie 😬

Wiesz ja mam chorobę autoimmunologiczną, od początku na lekach podtrzymujących więc doktor mówi że chcą mieć mnie na oku. U mnie ta indukcja będzie taka "delikatna", bo jestem już po jednym cc z powodu braku postępu porodu i mocno nie będą mnie maglować...

preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marian wrote:
    Część dziewczyny, byłam z Wami grudzień/styczeń na forum, tylko wtedy się nie udało i chciałam dać znać, że znowu jestem w ciąży 😊 to dopiero początek, ale jakoś pomyślałam o Was w związku ze zblizającymi się Waszymi terminami. Życzę Wam miłych chwil po narodzinach maluszków. Pozdrawiam 😉
    Kciuki zacisniete!!! Powodzenia

marian lubi tę wiadomość

preg.png
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg, skurcze są nawet niektóre co chwile😂 czyli nadal nieregularne... kolejne ktg w następną środę i to już będę po terminie. Panie dziś prosiły żebym urodziła bo nie mają miejsca w kalendarzu na zapisy😆😆 plamie, jest rozwarcie, podobno można nawet dotknąć głowy młodego 🫢 ale nic się dalej nie rusza.. dzis wieczorem jakoś tak mnie dopadł jakiś taki gorszy nastrój. Bardzo chce żeby się już urodził ale dziś wyjątkowo odczuwam mega lęk przed porodem. Bardziej przed komplikacjami jak samym porodem. No i ból. Jakoś zaczynam sobie dobrze przypominać jak to było za pierwszym razem😆😆

Marrud88 lubi tę wiadomość

• Szyharku Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Wiesz ja mam chorobę autoimmunologiczną, od początku na lekach podtrzymujących więc doktor mówi że chcą mieć mnie na oku. U mnie ta indukcja będzie taka "delikatna", bo jestem już po jednym cc z powodu braku postępu porodu i mocno nie będą mnie maglować...

Rozumiem. No to już bliżej jak dalej;) ja dziś rano odstawiam dziecię na obóz i niech się dzieje co chce, byle szybko.

Marrud88, Arga lubią tę wiadomość

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam skończone 37 tygodni 🙂 Z jednej strony ulga , z drugiej niepewność i strach . Dziś jadę na wizytę na 17.00 nie śpię już od 5 rano , brzuch mnie bolał i wybudził . Nie wiem czy to stres czy przepowiadające dalej dokuczają . 🤯

• Edyta1 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj kończę 37 tydzień 😊 Na razie nic się nie dzieje.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej czop odchodzi kawałkami, już nie jest podbarwiony krwią. No można oszaleć na tej końcówce, ani w jedną ani w drugą

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie zdanie na temat kosza na Pampersy? Musi być czy kasa wyrzucona w błoto i temat przereklamowany? Przy pierwszej ciąży nie miałam i w sumie się teraz zastanawiam czy to nie bardziej gadżet.
    Już bym chyba wolała kiedyś zainwestować w ekspres do mleka

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Jakie macie zdanie na temat kosza na Pampersy? Musi być czy kasa wyrzucona w błoto i temat przereklamowany? Przy pierwszej ciąży nie miałam i w sumie się teraz zastanawiam czy to nie bardziej gadżet.

Ja mam do teraz a młoda ma 2 lata zaraz. Co prawda już tak nie izoluje zapachów 😅 ale nie wyobrażam sobie tych pampersów trzymać pod zlewem albo z każdym ganiać na dwór. Dla mnie must have, za grosze kupiłam na olx, worki też zamienniki na allegro starczają na baaaaardzo dlugo

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Ja mam do teraz a młoda ma 2 lata zaraz. Co prawda już tak nie izoluje zapachów 😅 ale nie wyobrażam sobie tych pampersów trzymać pod zlewem albo z każdym ganiać na dwór. Dla mnie must have, za grosze kupiłam na olx, worki też zamienniki na allegro starczają na baaaaardzo dlugo

Podeslesz link który masz sprawdzony kosz i worki ?

• ada.d Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:

My kupiliśmy 4 dni temu i jestem zachwycony! Dla mnie mega wygoda, nie trzeba latać z tymi papierami co chwile do kosza. Ciekawe jestem jak będzie z izolowaniem zapachu gdy zacznie się rozszerzanie diety.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    My kupiliśmy 4 dni temu i jestem zachwycony! Dla mnie mega wygoda, nie trzeba latać z tymi papierami co chwile do kosza. Ciekawe jestem jak będzie z izolowaniem zapachu gdy zacznie się rozszerzanie diety.

Proszę link :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/kosz-na-pieluchy-tommee-tippee-sangenic-simplee-13451489431
    Kosz mam taki

https://allegro.pl/oferta/folia-zamienna-wklad-tommee-tippee-sangenic-zapach-10766553140
    Folie kupuje tyle żeby mieć w smarcie i naprawdę wystarcza na długie miesiące, szczególnie przy tych malutkich pampkach.

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pada na głowę już od tej niewiedzy kiedy w końcu coś się zacznie! 🙄

Vilka lubi tę wiadomość

E
    age.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ