Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mellow wrote:Dziewczyny po CC - czy miałyście ból podczas siusiania po porodzie? U mnie mija 6 dzień od CC i czuję ból, zastanawiam się czy nadal to po cewniku czy jakieś zapalenie pęcherza.
Czy karmiąc piersia można brać furagine?
Ja mam uczucie lekkiego pieczenia ale nie cały czas, najczęściej kiedy przetrzymam siku albo nie ogarnę ze pęcherz jest pełny. Wtedy jest konkretny bol.
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Marrud88 wrote:Cudów nie ma jestem po wizycie szyjka 3 cm kanał zamknięty:D mam skierowanie na poniedziałek do szpitala.
A masz jakieś wskazanie, że tak szybko ? Bo mój to mowil że najwcześniej skierowanie do szpitala wystawi tydzień po terminie 😬-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
[Mellow wrote:Dziewczyny po CC - czy miałyście ból podczas siusiania po porodzie? U mnie mija 6 dzień od CC i czuję ból, zastanawiam się czy nadal to po cewniku czy jakieś zapalenie pęcherza.
Ja po pierwsze nie czułam kiedy chce mi się sikać, później jak już szlam siku to bolało. Czasem boli jeszcze a w piątek miną 2 tygodnie od ccWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 19:04
-
Ja też po wizycie, za tydzień termin cesarki, szyjka zamknięta, wyniki badań spoko. Podobno gdybym rodziła sn to spokojnie bym dochodziła do 41 tyg, mimo moich godzinnych codziennych spacerów 😁
Arga, to widzę że mniej więcej trzymamy terminy blisko siebie od samego początku, Ty wtorek ja czwartekArga lubi tę wiadomość
-
Część dziewczyny, byłam z Wami grudzień/styczeń na forum, tylko wtedy się nie udało i chciałam dać znać, że znowu jestem w ciąży 😊 to dopiero początek, ale jakoś pomyślałam o Was w związku ze zblizającymi się Waszymi terminami. Życzę Wam miłych chwil po narodzinach maluszków. Pozdrawiam 😉
Arga, Megi93, Vilka, Marrud88, Evellka93, adukow, Szyharku, Mimi__, Farfalla, welonka, ada.d lubią tę wiadomość
-
Mellow wrote:Dziewczyny po CC - czy miałyście ból podczas siusiania po porodzie? U mnie mija 6 dzień od CC i czuję ból, zastanawiam się czy nadal to po cewniku czy jakieś zapalenie pęcherza.
Nie,ja normalnie robilam siku.. za to mam problemy z tym drugim.
Dzis zaliczyłam fryzjera i bylam w pracy zalatwic macierzyński.. odrazu się lepiej człowiek czuje,tatuś dal sobie super radę z mlodym:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 20:29
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Szyharku wrote:A masz jakieś wskazanie, że tak szybko ? Bo mój to mowil że najwcześniej skierowanie do szpitala wystawi tydzień po terminie 😬
Wiesz ja mam chorobę autoimmunologiczną, od początku na lekach podtrzymujących więc doktor mówi że chcą mieć mnie na oku. U mnie ta indukcja będzie taka "delikatna", bo jestem już po jednym cc z powodu braku postępu porodu i mocno nie będą mnie maglować... -
marian wrote:Część dziewczyny, byłam z Wami grudzień/styczeń na forum, tylko wtedy się nie udało i chciałam dać znać, że znowu jestem w ciąży 😊 to dopiero początek, ale jakoś pomyślałam o Was w związku ze zblizającymi się Waszymi terminami. Życzę Wam miłych chwil po narodzinach maluszków. Pozdrawiam 😉
marian lubi tę wiadomość
-
Ja po ktg, skurcze są nawet niektóre co chwile😂 czyli nadal nieregularne... kolejne ktg w następną środę i to już będę po terminie. Panie dziś prosiły żebym urodziła bo nie mają miejsca w kalendarzu na zapisy😆😆 plamie, jest rozwarcie, podobno można nawet dotknąć głowy młodego 🫢 ale nic się dalej nie rusza.. dzis wieczorem jakoś tak mnie dopadł jakiś taki gorszy nastrój. Bardzo chce żeby się już urodził ale dziś wyjątkowo odczuwam mega lęk przed porodem. Bardziej przed komplikacjami jak samym porodem. No i ból. Jakoś zaczynam sobie dobrze przypominać jak to było za pierwszym razem😆😆
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Marrud88 wrote:Wiesz ja mam chorobę autoimmunologiczną, od początku na lekach podtrzymujących więc doktor mówi że chcą mieć mnie na oku. U mnie ta indukcja będzie taka "delikatna", bo jestem już po jednym cc z powodu braku postępu porodu i mocno nie będą mnie maglować...
Rozumiem. No to już bliżej jak dalej;) ja dziś rano odstawiam dziecię na obóz i niech się dzieje co chce, byle szybko.Marrud88, Arga lubią tę wiadomość
-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJakie macie zdanie na temat kosza na Pampersy? Musi być czy kasa wyrzucona w błoto i temat przereklamowany? Przy pierwszej ciąży nie miałam i w sumie się teraz zastanawiam czy to nie bardziej gadżet.
Już bym chyba wolała kiedyś zainwestować w ekspres do mleka -
nick nieaktualnyCiąża2023 wrote:Jakie macie zdanie na temat kosza na Pampersy? Musi być czy kasa wyrzucona w błoto i temat przereklamowany? Przy pierwszej ciąży nie miałam i w sumie się teraz zastanawiam czy to nie bardziej gadżet.
Już bym chyba wolała kiedyś zainwestować w ekspres do mleka
Ja mam do teraz a młoda ma 2 lata zaraz. Co prawda już tak nie izoluje zapachów 😅 ale nie wyobrażam sobie tych pampersów trzymać pod zlewem albo z każdym ganiać na dwór. Dla mnie must have, za grosze kupiłam na olx, worki też zamienniki na allegro starczają na baaaaardzo dlugo -
nick nieaktualnyMimi__ wrote:Ja mam do teraz a młoda ma 2 lata zaraz. Co prawda już tak nie izoluje zapachów 😅 ale nie wyobrażam sobie tych pampersów trzymać pod zlewem albo z każdym ganiać na dwór. Dla mnie must have, za grosze kupiłam na olx, worki też zamienniki na allegro starczają na baaaaardzo dlugo
Podeslesz link który masz sprawdzony kosz i worki ? -
Ciąża2023 wrote:Jakie macie zdanie na temat kosza na Pampersy? Musi być czy kasa wyrzucona w błoto i temat przereklamowany? Przy pierwszej ciąży nie miałam i w sumie się teraz zastanawiam czy to nie bardziej gadżet.
Już bym chyba wolała kiedyś zainwestować w ekspres do mleka
My kupiliśmy 4 dni temu i jestem zachwycony! Dla mnie mega wygoda, nie trzeba latać z tymi papierami co chwile do kosza. Ciekawe jestem jak będzie z izolowaniem zapachu gdy zacznie się rozszerzanie diety. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhttps://allegro.pl/oferta/kosz-na-pieluchy-tommee-tippee-sangenic-simplee-13451489431
Kosz mam taki
https://allegro.pl/oferta/folia-zamienna-wklad-tommee-tippee-sangenic-zapach-10766553140
Folie kupuje tyle żeby mieć w smarcie i naprawdę wystarcza na długie miesiące, szczególnie przy tych malutkich pampkach.