Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nie wybudzam, ale Pola ma wbudowany radar mleczkowy i nie ma opcji, żeby pospała bez cycka więcej niż 3h 😉
Kurde wciaz walcze z nawałem😐 Jest juz lepiej, ale nadal spora nadprodukcja ponad potrzeby dziecka i musze sciagac laktatorem, zeby nie oszaleć. Misia korzysta, bo spija to sciagniete mleko ze smakiem 😉 -
nick nieaktualnyMam już wyniki GBS, wszystko ujemne. Więc komplet badań do szpitala gotowe. Kwestia zrobienia aktualnej morfologii i moczu choć nie wiem po co skoro mam planowane przyjęcie dzień przed CC i sami sobie robią dodatkowe badania. Teraz tylko odliczanie 2tygodni i będziemy już w czwórkę, obawa i strach jest ale też radość
Vilka, Arga, welonka, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Ciąża2023 wrote:Mam już wyniki GBS, wszystko ujemne. Więc komplet badań do szpitala gotowe. Kwestia zrobienia aktualnej morfologii i moczu choć nie wiem po co skoro mam planowane przyjęcie dzień przed CC i sami sobie robią dodatkowe badania. Teraz tylko odliczanie 2tygodni i będziemy już w czwórkę, obawa i strach jest ale też radość
-
welonka wrote:Dziewczyny potrzebuje pomocy ,musze odciagnac na jutro mleko dla mlodego na wyjscie 1 h i na niedziele na 2.5 h ,kiedy najlepiej odciągać przed karmieniem po karmieniu?
-
Salea wrote:Jak czytam, że wam tak się spieszy do porodu to nie mogę uwierzyć, ja się zorientowałam dzisiaj że zostało nam 9 dni do terminu i mnie zmroziło dosłownie ze stresu 😜 mąż łazi po domu i cieszy michę, że to już zaraz, a ja bym najchętniej się zahibernowała, żeby jeszcze zatrzymać czas, a przecież powinno być na odwrót. Jestem coraz bardziej przerażona, ekscytacja gdzieś uciekła i się nie pokazuje. Mam wyrzuty sumienia, bo tak chciałam tego dziecka i na nie czekałam, a teraz zamiast się cieszyć to panikuję... Mam nadzieję, że jak zobaczę synka to to wszystko minie.
welonka, Salea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywelonka wrote:Dziewczyny potrzebuje pomocy ,musze odciagnac na jutro mleko dla mlodego na wyjscie 1 h i na niedziele na 2.5 h ,kiedy najlepiej odciągać przed karmieniem po karmieniu?
Możesz sobie zobaczyć tzw magiczną butelkę/kolektor pokarmu, karmisz z jednej a z drugiej sobie leci do niej. Ja to właśnie traktowałam jako zapas do zamrożenia. Co prawda młoda nie lubiła mrożonego mleka, ale smaa butelka to dla mnie mega spoko opcja żeby to mleko wykorzystać a nie leciało we wkładkęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 11:51
-
Dziewczyny po CC - czy miałyście ból podczas siusiania po porodzie? U mnie mija 6 dzień od CC i czuję ból, zastanawiam się czy nadal to po cewniku czy jakieś zapalenie pęcherza.
Czy karmiąc piersia można brać furagine? -
Dziewczyny, które już urodziły, jak długo miałyście skurcze przepowiadające ? Ja już naprawdę dobrych kilka, kilkanaście dni mam je po kilka razy dziennie, a wczoraj dość długo co 20 minut i koniec, dziś znowu co 20 minut, ale ileż można 🤣 w poprzednich ciążach nie miałam aż tak długo i teraz znowu nie wiem czego się spodziewać 🤣 ileż to się będzie rozkręcać. I tak się zastanawiam czy wyjazd do leroy merlin po zadaszenie na taras dziś popołudniu to dobry pomysł 🤣-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Szyharku wrote:Dziewczyny, które już urodziły, jak długo miałyście skurcze przepowiadające ? Ja już naprawdę dobrych kilka, kilkanaście dni mam je po kilka razy dziennie, a wczoraj dość długo co 20 minut i koniec, dziś znowu co 20 minut, ale ileż można 🤣 w poprzednich ciążach nie miałam aż tak długo i teraz znowu nie wiem czego się spodziewać 🤣 ileż to się będzie rozkręcać. I tak się zastanawiam czy wyjazd do leroy merlin po zadaszenie na taras dziś popołudniu to dobry pomysł 🤣
-
Też jedyne co mam to lekkie bóle jak przed okresem, zarówno w dole brzucha jak i dolna część pleców. Zwykle tak się czułam tuż przed okresem. Ale skurczy przepowiadających nie czuje wcale.
No i mocne napieranie główki na pęcherz, zwłaszcza jak dłużej chodzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 14:20
-
Ja nie miałam ani jednego skurcza przepowiadającego, nagle w dzień porodu dostalam tych właściwych skurczy 😉
Weszłam dziś na wagę i się pozytywnie zaskoczyłam - 6 dni po porodzie mam minus 8,5 kg. W ciązy przytyłam ostatecznie sporo (14 kg), więc jeszcze trochę brakuje do wagi wyjściowej, ale idzie mega szybko💪Vilka, Arga lubią tę wiadomość
-
Dzięki Mellow, to pocieszające Nie ma co się zatem nastawiać, że akcja się nie rozkręci, bo może wszystko pojawić się nagle.
-
Ja tam nie chcę żadnej akcji przed wtorkiem 🙈 jestem trochę wystrasznona, że o już zaraz 😅
Dzieciaki pojechały dziś z ciocią do magicznych ogrodow i ja nie musiałam z nimi jechać ale zastanawiam się nad lasem odkrywców na weekend. Jest tam mniej chodzenia a mam dla nich bilety. To będzie nasz ostatni weekend tylko w czwórkę 🤣 ale to brzmi 🙈😅 -
nick nieaktualny