Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Vilka wrote:Czy można nie mieć nawału w ogóle? Karmię normalnie, piersi mnie nie bolą, mała dobrze przybiera, zastanawiam się czy moje piersi ogarniają wszystko i może nie doswiadcze nawału czy jeszcze może się pojawić...?
Vilka lubi tę wiadomość
-
adukow wrote:Masz je ze znakiem wodnym? Mogę podpowiedzieć jak ściągnąć wszystkie, żeby były na pamiątkę 😉 wystarczy jedna wtyczka na kompie - darmowa
Ej ej, adukow, jestem fotografem noworodkowym i powiem Ci, że nie fajnie. Bardzo się wkurzam na takie zagrania ze strony klientów... to jest nasza praca za którą utrzymujemy swoje rodziny...-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Szyharku wrote:Ej ej, adukow, jestem fotografem noworodkowym i powiem Ci, że nie fajnie. Bardzo się wkurzam na takie zagrania ze strony klientów... to jest nasza praca za którą utrzymujemy swoje rodziny...
Zgoda, przy czym klient płaci za pakiet, za odbitki i przede wszystkim za jakość. Całość jest poglądowa w mniejszej rozdzielczości, ze znakiem wodnym. Wiec te pozostałe to bardziej jak prt screen, który trafi na dysk aniżeli do albumu 🤷🏻♀️ w takim razie przepraszamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 13:12
-
Mellow wrote:My nie robilismy sesji typowo noworodkowej, planujemy na poczatku pazdziernika wspólna sesje rodzinna u nas w domu. Chcialam, zeby Pola na sesji juz sie umiala usmiechac, trzymala głowkę i ogolnie była bardziej kumata, a ja zebym już schudła konkretniej 😅
Chetnie zobacze jednakowoż Wasze bobaski 😀
Dzis po 5-tym karmieniu nocnym skapitulowalam i wziełam Polke do siebie do łożka o 6:30 rano (idac Waszym przykładem). No i dupa, tak samo nie chciala spać jak odłożona do łózeczka 😛 Musiałam lulać na rekach jak zawsze. Z "przyjemnosci" jeszcze pojawila sie u niej ciemieniucha. Kill me 🙈
To u nas potówki albo trądzik niemowlęcy 🤦🏼♀️ Położna po zdjęciach mówi, że potówki, a Google, że trądzik :d No ale nic, takie życie :d był tu o tym wątek i podobno ustąpi po czasie.
Do tych, które chrzczą bobasy - robicie to jeszcze w tym roku? Ciekawe czy będzie piękna złota jesień czy szara i smutna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 13:25
-
adukow wrote:To u nas potówki albo trądzik niemowlęcy 🤦🏼♀️ Położna po zdjęciach mówi, że potówki, a Google, że trądzik :d No ale nic, takie życie :d był tu o tym wątek i podobno ustąpi po czasie.
Do tych, które chrzczą bobasy - robicie to jeszcze w tym roku? Ciekawe czy będzie piękna złota jesień czy szara i smutna.
A u nas i potówki na klatce piersiowej i trądzik na policzkach. Kąpiemy w krochmalu od 3 dni i jest lepiej.adukow lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:Czy można nie mieć nawału w ogóle? Karmię normalnie, piersi mnie nie bolą, mała dobrze przybiera, zastanawiam się czy moje piersi ogarniają wszystko i może nie doswiadcze nawału czy jeszcze może się pojawić...?
Vilka lubi tę wiadomość
-
adukow wrote:Zgoda, przy czym klient płaci za pakiet, za odbitki i przede wszystkim za jakość. Całość jest poglądowa w mniejszej rozdzielczości, ze znakiem wodnym. Wiec te pozostałe to bardziej jak prt screen, który trafi na dysk aniżeli do albumu 🤷🏻♀️ w takim razie przepraszam
Po prostu nie zliczę już ile widziałam swoich zdjęć ze znakiem wodnym, nieobrobionych i ściągniętych jako zrzut albo inaczej i wstawionych na Facebooki i instagramy, mimo zapisów w umowie. Nawet nie zawsze moi klienci, tylko np babcia, bo córka wyslala mamie, a babcia zakochana we wnuku i wrzuca na fejsa wszystko jak leci... po prostu to antyreklama dla fotografa no i nie do końca uczciwe działanie, bo za każde zdjęcie, jak za produkt, powinno się zapłacić. Ale wiem że ktoś kto w tym nie siedzi widzi to inaczej i nie rozumie dlaczego fotograf nie może oddać wszystkich zdjęć, nawet nieobeonionych skoro i tak je już zrobił. A no dlatego właśnie ze na mój miesięczny dochód składają się zdjęcia z wykupionych pakietów oraz zdjęcia dokupowane. Temat rzeka, ale wierzę że nie wykorzystacie tego w podobny sposób;)-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
adukow wrote:To u nas potówki albo trądzik niemowlęcy 🤦🏼♀️ Położna po zdjęciach mówi, że potówki, a Google, że trądzik :d No ale nic, takie życie :d był tu o tym wątek i podobno ustąpi po czasie.
Do tych, które chrzczą bobasy - robicie to jeszcze w tym roku? Ciekawe czy będzie piękna złota jesień czy szara i smutna.
My planujemy chrzciny dopiero na wiosne . Bo babcia zagranicy wraca dopiero w lustopadzie a zima nie chce chrzcić wiec dopeiro na wiosneadukow lubi tę wiadomość
-
Evellka93 wrote:Lekarz kazał mi się stawić dziś o 7.30 na izbie na czczo wiec byłam . Godzina 11.00 mi słabo z cukrzycą bez śniadania . Biorą wszystkich nawet tych co po mnie przyszli dawno . Byłam już taka zła mowie do lekarki zr mam cukrzyce jest mi słabo bo nie jadłam śniadania ile będę czekać . To proszę coś zjeść małego . No to zjadłam siedziałam dalej . Od rana bóle brzucha co 10 min . Później coś mi się saczylo mokre majtki . W końcu po 12 się doczekałam badania . Rozwarcie na palec , nic się więcej nie dzieje . To nie wody tylko śluz bo zrobiły test . Moj lekarz był na USG w tym czasie poszłam wszystko Ok ale nic więcej nie powiedział . Jeszcze on mnie zbadał i zaczął znów bez pytania „masaż „ już
Podniosłam glos i mowie czy to musi tak bolec !? To zrobił głupia minę i przestał . Prawdopodobnie jutro balon . Na KTG już na sali , na która trafiłam po 14.00 skurczów brak .
-
Ja jechałam autem do apteki i Rosska jakoś 2-3 dni po wyjsciu ze szpitala, czyli ok. tydzień po porodzie. Potem juz normalnie smigalam wszedzie, po zdjeciu szwow to już w ogóle.
Ja wciąz plamię, słabo, ale jednak... stresuję się czemu az tak długo, zaraz bedzie przeciez miesiac od porodu. W przyszlym tygodniu ide do urofizjo i do ginekologa na wizyty poporodowe. W ogole dostałam jakiegos uczulenia na plastry Sutricon, kuzwa i co jeszcze 🤦♀️ -
Arga wrote:Dziewczyny po cc kiedy zaczęłyście prowadzić samochód?
Powiem, że po trzeciej cc trochę się boję bo jeszcze mnie wsztstko boli w środku a od jutra już nie ma kto mnie wozić 🙈
Ja dość szybko,krotki kurs to ok 4 dni po porodzie a dłuższy po tygodniu.
Mellow ty plamisz a ja normalnie krwawie jak na okres.. muszę tez umówić się do gina.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Dziwczyny, którą dostawkę polecacie Kinderkraft neste up czy Chicco Next2me?
Nasze piękne łóżeczko stokke na tę chwilę się nie sprawdzą, muszę kupić coś co umożliwi mi bycie bliżej dziecka w nocy. Zauważyłam, że małemu wystarczy jak trzymam rękę na jego pleckach, od razu śpi spokojnie.
Czy przy tych dostawkach można stosować monitor oddechu? -
ada.d wrote:Dziwczyny, którą dostawkę polecacie Kinderkraft neste up czy Chicco Next2me?
Nasze piękne łóżeczko stokke na tę chwilę się nie sprawdzą, muszę kupić coś co umożliwi mi bycie bliżej dziecka w nocy. Zauważyłam, że małemu wystarczy jak trzymam rękę na jego pleckach, od razu śpi spokojnie.
Czy przy tych dostawkach można stosować monitor oddechu?
Ja mam jakąś pożyczoną i to jest chyba lionese ale jak patrzyłam to się niczym nie różni od tych kinderkraftow.
Dobra rzecz tylko już widzę, że jak dziecko zacznie wstawać to trzeba coś innego wymyślić 🙈
-
Zasnęłam wczoraj o 21 z małym, stary myślał, że ma nas nie budzic i spaliśmy 7h 🙈 ale miałam wyrzuty sumienia, że dziecko tyle bez mleczka spało... W dzień chyba dzidzi za gorąco i gorzej z dłuższym spaniem oraz cyc bardzo mile widziany często.
-
ada.d wrote:Dziwczyny, którą dostawkę polecacie Kinderkraft neste up czy Chicco Next2me?
Czy przy tych dostawkach można stosować monitor oddechu?
My mamy Chicco i jesteśmy bardzo zadowoleni -
eweljina wrote:Zasnęłam wczoraj o 21 z małym, stary myślał, że ma nas nie budzic i spaliśmy 7h 🙈 ale miałam wyrzuty sumienia, że dziecko tyle bez mleczka spało... W dzień chyba dzidzi za gorąco i gorzej z dłuższym spaniem oraz cyc bardzo mile widziany często.
Tak, dziś tak parno 🥵 też często się karmimy i qpa za qpą. Do tego dziś przez cały dzień do 22:00 same 🙈 spacer pewnie dopiero pod wieczór -
eweljina wrote:Zasnęłam wczoraj o 21 z małym, stary myślał, że ma nas nie budzic i spaliśmy 7h 🙈 ale miałam wyrzuty sumienia, że dziecko tyle bez mleczka spało... W dzień chyba dzidzi za gorąco i gorzej z dłuższym spaniem oraz cyc bardzo mile widziany często.