Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kto juz przeszedł pierwszy skok rozwojowy? U nas chyba własnie teraz sie odbywa, Pola zaczeła mega ogladac nasze twarze, coraz dluzej sie bawi na macie, ale jednoczesnie usypianie stało sie dramatem, nagle zaczeła szarpac piers i płakac przy karmieniu, ja mam wrazenie, ze cycki sa puste.... no dramat, kiedy to minie 🙈😮💨
-
Mello u nas tak smao malay bardzo orzyglada sie naszym twarzom widac ze przyglada sie zabawkom na macie czy za czyms patrzy i dzisiaj odnioslam to samo wrazenie ze mam cycki puste takie flaczki qz sama sprawdzlam czy cos z nich wogole leci .
Wracalam dzisiaj do domu samochodem sama z dwojka iAntek w pewnym momencie tak sie zaczal drzec az prawie sie zanosil do domu mialam okolo 1.5 km taka boczna droga , musialam zayrzymac sie wyciaganc go ale on caly czas plakal jakby mial sie zaraz zanieść, jak tylko sie uspokil szybko go wpakowlam w fotelik i gazu juz na naszej drodze wiazdowej troche sie uspokoil bo zwirowa to troche trzeslo . -
dziewczyny nie jesteście same z tym usypianiem, mój dzidziuś też daje czadu w nocy ehh.. karmienie, ulewanie, przewijanie, uspakajanie...czasami 3 godziny to wszystko trwa z tą dostawką też różnie bywa, czasami pośpi coś w niej a czasami ma na nią alergię.
Mellow też widze jakiś skok, zainteresowanie otoczeniem, a cycyka tak szarpie że chce mi sutki urwać złości się, wścieka na tej piersi. codziennie coś nowego..no nic, tak to się kula to życie teraz, każdy dzien to niespodzianka, nie wiedziałam tez że można funkcjonować z tak małą ilością snu:) -
Hej dziewczyny, od porodu się nie odzywałam, ale jak się malutka pojawiła to wiecie jak to jest
Ale nie mamy co narzekać, jest grzeczna, śpi, mało płacze, pięknie ssie pierś, póki co dziecko idealne. Jest słodka i cudowna, jestem zakochana. Ale to tak jak każda z was w swoim dziecku ❤️
Mam nadzieję, że problemów będzie jak najmniej. Ja też już powoli dochodzę do siebie choć kość ogonowa boli jak diabli. Czy któraś z was borykała się z tym po porodzie i zna sposoby żeby szybciej przeszło? Oczywiście odpoczynek leżenie itd ale może coś jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 07:33
Megi93, Arga, Maura lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:Hej dziewczyny, od porodu się nie odzywałam, ale jak się malutka pojawiła to wiecie jak to jest
Ale nie mamy co narzekać, jest grzeczna, śpi, mało płacze, pięknie ssie pierś, póki co dziecko idealne. Jest słodka i cudowna, jestem zakochana. Ale to tak jak każda z was w swoim dziecku ❤️
Mam nadzieję, że problemów będzie jak najmniej. Ja też już powoli dochodzę do siebie choć kość ogonowa boli jak diabli. Czy któraś z was borykała się z tym po porodzie i zna sposoby żeby szybciej przeszło? Oczywiście odpoczynek leżenie itd ale może coś jeszcze?Vilka, Maura lubią tę wiadomość
-
U nas też skok rozwojowy jak nic, ostatnie dwa spacery straszny ryk, biegiem wracałam do domu. Od dwóch dni zasypia tylko u mnie na rękach, u męża płacz jakby mu się krzywda działa. Z plusów - wczoraj zasnęłam razem z nim przy usypianiu i spaliśmy razem 4 godziny, to pierwszy taki długo sen od porodu.
adukow, Arga, Maura lubią tę wiadomość
-
U Nas mlody spi w swoim łóżeczku w naszej sypialni.. przeważnie nad ranem bierzemy go do siebie.
Dzis to się wyspaliśmy bo zasnął przed 21 a pierwsza pobudka była o 3😀 kolejna ok 5.30 ale już tak bardziej drzemał bo strasznie stękał...ma problemy z wypróżnieniem się.. a kupka nie jest zbita..
Ja miałam w pakiecie do wyboru tylko 13 zdjęć ale ostatecznie wzięłam 18 choć były tak piękne że najchętniej zabrałabym wszystkie.
U mnie od dwóch dni jest mega obfite krwawienie...nawet pomyślałam czy to nie okres ale chyba trochę za wcześnie miesiąc po porodzie?10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
adukow wrote:@ada.d uff, no u nas to samo na spacerze! Cały park nas słyszał 😅
@Arga, miałam do wyboru 25 i też to trwało niemalże tydzień 🙈 -
Chantell88 wrote:U Nas mlody spi w swoim łóżeczku w naszej sypialni.. przeważnie nad ranem bierzemy go do siebie.
Dzis to się wyspaliśmy bo zasnął przed 21 a pierwsza pobudka była o 3😀 kolejna ok 5.30 ale już tak bardziej drzemał bo strasznie stękał...ma problemy z wypróżnieniem się.. a kupka nie jest zbita..
Ja miałam w pakiecie do wyboru tylko 13 zdjęć ale ostatecznie wzięłam 18 choć były tak piękne że najchętniej zabrałabym wszystkie.
U mnie od dwóch dni jest mega obfite krwawienie...nawet pomyślałam czy to nie okres ale chyba trochę za wcześnie miesiąc po porodzie? -
Witam Pierwsza bete Robilam 14.08 wyszla<2.3 druga bete Robilam 24.08 wyszla <2.3 czy to jest prawidłowy wskaznik bo samo juz nie wiem czy čos sie dzieje dodam ze cykl mi sie skrucil do 20 mialam miesiaczke 17.08 ale taka nie zbyt obfita pozdrawiam
-
ada.d wrote:Wstawiajcie fotki z sesji, chętnie popatrzę na Wasze maluszki 🥰
Moja mała też raczej jest spokojna. Nie raz daje nam popalić przy przebieraniu... A noce przesypia z pobudka na karmienie co ok. 3-4h. Ładnie przybiera na wadze, choć trochę się martwię ostatnio, bo mecze się od tygodnia z nawalem i ona biedna sobie nie radzi z takim wpływem mleka. Przelewa się przez nią i kupki raczej luźne, choć niby nie mam się czym martwić, to jednak mogłaby się ta laktacja już unormowac.adukow lubi tę wiadomość
-
My nie robilismy sesji typowo noworodkowej, planujemy na poczatku pazdziernika wspólna sesje rodzinna u nas w domu. Chcialam, zeby Pola na sesji juz sie umiala usmiechac, trzymala głowkę i ogolnie była bardziej kumata, a ja zebym już schudła konkretniej 😅
Chetnie zobacze jednakowoż Wasze bobaski 😀
Dzis po 5-tym karmieniu nocnym skapitulowalam i wziełam Polke do siebie do łożka o 6:30 rano (idac Waszym przykładem). No i dupa, tak samo nie chciala spać jak odłożona do łózeczka 😛 Musiałam lulać na rekach jak zawsze. Z "przyjemnosci" jeszcze pojawila sie u niej ciemieniucha. Kill me 🙈 -
Czy można nie mieć nawału w ogóle? Karmię normalnie, piersi mnie nie bolą, mała dobrze przybiera, zastanawiam się czy moje piersi ogarniają wszystko i może nie doswiadcze nawału czy jeszcze może się pojawić...?