X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wybudzam, ale Pola ma wbudowany radar mleczkowy i nie ma opcji, żeby pospała bez cycka więcej niż 3h 😉

Kurde wciaz walcze z nawałem😐 Jest juz lepiej, ale nadal spora nadprodukcja ponad potrzeby dziecka i musze sciagac laktatorem, zeby nie oszaleć. Misia korzysta, bo spija to sciagniete mleko ze smakiem 😉

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Córka miała dużą wagę urodzeniową i pamiętam, że w szpitalu kazali wybudzać. Jak przyszła położna to się popukała w głowę bo co wybudzać noworodka z dużą wagą urodzeniową, który prawidłowo przybiera.

Mellow, Arga lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki GBS, wszystko ujemne. Więc komplet badań do szpitala gotowe. Kwestia zrobienia aktualnej morfologii i moczu choć nie wiem po co skoro mam planowane przyjęcie dzień przed CC i sami sobie robią dodatkowe badania. Teraz tylko odliczanie 2tygodni i będziemy już w czwórkę, obawa i strach jest ale też radość :)

Vilka, Arga, welonka, Marrud88 lubią tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Mam już wyniki GBS, wszystko ujemne. Więc komplet badań do szpitala gotowe. Kwestia zrobienia aktualnej morfologii i moczu choć nie wiem po co skoro mam planowane przyjęcie dzień przed CC i sami sobie robią dodatkowe badania. Teraz tylko odliczanie 2tygodni i będziemy już w czwórkę, obawa i strach jest ale też radość :)
    Dziwne. Morfologię ci zrobią na przyjęciu a mocz już nie potrzebny raczej jak teraz było dobrze.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje pomocy ,musze odciagnac na jutro mleko dla mlodego na wyjscie 1 h i na niedziele na 2.5 h ,kiedy najlepiej odciągać przed karmieniem po karmieniu?

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg dzisiaj aż jeden skurcz 😂

Mimi__, Vilka, Arga lubią tę wiadomość

E
    age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny potrzebuje pomocy ,musze odciagnac na jutro mleko dla mlodego na wyjscie 1 h i na niedziele na 2.5 h ,kiedy najlepiej odciągać przed karmieniem po karmieniu?
    Ja odciągam po karmieniu zeby zobaczyć ile zostało. U mnie na początku był nawał. Ściągałam całą butle ponad 200ml A teraz ledwie 90ml z jednej piersi. Nie wiem czy to nie za mało na potrzeby dziecka, bo bardzi duzo na piersi mała wisi.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Jak czytam, że wam tak się spieszy do porodu to nie mogę uwierzyć, ja się zorientowałam dzisiaj że zostało nam 9 dni do terminu i mnie zmroziło dosłownie ze stresu 😜 mąż łazi po domu i cieszy michę, że to już zaraz, a ja bym najchętniej się zahibernowała, żeby jeszcze zatrzymać czas, a przecież powinno być na odwrót. Jestem coraz bardziej przerażona, ekscytacja gdzieś uciekła i się nie pokazuje. Mam wyrzuty sumienia, bo tak chciałam tego dziecka i na nie czekałam, a teraz zamiast się cieszyć to panikuję... Mam nadzieję, że jak zobaczę synka to to wszystko minie.
    Ja miałam to samo. Jak mała się urodziła to było mi smutno, że nie ma jej już w brzuchu. Z resztą do tej pory Mam takie smutki nie raz.

welonka, Salea lubią tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Możesz sobie zobaczyć tzw magiczną butelkę/kolektor pokarmu, karmisz z jednej a z drugiej sobie leci do niej. Ja to właśnie traktowałam jako zapas do zamrożenia. Co prawda młoda nie lubiła mrożonego mleka, ale smaa butelka to dla mnie mega spoko opcja żeby to mleko wykorzystać a nie leciało we wkładkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 11:51

• welonka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia wydaje mi sie ze 90 ml po karmieniu to ladna ilosc .

Mimi u mnie chyba nie ma takiej ilosci tego melka zeby ro wykapalo na ten moment .

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po CC - czy miałyście ból podczas siusiania po porodzie? U mnie mija 6 dzień od CC i czuję ból, zastanawiam się czy nadal to po cewniku czy jakieś zapalenie pęcherza.

Czy karmiąc piersia można brać furagine?

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już urodziły, jak długo miałyście skurcze przepowiadające ? Ja już naprawdę dobrych kilka, kilkanaście dni mam je po kilka razy dziennie, a wczoraj dość długo co 20 minut i koniec, dziś znowu co 20 minut, ale ileż można 🤣 w poprzednich ciążach nie miałam aż tak długo i teraz znowu nie wiem czego się spodziewać 🤣 ileż to się będzie rozkręcać. I tak się zastanawiam czy wyjazd do leroy merlin po zadaszenie na taras dziś popołudniu to dobry pomysł 🤣

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyharku wrote:
    Dziewczyny, które już urodziły, jak długo miałyście skurcze przepowiadające ? Ja już naprawdę dobrych kilka, kilkanaście dni mam je po kilka razy dziennie, a wczoraj dość długo co 20 minut i koniec, dziś znowu co 20 minut, ale ileż można 🤣 w poprzednich ciążach nie miałam aż tak długo i teraz znowu nie wiem czego się spodziewać 🤣 ileż to się będzie rozkręcać. I tak się zastanawiam czy wyjazd do leroy merlin po zadaszenie na taras dziś popołudniu to dobry pomysł 🤣
    Ja też się zastanawiam nad każdym wyjściem . Postoje chwile brzuch jak głaz i zaraz ciągniecie w dole brzucha i kłucie w pochwie . W nocy bóle jak na miesiączkę . Dostałam worek ubranek stanęłam prasować to teraz będzie mnie męczyło pół dnia .

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy też mam właśnie bóle ja na miesiączkę. Jadę dziś na wizytę, ostatnią mam nadzieję:)

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jedyne co mam to lekkie bóle jak przed okresem, zarówno w dole brzucha jak i dolna część pleców. Zwykle tak się czułam tuż przed okresem. Ale skurczy przepowiadających nie czuje wcale.
    No i mocne napieranie główki na pęcherz, zwłaszcza jak dłużej chodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 14:20

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam ani jednego skurcza przepowiadającego, nagle w dzień porodu dostalam tych właściwych skurczy 😉

Weszłam dziś na wagę i się pozytywnie zaskoczyłam - 6 dni po porodzie mam minus 8,5 kg. W ciązy przytyłam ostatecznie sporo (14 kg), więc jeszcze trochę brakuje do wagi wyjściowej, ale idzie mega szybko💪

Vilka, Arga lubią tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mellow, to pocieszające :) Nie ma co się zatem nastawiać, że akcja się nie rozkręci, bo może wszystko pojawić się nagle. :)

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie chcę żadnej akcji przed wtorkiem 🙈 jestem trochę wystrasznona, że o już zaraz 😅
    Dzieciaki pojechały dziś z ciocią do magicznych ogrodow i ja nie musiałam z nimi jechać ale zastanawiam się nad lasem odkrywców na weekend. Jest tam mniej chodzenia a mam dla nich bilety. To będzie nasz ostatni weekend tylko w czwórkę 🤣 ale to brzmi 🙈😅

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak brałyście opiekę dla męża po porodzie to jakie dane podawalyście ? Jego i swój PESEL czy coś jeszcze?

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudów nie ma :D jestem po wizycie szyjka 3 cm kanał zamknięty:D mam skierowanie na poniedziałek do szpitala.

Mimi__, Arga lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ