X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola dziś kończy 1 miesiąc i z tej okazji zaliczyła drzemkę w dzień 3,5h😮

Wyrwałam się w tym czasie do galerii i upolowałam romantico boho kieckę na sesję 😀 Jeszcze zostaje mi ubrac dziewczyny, no i najtrudniejsze - starego 🙈

Ciesze sie z tego wyjscia, ale mam też mysl, że moglam jednak zostac w domu i spać, bo tyle ciagiem nie przespałam od miesiaca i szkoda, ze zmarnowalam to na shopping 🤪

Arga, eweljina lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka gratulacje ,kurcze a czemu nie moga przynosic go co pare godzinzeby chociaz chwile byl z Toba albo jakby Twoj maz mogl go zabrac do Ciebie.

U nas Antek tez dzisiaj konczy miesiac :) moje dziecko nie radzi sobie ze swoja czuprynka, dzisiaj lezy na macie nagle przerazliwy krzyk placze okropnie patrze na niego a on zacisnal piastke na wlosach i ciagnie i nie chce pusic tych wlosow.

Zapomnialam jak ro rodzic potrafi sie cieszczyc z bezproblempwej kupki przy problemach brzuszkowych

U nas tata wyjezdza na delegacje na dwa dni ,wiec ja z dziexiakami jade do rodzciow ;)

Arga, Mellow lubią tę wiadomość

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jeszcze nawet się nie uczesałam, moje dziecko od 8 rano miało zaledwie dwie drzemki, jedna 2h druga 40min, co zasnie na cycu, to odłożony do kołyski oczy jak 5zl ;)

E
    age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pierwsza wizyta Bobo w restauracji. Co prawda na ogródku, ale pierwsze koty za płoty ☺️ później zrobiliśmy sobie spacer. Złapał nas letni deszcz. A teraz potężna drzemka :) my Mellow postawiliśmy na len (biel i beż).

Evelka trzymaj się! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2023, 18:08

Mellow lubi tę wiadomość

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Ewelka gratulacje.
    Współczuję przeżyć przy porodzie.. dziwne troche ze od piątku nikt Ci nic nie powiedział co z małym..
    Nas po cc wypuścili po 2 dobach wiec szybko.

Mellow my na sesji byliśmy ubrani wszyscy na czarno bo taka stylistykę sobie wybrałam 😁

Jutro idziemy na bioderka i na konsultacje w sprawie wędzidełka.

Chantell, gdzie robicie bioderka? My mamy zaplanowaną wizytę we wtorek gdzieś na placu kolegiackim

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wasze maluchy znoszą foteliki i jazdę samochodem? U nas fotelik i gondola parzy, cały park słyszy nasze nieszczęsliwe dziecko podczas spacerów 😅

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    A jak wasze maluchy znoszą foteliki i jazdę samochodem? U nas fotelik i gondola parzy, cały park słyszy nasze nieszczęsliwe dziecko podczas spacerów 😅

U nas w zozku udało się zasnąć może dwa razy. Liczę na zmianę 🤪

E
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Całe szczęście fotelik i jazdę lubi. Gondola to tylko aby z ławki do ławki na cyca dojechać 🙈

Salea, adukow, Mellow lubią tę wiadomość

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Całe szczęście fotelik i jazdę lubi. Gondola to tylko aby z ławki do ławki na cyca dojechać 🙈

Z gondolą to samo.. ale dziś jej nie targaliśmy tylko wzięliśmy adaptery do wózka i włożyliśmy rozłożony fotelik. Chyba była bardziej otulona, albo po prostu przypasował, bo było ok!

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy na spacer w porze którejś dłuzszej drzemki, czyli o 13 albo o 17. Wtedy śpi pięknie👌 Tylko trzeba cały czas iść, jak robimy przerwę np. na placu zabaw dla starszej, to od razu jest przebudzenie i musi wjechać cycuś 😉

W foteliku był spokoj dotad, ale mało jezdzilismy, wiec to nie jest miarodajne.

Chodzicie na spacery codziennie? Ile czasu dziennie Wasze maluchy spedzaja na dworze? Ja mam wyrzuty sumienia, że czasem ten spacer to jest tylko pół godziny. Z chęcią bym Pole "tarasowała" nawet pół dnia, ale nie chce leżeć w gondoli tak po prostu.

Daje protip na lepszą skórkę w przypadku potowek czy tradziku - kąpiel w nadmanganianie potasu (te rożowe kryształki). Ogromna poprawa!

adukow, eweljina lubią tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:

Fotelik różnie.. natomiast jazda w gondoli bez problemu.

Akukow my robimy na Ziębickiej.

Mellow u Nas spacery 2x dziennie przeważnie.. dzis akurat raz bo pogoda na drugi nie pozwoliła

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy sesję u nas w domu, rodzice na czarno, dzidzia też przez chwilę, potem go przebrałam w jasne body i trochę w pieluszce, bo w naszym domu sauna, ciągle 26-27 stopni nieważne, czy ochłodzenie na zewnątrz, czy nie i nic nie pomaga, wiatraki, Dyson, okna wieczorem zamknięte bo komary, nie dziwię się że dziecko spać nie może. Dzisiaj pierwszy raz spróbuje na noc w śpiworek go położyć, rożek zdecydowanie za ciepły a nie chce go otulać pieluszka 🙈

E
    age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelijna, moja od kiedy jest tak ciepło śpi tylko w body lub ramperku na krótki, bez żadnego przykrycia. Jak próbuję ją otulic jakimś bambusem, to i tak skopuje. Ma nad ranem chłodne girki, ale kark ciepły, więc luz, po co przykrywać na siłę

eweljina, Arga lubią tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiworek opluty, także problem sam się rozwiązał 🤪 zostawiłam na razie bez przykrycia, może jak i u Ciebie będzie git.

E
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gondoloa akceptowana i fotelik tak samo zazwyvzaj 20 km jak najwięcej z nim jechalam spi , raz tylko prawie pod domem zaczalnplakac do tego stopnia ze musialam sie zatrzymac . U nas z dworem jest roznie czasem Antek pol dnia jest na dworze a czasem tylko jakis krotki spacer mamy taras zadaszony i czesto w wozku spi na tarasie bo wtedy drzemki sa dlugie

Eweljna u nas maly jwst w body z krotkim rekawem a okrywam mu nozki oieluszja tetrowa ze względu na komary .

Ja juz o nockach nic nie mowie bokazda tak samo fatalna a czasem sa jescze gorsze.
    Ja juz kupke ubran malych schowalam, wyciagnelam rozmiar 68 zeby poprac poki cieplo i zpbaczyc co tam mam bo 62 wiekszosc juz na styk .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 08:18

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    U nas gondoloa akceptowana i fotelik tak samo zazwyvzaj 20 km jak najwięcej z nim jechalam spi , raz tylko prawie pod domem zaczalnplakac do tego stopnia ze musialam sie zatrzymac . U nas z dworem jest roznie czasem Antek pol dnia jest na dworze a czasem tylko jakis krotki spacer mamy taras zadaszony i czesto w wozku spi na tarasie bo wtedy drzemki sa dlugie

Eweljna u nas maly jwst w body z krotkim rekawem a okrywam mu nozki oieluszja tetrowa ze względu na komary .

Ja juz o nockach nic nie mowie bokazda tak samo fatalna a czasem sa jescze gorsze.
    Ja juz kupke ubran malych schowalam, wyciagnelam rozmiar 68 zeby poprac poki cieplo i zpbaczyc co tam mam bo 62 wiekszosc juz na styk .

Dziś Antoś i Diana mają miesiąc 😄👶🏻👶🏻 jakieś zdjęcie trzeba cyknąć!

Maura, Arga, eweljina lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby mówią że cyckiem się nie da przekarmić a była u mnie położna, młody przybiera 73 g na dobę i waży już 5 100. No przecież nie będę żałować dziecku mleka szczególnie że mam mnóstwo a uspokaja go praktycznie jedynie cyc bo smoczka nie chce 🙄 i bądź tu człowieku mądry, najpierw się wszyscy martwią że przybiera za mało i dokarmiać a później za dużo i głodzić 🙈

eweljina, adukow, Arga lubią tę wiadomość

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do wagi sprzed ciąży 🙂 ale że nie była ona malutka, to fajnie by było jeszcze troszkę zrzucic 🤪

adukow, Arga lubią tę wiadomość

E
    age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Niby mówią że cyckiem się nie da przekarmić a była u mnie położna, młody przybiera 73 g na dobę i waży już 5 100. No przecież nie będę żałować dziecku mleka szczególnie że mam mnóstwo a uspokaja go praktycznie jedynie cyc bo smoczka nie chce 🙄 i bądź tu człowieku mądry, najpierw się wszyscy martwią że przybiera za mało i dokarmiać a później za dużo i głodzić 🙈

Szok, idziecie na rekord 😅 A nie ulewa? Ja bym moją chętnie uspokajala cyckiem, bo też jest bezsmoczkowa, ale ona jak się naje, to już nie chce, a gdy daję na siłę, to rzyga po ścianach mlekiem. Dlatego muszę nosić nosić i jeszcze raz nooosić 🤦‍♀️

Ja już mam - 2 kg od wagi sprzed ciąży, to jedyna korzyść braku snu i ogólnego zaniedbania własnych potrzeb🤪

eweljina, adukow lubią tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie ulewa, czasami jak po jedzeniu ma czkawkę to trochę mu wróci ale tak to nie da się go od cyca odciągnąć 🤭

‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ